Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


GYED,GYES, táppénz

sortie # e-mail 2014.12.16. 14:58

kisshaa # e-mail 2014.12.13. 17:12

Tisztelt Tanácsadó!
Jelenleg munkanélküliként itthon magam után fizetem az egészségügyi hozzájárulást, így eü-i ellátásra jogosult vagyok. Babát várok, így ezzel kapcsolatban kerestem fel.
A férjem Ausztriában dolgozik, EU-s biztosítással rendelkezik.
Az érdekelne, hogy milyen ellátásokat, melyik országban és mily módon tudnánk (hol kell igényelni) igénybe venni.
Válaszát előre is köszönöm!!!

Azt, hogy az ügyfél mely tagállamból részesül családi ellátásban nem az ügyfél döntése, hanem a vonatkozó EU-s jogszabályok, határozzák meg.

A koordinációs rendelet alapelvként mondja ki az ellátások halmozódásának a tilalmát.

Ugyancsak alapelv az egy állam joghatósága alá tartozás elve ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy személy egyszerre csak egy országban, főszabályként abban az országban, ahol a munkát végzi fizessen járulékot, ezt hívják lex loci laboris elvnek...

Azt, hogy mely tagállamból részesül egy család ellátásban, jogszabály rendezi - közigazgatási eljárás keretében kerül meghatározásra az, hogy az adott tagállam rendelkezik-e elsődlegesen joghatósággal a családi ellátások folyósítására -, tehát sohasem az ügyfél döntése határozza meg azt, hogy mely tagállam folyósít ellátást a részére.

Mindezek alapján a kereső tevékenység folytatásának a helye, illetve a család életvitelszerű tartózkodásának a helye határozzák meg azt, hogy mely tagállam hatósága köteles (joghatóság) elsősorban a családi ellátások megfizetésére.

A családi ellátások megállapításánál azonban ezen belül elsősorban a biztosítási elv érvényesül, azaz a biztosítási elv és a területi elv ütközése esetében elsődlegesen a biztosítási elv alkalmazandó.

Amennyiben erre nincs lehetőség - illetve nem alkalmazható -, a területi elv szerint (tehát lakó- vagy tartózkodási hely alapján) kell az illetékes hatóságról, valamint a családi ellátások megállapításáról rendelkezni.

Ha pl. az igénylő Svédországban tartózkodik életvitelszerűen a gyermekével, illetve Svédországban dolgozik, úgy a svéd munkaviszony, illetve életvitelszerű tartózkodás alapján a Svéd Királyság illetékes hatósága állapítja és fizeti meg a svéd jogszabályok szerinti családi ellátást.

A 1408/71/EGK rendelet családi ellátásokat koordináló VII. fejezetében foglaltak alapján amennyiben olyan helyzet áll fenn, hogy a szülők keresőtevékenységükből fakadóan az EGT (Európai Gazdasági Térség) két különböző tagállamából jogosultak ellátásra, akkor a családi ellátás kifizetésére a joghatósággal bíró tagállamot (azt az államot, amelyik a családi ellátásokat fizetni köteles) a gyermek lakóhelye jelöli ki.

Példa: Ha az anya Magyarországon rendelkezik munkaviszonnyal és GYED-re jogosult, de élettársa Németországban folytat keresőtevékenységet és a család életvitelszerűen Németországban tartózkodik, akkor Németország rendelkezik joghatósággal.

Amennyiben az anya már kapja Magyarországon a GYED-et és a fentiek később, de a GYED folyósítása alatt kiderülnek a GYED folyósítását határozattal fel kell függeszteni. (Lásd: OEP Állásfoglalás, 2007. január)

Másik példa: Amennyiben az ügyfél/igénylő (férje, vagy felesége, vagy élettársa) az EU valamelyik Magyarországon kívüli tagállamában munkaválaló, vagy egyéni vállalkozó, az ügyfél/igénylő viszont a Magyarország területén rendelkezik biztosítási jogviszonnyal (munkaviszony, közalkalmazotti, köztisztviselői jogviszony, főállású egyéni, vagy társas vállalkozási jogviszony stb.) ÉS a család Magyarország területén tartózkodik életvitelszerűen Magyarország az elsődleges joghatósággal rendelkező tagállam a családi ellátások folyósítására. Ekkor minden olyan családi ellátás (Csp, GYED, GYES, GYET) megállapítható a részére, amelyek vonatkozásában a hazai jogszabályok szerint a jogosultsági feltételek fennállnak.

