Munkaszerződés mód. határozott időre


the big cat # 2005.06.13. 10:18

Vonatkozhat ideiglenes időszakra.

Bár ha egy cég cafetaria rendszert vezet be, akkro azt hosszabb időre kívánja megtenni, ezért érdemes oylan megálípodást kötni, ami kompenzál a béremeleléseknél az alacsonyabb bruttóért, mondjuk, hogy a cafeteria alap is növekszik a béremeléssel.

Továbbá a módosítást csak és kizárólag úgy írd alá, ha a cafetaria rendszert munakszerződésbe foglalják, mint béren kívüli juttaást, az azért röhej lenne, ha a béredről lemondasz egy munkáltatótól függő béren kívüli jutatás miatt.

kamilla1 # 2005.06.13. 10:05

Mindössze azt nem tudtam, hogy a módosítás vonatkozhat-e meghatározott időtartamra.
Konkrétan azt nem szeretném, ha a jövő évi béremelésnél a cafeteria miatt idén csökkentett nettó béremre számolnák az emelést. Illetve a béren felüli juttatásokat nem kötelező adni, ezért nem szeretnék lemondani a bruttó béremről "végleg", hanem csak ideiglenesen.
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat.

szajbertattila # 2005.06.13. 09:21

a cafetariás rendszer nagy divat, mindenütt ezt ajánlják a tanácsadók, mint legaális közterherspórolási módot, ami mindenkinek jó - a munkáltatónak is , meg a munkavállalónak... perzse ha úgy érzed, hogy ez neked nem jó, nem vagy köteles hozzájárulni a szerződés módosításához.

the big cat # 2005.06.13. 08:54

Ha ez mindkét félnek megfelel, és miért ne felelne meg, hiszen a munkáltató ugyanolyan költségszintje mellett lehetséges magasabb nettó jövedelemet biztosítani, anélkül, hogy adócsalásról lenne szó, nyugodtan megtehetik a felek.

Kála # 2005.06.13. 08:36

A szerződésmódosítás akkor lehetséges, ha ahhoz mindkét fél hozzájárul - tehát a felek közösen módosítanak. Ha ez megvan, gyakorlatilag úgy módosítanak, ahogy akarnak - már persze a jogszabály (minimálbér), illetve az esetleg meglévő kollektív szerződés keretei között. Ha ezekkel nem ütözik, akkor rendben. De ha nem értesz vele egyet akkor ne írd alá.

kamilla1 # 2005.06.13. 08:33

Jogilag szabályos-e az, ha a felek egyhangúlag módosítják a munkaszerződésben a bér összegét pl. egy éves időtartamra?
Konkrétan: egy évig a dolgozó bruttó személyi alapbére kevesebb, a különbözetet a cafeteria rendszer keretében más módon kapja meg a munkavállaló, a választása szerint pl. tandíjként vagy egészségpénztárba.