Jogi tanács kérése


Sherlock # 2014.04.23. 14:12

Hol van itt bank?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.23. 14:01

Mert elidegenítés esetén a bank felmondja a kölcsönszerződést.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.23. 13:57

Miért ne tudná? Más kérdés, hogy miért tenné.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.23. 13:49

Leevi

Nem tudod jelzáloggal terhelten megvenni.

Vagy az eladó, vagy a vételt megelőzően a vevő fizeti meg a hitelezőnek a követelést.

Sherlock # 2014.04.23. 10:52

Miért kellene?

Leevi # 2014.04.23. 10:27

Üdv!

Szerintetek, ha valaki egy jelzálogjoggal terhelt ingatlant vásárol meg, abban az esetben kell-e az új tulajdonossal a zálogjogosultnak zálogszerződést kötnie?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.04.19. 07:24

Milyen eljárási cselekmények várhatók még?

Attól függ, hogy mi a felperesi kérelem.

monalisa1 # 2014.04.18. 14:58

Bocs, de a végzésben benne kellett lennie minek okán a per folytatása. / Magánvélemény: a felperes kártérítést követelhet mondván a régi kerítés eltartott volna még egy ideig, ezzel szemben az újjal költségbe kell vernie magát. / Vannak-e fényképek a "romos" állapotról, vagy csak ti láttátok azt veszélyesnek...

ÖregMackó # 2014.04.16. 09:58

Szeretnék elméleti segítséget kérni abban, hogy egy 2011 óta folyó per melynek tárgya egy kerítés amelyre a felperes mint tulajdonos hozzájárulása nélkül felraktunk a romos állapota miatt terméskövet és ezért be lettünk perelve, milyen további fordulatot vehet, ha a köztünk létrejött megállapodás után felperes a kerítést lebontotta és helyette új kerítést épít. A bíróság júliusra új folytatólagos tárgyalást tűzött ki, annak ellenére hogy a per tárgya megszűnt. Milyen eljárási cselekmények várhatók még?
Köszönöm

monalisa1 # 2014.03.24. 14:38

A tulajdonos unoka írassa ki a férjét az ingatlanból, amúgy is válófélben vannak sőt a pasi önszántából már el is költözött onnan.

Ha az unoka /mint tulajdonos/ előzőekben esetleg adott meghatalmazást a férjének a munkálatok megtervezésére és elvégeztetésére, nos ezt haladéktalanul vonja tőle vissza.

Ha a ház felújításra szorul azt a tulajdonos (= unoka) oldja meg másképp...

----
  • laikus hozzászóló
Mojto # 2014.03.24. 05:31

A következőben szeretnék segítséget kérni.
Van egy családi ház. Annak tulajdonosa az unoka, haszonélvezete nagymamának és anyának van. Ebben a házban lakik nagymama, unoka és családja, anya nem lakik ott. Ez a ház nagymamáé volt, ő nagyon régóta ott lakik, unoka és férje kb. 5 éve, de unoka férje bejelentve csak kb. 2 éve. /Nem tudom, hogy ez fontos-e, de megírtam./
Ezen a házon most az unoka férje felújítást /nem karbantartást!/ akar, nem kevés pénzért, amit ő fedezne. Viszont, amit ő tervez, azzal jelenleg csak ő ért egyet, senki más.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy unoka és férj házassága válságban van, férj már karácsonykor elköltözött /ott hagyta 2 éves gyerekét, s az éppen 6 hónapos terhes feleségét/.

Kérdésem: kinek van joga ezt eldönteni, hogy megteheti-e az unoka férje ezt a felújítást? Ő az a személy, aki tárgyalhat kivitelezővel, szomszéddal? A férjnek mennyire lehet ebbe beleszólása azon jogán, hogy ő is ott lakik? Az ő joga esetleg egyenértékű a tulajdonos és a haszonélvezőkével, mivel ő fedezi a költségeket és ott lakik? A haszonélvező anya férjének is lehet köze hozzá? /Már csak azért is, mert az esetleges válás esetén az anyagi hátteret anya és férje kénytelen állni./

Köszönöm válaszukat előre is.

lajos5555 # 2014.03.06. 10:22

Tisztelt Fórumozók.