Amennyiben az ügyfél Magyarországról még nem részesült családi ellátásban Magyarországról igényét benyújthatja.

Amennyiben az ügyfél/igénylő férje, vagy felesége, vagy élettársa az EU valamelyik Magyarországon kívüli olyan tagállamában munkavállaló, ahol a családi ellátások összege több, mint a magyar ellátás összege jogosult lehet az igénylő a különbözetre.

A különbözetet a másik EGT tagállamban az ott dolgozó mások szülőnek kell évente kérelmeznie. Ekkor ez a másik EGT tagállam hatósága E 411-es nyomtatványon kér adatot a Magyar Államkincstártól.

Az egyik fizet, a másik kipótol. Az alábbi példa egy szlovák lapban jelent meg:

Ha szlovák állampolgárnak külföldön születik gyermeke, a gyermekgondozási segélyre és a családi pótlékra elsősorban abban az államban jogosult, ahol a gyermekkel együtt él.

A másik állam abban az esetben fizet évente egyszer kiegyenlítő ellátást, ha az illetékes államban a szóban forgó ellátások összege alacsonyabb.
Vagyis ha a szülő szlovák állampolgár, de a kisgyermekkel Csehországban élnek, akkor a gyermekgondozási segélyt és a családi pótlékot is a cseh államtól kapják.

Ha az ottani ellátások összege kisebb, mint Szlovákiában volna, akkor a különbözetet évente egy összegben megkapják a szlovák államtól.

 Ha az ügyfél valamelyik Magyarországon kívüli EGT tagállam területén munkavállaló, vagy egyéni vállalkozó és a gyermekét egyedül neveli a munkavállalás helye szerinti tagállam rendelkezik elsődleges joghatósággal a családi ellátások kifizetésére függetlenül attól, hogy a gyermekkel együtt melyik ország területén tartózkodik életvitelszerűen.

 Ha a magyar állampolgárságú családnak nincs Mo-on biztosítása és életvitelszerűen nem Magyarországon laknak, hanem egy másik EGT tagállamban, akkor ezen másik EGT tagállam rendelkezik elsődleges joghatósággal a családi ellátások kifizetésére.

Ha az ügyfél (igénylő) férje, felesége, élettársa (azaz a másik szülő) az EU valamelyik másik országában munkavállaló, de az ügyfél (jelen esetben az anya) nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal, de a család életvitelszerűen Magyarországon tartózkodik magyarországi biztosítás hiányában a teherviselő (folyósító) a másik (jelen esetben az apa munkahelye szerinti) állam lesz, Magyarország maximum kiegészítést fizet.

Ez, mivel Mo. a déli országok fölött teljesít főleg Spanyolország, Olaszország, Görögország, Románia és Bulgária esetében fordul elő. Itt is a MÁK NKO rendezi a külföldi állammal a jogosultságot.

A családi ellátások koordinálását végző szerv Magyarországon a Magyar Államkincstár.

Akinek tehát EU-s jogszabályt érintő családtámogatási ügye (családi pótlék, GYED, GYES) van annak célszerű a Magyar Államkincstár Nemzetközi kapcsolatok Osztályát személyesen fel, vagy írásban megkeresni, mivel ezzel országosan, központosítva Ők foglalkoznak, így egy konkrét esetben teljeskörű tájékoztatást is ők tudnak adni.

(Magyar Államkincstár Budapesti- és Pest Megyei Igazgatóság Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya 1139. Budapest Váci út 71. Tel: 06-1-452-2910)

Az EU szociális biztonsági rendszerek koordinációjával foglalkozó jogszabályai a családot és a családi ellátásokat egységként kezeli.
A hazai ellátások közül családi ellátásnak kell tekinteni a családi pótlékot (Csp., a gyermekgondozási díjat (GYED), a gyermekgondozási segélyt (GYES) és a gyermeknevelési támogatást (GYET) is.

kisshaa # e-mail 2014.12.13. 17:12

Tisztelt Tanácsadó!
Jelenleg munkanélküliként itthon magam után fizetem az egészségügyi hozzájárulást, így eü-i ellátásra jogosult vagyok. Babát várok, így ezzel kapcsolatban kerestem fel.
A férjem Ausztriában dolgozik, EU-s biztosítással rendelkezik.
Az érdekelne, hogy milyen ellátásokat, melyik országban és mily módon tudnánk (hol kell igényelni) igénybe venni.
Válaszát előre is köszönöm!!!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.12.12. 20:57

