40 év munkaviszony után nyugdíj


munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.22. 14:18

Kalle25.... Talán kedves "Lyonee válaszolni fog erre is. De én úgy tudom,hogy csak annak számolják újra aki a nyugdíja mellett bejelentve dolgozott ,lehet hogy valami nem stimmel ott ?

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.22. 14:34

Jó is lesz ezt tisztázni,mert sokakban felmerül ez a kérdés !...Tehát !... Ha valaki akár a Nők 40-éves, akár más jogcímen,a korhatáránál előbb tudott elmenni nyugdíjba,akkor ha betölti a Ténylegesen rá vonatkozó Öregségi Nyugdíjkorhatárát,akkor "Visszamenőlegesen" Felemelik e a Nyugdíját? Úgy,hogy nem dolgozott közte sehol semmit sem...?!

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.23. 06:45

..." A nyugdíj-újraszámítás esetei "... http://www.munkajog.hu/…itas-esetei2

Kalle25 # 2016.08.30. 08:11

Üdvözlet!

Nos, kiderült, hogy nem a nők 40 évesével mentem nyugdíjba, hanem a korhatár előtti ellátással és valóban lesz újraszámítás.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 08:11

....Rengeteg magyar nő bukja a korkedvezményes.... nyugdíjathttp://www.penzcentrum.hu/nyugdij/rengeteg_magyar_no_bukja_a_korkedvezmenyes_nyugdijat.1051105.html

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 08:12
munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.30. 08:15

'Kalle25'....Már megbocsássál ,de idáig nem tudtad ,hogy milyen körülmények között ,milyen alapon-feltételekkel mentél nyugdíjba ? Ezt nem írod komolyan ? És most derült ki ez a számodra ?

Rexor # 2016.08.30. 09:31

:) a nyugdíj a lényeg, nem mindegy mi miatt kapja?

Korall54 # 2016.08.30. 11:48

Kalle25

Aki korhatár előtti ellátáson volt, az csak akkor számoltathatja újra a nyugdíját, ha az ellátás alatt új, min. 365 nap szolgálati időt szerzett. Ha nem, akkor korbetöltéskor automatikusan átnevezik az ellátást öregségi nyugdíjra. Én is ebben a cipőben járok és nekem ezt a tájékoztatást küldték.

Rexor

A 2012-es törvényi változások miatt nem mindegy, milyen névvel kapja valaki az ellátást. Pl-ul, a korhatár előttihez nem jár utazási kedvezmény, többféle nyugdíjas kedvezmény sem jár (bizonyos belépők), mert nem nyugdíjas státusz.

munkásnő

Újságírói fogás a cím, az érdeklődés felkeltésére. Elbukni nem lehet a női 40-et. A feltételei előre ismertek, ki-ki tudja, hogy jogosult-e vagy nem, és ha igen, mikor. Elbukni egy versenyen lehet a jobb helyezést, vagy valami olyan dolgot, amiben kockázat van és nem jön be.
Az más kérdés, hogy valakinek miért nincs meg a 40 év jogosulsági ideje 56-57 éves korára. Önhibáján kívül nem tudott dolgozni, vagy sokat tanult nappali felsőoktatásban, vagy egyéb okból.


Üdv: Korall (53-as nö)

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.31. 05:49

'Rexor ....és aki a Kórhatár Előtti Ellátásban "feketén" dolgozik és elkapnak,bukhatja az ellátást és visszarepíthetik dolgozni,azon kívül van kereset korlát,így a 40 -évesben is van ,de a Tényleges Öregségi Nyugdíjnál,amikor valóban betöltötte a korhatárt már másabb a helyzet,pl. ott ilyen veszély nincs..! Az,hogy "nem mindegy e..." akkor derül ki és lesz fontos,ha baj van ! Na és akkor sem mindegy amikor elakar menni,hogy mibe-mikor-hogyan tud elmenni! Ezt még jó tudni!

Kalle25 # 2016.08.31. 06:10

Munkásnő!

