Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


GYED,GYES, táppénz

kismami1 # e-mail 2014.07.22. 21:40

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesként, augusztus végére vagyok kiírva. A TGYÁS-t, illetve szülési szabadságot a szülés időpontjától szeretném igényelni, nem kezdeném meg 28 nappal szülés előtt.

A jogszabály így fogalmaz:
"A szülési szabadságot - eltérő megállapodás hiányában - úgy kell kiadni, hogy legfeljebb négy hét a szülés várható időpontja elé essen."

Mit jelent az, hogy eltérő megállapodás hiányában? Írásban meg kell egyeznem a munkáltatómmal, hogy a szülésig táppénzen leszek, és utána szülési szabadságon? Vagy elég szóban is? Közalkalmazottként dolgozom, nagy cégnél, szóban a közvetlen felettesemmel már megbeszéltem, hogy így lesz.

fjkb # e-mail 2014.07.21. 15:23

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GYES-en vagyok 2015.01.27-ig, de már úton van a kistestvér (2.gyerek), aki várhatóan 2015. február 17-én érkezik. Kérdésem arra irányul, h anyagilag hogyan járok a legjobban? Ha elmegyek táppénzre vagy előtte esetleg kiveszem az első gyermekemmel való itthonlét alatt felhalmozott szabadságokat és utána vetetem magamat táppénzre. A GYES-t igénybe vehetem akár a szabadság, akár a táppénz mellett is v azt vissza kell mondanom?
Köszönettel: Fruzsi

timcsiréka # e-mail 2014.07.21. 15:20

Ma mondták az oepnél hogy nem lett még semmi sem leadva nekik!Sajnos a munkáltató nem adott arról papírt,hogy átvette a férjemtől!Ebben az esetben ha írunk egy levelet az oepnek ,felszólítják,hogy adja le?számíthat valamilyen büntetésre?

nandy #   2014.07.21. 14:45

telefon33: a GYED jogosultságnak alapvetően két feltétele van (leegyszerűsítve):

  • a szülést megelőző két évben 365 nap biztosításban töltött idő, ÉS
  • a szülés napján aktív biztosítási jogviszony.

Az az időtartam, amíg álláskeresési járadékban részesülsz, biztosítási jogviszonynak számít, de az aktív korúak ellátásának ideje már nem.

nandy #   2014.07.21. 14:42

Erdanda: ha a következő baba születéséig lesz legalább 180 bérrel ellátott nap, akkor az lesz az alapja a köv. GYED-nek. Ha nem lesz 180 bérezett nap, akkor az előző GYED alapját képező jövedelmet veszik alapul.

nandy #   2014.07.21. 14:40

A keresőképtelenség első 15 munkanapjára betegszabadság jár, amit még a munkáltató fizet. Ez kb. 3 hétnek felel meg. Ha ezt követően is keresőképtelen a munkavállaló, akkor a további keresőképtelenséget igazoló orvosi papírokat a beérkezéstől számított 5 munkanapon belül kell továbbítani az OEP felé. Onnantól még 30 nap, mire elbírálják és folyósítják. Tehát előfordulhat, hogy késve kapták, késve küldték el az igénybejelentést.

Ha kiderül, hogy a munkáltató mégsem továbbította az igényt, akkor az OEP-nél kell írásos panaszt tenni.

timcsiréka # e-mail 2014.07.21. 13:17

Tisztelt tanácsadók!A férjem május óta táppénzen van és a munkáltatója idáig azt mondta,hogy minden papírt leadott.Ami ma kiderült,hogy mégsem!Mit tudok tenni?Átvételi elismervényt nem adott!Kérem segítsenek!Köszönöm.

Erdanda # e-mail 2014.07.21. 12:14

Tisztelt Tanácsadók!

Jelenleg GYED-en vagyok a kisfiammal (2015.09.11-ig), szeptembertől lehetőségem lenne munkába állni ( GYED extra miatt ugye járna a GYED ill. a munkabér is). Másik babát tervezünk, így a kérdésem a következő: ha a kisfiam 2 éves kora előtt megszületne a kistesó akkor melyik jövedelmem képezné a 2. babára járó ellátások alapját?
Vagyis hogy érdemes munkát vállalnom (nem teljes munkaidőben szeretnék még visszamenni): megbízási szerződéssel vagy egyéni vállalkozóként esetleg?

