Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


GYED,GYES, táppénz

Eszterke999 # e-mail 2014.07.27. 17:34

Tisztelt Szakértő,

a következő ügyben szeretném a tanácsát kérni:

9 éve vagyok határozatlan időtartalmú munkaszerződéssel alkalmazva munkaadómnál. Sajnos 3 éve elhúzódó betegségem van, hosszabb rehabilitációra lenne szükségem. Sajnos a munkáltatóm utalt rá, amennyiben elmegyek betegállományba, lehet, hogy kirúgnak. Az orvosok szerint kb. 5 hónapos rehabilitációra van szükségem, egészségi állapotom miatt nem tudom tovább halogatni.

Kérdéseim:

Kirúghatnak-e betegállomány alatt?
Ha igen, akkor én úgy tudom, hogy az első keresőképes napomtól él a felmondás. Ez így van-e?
9 év után hány hónap végkielégítést kapok?
Amennyiben a tartós betegállomány alatt jelzik a felmondást, vagy közös megegyezést, és én ezek után, de még a betegállomány alatt teherbe esek, abban az esetben megkapok-e minden ezzel kapcsolatos járandóságot?
Ha esetleg rendkívüli felmondással vetnek véget a munkaviszonyomnak, azt indokolniuk kell-e? Nagyon köszönöm válaszait. Üdvözlettel: Eszter

taas #   2014.07.26. 22:44

Tisztelt Szakértők!

A következő kérdésben szeretném ismét véleményüket kérni.
Jelenleg GYED-en vagyok harmadik gyermekemmel, aki már elmúlt 1 éves. Határozatlan idejű kormánytisztviselői jogviszonyom van.
A Gyed extra alapján tudok létesíteni részmunkaidős munkaviszonyt (8 órás helyett 4 órás napi foglalkoztatás), illetve van-e módom az eredeti kinevezésben megjelölt munkavégzés helyétől és jellegétől eltérnem? Azaz azt szeretném, hogy munkavégzés helye az otthonomban történjen, illetve kötetlen munkaidejű lehet a munkaviszony? Úgy emlékszem, a KET ad lehetőséget a távmunkára is.

Köszönöm megtisztelő válaszukat előre is:
taas

anyjuk #   2014.07.26. 13:21

Tisztelt Szakértő!
Tanácsát szeretném kérni, mivel hallottam ezt is, azt is, nem tudom, mit tegyek.
Első gyermekem 2011. junius 20-án született.
Itt, kaptam az ellátásokat.
2011.decemberébe megszűnt a munkaviszonyom.
2013.nevember 18-án megszületett a második gyermekem.
Most, csak a gyest kapom.
Harmadik gyermekünket, januárba várjuk.
Nemrég hallottam, ha elmennék dolgozni, akár csak egy hónapot is, az új jogszabály szerint, akkor nem csak a gyesre lennék jogosult???? -a gyedre is????
Válaszát megköszönve,
Tisztelettel:
Bné

Zengőbérci # e-mail 2014.07.24. 15:57

985kati # e-mail 2014.07.18. 15:55

Tisztelt Szakértő!

Olyan kérdèssel fordulok Önhöz, hogy férjem Ausztriában dolgozik, és igényelte családipotlékot. Aki intézte azt mondta hogy itthoni családipotlék megszűnik amit én kapok, de a gyes megmarad. Voltunk szenélyesen államkincstárban, ott már azt mondták hogy gyes is megszünik nekem. Akkor kapom újra ha dolgozok. Mivel sajnos tavaly rosszindulatú daganattal műtöttek így nem dolgozhatok. Semmit nem kapok gyerekek után. Mit tudok intézkedni ezzel kapcsolatban, hogy nem dolgozhatok? Meg hol?
Előre is köszönöm válaszát!
Katalin

Azt, hogy az ügyfél mely tagállamból részesül családi ellátásban nem az ügyfél döntése, hanem a vonatkozó EU-s jogszabályok, határozzák meg.