Ha éves szinten meghaladja a keresőképtelenség a 30 napot, akkor a 30 napot meghaladó időre nem jár szabadság.

www.kbs-ugyved.hu

eriska # e-mail 2014.12.12. 15:41

Tisztelt Tanácsadó ! Azt szeretném megtudni, hogy én munkahelyi baleset kovetkeztében táppénzen vagyok, akkor is le kell. hogy vonjanak a szabadságomból. Előre is koszonom válaszát !

balogh-ary # e-mail 2014.12.08. 18:55

Szép estét Mindenkinek! Olyan kérdésem, lenne, hogy 5 hónapja dolgozom, egy vállalkozónak, (előtte 8 évig dolgoztam egy rendes cégnél.) és közben kisbabát várok már 12 hetesek vagyunk. A főnök asszonynak elmondtam, és mondta, hogy minden rendben addig maradok amíg bírok dolgozni, de azt szeretné kérni, hogy ha érzem, hogy nem bírom csinálni akkor én mondjak fel. Az lenne a kérdésem, hogy most mit tegyek? Fogok így majd kapni valamilyen pénzt majd itt a családira és a gyesre gondoltam, meg nem tudom jár-e még ilyenkor valami. Első babámat várom, és még nem nagyon néztem szét ilyenkor mi jár és mi nem. Várom válaszukat.
Üdvözlettel: Balogh Aranka

Helgiusz # e-mail 2014.12.07. 19:34

Üdvözlet.
Segítséget szeretnék kérni. A lényeg hogy a kislányom 2013.10.25 én született gyesen vagyok vele ám 1 hónapja munkába álltam 4 órában.Először is kivettem a szabijaim, 4 napot dolgoztam kiderült újból kisbabát várok. A dokim táppénze akar venni mivel kislányom koraszülött volt. A kérdésem az táppénzre jogosult vagyok e illetve 100% rokkant járadékos vagyok ez mellet és a gyes mellett jár e a táppénz? Köszönöm válaszukat.

Sziszka2012 # e-mail 2014.12.04. 11:37

Tisztelt Szakértő.
A kérdésem a következő:
2012.10.27-én született a kislányom.
2012.szeptember végéig dolgoztam.
2014.november 03-tól ismét munkában állok, ugyanazon a munkahelyen.
Az elmúlt 2 évre hogy kell számolnom a szabadságot?
Előre is köszönöm!
Sz.

Anikó20 # e-mail 2014.12.02. 16:20

Tisztelt Tanácsadó !

Jelenlegi kérdésem és problémám ,hogy munkaviszonyom fenn áll de táppénzre nem vagyok jogosult veszélyeztetett terhes vagyok a munkáltatom nem tud olyan munkát biztosítani ami nem veszélyezteti az állapotomat.Én úgy tudom ha ez így van akkor ö köteles nekem fizetni addig amíg a munka viszonyom fenn áll.
A munka vállalót nem érheti kár az állapota miatt,vagy pedig mondjon fel de azt nem nagyon akar .
Válaszát előre is köszönöm

pharmagyogy # e-mail 2014.12.02. 15:53

Tisztelt Tanácsadó!

Jelenleg gyed-en vagyok a másfél éves kisfiammal,viszont pocakban van a kistesó,aki 2015 júliusában fog megszületni.
A gyed rettentő alacsony volta miatt (brutto fizetésem 474 ezer ft volt szülést megelőzően), táppénzre szeretnék menni 9-es kóddal. Kérdésem az lenne,hogy van -e olyan mód,hogy a gyed-et se veszítsem el? Gondolok itt arra,hogy kivenném a szabadságomat és úgy mennék táppénzre. Ha visszamennék dolgozni,akkor kapnám a gyed-et továbbra is (2 éves korig),de ha munka alatt megbetegednék és tp-re kényszerülnék,akkor kapnám a gyedet vagy megszűntetnék?

Válaszát előre is köszönöm!!

Zengőbérci # e-mail 2014.11.27. 14:25

Csöde # e-mail 2014.11.17. 13:33

Tisztelt Tanácsadó!

