Közös megeggyezés aláírását követő betegszabadság


Maci01 # 2014.10.06. 08:13

Kedves Fórumtagok!

Az alábbiakban kérném szíves segítségeteket.
Jelenleg betegállományban vagyok, mivel ami velem történt sajnos nem bírtam idegileg tovább, azonban a munkaviszonyom 15-ével megszűnik.
Kérdésem, hogy mi történik abban az esetben ha nem tudok bemenni a papírjaimért, illetve a megszűnést követően is betegállományban leszek, akkor ki fizeti a táppénzem? Vagy a betegállomány alatt is megszüntethető a közös megegyezés anélkül hogy bemennék?

Köszönöm

ObudaFan # 2014.10.02. 11:51

Szerintem meg kell váltani azt a szabadságot, ennyi a változás.

Kérdező18 # 2014.10.01. 23:16

Tisztelt Szakértők!

Munkaadóként fordulok Önökhöz.
Munkavállalómmal közös megeggyezésel szüntettük meg a munkaviszonyát, melyet szeptember 10-én írtunk alá, azzal, hogy a munkaviszonya szeptember 30-ával szűnik meg nálam. A közös megeggyezés -e kérdés tekintetében lényeges tartalmi eleme, hogy a megállapodás aláírása és a munkaviszony megszűnése közötti időszakban a munkavállaló a még ki nem vett szabadságát tölti le, illetve a fennmaradó három munkanapon (szept. 26. és 30-a között) munkavégzésre nem kötelezett, azaz otthon maradhat, illetve 30-án bejön és elszámolunk, további kiadjuk a számára a munkaügyi iratait, igazolásait.

Ehhez képest a munkavállalótól szeptember 11-én kaptam egy e-mailt, hogy ő orvoshoz ment és keresőképtelennek nyilvánította, majd ha megkapja erről az orvostól a papírokat, beküldi (vagy behozza) nekem. Szeptember 30-án kaptam egy e-mailt, melyben közölte, hogy a betegsége okán és a megállapodásunk ellenére nem tud bejönni, hogy elszámolhassunk és a munkaviszony megszűntével kötelező adminisztrációt átvegye. Október 1-én kaptam egy e-mailt, melyben csatoltan megküldte az orvos által kiállított táppénzes papírját. A legjobb tudomásom szerint a betegségét megelőzően aláírt közös megeggyezést nem írja felül az ő betegsége, illetve a munkaviszonya a megállapodásunknak megfelelően szeptember 30-án megszűnt nálam. Amennyiben ezt jól tudom, a kérdésem csupán annyi, hogy miként kell bérszámfejteni ezt az időszakot. Hiszen Ő szabadságon volt amikor elment az orvoshoz. Most akkor szabadságot bérszámfejtessek neki, vagy betegszabadságot. Ha ez az utóbbi, akkor mi történik az így kiadásra nem került szsbadságával. Ez utóbbi esetben ráadásul a közös megeggyezésben rögzítettekhez képest más fog történni, ez nem képezhet -e jogalapot arra, hogy a megállapodást megtámadja. Miként járok el helyesen?


A kérdez?....