Mea culpa, mea maxima culpa. Mivel megvolt a jogosultságom a 40 éveshez is és mindenhol, mindenki ezt szajkózta, meg azt, hogy a korhatár előtti ellátások megszűntek, ráadásul még nyugdíjszakértő sem vagyok, csak örültem, hogy végre az unkáimmal is többet lehetek, így nagyon nem foglalkoztatott, hogy miért, milyen jogosultság szerint kapom a nyugdíjat. Most már tudom és úgy gondolom a Nyugdíjfolyósítónál azért ezt állapították meg, mert számomra valószínűleg ez volt a kedvezőbb. Most már kevesebb mint 1 hónap és töltöm a 63-at. A kérelmeket elkészítettem, ma adom postára. Ha megkapom a határozatot majd nagyon-nagyon tüzetesen átolvasom, hogy tudjam mit tartalmazza és ne okozzak ezzel csalódást számomra ismeretlen emberekben és legyen nekik is egy szebb napjuk, hogy nem kell morogniuk még egy buta, tudatlan, nemtörődöm emberrel!

Köszönöm a segítségeket!

Rexor # 2016.08.31. 09:43

"'Rexor ....és aki a Kórhatár Előtti Ellátásban "feketén" dolgozik és elkapnak,bukhatja az ellátást és visszarepíthetik dolgozni,azon kívül van kereset korlát,így a 40 -évesben is van ,de a Tényleges Öregségi Nyugdíjnál,amikor valóban betöltötte a korhatárt már másabb a helyzet,pl. ott ilyen veszély nincs..!"

Ezeket hol hallottad?

Ki dolgozott itt "feketén"? Hallottál már olyanról, hogy valaki, akinek megállapították a nyugdíjjogosultságát "visszaküldtek dolgozni"? Zárójelben megjegyezném, hogy a 40 éves nyugdíjjogosultság is "korhatár előtti".

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.31. 10:45
... 'Rexor...Talán majd Lyonee is megerősít ebben amit nem,hogy hallottam,de olvastam is! Te félreérted az írásomat,én nem mondtam,hogy "valaki itt feketén "dolgozott csak a rá vonatkozó szabályok szigorúak ! Ja és igaz nem küldik vissza dolgozni...," csak megvonják" az ELLÁTÁSÁT és ha nem akar éhenhalni,akkor visszamehet dolgozni...
  • Ennyi !!!.....Addig csak egy a sok közül...." Korhatár előtti ellátás - fekete munka
2015. december 10. 09:15 - Gondolkodó cégtulajdonosok, cégvezetők klubja Ha a korhatár előtti ellátásban vagy szolgálati járandóságban részesülő személy foglalkoztatására a foglalkoztatásra irányuló jogviszony létesítéséhez szükséges jognyilatkozat hiányában került sor (feketemunka),
  1. a nyugdíjmegállapító szerv a korhatár előtti ellátást, illetve a szolgálati járandóságot a jogsértést megállapító határozat jogerőre emelkedését követő hónaptól megszünteti, és
  2. a jogosultnak – ha a jogosult a korhatár előtti ellátásban, illetve a szolgálati járandóságban kevesebb, mint egy éve részesül – a folyósított korhatár előtti ellátás, illetve szolgálati járandóság teljes összegének megfelelő összeget, egyéb esetben a korhatár előtti ellátásnak, illetve a szolgálati járandóságnak a megszüntetést megelőző egy évben folyósított összegének megfelelő összeget kell fizetnie."
munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.08.31. 11:02

Magyarul ha a pl. Korhatár alatti ellátott bejelentés nélkül," feketén " dolgozik és lebukik,akkor megvonják az ellátást /plusz pénzvisszafizetés/ ezt a nyugdíjazási formát és csak akkor mehet már el nyugdíjba,amikor betölti a ténylegesen rá vonatkozó öregségi korhatárt,ami azért eléggé kellemetlen dolog ! Ezért nem éri meg a fekete munka és ezért kell tudni azt,hogy "Ellátottak" e vagy Tényleges / korbetöltött/ Öregségi Nyugdíjasok! Ez így okés ?

