ELTE 1 eves tetelek kerestetnek melto javadalmazas elleneben


Blase # 2010.07.27. 12:56

Elso eves tanulmanyaim tamogatsara keresek ELTE AJK minden tantargybol (a vonatkozo szerzok tankonyven alapulo):

  • Reszletesen kidolgozott tetelsorokat
  • Reszletes jegyzeteket

A gyujto-szerkeszto munkat nagyra ertekelven, a megfelelo es melto modon javadalmazas egyertelmu.
Valaszokat a cs.b@freemail.hu cimre varom.
Elore is koszonettel, Blase.

KicsikeVuk # 2010.07.27. 13:22

Húúúúú,hogy te ezért mit fogsz itt kapni...

cat981 # 2010.07.27. 14:43

egyszerűbb és praktikusabb lenne már mindjárt a diplomát megvásárolni.

Naina # 2010.07.27. 15:03

Júliusban? Mit akarsz velük? hehe

Kacsa1111 # 2010.07.27. 16:02

Kedves Blase,

azt mennyire javadalmaznád, ha a hozzászólásodban egyeztetné valaki az alanyokat és az állítmányokkal?:)))

nem csoda, hogy jegyzeteket akarsz venni...gondolom a sajátjaidon nem tudsz kiigazodni (ilyen nyelvhelyességgel!)...:)))


Kacsa11

Kacsa1111 # 2010.07.27. 16:03

na erre rögtön én gépelek félre...:)))


Kacsa11

Legislator # 2010.07.27. 16:05

Talán lapozgassa a tankönyveket, kollega.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.07.27. 16:09

Mármint Blase, nem Kacs.


Sunshine after the rain.

Sherlock # 2010.07.27. 17:15

Én órabéres javadalmazás ellenében szívesen összesűrítem az eltés anyagot, csak kellenek a könyvek, mert pázmányos vagyok. A kollégákat megkérem, hogy ne bántsák a leendő kollégát - "Ügyfelem áldozat"! :D

orangeman # 2010.07.27. 17:31

http://www.jegyzetek.com/
itt lehet körbenézni


For God and Ulster

Blondie # 2010.07.27. 20:44

Szia,
Ajánlom könyvek A-Z-ig való megtanulását, különben elég komoly problémáid lehetnek a 2-es osztályzatért küzdés közben.
További sok sikert!

Impossible # 2010.07.27. 23:17

Kedves Blase,

NE TANULJ JEGYZETEKBŐL, HANEM CSAK TANKÖNYVEKBŐL!!!

Különösen első évesen nem szabad mások jegyzeteiből tanulni, mert még nem tudhatod, mi a hülyeség bennük, még nincs szemed a látásra. A jegyzetekben rengeteg hiba van, és ha hülyeséget tanulsz meg, egyrészt felesleges az energia- és időráfordításod, másrészt megbuktatnak.
A jegyzetek gyakori hibái a következők:

  1. helytelenek
  2. pontatlanok
  3. információszegények
  4. érthetetlenek

Időt, energiát és a bukás kellemetlen élményét spórolod meg magadnak, ha a hivatalos tankönyvekből tanulsz. Egyetem vége felé már meg fogod tudni különböztetni a jó jegyzetet a rossz jegyzettől, már rá fogsz látni finom különbségekre is, amelyeknek óriási jelentősége van a vizsgán. Első évesen biztos bukást jelent, ha nem a hivatalos tankönyvekből tanulsz! Ezt vedd nagyon komolyan, most még időben szóltam!

Berényi Miki # 2010.07.28. 05:10

A lelkesedés és a korai keresgélés mindenképpen dícséretes.

És le lehet írni a jegyzeteket hogy pontatlanok, hiányosak, stb, de a vizsga előtt közvetlenül könnyebb ezeket a vázlatos kidolgozott tételsorokat átfutni, mint egész könyvek több 100 oldalát átnyálazni pánikszerűen.

Én inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy lehet, egy átfogó jogszabályváltozás után a tavalyi jegyzetek már nem érnek semmit!

Legislator # 2010.07.28. 05:56

Én még jó rövidítményt sohasem láttam, kivéve, amit magam készítettem:-), ezt is csak azért, hogy a tankönyvi anyag megtanulása után legyen egy rövidebb redakció, amiből lehetőség van gyors ismétlésre, ha a helyzet megkívánja, de ritkán írtam ilyesmit. Emlékszem, hogy Inotai András jogi alaptan rövidítményt elsősként az ötödik mondat után úgy vágtam a falhoz, ahogy megérdemelte, onnan CSAK TANKÖNYVEKBŐL tanultam.


Sunshine after the rain.

Blase # 2010.07.28. 06:21

Igy Julius vegen alapos meglepetest okozott, hogy a kerdes kapcsan ilyen sok hozzaszolas erkezett.
Eloszor is koszonom a tanacsokat, mindenkeppen megszivlelem.
Kedves Kacsa! Latod-latod, ezert nem erdemes elhamarkodottan itelni; van akinek az allitmany, van akinek a ragozas okoz
gondot:-)
Visszaterve az alapkerdeshez. Egy diploma utan mar van nemi elkepzelesem a felkeszulesrol. Mindenkinek van egyeni stilusa a felkeszulest illetoen.
Az enyem peldaul az, hogy az 1. feleves anyaghoz tartozo tankonyvreszeket joreszt mar kivegeztem, azaz atolvastam. Marad a vizsgara valo felkeszules. Kozben pedig a 2. felev olvasnivalojanak keszulodok. (azzal is kesz leszek meg az elso vizsgak elott).
Viszont nincs idom arra, hogy magaval a jegyzetelessel foglalkozzam, ezt az amugy tenyleg komoly munkat inkabb beszereznem.
Vizsga elott par hettel sokkal konnyebb egy igenyesen kidolgozott jegyzetet es minosegi tetelsort atlapozni.
Miutan nem most kerultem ki az iskolapadbol, (meg csak nem is 10 eve, sajnos) nincsenek rozsaszin elkepzeleseim arrol, hogy minosegi munkahoz ingyen lehet hozzajutni. Vagy biztos lehet, de erre en nem forditok idot es energiat.
Azert is adtam fel a hirdetesem, hogy megtalaljam a tenyleg hasznalhato es naprakesz anyagot.

