Határozott idő közös megegyezés


drbzs # 2023.11.08. 14:20

Persze, ismerni kellene hozzá az összes körülményt, én is csak a "nehezebben tudom megoldani" félmondatból indultam ki. Mindenesetre a személyi körülményekben bekövetkező lényeges változás szolgálhat felmondás indokául, csak megfelelően alá kell támasztani, hogy a változás miért jár számára aránytalan sérelemmel.

drbjozsef # 2023.11.08. 12:58

Amit korábban leírtál (nagyobb távolságú ingázás), az tökéletes indok, hiszen a személyi körülményeidet érinti, és Számodra aránytalan sérelemmel jár.

Azért ez nem automatikus. Az egy óra helyett négy óra valszeg az. De a fél óra helyett két óra már nem feltétlenül.

És ugye, feltételezem, nem ő költözött el - hiszen akkor eleve tárgytalan a dolog. Az magánügy. Annak ismeretében költözött, hogy még határozott idejű szerződése van. De ugyanemiatt egyébként is véleményes akkor is, ha a munkavégzés helye változott, hiszen annak tudatában írta alá az új szerződését.
Itt szerintem az aránytalan sérelem legfeljebb akkor áll fent, ha AZÉRT kell többet ingáznia, mert pl. egy közeli hozzátartozója mindennapos felügyeletre, ápolásra szorul, és más erre kötelezhető rokona nincsen.

drbzs # 2023.11.08. 11:36

f9131

"Azzal tisztában vagyok, hogy a határozott idő felmondása igen nehézkes, így ez nem lenne opciò."

Az Általad leírtak alapján munkaviszonyban vagy, így a jogviszonyodra az Mt. szabályai irányadóak. Az Mt. alapján pedig a munkaviszonyt (akár határozatlan, akár határozott idejű) mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.
Esetedben - ha esetleg a munkáltató nem lenne partner a közös megegyezésben- felmondással is megszüntetheted a munkaviszonyod.
Ebben az esetben figyelemmel kell lenned az Mt. 67.§ (2) bekezdésére, mely szerint köteles vagy megindokolni a felmondás okát és az indok csak olyan ok lehet, amely Számodra a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeidre tekintettel aránytalan sérelemmel járna.
Amit korábban leírtál (nagyobb távolságú ingázás), az tökéletes indok, hiszen a személyi körülményeidet érinti, és Számodra aránytalan sérelemmel jár.

oligaliga # 2023.11.08. 09:30

f9131

Akkor nem vagy pályakezdő még úgy sem, hogy a jelenlegi munkakörödben csak egy hónapja dolgozol.

A határozott idő erre a beosztásra vonatkozik, vagy a munkaviszonyodra? Ha a munkaviszonyodra, akkor az az irányadó, ami drbjozsef írt: közös megegyezésnél bármi lehet, amit mindkét fél akar.

f9131 # 2023.11.08. 09:18

oligaliga

A jelenlegi munkakörömben dolgozom 1 hònapja, a cégnél összesen kb. 1,5 éve.

Pròbaidőm nincs, mivel a korábbi alkalmakat figyelembe vették, így ez a legetőség nem adott.

oligaliga # 2023.11.07. 11:36

f913

Ha állami cégnél dolgozol, akkor valószínűleg vana szerződésedben próbaidő kikötve. Első körben érdemes lenne azt megnézni, hogy nem telt-e még le, mert akkor indoklás nélkül, felmondási idő nélkül felmondhatsz.

Ugyanakkor nem ártana tisztázni, hogy pontosan mióta dolgozol a cégnél dolgozol (1,5 éve vagy 1 hónapja)?

f913 # 2023.11.07. 10:56

Tisztelt drbjozsef!

Köszönöm szépen a válaszát. Tehát, esetenként nagyon különböző lehet egy ilyen megegyezés. Végkielégítés, vagy hasonlò nem lenne kérdés, ha mondjuk jövő év elején esedékes lenne, mert körülbelül 1,5 éve dolgozom s cégnél. Inkább a felmondási idő lehet kérdés esetleg.

Tisztelettel,
f913

drbjozsef # 2023.11.07. 10:47

f913,

A munkaviszony közös megegyezésre lényegében nincsenek korlátok. Amiben a felek közösen meg tudnak egyezni. Kompromisszum. Mindkét fél lemond arról, ami neki megfelel, cserébe valami másért, felmondási idő, végkielégítés, fizetés, bármi. Szerintem ritka, de elvileg nincs kizárva, hogy neked keletkezzen fizetési kötelezettséged.

f913 # 2023.11.07. 10:30

Tisztelt fòrumozòk!

Körülbelül egy hònapja dolgozom pénzügyi területen egy állami cégnél pályakezdőként. Korábban másik területen voltam, de nem volt lehetőségem maradni. A munkaviszonyom határozott idejű.

Bár, még korai megítélnem, az ùj terület egyelőre nem megfelelő számomra, nem érzem, hogy hosszù távon ebben dolgoznék. Egyelőre még várnék, de a jövőben aktuális lehet.
Kicsit speciális a helyzetem, nagyobb távolságot kell ingáznom is, amit szintén nehezebben tudok megoldani.
Azzal tisztában vagyok, hogy a határozott idő felmondása igen nehézkes, így ez nem lenne opciò.
A kérdésem a közös megegyezésre vonatkozna.
Ennek menete hogy néz ki, ha így történne? Megegyezünk abban, hogy melyik napon érne véget és milyen feltételekkel? Keletkezhetne valamilyen fizetési kötelezettségem? Korábban még nem voltam ilyen helyzetben, nem vagyok járatos a témában.

Tisztelettel,
f913