Kérdezni szeretném, hogy a 4 és fél éves kisfiam után aki tartós beteg igényelhetek-e gyes, ha a kisebbik kisfiammal jelenleg gyeden vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

Üdv: Csöde

Igen, de csak akkor, ha az a gyermek, akivel GYED-en van 2014-ben született.

Ha mindkét gyermek 2014.01.01. előtt született a két ellátást együtt nem kaphatja, mivel a GYED extra 2014.01.01-től van hatályban.

Zengőbérci # e-mail 2014.11.25. 15:32

b„arathtamas#e-mail 2014.11.17. 14:15
Üdvözlet!
Kedves segítségüket kérném az alábbiakban.
Feleségem harmadik gyermekünkkel gyesen van aki hamarosan betölti az egy éves kort. Egy éves kora után én a bejelentett állásom mellett is igényelhetem a gyedet 60 napos késleltetett folyósítással.
Érdeklődnék, hogy az járható út-e, hogy én még a gyermekem egy éves kora előtt megyek gyedre (egy héttel előtte mondjuk) majd ezt követően "újra" elhelyezkedem a munkahelyemen és a változásról az EOP-et tájékoztatom?
Így ebben a formában nem buknék el két havi GYED folyósítását.
köszönettel

A GYED-et az apa is igénybe veheti a szülést követő 169. naptól legfeljebb a gyermek 2 éves koráig, DE mellette -1 éves kor alatt-nem dolgozhat!

Ez időre fizetésnélküli szabadságot kell kérnie!

Ha a fiznélkülit meg akarja szakítani, úgy azt 60 nappal korábban be kell jelentenie a munkáltatójának.

GYED-et csak akkor (attól a naptól) kaphat, ha (amely naptól) a GYES-t az anyának megszüntetik.

Az Ebtv. értelmében –egyben figyelemmel a közigazgatás szolgáltató jellegére is- az egészségbiztosítónak a dolgozók által befizetett járulékért cserébe nem csak az ellátások megállapítása és folyósítása a feladata, hanem a biztosítottak teljeskörű tájékoztatása is.

(1997. évi LXXXIII. törvény 5. § Az egészségbiztosító tájékoztatja a biztosítottat jogairól és kötelezettségeiről, segítséget nyújt igénye érvényesítéséhez.)

Éljen ezzel a lehetőséggel és kérje a munkáltató székhelye/telephelye szerinti kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervét –vagy ha a közszférában dolgozik a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodáját, mint központi TB kifizetőhelyet-, hogy a kérdéseire a választ, illetve az igényérvényesítéshez szükséges segítséget adják meg.

Ezen túlmenően kérdéseit közvetlenül is felteheti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztálya munkatársainak a penzbeli@oep.hu e-mail címen, akik készséggel állnak a biztosítottak rendelkezésére.

barathtamas # e-mail 2014.11.17. 14:15

Üdvözlet!

Kedves segítségüket kérném az alábbiakban.
Feleségem harmadik gyermekünkkel gyesen van aki hamarosan betölti az egy éves kort. Egy éves kora után én a bejelentett állásom mellett is igényelhetem a gyedet 60 napos késleltetett folyósítással.
Érdeklődnék, hogy az járható út-e, hogy én még a gyermekem egy éves kora előtt megyek gyedre (egy héttel előtte mondjuk) majd ezt követően "újra" elhelyezkedem a munkahelyemen és a változásról az EOP-et tájékoztatom?
Így ebben a formában nem buknék el két havi GYED folyósítását.

köszönettel

Csöde # e-mail 2014.11.17. 13:33

Tisztelt Tanácsadó!

Kérdezni szeretném, hogy a 4 és fél éves kisfiam után aki tartós beteg igényelhetek-e gyes, ha a kisebbik kisfiammal jelenleg gyeden vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

Üdv: Csöde

Nixy90 # e-mail 2014.11.14. 14:23

Tisztelt Szakértő!

Egyéni vállalkozó vagyok, mellette nappali tagozatos hallgatói jogviszonyom van.
Várhatóan még 3 évig ez így fog működni.
Ha időközben gyermeket vállalok akkor rám milyes GYED szabályok vonatkoznak?
Kérem segítsen ebben a kérdésben:)

Üdv.