Válaszukat előre is köszönöm!

telefon33 # e-mail 2014.07.20. 21:34

Tisztelt Szakértő!

Kérdésem a következő lenne:
Kisfiam 2013. március 1-én született meg. Jelenleg gyes-en vagyok vele.
2009. szeptember 1-től 2012 május 18-ig dologztam, majd kéztörés miatt közös megegyezéssel megszűnt a munkám, mivel nem tudtam azt ellátni. Munkanélküli segélyben, majd aktív korúak ellátásában részesültem, a gyermek születésének napjáig.
Sajnos nem világos most számomra, hogy nekem ténylegesen csak a gyes jár-e, vagy járna a gyed, mivel a szülést megelőző két éven belül megvan a 365 nap biztosított jogviszonyom. Valahol azt olvastam, hogy az aktív korúak ellátása esetén, amennyiben valaki azt kapja, hiába van meg a biztosított jogviszony, csak a gyes jár. Igaz ez? Amennyiben a gyed jár, hol tudom ezt intézni?

Hálás köszönettel: Anikó

István79 # e-mail 2014.07.19. 15:43

Jó napot kívánok! Azt szeretném megtudni hogy mennyi táppénz jár, 15 munkanap után ha 8 órában vagyok minimálbérrel bejelentve? És mennyi hogyha 4 órában vagyok bejelentve? Köszönöm előre is választ!

985kati # e-mail 2014.07.18. 15:55

Tisztelt Szakértő!

Olyan kérdèssel fordulok Önhöz, hogy férjem Ausztriában dolgozik, és igényelte családipotlékot. Aki intézte azt mondta hogy itthoni családipotlék megszűnik amit én kapok, de a gyes megmarad. Voltunk szenélyesen államkincstárban, ott már azt mondták hogy gyes is megszünik nekem. Akkor kapom újra ha dolgozok. Mivel sajnos tavaly rosszindulatú daganattal műtöttek így nem dolgozhatok. Semmit nem kapok gyerekek után. Mit tudok intézkedni ezzel kapcsolatban, hogy nem dolgozhatok? Meg hol?
Előre is köszönöm válaszát!
Katalin

Piros212 # e-mail 2014.07.18. 11:54

Kedves Fórumozók!
Szeretném a segítségeteket kérni,mert az eddig kapott információkon nem tudok kiigazodni.
Jelenleg itthon vagyok gyesen a 2éves kislányommal.
Nagyon szeretnék mégegy babócát, aki 2015 május-júniusában születne. A gyesem 2015 májusban jár le.
2009 óta van folyamatos munkaviszonyom a jelenlegi munkáltatómnál.
Az lenne a kérdésem,hogy ha terhességek alatt táppénzre megyek,akkor jár-e még a gyes a nagyobbik lánykámra,illetve a szülés utáni ellátások hogyan alakulnának? A tgyás és a GYED. És a táppénz alapja mi lenne? A gyedem vagy a munkabérek? Mi lenne az alapjuk? A munkàltatóm azt mondja a táppénz lenne az alap,de ellátás hogyan lehet egy másik ellátás alapja? Illetve változna-e az ellátások ősszege ha még a gyes alatt születne meg a pici babám?
Nagyon köszönöm előre is a segítségeteket!
Sajnos ilyen világban élünk,hogy a mocskos anyagiak nagyon is fontos szerepet játszanak a gyermekvállalásban :(
További szép napot mindenkinek!

Vercsike # e-mail 2014.07.17. 14:32

T.Szakértők!
2014.dec-ig GYED-en vagyok.2015.május hónapra várom a következő gyermekemet.
2013.március óta cég ahol dolgoztam felszámolás alatt áll. Ez év júliusában a Kft.megszünt.
Kiderült,hogy a jogviszonyom a felszámolás kezdeti napjával megszünt.A Gyed igénylés később történt ez akkor nem okozott gondot.
A 2.gyerkőc már GYES-be születne.A férjem vállalkozásába bejelentene.A kérdés elég lesz e 180 nap bejelentés,hogy ismét maximum gyedet kapjak.
Esetleg táppénzre is elmehetnék,de mikortól.
Az én esetemben a szülést(2015.05)megelőző két évben mi számít biztosítási időnek,a pillanatni GYed vagy csak az új biztosítási 180 nap jogviszonyom.
Köszönettel: Vercsike

sortie # e-mail 2014.07.14. 14:12

BLara
Tisztelt Szakértők!
Érdeklődöm, hogy tgyás és gyed alatt felmondhatnak-e a munkahelyemen. Ha felmondhatnak, akkor nem is kapnék tgyás-t, illetve gyed-et, ha felmondanának? Köszönöm a választ

Rendes felmondással nem mondhatnak fel, de ha pl. határozott idejű szerződése van és lejár a határozott idő, akkor automatikusan megszűnik a jogviszony. Ugyancsak megszüntethető a jogviszony próbaidő alatt.