Érdeklődni szeretnék,hogy közel másfél éve vásárolt ingatlanra,idén az önkormányzat talajterhelési díjfizetést rendelt el.
A szolgáltatási szerződésben /BORSODVÍZ ZRT./az ingatlan vásárlásakor,mivel tulajdon váltás volt ivóvíz szolgáltatás,illetve szennyvízelvezetés- és tisztítás szolgáltatás szerepel.Mint kiderült az előző évben csak az ivóvízért fizettem,de szerintem ez nem az én hibám, hogy a szennyvízelvezetést nem számlázták ki.A BORSODVÍZ ZRT. szerint a szennyvízhálózatra való hivatalos bekötés nem történt meg.

Az lehetséges,hogy egy 2008-ban épült ingatlanra adnak lakhatási engedélyt,amennyiben az adott településen kiépített szennyvízhálózatra nem kötnek szerződést?
Érdeklődi szeretnék,hogy mit lehet ilyenkor tenni,hisz abnormális összeget számláztak ki,ami szerintem nem az én hibám?


lajos555

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.06. 10:00

Naná.

Persze, te erről semmit nem tudsz, és csak csodálkozol, ugye?

k38el6 # 2014.03.05. 16:05

Tisztelt Szakértő!
Amit eladtam kocsit nem stimmel a motorszám a forgalmiban lévővel, azt a vevő deritette ki 1hónappal az eladás után. Ilyenkor mi a teendő? Semmis lehete-e az adásvételi szerződés.

ObudaFan # 2014.03.03. 12:00

3100 Ft. A Központi Okmányirodában lehet beszerezni, intézhető postán és ügyfélkapun keresztül is.

érdeklődöm2012. # 2014.03.03. 11:48

Tisztelettel kérdezem hogy hol kell az erkölcsi bizonyítványt kérni, az mennyibe kerül? Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.21. 16:24

Sonofagun, nem tudhatjuk. Látni kellene magát a szerződést. Még az is lehet, hogy az a foglaló nem foglaló.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.21. 16:23

miként lehetne kérni a végrehajtás végleges megszüntetését, méltányossági okra hivatkozva?
Sehogy. A tartozás nem szociális kérdés.
Ha elévült a tartozás, akkor ezt a kifogást végrehajtás megszüntetése iránti perben érvényesítheted.

Pinta # 2014.02.21. 11:50

Tisztelt Fórumozók !
Tanácsot szeretnék kérni az alábbi ügyben, melyet kronológiai sorrendben írnék le:

SUZUKI MÁRKAKERESKEDÉS- ESZTERGOM autóvásárlás
2013.02. hó közúti baleset
Biztosító fizet, online árverésen cég megveszi a törött autót.
Kereskedő jelzi, hogy az autó alváz és motorszáma hamis.
Rendőrség bevonása a kocsi helyzetének tisztázására AF alvázszám kérése.
Eredeti tulajdonos megállapítása sikertelen, lefoglaló határozatról megszüntető határozat megküldése.
Ügyészségi javaslatra ismételt határozat, kocsi lefoglalásáról, de a jogerős határozatig tulajdonosnál.
Műszaki vizsga lejár 2014. március.
Nem lehet vizsgáztatni motorszám hiányában, így nem tudom az autót használni.