A koordinációs rendelet alapelvként mondja ki az ellátások halmozódásának a tilalmát.
Ugyancsak alapelv az egy állam joghatósága alá tartozás elve ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy személy egyszerre csak egy országban, főszabályként abban az országban, ahol a munkát végzi fizessen járulékot, ezt hívják lex loci laboris elvnek,
az egyenlő elbánás elve, azaz ha valaki egy másik EU-s országba megy dolgozni, lakni, akkor ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rá, mint akik az adott ország állampolgárai, ami a TB szempontjából azt jelenti, hogy ugyanazokat az orvosi, egészségügyi TB pénzellátási és családtámogatási ellátásokat kapja/kaphassa, mint az adott ország állampolgárai,
az összeszámítás elve, ami azt jelenti, hogy a biztosítási idők összeszámíthatók, magyarul ha a TB ellátás jogosultságának a megállapításához szükséges, akkor a másik EU-s tagállamban szerzett biztosítási időt (pl. munkaviszonyt), szolgálati időt is be kell számítani, valamint
az ellátások exportálhatóságának az elve, azaz az egyik EU-s országban megszerzett ellátás egy másik tagállamban is folyósítható (kifizethető).
További kisegítő elv a pro rata elv, azaz mindenki a ráeső terheket viseli. (Ez a biztosítókra vonatkozik)
(Joghatóság= jelen esetben melyik ország jár el)
Meg kell különböztetni az orvosi/egészségügyi ellátást és táppénzt, valamint a munkanélküli ellátást ami egy csoportot képez és a családi ellátásokat (családi pótlék, GYED, GYES) ami egy másik csoportot képez és mindkettőre más-más főszabály vonatkozik.

Nézzük a családi ellátásokat:
Azt, hogy mely tagállamból részesül egy család ellátásban, jogszabály rendezi - közigazgatási eljárás keretében kerül meghatározásra az, hogy az adott tagállam rendelkezik-e elsődlegesen joghatósággal a családi ellátások folyósítására -, tehát sohasem az ügyfél döntése határozza meg azt, hogy mely tagállam folyósít ellátást a részére.
Mindezek alapján a kereső tevékenység folytatásának a helye, illetve a család életvitelszerű tartózkodásának a helye határozzák meg azt, hogy mely tagállam hatósága köteles (joghatóság) elsősorban a családi ellátások megfizetésére.
A családi ellátások megállapításánál azonban ezen belül elsősorban a biztosítási elv érvényesül, azaz a biztosítási elv és a területi elv ütközése esetében elsődlegesen a biztosítási elv alkalmazandó.
Amennyiben erre nincs lehetőség - illetve nem alkalmazható -, a területi elv szerint (tehát lakó- vagy tartózkodási hely alapján) kell az illetékes hatóságról, valamint a családi ellátások megállapításáról rendelkezni.
Ha pl. az igénylő Svédországban tartózkodik életvitelszerűen a gyermekével, illetve Svédországban dolgozik, úgy a svéd munkaviszony, illetve életvitelszerű tartózkodás alapján a Svéd Királyság illetékes hatósága állapítja és fizeti meg a svéd jogszabályok szerinti családi ellátást.
A 1408/71/EGK rendelet családi ellátásokat koordináló VII. fejezetében foglaltak alapján amennyiben olyan helyzet áll fenn, hogy a szülők keresőtevékenységükből fakadóan az EGT (Európai Gazdasági Térség) két különböző tagállamából jogosultak ellátásra, akkor a családi ellátás kifizetésére a joghatósággal bíró tagállamot (azt az államot, amelyik a családi ellátásokat fizetni köteles) a gyermek lakóhelye jelöli ki.
 Példa: Ha az anya Magyarországon rendelkezik munkaviszonnyal és GYED-re jogosult, de élettársa Németországban folytat keresőtevékenységet és a család életvitelszerűen Németországban tartózkodik, akkor Németország rendelkezik joghatósággal.
Amennyiben az anya már kapja Magyarországon a GYED-et és a fentiek később, de a GYED folyósítása alatt kiderülnek a GYED folyósítását határozattal fel kell függeszteni. (Lásd: OEP Állásfoglalás, 2007. január)
 Másik példa: Amennyiben az ügyfél/igénylő (férje, vagy felesége, vagy élettársa) az EU valamelyik Magyarországon kívüli tagállamában munkavállaló, vagy egyéni vállalkozó, az ügyfél/igénylő viszont a Magyarország területén rendelkezik biztosítási jogviszonnyal (munkaviszony, közalkalmazotti, köztisztviselői jogviszony, főállású egyéni, vagy társas vállalkozási jogviszony stb.) ÉS a család Magyarország területén tartózkodik életvitelszerűen Magyarország az elsődleges joghatósággal rendelkező tagállam a családi ellátások folyósítására. Ekkor minden olyan családi ellátás (Csp, GYED, GYES, GYET) megállapítható a részére, amelyek vonatkozásában a hazai jogszabályok szerint a jogosultsági feltételek fennállnak. Amennyiben az ügyfél Magyarországról még nem részesült családi ellátásban Magyarországról igényét benyújthatja.