Korall54 # 2016.08.31. 14:25

Kalle25

Nagyon-nagyon kíváncsi leszek, hogy alakul az újraszámoltatási ügyed. Lehet, hogy én akkor buktam 1000-1500 Ft-ot? Én ugyanis már ez év febr. 28-án végén betöltöttem a 63-at. Előtte én is korhatár előttin voltam. Mellette nem dolgoztam. Febr. 2-án kaptam egy levelet, melyben leírták, hogy az ellátásom átváltozik öregségi nyugdíjra. A következő bekezdésben pedig leírják, hogy az kérhet újraszámoltatást, aki legalább 365 nap szolgálati időt szerzett. Az újraszámolás után, ha magasabb összeg jön ki, akkor azt kapja.Ha a korhatár előtti a magasabb, akkor azt. Kár, hogy nem lehet csatolmányt mellékelni ide, mert akkor beszkenelném a levelet.
Neked nem jött ilyen tartalmú levél?
Most akkor hogy is van ez? Akkor engem átvertek?
Szóval, légy szíves, írd meg, mi lett a kimenetele az ügyednek.


Üdv: Korall (53-as nö)

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.09.01. 04:48

'Korall54....Te is leírtad az igazat,hiszen ha valaki a korhatár előtti nyugdíja és a majd elért tényleges öregségi nyugdíjas élete között nem dolgozott,akkor miért számolnák már újra a nyugdíját? Hiszen nem volt keresete sem! Valami más történhet akkor ha ez megtörténik! De addig itt van egy a sok közül.......http://adozona.hu/…hetik_0ABN3T

marika68 # 2016.09.01. 06:16

tisztelt Ügyvéd úr !

Érdeklődni szeretnék mit jelent pontosan a Munkáltató által harmadik személy, mint szolgáltatás fogadója , diákszövetkezet munkaszerződésében?Eseti megállapodásban már konkrét cégnév van.És mely munkáltatókra szól ez a pont a szerződésben : 11. A Munkavállaló jelen munkaszerződés hatálya alatt és azt követő 6 hónapig, csak a Munkáltató előzetes írásbeli hozzájárulásával létesíthet munkaviszonyt, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyt, vállalkozási jogviszonyt a Szolgáltatás fogadójánál.Csak a konkrét cégre ami az esetiben van vagy minden munkálatóra?

Rexor # 2016.09.01. 08:59

Ez azt jelenti, hogy mivel ebben az esetben diákszövetkezet közvetíti ki a munkavállalót (a munkavállaló a szövetkezettel van szerződéses kapcsolatban) nem örülnének neki, ha megkerülnék őket.

munkásnő (törölt felhasználó) # 2016.09.06. 10:46

..."Nők kedvezményes nyugdíja melletti munkavégzés szabályai 2016-ban"...§ https://www.nyugdijguru.hu/…yai-2015-ben

Évi 58 # 2016.09.12. 15:58
Kedves Mindenki!Május 3.-án bementem a Kormányablakba,hogy kiszámoltassam a Nők 40 éves korkedvezményes nyugdíjához az éveket!Azt mondták kéthetente nézegessem jött e válasz!Azóta még az adat egyeztetés sem jött meg!Bementem ismét érdeklődni,rákérdeztek hogy megnéztem e kéthetente a leveleimet!Naponta többször is megnézem,de semmi!Azt mondták hogy van olyan is aki másfél évet várt rá!De kérdem én!-
  • mikor lesz ebből végzés,ha adat egyeztetésre ennyit kell várni,akkor a többire mennyit kell várni!Meg lehet valahol sürgetni?Én 2017 végén mennék nyugdíjba!Lehet hogy addig meg sem lesz!!Köszönettel várom a segítséget!Évi
Burn Out # 2016.09.12. 17:04

2017. év végén mennél nyugdíjba, akkor hova ez a nagy sietség?!

Kalle25 # 2016.09.22. 11:14

Üdv!

Amint ígértem, ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy megjött a Nyufitól a levél, hogy kereken 10.000.- Ft-ot emelnek a nyugdíjamon, és a 63. életévem betöltésével öregségi nyugdíjas lettem.

Munkásnő! Sajnos (szerencsére!!!! - nekem ez nagy öröm! /havi 10ezer Ft/) nem lett igazad. Korhatár előtti nyugdíjon voltam 2013. nov. 2-től. Azóta nem dolgoztam. Sem legálisan, sem illegálisan, kizárólag az unokámmal voltam/vagyok elfoglalva. És így is újraszámolták.