P.N.

domperke70 # e-mail 2014.11.12. 13:31

Tisztelt Szakértők! 25 éve dolgozom a BKV-nál, mint villamosvezető. Ez idő alatt egyszer fordult elő, hogy az iskolában a 10 éves lányom rosszul lett. A végállomáson jeleztem a közvetlen felettesemnek a problémát, a villamost félreállítottam, majd elmentem a gyerekért. Az orvos attól a naptól kezdve táppénzre vett, de a főnökeim azóta is folyamatosan hívogatnak, berendelnek magukhoz, azzal az indokkal, hogy tovább kellett volna dolgoznom. Számomra a családom az első, a kislányom sajnos tartós beteg. Kérdésem az lenne, hogy mivel tudnám leállítani végre a főnökeimet. Nem vagyok állandóan táppénzen, a munkámmal sincs kirívó gond. A válaszát előre is köszönöm: domperke70

angyalreni # e-mail 2014.11.11. 11:28

Tisztelt Tanácsadó!
Olyan kérdésem lenne,hogy 2014.10.13tól munkaviszonyban állok,az lenne a kérdésem,ha 2014 szeptemberében szülném a gyermekem és 2015 júniusáig dolgoznék azután szeptemberig táppénzen lennék akkor nekem járhat e a gyed?Köszönettel Vné Renáta

100.kérdező # e-mail 2014.10.26. 11:02

2013.12.31 - 2014.03.15-ig nem volt jogviszonyom. A havi 5300 Ft nem elírás Szabadság van 24 nap. Mi az a tőkejövedelem? Testvérem vállalkozó tud e segíteni? A munkáltató biztos nem segít, amikor még rendes bérrel dolgoztam papíron, mivel az elszámolás %-os volt, a saját TB-met én fizettem kp-ba vissza. Mivel nem volt más lehetőség tűrnöm kellett, de most a betegségem miatt nem tudok tovább dolgozni, és nem tudom mitévő legyek.

anne01 #   2014.10.26. 09:31

Táppénz szempontjából nem számít, hogy 2006-2013-ig volt bejelentett állásod. A mértéke miatt érdekes, hogy 2013.12.31 - 2014.03.15-ig volt -e valamilyen jogviszonyod. Ha volt, akkor 60%, ha nem, akkor 50% a mérték és még ekkor csak bruttó táppénzről van szó. Ebből még lejön a személyi jövedelemadó. Remélem a havi 5300 Ft csak elírás volt, mert akkor még a törvényes minimálbért sem éred el. Lehetőségeid nem nagyon vannak, kiveheted a szabadságaidat, a 2014-est még idén illetve 2015-ben a következő évit, feltéve, hogy meg tudsz állapodni a munkáltatóddal. A táppénz eleve 15 nap betegszabadsággal indul, ez a béred 70%-a és ezt még mindig a munkáltatód fizeti, a táppénzed után pedig táppénz hozzájárulást fog fizetni. Esetleg még az tud rajtad segíteni, ha van valamilyen tőkejövedelmed vagy a munkáltatód hajlandó kifizetni erre a fél évre egy magasabb összegű jutalmat. A minimálbéres foglalkoztatásnál az a gond, hogy önként és dalolva lemondasz bizonyos jogaidról. Ha táppénzre, tgyásra, gyedre kell menni, az ellátások alapja is a minimálbér lesz és ha véletlenül nagyon jó fej a munkáltató és mondjuk már foglalkoztatás elején megállapodtatok erről, akkor kiegészíti neked a táppénzedet. A kétórás minimálbéres bejelentés ráadásul szolgálati idő szempontjából durván negyedannyi időnek számít. Ledolgoztál papíron fél évet, az kb. 1,5 hónap szolgálati időt jelent.

H.né # e-mail 2014.10.24. 17:26

Kedves Szakértők!

Az első gyermekünk 2012 december 2-án született, akire thgys-t kaptam 2013 május 18-ig. Őstermelő voltam a szülés előtt, 2012 január 1-től havi bruttó 150 000 Ft jövedelem után fizettük meg a járulékot és ebből számították a thgys-t. 2013 május 19- 2014 augusztus 17-ig kaptam a gyedet, majd augusztus 18-tól igénybe vettük a gyest. Jövőre tervezzük a következő baba születését.

A kérdésem az lenne, hogy a következő baba születésekor mi alapján fogják kiszámítani nekem a thgys-t?
Jogosult leszek-e rá, ha 2015-ben megszületik a baba?