 Amennyiben az ügyfél/igénylő férje, vagy felesége, vagy élettársa az EU valamelyik Magyarországon kívüli olyan tagállamában munkavállaló, ahol a családi ellátások összege több, mint a magyar ellátás összege jogosult lehet az igénylő a különbözetre. A különbözetet a másik EGT tagállamban az ott dolgozó mások szülőnek kell évente kérelmeznie. Ekkor ez a másik EGT tagállam hatósága E 411-es nyomtatványon kér adatot a Magyar Államkincstártól.
Az egyik fizet, a másik kipótol. Az alábbi példa egy szlovák lapban jelent meg:
Ha szlovák állampolgárnak külföldön születik gyermeke, a gyermekgondozási segélyre és a családi pótlékra elsősorban abban az államban jogosult, ahol a gyermekkel együtt él.
A másik állam abban az esetben fizet évente egyszer kiegyenlítő ellátást, ha az illetékes államban a szóban forgó ellátások összege alacsonyabb.
Vagyis ha a szülő szlovák állampolgár, de a kisgyermekkel Csehországban élnek, akkor a gyermekgondozási segélyt és a családi pótlékot is a cseh államtól kapják.
Ha az ottani ellátások összege kisebb, mint Szlovákiában volna, akkor a különbözetet évente egy összegben megkapják a szlovák államtól.

 Ha az ügyfél valamelyik Magyarországon kívüli EGT tagállam területén munkavállaló, vagy egyéni vállalkozó és a gyermekét egyedül neveli a munkavállalás helye szerinti tagállam rendelkezik elsődleges joghatósággal a családi ellátások kifizetésére függetlenül attól, hogy a gyermekkel együtt melyik ország területén tartózkodik életvitelszerűen.

 Ha a magyar állampolgárságú családnak nincs Mo-on biztosítása és életvitelszerűen nem Magyarországon laknak, hanem egy másik EGT tagállamban, akkor ezen másik EGT tagállam rendelkezik elsődleges joghatósággal a családi ellátások kifizetésére.

 Ha az ügyfél (igénylő) férje, felesége, élettársa (azaz a másik szülő) az EU valamelyik másik országában munkavállaló, de az ügyfél nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal, de a család életvitelszerűen Magyarországon tartózkodik magyarországi biztosítás hiányában a teherviselő (folyósító) a másik (apa munkahelye szerinti) állam lesz, Magyarország maximum kiegészítést fizet. Ez, mivel Mo. a déli országok fölött teljesít főleg Spanyolország, Olaszország, Görögország, Románia és Bulgária esetében fordul elő. Itt is a MÁK NKO rendezi a külföldi állammal a jogosultságot.

A családi ellátások koordinálását végző szerv Magyarországon a Magyar Államkincstár. Akinek tehát EU-s jogszabályt érintő családtámogatási ügye (családi pótlék, GYED, GYES) van annak célszerű a Magyar Államkincstár Nemzetközi kapcsolatok Osztályát személyesen fel, vagy írásban megkeresni, mivel ezzel országosan, központosítva Ők foglalkoznak.

(Magyar Államkincstár Budapesti- és Pest Megyei Igazgatóság Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya 1139. Budapest Váci út 71. Tel: 06-1-452-2910)

Kivételt képez ez alól Ausztria. Ausztria esetében a Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága az illetékes.

Őket keresse meg, ők tudnak a kérdésére teljeskörű választ adni.

Zengőbérci # e-mail 2014.07.24. 15:53

István79 # e-mail 2014.07.19. 15:43

Jó napot kívánok! Azt szeretném megtudni hogy mennyi táppénz jár, 15 munkanap után ha 8 órában vagyok minimálbérrel bejelentve? És mennyi hogyha 4 órában vagyok bejelentve? Köszönöm előre is választ!

Nagyon leegyszerűsítve a minimálbér 50, vagy 60%-a.
Ha 4 órában a minimálbért felét keresi, úgy ennek az 50, vagy 60%-a.

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

Zengőbérci # e-mail 2014.07.24. 15:50

timcsiréka # e-mail 2014.07.21. 15:20

Ma mondták az oepnél hogy nem lett még semmi sem leadva nekik!Sajnos a munkáltató nem adott arról papírt,hogy átvette a férjemtől!Ebben az esetben ha írunk egy levelet az oepnek ,felszólítják,hogy adja le?számíthat valamilyen büntetésre?