A megállapított tgys és gyed ellátás passzív jogon, azaz a munkaviszony megszűnése után is folyósítható annak a lejártáig.

Más a helyzet, ha a munkaviszony (biztosítás) a szülés előtt szűnik meg!

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

sortie # e-mail 2014.07.14. 14:06

repne

Tisztelt Szakértők!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy tavaly a munkaügyin keresztül csináltam egy tanfolyamot, ami bő 7 hónapig tartott. Ez az idő beleszámít nekem a Tgyás, Gyed igénylésébe?
Előre is köszönöm a válaszát!

1997. évi LXXX. törvény a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről

5. § (1) E törvény alapján biztosított

d) az álláskeresési támogatásban részesülő személy,

A 4. § értelmében álláskeresési támogatás alatt a következő ellátásokat kell érteni:

Az álláskeresési járadékban,
keresetpótló juttatásban,
vállalkozói járadékban,
munkanélküli-járadékban,
álláskeresést ösztönző juttatásban,
nyugdíj előtti álláskeresési segélyben részesülő személy.

Amennyiben az Ön által végzett tanfolyam a fentieknek megfelel, úgy az biztosításnak minősül és a GYED-hez, tgys-hez "beszámít", ha nem felel meg nem számít be.

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

BLara # e-mail 2014.07.14. 07:09

Tisztelt Szakértők!

Érdeklődöm, hogy tgyás és gyed alatt felmondhatnak-e a munkahelyemen. Ha felmondhatnak, akkor nem is kapnék tgyás-t, illetve gyed-et, ha felmondanának? Köszönöm a választ!

pazs #   2014.07.12. 13:37

Táppénz, szülési szabadság és gyerekgondozás céljából kivett fizetés nélküli szabadság (azaz gyed és gyes) idején nem tudja elbocsátani a feleséged a munkáltatója.

Zsola81 # e-mail 2014.07.12. 00:45

Tisztelt Szakértő!

És mi a teendő akkor,ha esetlegesen a táppénz alatt a munkáltató elbocsájtja a feleségem?

Köszönöm!

repne # e-mail 2014.07.11. 18:44

Tisztelt Szakértők!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy tavaly a munkaügyin keresztül csináltam egy tanfolyamot, ami bő 7 hónapig tartott. Ez az idő beleszámít nekem a Tgyás, Gyed igénylésébe?
Előre is köszönöm a válaszát!

sortie # e-mail 2014.07.11. 13:35

Zsola81 2014.07.10. 23:40

Tisztelt Szakértő!

Feleségem 2013 júniusában végzett a középiskolai tanulmányaival.

2013. szeptember 1-jével elkezdett dolgozni.

2014. januárjában volt 7 nap kiesése munkahely váltás miatt. Ezt leszámítva folyamatos biztosítása van.
Ő most 16 hetes terhes és még dolgozik.

Azt olvastam,hogy 365 nap biztosítottság kell. A kérdésem az lenne,hogy meddig kellene még dolgoznia,hogy jogosult legyen a gyedre,illetve a "szokásos" juttatásokra?
Köszönöm!

Tgys-re és Gyed-re főszabály szerint az jogosult aki biztosított ÉS a szülést megelőző 2 évben van/volt 365 biztosításban töltött napja.

A megadott adatok alapján felesége már most elmehet táppénzre, ugyanis

  • ha fennáll a jogviszonya és táppénzben részesül az biztosításnak minősül,
  • a 365 napot a szülés napjához és nem a keresőképtelenség kezdetéhez kell igazítani.

