Hátrányos megkülönböztetés


drbjozsef # 2024.01.12. 05:29

bodnarzs9,

Cserébe, ha jól értelek, a külföldieknek időben korlátozza, 40 napban. Mindenkinek van (lehet) hátrány.
Mindenesetre, én nem látom a jogszabályellenességet.
Nézd úgy : maga a homeoffice egy kedvezmény. Azt pedig nem köteles feltétlenül mindenkinek biztosítania.

bodnarzs9 # 2024.01.12. 05:10

Azért visszás, mert mindenki home officeolhat, a magyar munkavállalók is, de ők csak Magyarországról, a külföldiek bárhonnan. Így a munkáltató csak a magyar munkavállalók esetében határozza meg a munkavégzés helyéy, korlátozó jelleggel.

bodnarzs9 # 2024.01.11. 17:23

Őszintén nem tudom. Az biztos, hogy kell a cégnek az anyanyelven beszélő kûlföldi munkaerő és ahhoz, hogy valaki olaszországból ideköltözzön kell valami extra , de ez nem lehet ok, hiszen neki nem.jobb attól, hogy nekem rosszabb.. Igen az egyenlō bánásmódot gondolom, hogy sérti az állampolgárságon alapuló hátrányos megkülönböztetés.

drbjozsef # 2024.01.11. 15:46

Szerintem jogszerű.
A munkavégzés helyét és módját a munkáltató jogosult meghatározni.
Ha arra gondolsz, hogy ez az egyenlő bánásmód követelményét megsérti, akkor szerintem nem. Egyrészt az állampolgárság nincs a védett tulajdonságok között felsorolva (bár az okosan benne hagyott "egyéb" kategória lehetne), másrészt általában egy cégnél sem mindenki homeofficeolhat. A cég dönti el, kinek lehet, kinek nem. Még ha nem is logikus a döntés. Tényleg, szerinted mi az oka ennek?

bodnarzs9 # 2024.01.11. 14:36

Sziasztok
Kérdèsem a következő: jogszerű-e a Magyarországon bejegyzett cèg azon belsó szabályzata ami akként rendelkezik, hogy a külföldről történő munkavégzést (a munka jellegéből fakadóan a munkavégzés helye nem számít, a Magyarországról történő munkavégzést a cég profiljából adódóan szinte egyik munkakör sem nem kívánja meg) kizárólag a külföldi, tehát nem magyar állampolgároknak engedélyezi és annak időtartamát évi 40 napban maximalizálja?