Először a munkáltatónál próbálják meg elérni, hogy haladéktalanul adják le.

Ha nem teszi írásban forduljanak panasszal az egészségbiztosítóhoz.

Ők általában nem bírságolnak. (Kitelefonálnak, vagy személyesen kimennek és beszerzik. Ha ez sem vezet eredményre, csak akkor szankcionálnak.)

Zengőbérci # e-mail 2014.07.24. 15:46

kismami1 # e-mail 2014.07.22. 21:40

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, augusztus végére vagyok kiírva. A TGYÁS-t, illetve szülési szabadságot a szülés időpontjától szeretném igényelni, nem kezdeném meg 28 nappal szülés előtt.

A jogszabály így fogalmaz:
"A szülési szabadságot - eltérő megállapodás hiányában - úgy kell kiadni, hogy legfeljebb négy hét a szülés várható időpontja elé essen."

Mit jelent az, hogy eltérő megállapodás hiányában? Írásban meg kell egyeznem a munkáltatómmal, hogy a szülésig táppénzen leszek, és utána szülési szabadságon? Vagy elég szóban is? Közalkalmazottként dolgozom, nagy cégnél, szóban a közvetlen felettesemmel már megbeszéltem, hogy így lesz.

Elégséges, ha szóban megbeszélte a felettesével és az intézményi összekötő így jelenti le a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájához.

Zengőbérci # e-mail 2014.07.24. 15:43

Erdanda # e-mail 2014.07.23. 21:08

Tisztelt Szakértő!
Bérezett napnak csak a munkabérrel ellátott nap számít (vagy a megbízási díjként érkező jövedelem is gyed alapját képezheti) ?
Köszönöm válaszát!
Erdanda

A bérezett nap alatt pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelemmel ellátott naptári napot értünk.

Ha ön munkaviszonyban áll és volt egy másik munkáltatónál megbízási szerződése, a megbízási díj nem vehető figyelembe a munkaviszonyos GYED alapjába, mivel 2013.07.15-től csak a "jelen" munkáltatónál fennálló jövedelem lehet ellátás alap.

Más a helyzet, ha ön "régóta" folyamatosan biztosított a megbízási jogviszonyában is. Ha ebben a jogviszonyban teljesülnek a GYED-re való jogosultság feltételei, úgy ebből a jogviszonyból is kaphat GYED ellátást, ezen megbízási díj alapján azonban a GYED max. meghatározásánál a két jogviszonyból származó GYED összegét együttesen kell figyelembe venni.

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

Erdanda # e-mail 2014.07.23. 21:08

Tisztelt Szakértő!
Bérezett napnak csak a munkabérrel ellátott nap számít (vagy a megbízási díjként érkező jövedelem is gyed alapját kepezheti) ?
Köszönöm válaszát!
Erdanda

kismami1 # e-mail 2014.07.22. 21:40

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, augusztus végére vagyok kiírva. A TGYÁS-t, illetve szülési szabadságot a szülés időpontjától szeretném igényelni, nem kezdeném meg 28 nappal szülés előtt.

A jogszabály így fogalmaz:
"A szülési szabadságot - eltérő megállapodás hiányában - úgy kell kiadni, hogy legfeljebb négy hét a szülés várható időpontja elé essen."

Mit jelent az, hogy eltérő megállapodás hiányában? Írásban meg kell egyeznem a munkáltatómmal, hogy a szülésig táppénzen leszek, és utána szülési szabadságon? Vagy elég szóban is? Közalkalmazottként dolgozom, nagy cégnél, szóban a közvetlen felettesemmel már megbeszéltem, hogy így lesz.

fjkb # e-mail 2014.07.21. 15:23

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GYES-en vagyok 2015.01.27-ig, de már úton van a kistestvér (2.gyerek), aki várhatóan 2015. február 17-én érkezik. Kérdésem arra irányul, h anyagilag hogyan járok a legjobban? Ha elmegyek táppénzre vagy előtte esetleg kiveszem az első gyermekemmel való itthonlét alatt felhalmozott szabadságokat és utána vetetem magamat táppénzre. A GYES-t igénybe vehetem akár a szabadság, akár a táppénz mellett is v azt vissza kell mondanom?
Köszönettel: Fruzsi

timcsiréka # e-mail 2014.07.21. 15:20

Ma mondták az oepnél hogy nem lett még semmi sem leadva nekik!Sajnos a munkáltató nem adott arról papírt,hogy átvette a férjemtől!Ebben az esetben ha írunk egy levelet az oepnek ,felszólítják,hogy adja le?számíthat valamilyen büntetésre?

nandy #   2014.07.21. 14:45

telefon33: a GYED jogosultságnak alapvetően két feltétele van (leegyszerűsítve):

  • a szülést megelőző két évben 365 nap biztosításban töltött idő, ÉS
  • a szülés napján aktív biztosítási jogviszony.

