Munkaügyi per


gigi1 # 2009.01.22. 18:28

Kedves jogászok!

Nemrég jártam erre,ma volt meg a másodfokú tárgyalás.Hát teljesen elutasítottak mindent.Azt mondták,hogy mivel az igazságügyi orvosszakértő és az omfi is azt állította hogy a munkahelyem csak okozhatta a megbetegedésemet és mivel igénybevettem a leszázalékolást,-tehát nem mentem vissza dolgozni betegen -nem jár nekem semmi.nincs bizonyítva,hogy ott kaptam és az is csak feltételezés hogy a munka rosszabíthatott az állapotomon,nem mondja ki egyik szakértő sem hogy ott kaptam csak feltételes módban,ezért neki ez édeskevés és a betegségem lehet öröklött is.ezt viszont egyik szakértő sem írta le..Csak a háziorvosnál voltam előző években táppénzen{enyhébb tünetekkel} és amikor megvolt a nagyobb baj csak akkor vizsgáltak ki teljesen ekkor már le is százalékoltak.erre azt mondta a bírónő hogy szerinte a munka nem súlyosbítrhatta a betegségemet mert táppénzről rögtön leszázalékolásba mentem igy mivel nem dolgoztam tovább nem is súlyosbíthatott rajta.mivel nem tudom bízonyítani hogy beteg voltam már előtte is ez neki semmis.Annyit hozzátennék,hogy én szerettem volna visszamenni dolgozni de a munkahely nem tudott nekem való munkát biztosítani.A bírónő szerint nekem érdemes megpróbálni a harmadfokot mert születhet más döntés is mint itt.érdemes?ki lehet ebből még honi valamit?

köszönöm előre is a választ.
gigi

denever # 2008.11.13. 15:28

Tapasztalatom szerint,a másodfokon mindig első itéletet hagyják jóvá.De lehet azért kivétel is
nagy ritkán.Olyan nagy az "összefonódás" hogy más itélet nem is "létezhet!Én harmadik éve,pereskedem
már úgy volt,hogy biztos nyerő vagyok,mikor jött egy "fordulat" mely iratellens is volt és mégis az lett a nyerő.Teljesen más esetet állítottak be,mint
a keresetemben volt,és még a fellebezésem után is elfogadták azt.Hát ami igaz,"sztár ügyvédre" nem volt pénzem,így most a Legfelsőbb Biróság.De ebben a "korupp"világban már mindenért harcolni kell? Régen azért ilyen egyértelmű dolgok nem vésztek el!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.11.10. 14:16

Be kell nyújtani a fellebbezést. A másodfokú bíróság ugyanis csak a kérelmek korlátai között dönthet. Ha nem kéred az első fokon megítélt összeg felemelését, akkor nem emelhetik fel. (Megjegyzem: annyi kockázata van a dolognak, hogy a másodfokú eljárásnak elutasítás esetén te is pervesztese leszel, és a perköltségviselés ennek megfelelően alakul.)

gigi1 # 2008.11.10. 12:29

Kedves jogászok!

Szeretném megkérdezni tőletek,hogy ha van egy nem jogerősen lezárt I.fokú ítéletem,-amit a volt munkáltatóm nagy valószínűség szerint megfellebezett- és számomra nem megfelelő a végösszeg{nagy hányadban vagyok pernyertes}meg kell e fellebeznem vagy másodfokon reménykedhetek e abban hogy többet ítél a bíróság fellebezés nélkül?

Választ előre is köszönöm!

Meli123 # 2008.10.29. 20:43

Itt a szerződésmódosítást hónapokkal később adják ide.

Legközelebb megpróbálok papírt kérni a fizetésemelésekről (bár valszeg a közeljövőben ilyen nem lesz).

A managereimnek meg azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Bár ennél a cégnél már megszokhattam volna.

Kösz a hozzászólást.

sinus69 # 2008.10.29. 19:32

Ha csak szóban hagzott el a dolog, akkor sztem sehol. Nem akarlak elkeseríteni, valszeg nem ezt a választ vártad, de nálunk úgy működik a dolog, hogy minden változás, ami az eredeti munkaszerződést érinti, írásban köttetik. Lehet mi vagyunk túl pedánsak, de ez az egyértelmű mindkét fél szempontjából, nincs vita.

Meli123 # 2008.10.29. 16:18

Kedves Jogászok,

tanácsotokat kérném a következő helyzetben:
szeptemberben a főnököm azt mondta, hogy fizetésemelést kapok, 20e Ft-ot.
Azt mondta, hogy jóvá van hagyva, október elsejei hatállyal fogom kapni, vagyis a novemberi fizetéssel kapom az elsőt.
Ma jött egy igazgatói körlevél a cég összes alkalmazottjának, hogy a válsághelyzet miatt befagyasztották a fizetésemeléseket és a bonuszokat.
Vagyis októbertől kezdve nincs emelés, bónusz.
(Hol) kereshetek jogorvoslatot a kialakult helyzetre?

kurucbandi # 2008.10.15. 17:21

Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2008.10.14. 18:37

A saját bankodnál a jogerős ítélet eredeti példányával. Tudni fogják, mit kell csinálni, nem ez nekik az első. A kulcsszó: azonnali beszedési megbízás.

kurucbandi # 2008.10.14. 17:49

Hogyan inditsam el a banki inkasszót?

monalisa1 # 2008.10.09. 22:12

Köszönöm a kijavítást.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.10.09. 21:29

Nem. Mivel az adós gazdálkodó szerveter, banki inkasszót kell kérni.

monalisa1 # 2008.10.09. 20:12

Kérj a bíróságtól végrehajtást, ehhez egy ürlapot kell kitöltened.

kurucbandi # 2008.10.09. 18:36

Tisztelt Szakértő!

Szeretném ha válaszával segitene számomra.

Munkaügyi pert nyertem volt munkahelyemmel szemben, elmaradt tulórák kifizetésének ügyében. A Munkaügyi Bíróság jogerős itéletében 15 napos határidőt irt, hogy fizessék ki az elmaradt bért és kamatait. A határidő már egy hete lejárt és még meg sem kerestek a volt munkahelyemről.

Mit tegyek, hogy érvényesítsem a jogos igényemet?

Várom válaszát.
Üdvözlettel: kurucbandi