Ha most 16 hetes (4. hónapos), akkor várhatóan 5 hónap múlva (október körül) fog szülni, azaz a szülésig meglesz a 365 napja. Itt kívánom megjegyezni, hogy az Ebtv. értelmében amennyiben a szülést megelőző két éven belüli nappali képzésben részesült, úgy azon időtartamból legfeljebb 180 nap quasi biztosítási időként elismerhető. (Ez egy kedvezmény azoknak, akik a szülés előtt tanultak és emiatt nem tudtak elég biztosítási időt szerezni munkavégzéssel.)

Esetleges további, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásaival kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal az egészségbiztosítóhoz. E-mail címük: penzbeli@oep.hu

Zsola81 # e-mail 2014.07.10. 23:40

Tisztelt Szakértő!

Feleségem 2013 júniusában végzett a középiskolai tanulmányaival. 2013. szeptember 1-jével elkezdett dolgozni. 2014. januárjában volt 7 nap kiesése munkahely váltás miatt. Ezt leszámitva folyamatos biztositása van.
Ő most 16 hetes terhes és még dolgozik. Azt olvastam,hogy 365 nap biztositottság kell. A kérdésem az lenne,hogy meddig kellene még dolgoznia,hogy jogosult legyen a gyedre,illetve a "szokásos" juttatásokra?
Köszönöm!

sortie # e-mail 2014.07.09. 13:39

gypenzes

Tisztelt Szakértő!
2014. november 20-ra várom második gyermekemet. 2010 szeptember óta folyamatos közalkalmazotti pedagógus munkakörben dolgozom határozatlan idejű kinevezéssel. (Ekkor mentem vissza gyedről dolgozni).
A kérdésem az lenne, hogy a táppénzem, tgyásom és a gyedem alapja melyik évi jövedelem lesz. Jól gondolom hogy a táppénz és a tgyás a 2013-as évi átlag alapján lesz?

Igen, ha 2013-ban volt legalább 180 bérezett napja.

Ha a gyedet már 2015-ben igénylem, akkor azt a 2014-es jövedelmem alapján számítják?

IGEN.

2013. szeptemberben volt kinevezés módosításom a pedagógus béremelés miatt ez nem befolyásol semmit?

Dehogynem. 2013 szeptemberétől a magasabb bért (is) figyelembe veszik. (Az ellátás alapja az egész, 2013-as évi peb. járulékalapot képező jövedelem.)

További kérdéseivel a Magyar Államkincstár Illetmény-számfejtési Irodájához fordulhat, amely közigazgatási szerv, mint tb kifizetőhely köteles önt tájékoztatni és az igényléshez segítséget nyújtani.

Remélem érthetően le tudtam írni!
Válaszát előre is köszönöm.

sortie # e-mail 2014.07.09. 13:32

oepkerdes 2014.07.08. 22:53
Tisztelt Szakértő!
Jelenleg Gyesen vagyok, 10 hetes várandós,2015 januárban születik a testvér.

Megvan és szüléskor meglesz a 365. nap biztosítotti viszonyom. Mivel előző két gyermekemnél is kórházi ellátásra szorultam a terhesség alatt, kérhetném a veszélyeztetett terhesség miatti táppénzre vételt. Kérdéseim:
1.A Gyes megtartása mellett megtehetem-e a táppénzre vételt? Visszautasíthatja-e a munkáltató ezt kb olyan indokokkal, mint a korlátozott felmondási védelem indokai?

-Táppénzre és GYES-re egyidejűleg csak akkor jogosult, ha a GYES mellett munkába állt és ez idő alatt keresőképtelenné válik. Ha nem állt munkába egyszerre GYES ellátást és táppénzt nem kaphat!

  • A munkáltatónak ehhez semmi köze, a keresőképtelenség elbírálása orvosszakmai kérdés.
  • Igen, az orvosától kérheti, de Ő dönt arról, hogy az indokolt-e.

2. Úgy tudom táppénzes kifizetésnek nem lehet tb kifizetés az alapja.

Jól tudja, a táppénzt csak a pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelemből számítják egy esetleges előző táppénz összegét a kiszámításnál nem vehetik figyelembe.

3.A táppénz a bérem 50%-a lenne?

A táppénz kiszámításának szabályait az 1997. évi LXXXIII. törvény 48. § szabályozza. A táppénz mértéke 60%, ha van 2 éves, folyamatos biztosítása és 50%, ha nincs 2 éves, folyamatos biztosítása, vagy ha fekvőbeteg gyógyintézetben látják el. A napi összeg tekintetében korlátot képez továbbá a minimálbér kétszeresének egy napra eső része.