Az az időtartam, amíg álláskeresési járadékban részesülsz, biztosítási jogviszonynak számít, de az aktív korúak ellátásának ideje már nem.

nandy #   2014.07.21. 14:42

Erdanda: ha a következő baba születéséig lesz legalább 180 bérrel ellátott nap, akkor az lesz az alapja a köv. GYED-nek. Ha nem lesz 180 bérezett nap, akkor az előző GYED alapját képező jövedelmet veszik alapul.

nandy #   2014.07.21. 14:40

A keresőképtelenség első 15 munkanapjára betegszabadság jár, amit még a munkáltató fizet. Ez kb. 3 hétnek felel meg. Ha ezt követően is keresőképtelen a munkavállaló, akkor a további keresőképtelenséget igazoló orvosi papírokat a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül kell továbbítani az OEP felé. Onnantól még 30 nap, mire elbírálják és folyósítják. Tehát előfordulhat, hogy késve kapták, késve küldték el az igénybejelentést.

Ha kiderül, hogy a munkáltató mégsem továbbította az igényt, akkor az OEP-nél kell írásos panaszt tenni.

timcsiréka # e-mail 2014.07.21. 13:17

Tisztelt tanácsadók!A férjem május óta táppénzen van és a munkáltatója idáig azt mondta,hogy minden papírt leadott.Ami ma kiderült,hogy mégsem!Mit tudok tenni?Átvételi elismervényt nem adott!Kérem segítsenek!Köszönöm.

Erdanda # e-mail 2014.07.21. 12:14

Tisztelt Tanácsadók!

Jelenleg GYED-en vagyok a kisfiammal (2015.09.11-ig), szeptembertől lehetőségem lenne munkába állni ( GYED extra miatt ugye járna a GYED ill. a munkabér is). Másik babát tervezünk, így a kérdésem a következő: ha a kisfiam 2 éves kora előtt megszületne a kistesó akkor melyik jövedelmem képezné a 2. babára járó ellátások alapját?
Vagyis hogy érdemes munkát vállalnom (nem teljes munkaidőben szeretnék még visszamenni): megbízási szerződéssel vagy egyéni vállalkozóként esetleg?

Válaszukat előre is köszönöm!

telefon33 # e-mail 2014.07.20. 21:34

Tisztelt Szakértő!

Kérdésem a következő lenne:
Kisfiam 2013. március 1-én született meg. Jelenleg gyes-en vagyok vele.
2009. szeptember 1-től 2012 május 18-ig dologztam, majd kéztörés miatt közös megegyezéssel megszűnt a munkám, mivel nem tudtam azt ellátni. Munkanélküli segélyben, majd aktív korúak ellátásában részesültem, a gyermek születésének napjáig.
Sajnos nem világos most számomra, hogy nekem ténylegesen csak a gyes jár-e, vagy járna a gyed, mivel a szülést megelőző két éven belül megvan a 365 nap biztosított jogviszonyom. Valahol azt olvastam, hogy az aktív korúak ellátása esetén, amennyiben valaki azt kapja, hiába van meg a biztosított jogviszony, csak a gyes jár. Igaz ez? Amennyiben a gyed jár, hol tudom ezt intézni?

Hálás köszönettel: Anikó

István79 # e-mail 2014.07.19. 15:43

Jó napot kívánok! Azt szeretném megtudni hogy mennyi táppénz jár, 15 munkanap után ha 8 órában vagyok minimálbérrel bejelentve? És mennyi hogyha 4 órában vagyok bejelentve? Köszönöm előre is választ!

985kati # e-mail 2014.07.18. 15:55

Tisztelt Szakértő!