Segítségüket és válaszukat előre is köszönöm!

100.kérdező # e-mail 2014.10.24. 11:11

Segítséget kérnék táppénz kérdésben.
2006-2013.12.31-ig minimálbérrel bejelentett alkalmazott voltam. 2014.03.15-től a mai napig ugyanazon cégnél van munkaviszonyom papíron részmunka időben 10 óra/hét 2 óra/nap havi munkanapok száma 22, kereset 5300 Ft/hó. Beteg lettem műteni fognak, felépülésem 6 hónapra várható. Kérdésem kapok-e táppénzt, kb. mennyit és milyen lehetőségeim vannak arra ha a műtét sikerül ne haljak éhen.
köszönöm előre is a válaszokat

Kuszkusz3 # e-mail 2014.10.23. 07:46

Kinek-minek van ez a fórum?

sortie # e-mail 2014.10.22. 12:29

Tisztelt Kérdezők!

Az Ebtv. értelmében –egyben figyelemmel a közigazgatás szolgáltató jellegére is- az egészségbiztosítónak a dolgozók által befizetett járulékért cserébe nem csak az ellátások megállapítása és folyósítása a feladata, hanem a biztosítottak teljeskörű tájékoztatása is.

Éljenek ezzel a lehetőséggel és kérjék a munkáltató székhelye/telephelye szerinti kormányhivatal egészségbiztosítási pénztári szakigazgatási szervét –vagy ha a közszférában dolgoznak a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodáját, mint központi TB kifizetőhelyet-, hogy a kérdéseikre a választ, illetve az igényérvényesítéshez szükséges segítséget adják meg.

Ezen túlmenően kérdéseiket közvetlenül is feltehetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztálya munkatársainak a penzbeli@oep.hu e-mail címen, akik készséggel állnak a biztosítottak rendelkezésére.

Shisha # e-mail 2014.10.19. 21:06

Kedves Szakértők!
Nézeteltérésbe keveretünk a munkáltatómmal a (pót)szabadságokkal kapcsolatban.

2012. december végén szültem, addigra 11 év megszakítás nélküli munkaviszonyom volt az iskolában, ahol tanítok.
34 éves vagyok, szeptembertől mennék vissza dolgozni, de nem egyezik az álláspontunk abban a tekintetben, hogy hány nap szabadságom gyűlt össze.

Szerintem a 20 nap alapszabadságon felül jár a 4 nap az éveim után + a gyerekes napok.
(2012-re csak a gyerekes napok, mert szülés előtt mindent kivettem).
2012. dec. 29.-től TGYÁS, majd GYED (2013.jún. végétől), ez ismét 20+4+2, és az oktató-nevelő munkát végzőket megillető 25 nap pótszabadság.
De szerintük a pótszabadság nem jár.

Akkor kinek van igaza? Hány napom gyűlt össze? Vagy hány fog jövő szeptemberig?

Nagyon köszönöm a segítséget előre is:
Shisha

Elde # e-mail 2014.10.16. 18:31

Tisztelt Szakértő!

Azt szeretném megkérdezni,hogy ha a 3 hónapos próbaidő lejárta után terhes lettem, és megszeretném tartani a babát,emellett veszélyeztetett terhes vagyok, él a felmondási védelem?

Kuszkusz3 # e-mail 2014.10.16. 16:36

Tisztelt Szakértő!

Érdeklődni szeretnék, az iránt, hogy gyermekemet 2014.02.20-án szültem és azzal a nappal megszűnt a munkaviszonyom közös megegyezéssel. Kaptam táppénzt,tgyás-t és most következik a gyed. A volt munkaadóm könyvelőjétől kértem a nyomtatványt "Foglalkoztatói igazolás gyermekgondozási díj megállapításához" de nem akarja kitölteni mivel a volt munkaadóm eladta a céget más vállalkozásnak és a könyvelőnek már nincsenek meg a papírjaim, legalábbis ő ezt mondja.
Azt szeretném kérdezni, kötelessége-e kiadni az igazolást? Táppénz-t és a tgyás-t is két-három hónappal később kaptam meg, mert a könyvelő mindig rossz papírokat nyújtott be az Egészségbiztosítási Pénztár felé.

Válaszát előre is köszönöm...