Naina # 2010.07.28. 06:32

Blase, jól hangzik amit írsz, csak azt felejted el, hogy jogász szakon állandó változásra számíthatsz a tananyagot illetően, és ahogy Imp írta, nincs még rálátásod arra, hogy melyik jegyzet jó, melyik nem.A legapróbb dolgokon múlnak a legfontosabb dolgok.
Az pedig külön megmosolyogtat,hogy "átolvastad" az 1. féléves könyveket. Az egyetemi évek alatt nekem még átolvasás nem segített csak nagyon alapos kivesézés.
Talán-talán az utolsó években lehet elmondani, hogy néhány tárgy vonatkozásában nem kell olyan energiával kivesézni a tanultakat, mert van már annyi rutinod, és jogi terminológiai használati gyakorlatod, hogy nincs szükség rá.

Persze a lelkesedés mindig előre hajt, de én türelmet javasolnék.

Legislator # 2010.07.28. 07:15

Kedves Blase,

Az a pálya, hogy magadnak te tudod a legjobb jegyzetet az órai előadás során elkészíteni. Ezen nem érdemes spórolni. Sokan a saját szavaikat várják vissza, és nem (önmagában csak) a tankönyvet (pl. Erdei Árpád, Nagy Marianna).


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.07.28. 08:20

Kedves Impossible,

én magam szinte sosem tanultam tk-ból (kevés a kivételek száma).
eleinte magam dolgoztam ki a tételeket a tk. és az órai jegyzetek alapján (eleinte váltogattam, hogy kinek a jegyzeteit kérem el, de egy idő után ráálltam egy emberre, aki minden órára bejárt és mindent leírt).
később már a kidolgozott tételek közül is "csak" beszereztem a legjobbat és feljavítottam.

ennek ellenére sem bukdécsoltam...sőt.

rengeteg időt és energiát lehet ugyanis megspórolni azzal, hogy nem azon tankönyvekből tanulsz, ami azért van tele lényegtelen baromsággal, mert az írót ívenként fizették...


Kacsa11

Legislator # 2010.07.28. 08:22

Boldogok az írók, akiket ívenként fizetnek.


Sunshine after the rain.

Sherlock # 2010.07.28. 08:29

Mert ők javadalmazást nyernek.

Legislator # 2010.07.28. 08:34

:-)


Sunshine after the rain.

Blase # 2010.07.28. 13:51

Megilletodotten olvastam Kacsa, a tamogato szavaidat. A legelso nyelvhelyessegi helyreutasitasod utan teljesen varatlanul ert az egyeterto bejegyzesed :-)
Mindazonaltal megertem az elmeletet azoknak is, akik - hogy metaforikusan jelenitsem meg gondolatuk magvat - "ha mar hozzakezdesz a sportolashoz, legyel mindjart Bruce Lee!". Szamomra azonban az is elegseges, ha nincs sorhasam es le tudok futni 5000 m-t.
Igy az ulj benn minden eloadason-jegyzetelj-keszits kivonatot-stb, stb.. megoldast bar elismeressel nezem, de meghagyom az igazan elhivatottaknak.
Vallalom annak kockazatat, hogy "csak" a Tk es (masok altal kidolgozott) tetelek anyagat fogom tudni visszaadni vizsgakon, s az esetleges szobeli kiegeszitesekrol nem lesz informaciom.
Van egy erzesem, hogy meg ezzel is ki fogok logni (pozitiv iranyban) az atlag felkeszulesebol.

Blase # 2010.07.28. 14:02

Kedves Orangemen!
Koszonom a link-et. Igen ezeket a teleket mar innen onnan letoltottem, van is koztuk olyan (pl. Roma) ami egesz kituno.

Naina # 2010.07.28. 14:06

rómából különösen maradj a könyv mellett!

Impossible # 2010.07.28. 14:12

Kedves Blase,

hogy Kacsa mit mond, az érdekes, de érdemes úgy nézni, hogy ő jelentősen átlagon felüli képességű, és ezért amit ő meg tud csinálni, arra nem biztos, hogy bárki ugyanúgy képes. Tudom, hogy tetszik, hogy azt írja, amit hallani szeretnél, de nem vagyok biztos abban, hogy a hasznodra válik, főleg nem első évben. A tankönyvekből sokkal nagyobb eséllyel értheted meg a dolgokat, mint mindenféle jegyzetekből, ráadásul nem tudhatod még megállapítani, milyen egy jó jegyzet. Veszélyesnek tartom, ha jegyzetből tanulsz, és ha túl leszel az első pár bukásodon, látni fogod, hogy igazam volt. Kacsa sokszor hajlamos eléggé erőteljesen saját magából kiindulni (ahogyan én is), ezt vedd figyelembe, na ennyit a használati utasításról. :D Amúgy sokat tanulhatsz tőle, szóval ajánlom olvasni a hozzászólásait.