Korall54! Te nem kaptál a születésnapod előtt egy tájékoztató levelet? Én megkaptam, mondjuk nem vártam meg, mert a lányom már előtte megcsinálta a kérelmet a K02-eset, és be is küldte.

Üdvözlettel:
Kalle25

Korall54 # 2016.09.22. 12:19

Kalle25
Na, most vagyok dühös, mert ezek szerint engem jól átvertek. 2016. febr. 28-tól lettem öregségi nyugdíjas, miután 2012. aug.2-től voltam korhatár előtti ellátott. Azóta én nem szereztem semmi plusz szolgálati időt. 2016. jan. végén kaptam egy tájékoztató levelet, amiben egyértelműen azt írták, hogy a korhatár előtti ellátásom tovább kapom, öregségi nyugdíj néven. Akkor kérhettem volna újraszámolást, ha szerzek 365 nap szolgálati időt amíg korhatár előttin voltam.
Ha nem dolgoztam és nem szereztem plusz jövedelmet és szolgálati időt, akkor vajon mitől emelkedett volna az újraszámolással? Így most nem értem, amit írsz, hogy hogy jött ki neked. Hallottam szóbeszédben, hogy ha lemondok a korhatár előttiről egy nappal hamarabb a korbetöltés előtt, akkor kérhetek újraszámolást, hisz akkor megyek nyugdíjba. Viszont, ha kevesebb jött volna ki, a már egyszer lemondott korhatár előtti összeget nem kaphattam volna vissza. Legalábbis, ahogy a törvényt tanulmányoztam. Mivel semmi remény nem látszott, hogy több jönne ki, így nem mertem kockáztatni.
Szóval, ha az ONYF félretájékoztatása miatt lettem becsapva és megrövidítve, akkor a dühöm csak még nagyobb.


Üdv: Korall (53-as nö)

Korall54 # 2016.09.22. 13:07

Kalle25
Ezt már nem is kellene írnom, de hát csak egyre dühösebb vagyok. Már 66-szor elolvastam a kapott tájékoztató levelet, a törvény rám vonatkozó részét is és sehol nem találom a lehetőséget a nyd újraszámolására. Ezek szerint, valahol, valami rejtett lehetőségről nem informált a hivatal, ezért lettem becsapva. Most meg már 6 hónapon túl fellebbezni sem lehet. Szóval leírhatatlanul nagy a dühöm, annál is inkább, hogy figyeltem a törvényre és az ügyemre. És nem volt senki, aki súgjon időben, hogy hogyan lehetne mégis valamit tenni.  Így működik ez az ország!!!!
Legalább neked sikerült, ez azért jó hír.


Üdv: Korall (53-as nö)

Kalle25 # 2016.09.22. 14:28

Korall54!

A tájékoztatóban nekem is ez az általános szöveg volt, lányom mondta is, hogy ez alapján kizárt az emelés, de ő beszélt a nyufi ügyfélszolgálatával és hivatkozott arra, hogy azt mondták újraszámolják. Erre az ügyintéző mondta, hogy töltsön le egy nyomtatványt és küldje be még a 63. életév betöltése előtt 1-2 héttel. Még annyit mondtak, hogy az összeg nem lehet több, mint az eredeti határozatban megállapított átlagkereset. Amit most kiküldtek papíron az van, hogy 15 napon belül nyilatkozzam, hogy az emelt összeget kérem, vagy a korábbit. Hát ezek hülyék, mert nyilván az emeltet kérem, de gondolom, ha kevesebb jött volna ki, akkor kérhettem volna az eddigi összeget.

Ja, a nyufis ügyintéző még annyit mondott, hogy ez csak a korhatár előtti ellátásokra vonatkozik, amikor a határozatban is ez szerepel a rendelkező részben.

Sajnálom, ha jogosult lettél volna rá, és lemaradtál. Ha nem tudok a lehetőségről és nem adom be a kérelmet nekem se módosult volna az összeg, mert akkor nem számolnak.

Magyarország, 2016.

Így állunk. Még jó, hogy az ügyféli jogok nem sérülhetnek.