4. A születendő gyermekre járó kifizetéseket abból számítanák-e, amikor még ténylegesen dolgoztam?

A táppénz, tgys és GYED ellátásokra különböző szabályok vonatkoznak. Leegyszerűsítve elsősorban az irányadó időszakban elért jövedelem az ellátás alapja. Ha ilyen nincs akkor a szerződés szerinti jövedelem, melynek korlátja a minimálbér kétszerese. Tp. és GYED esetében van un. előny/kedvezményszabály is.

Valaki azt mondta, hogy a gyedet csak a minimálbér után kapnám, ha gyesről megyek szülni.

Valóban ez az egyik szabály, de vizsgálni kell azt is, hogy miért nincs 180 bérezett napja és ha tp. tgys, gyed miatt nincs, valamint ha az az ön számára kedvezőbb akkor az előző egészségbiztosítási pénzellátás alapját kell figyelembe venni a gyed alapjának a megállapításakor. (Ez az un. előny/kedvezmény szabály.)

Tekintettel a szerteágazó kérdéseire és a hiányos adatokra javaslom felkeresni az egészségbiztosító ügyfélszolgálatát, vagy azt az ügyintézőt, aki az előző GYED ellátását megállapította és folyósította, mivel teljeskörű tájékoztatást az előzmények és a béradatai ismeretében csak ő tud adni.

oepkerdes # e-mail 2014.07.08. 22:53

Tisztelt Szakértő!

Jelenleg Gyesen vagyok, 10 hetes várandós,2015 januárban születik a testvér. Megvan és szüléskor meglesz a 365. nap biztosítotti viszonyom Mivel előző két gyermekemnél is kórházi ellátásra szorultam a terhesség alatt, kérhetném a veszélyeztetett terhesség miatti táppénzre vételt. Kérdéseim:

1.A Gyes megtartása mellett megtehetem-e a táppénzre vételt? Visszautasíthatja-e a munkáltató ezt kb olyan indokokkal, mint a korlátozott felmondási védelem indokai?

2. Jól gondolom-e,hogy teljes felmondási védelem alatt állok a születendő gyermek hároméves koráig, ha nem megyek vissza dolgozni? Van-e különbség, ha igénylem most a táppénzt?

Ha csak gyest kapok, akkor kedvezőtlenebb-e a számítási mód a jövőbeni Tgyás, GYed esetén, mint táppénz esetén? Úgy tudom táppénzes kifizetésnek nem lehet tb kifizetés az alapja, de fordítva is így van-e?

3.Azaz a táppénz a bérem 50%-a lenne?

4. A születendő gyermekre járó kifizetéseket abból számítanák-e, amikor még ténylegesen dolgoztam? (előző 180 nap ugye gyeses, előző évi meg 2014, ami gyes-gyed-tgyás)
Valaki azt mondta, hogy a gyedet csak a minimálbér után kapnám, ha gyesről megyek szülni, viszont ha csak 2 hétre is táppénzen vagy szabin lennék szülés előtt, a tgyással már meglenne a 180 napom, és életbe lépne a kedvezményszabály, ami szerint a bejelentett bérem alapján számolnak. Igaz-e az utóbbi javaslat?

Köszönöm segítségét

gypenzes # e-mail 2014.07.08. 15:57

Tisztelt Szakértő!

2014. november 20-ra várom második gyermekemet. 2010 szeptember óta folyamatos közalkalmazotti pedagógus munkakörben dolgozom határozatlan idejű kinevezéssel. (Ekkor mentem vissza gyedről dolgozni).
A kérdésem az lenne, hogy a táppénzem, tgyásom és a gyedem alapja melyik évi jövedelem lesz. Jól gondolom hogy a táppénz és a tgyás a 2013-as évi átlag alapján lesz? Ha a gyedet már 2015-ben igénylem, akkor azt a 2014-es jövedelmem alapján számítják? (180 bérezett napnál több is lesz, ugyanis augusztus közepéig dolgozok).
2013. szeptemberben volt kinevezés módosításom a pedagógus béremelés miatt ez nem befolyásol semmit?

Remélem érthetően le tudtam írni!
Válaszát előre is köszönöm.