Mi a megoldás? Tud valaki tanácsot adni?
Előre is köszönöm.

mammamia30 # 2014.02.21. 11:15

Kimaradt: konkrétan arra is gondolok, hogy ha idő közben ingatlant örökölnék (ami valószínű), akkor az elévült társkártyás mobiltartozás miatt lakásra/ bútorra is rátehetné a kezét a végrehajtó? (Esetleg a gyermekemre is rá lehetne íratni.)

sonofagun # 2014.02.21. 11:12

Tisztelt Mindenki! Foglaló tárgyában szeretnék tanácsot kérni.
A foglaló megfizetésére szolgáltatás időpontjának lefoglalása ügyében, megállapodás keretében került sor.
Az aláírt megállapodásban szerepel, hogy amennyiben a szolgáltatás a szolgáltató hibájából nem kerül elvégzésre, úgy a foglaló összege visszajár (nincs részletezve, hogy nem a kétszerese).
Ilyen esetben jogosan követelheti a foglalót hagyó a kétszeres összeget?
Válaszukat előre is köszönöm!

mammamia30 # 2014.02.21. 11:11

Kovács Béla Sándor úr válaszát megköszönöm. Kérdésem még az lenne, hogy miként lehetne kérni a végrehajtás végleges megszüntetését, méltányossági okra hivatkozva? (Egyedülálló anyukaként gyermekvédelmisek vagyunk. Vagyoni helyzet igazolva van, és a pénzügyi kárt a társkártyás t-mobil szerződést megkötő, aláírásával szintén alászignált volt élettársam követte el.Mivel szüleitől is elköltözött, őt persze nem találja a bíróság.) Magyarán szólva, egy t-mobilos számlatartozás 10 év után mit vonhat még maga után számomra,egykori társkártyásként? Köszönettel!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.21. 10:18

Annál, hogy lehet, hogy elévült, nem lehet sem pontosabb, sem részletesebb választ adni.
Mindenesetre ezt az elévülést a végrehajtó nem veheti figyelembe.

mammamia30 # 2014.02.21. 09:29

Hozzáértő szakember segítségét kérném! ObudaFan konkrét válaszát tisztelettel, mert másik fórum részen annyit írtak, lehet hogy elévülhetett az eljárás.
Problémám röviden: Mikor évül el egy tartozás? 5 év múlva talán?
Kb. már 10 éve, hogy volt élettársam "belevitt az erdőbe". Társkártyás mobiltelefon szerződést kötött egy zalai város t-mobile üzletében és én voltam a társkártyás.
Igaz,az adósságot a t-mobile számára ő okozta, de rajtam ,mint társ- kártyáson is követelik a mobilszolgáltató kárát,a pénz. A tartozás azóta kamatokkal 371 000.-ra nőtt. (Közben pár 10 000.-ot befizetgettem, hogy fizetési szándékot mutassak.)
A bírósági ítélet után, végrehajtó irodához került az ügymenet 5 éve, de mivel egyedülálló anyuka vagyok (lakás a nevelőapám nevén, autóm nincs, feketén dolgozok), behajtani , incassálni nem tudtak semmit rajtam.
Nemrég küldtek egy levelet, hogy valami ügyvédi Artis Jus irodához (behajtó cég talán???) került át az ügy, küldtek sárga csekket a részlet-befizetéshez, felszólítottak a fizetésre.
Kérdéseim: 10 év telt el az adósság keletkezése és 5 év a bírósági tárgyalás óta. Fizetni nem tudok egyedülálló családanyaként, másrészt, az adósságot nem én okoztam, az elkövetőt persze nem érik el. Igazságtalan dolog, hogy társkártyásként csak rajtam akarják elverni a port. Mire számíthatok? Elévül -e egy idő után az adósság? (Gondolom figyelik a vagyonmozgást stb., de mit tehetnek? Ingatlan, ingóság, vagyon nincs a nevemen.) Köszönettel: 30-as anyuka
herbariumhungaricum@gmail.com

ObudaFan # 2014.02.19. 22:55

Ha semmilyen más módon nem tudod bizonyítani és a bizonyítás a per szempontjából lényeges, akkor valószínűleg semmilyen következménye sem lehet.