Olyan kérdèssel fordulok Önhöz, hogy férjem Ausztriában dolgozik, és igényelte családipotlékot. Aki intézte azt mondta hogy itthoni családipotlék megszűnik amit én kapok, de a gyes megmarad. Voltunk szenélyesen államkincstárban, ott már azt mondták hogy gyes is megszünik nekem. Akkor kapom újra ha dolgozok. Mivel sajnos tavaly rosszindulatú daganattal műtöttek így nem dolgozhatok. Semmit nem kapok gyerekek után. Mit tudok intézkedni ezzel kapcsolatban, hogy nem dolgozhatok? Meg hol?
Előre is köszönöm válaszát!
Katalin

Piros212 # e-mail 2014.07.18. 11:54

Kedves Fórumozók!
Szeretném a segítségeteket kérni,mert az eddig kapott információkon nem tudok kiigazodni.
Jelenleg itthon vagyok gyesen a 2éves kislányommal.
Nagyon szeretnék mégegy babócát, aki 2015 május-júniusában születne. A gyesem 2015 májusban jár le.
2009 óta van folyamatos munkaviszonyom a jelenlegi munkáltatómnál.
Az lenne a kérdésem,hogy ha terhességek alatt táppénzre megyek,akkor jár-e még a gyes a nagyobbik lánykámra,illetve a szülés utáni ellátások hogyan alakulnának? A tgyás és a GYED. És a táppénz alapja mi lenne? A gyedem vagy a munkabérek? Mi lenne az alapjuk? A munkàltatóm azt mondja a táppénz lenne az alap,de ellátás hogyan lehet egy másik ellátás alapja? Illetve változna-e az ellátások ősszege ha még a gyes alatt születne meg a pici babám?
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Sajnos ilyen világban élünk,hogy a mocskos anyagiak nagyon is fontos szerepet játszanak a gyermekvállalásban :(
További szép napot mindenkinek!

Vercsike # e-mail 2014.07.17. 14:32

T.Szakértők!
2014.dec-ig GYED-en vagyok.2015.május hónapra várom a következő gyermekemet.
2013.március óta cég ahol dolgoztam felszámolás alatt áll. Ez év júliusában a Kft.megszünt.
Kiderült,hogy a jogviszonyom a felszámolás kezdeti napjával megszünt.A Gyed igénylés később történt ez akkor nem okozott gondot.
A 2.gyerkőc már GYES-be születne.A férjem vállalkozásába bejelentene.A kérdés elég lesz e 180 nap bejelentés,hogy ismét maximum gyedet kapjak.
Esetleg táppénzre is elmehetnék,de mikortól.
Az én esetemben a szülést(2015.05)megelőző két évben mi számít biztosítási időnek,a pillanatni GYed vagy csak az új biztosítási 180 nap jogviszonyom.
Köszönettel: Vercsike

sortie # e-mail 2014.07.14. 14:12

BLara
Tisztelt Szakértők!
Érdeklődöm, hogy tgyás és gyed alatt felmondhatnak-e a munkahelyemen. Ha felmondhatnak, akkor nem is kapnék tgyás-t, illetve gyed-et, ha felmondanának? Köszönöm a választ

Rendes felmondással nem mondhatnak fel, de ha pl. határozott idejű szerződése van és lejár a határozott idő, akkor automatikusan megszűnik a jogviszony. Ugyancsak megszüntethető a jogviszony próbaidő alatt.

A megállapított tgys és gyed ellátás passzív jogon, azaz a munkaviszony megszűnése után is folyósítható annak a lejártáig.

Más a helyzet, ha a munkaviszony (biztosítás) a szülés előtt szűnik meg!

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

sortie # e-mail 2014.07.14. 14:06

repne

Tisztelt Szakértők!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy tavaly a munkaügyin keresztül csináltam egy tanfolyamot, ami bő 7 hónapig tartott. Ez az idő beleszámít nekem a Tgyás, Gyed igénylésébe?
Előre is köszönöm a válaszát!

1997. évi LXXX. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről

5. § (1) E törvény alapján biztosított

d) az álláskeresési támogatásban részesülő személy,

A 4. § értelmében álláskeresési támogatás alatt a következő ellátásokat kell érteni:

Az álláskeresési járadékban,
keresetpótló juttatásban,
vállalkozói járadékban,
munkanélküli-járadékban,
álláskeresést ösztönző juttatásban,
nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesülő személy.

Amennyiben az Ön által végzett tanfolyam a fentieknek megfelel, úgy az biztosításnak minősül és a GYED-hez, tgys-hez "beszámít", ha nem felel meg nem számít be.

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

BLara # e-mail 2014.07.14. 07:09

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődöm, hogy tgyás és gyed alatt felmondhatnak-e a munkahelyemen. Ha felmondhatnak, akkor nem is kapnék tgyás-t, illetve gyed-et, ha felmondanának? Köszönöm a választ!