Jogi tanács kérése


walowilag # 2018.04.12. 09:39

egyébként voltam a területi ügyvédi kamaránál személyesen is. Találkoztam egyik vezető személlyel.
Már akkor tudtam: veszett fejsze nyelem van! Az illetőnek első pillantásra öt évet adtam volna. A dutyiba menésre írom!
Ajánlom megnézni a Szabadfogás 2018 április 4-ei adását!
Érdemes visszanézni.
Mennyi (ki) sípolás van ott! Veszett egy kabaré!


Letiltások

alperes555 # 2018.04.12. 09:19

Tisztelt Ugyvedek,Birok!

Jogi tanacsot szeretnek kerni, hamis tanuzas elkovetese, illetve okirathamisitas miatt.
Egy polgari per alperese vagyok, ahol felperes alaptalanul szerzodesszegessel vadol. Ezt a birosag mar remelhetoleg egyertelmuen latni fogja, 1 targyalas van meg es lezarul a per. Felperes a nyereszkedese erdekeben barmit megtesz. Egyebkent folyamatosan pereli az embereket, tobb perben is ugyanazokat a hamis tanuit viszi magaval. A hamis tanukat legutobbi targyalason sikerult lebuktatni, hiszen egyertelmuen ellentetesen nyilatkoztak masik per soran a targyalason, illetve jelen perben. Mindig, ahogy felperes megkivanja. Az ellentetes nyilatkozatokon kivul egyebkent olyan is van alperes kezeben ( melyet az elsö targyalason mar beadott a T.Birosagnak ), hogy egy egykori felperesi hamis tanu leirta alperesnek, hogy korabban hamis tanuzni jart felperesnek, a jelen perben levö felperesi hamis tanukkal egyutt, de azota o mar nem jar, ezert felperes megharagudott ra es ellene fordult. A kerdesem az lenne, hogy a hamis tanuzas miatt, nekem alperesnek kell feljelentest tennem külön a tanuk ellen? vagy kernem kell a T.Birosagot, hogy büntesse meg a tanukat? Vagy hogyan mukodik pontosan ez az
eljaras, illetve meddig lehet megtenni a feljelentest ellenuk? Egy masik kerdes: felperes a szerzodest eloszor pecset nelkul adta be a T.Birosagnak bizonyitekkent, majd kesobbi targyalason mar ott volt rajta a pecset, tehat kesöbb, ezen eljaras alatt tettek ra. Ez nem szamit okirat hamisitasnak? Ez esetben szinten csak kulon feljelentessel lenne buntetheto? Egyebkent mas dolgokat is hamisitott felperes, peldaul ugy akarta megteveszteni a T.Birosagot, hogy csatolt egy e-mailt, amelyen letakarta a cimzetteket, mintha ezt az e-mailt nekem kuldte volna. De alperes megszerezte az eredeti e-mailt, melyen latszik, hogy miert lettek letakarva a cimzettek, alperes nem volt koztuk. De ez csak kis reszlet a rengeteg csalasbol es megtevesztesböl. Köszönöm elöre is a tanacsokat! Üdv.

walowilag # 2018.04.12. 08:54

ez olyan szöveg, mint az ellenzékik voltak az elmúlt hónapokban: hogy kormányváltó hangulat van, és győzni fognak, mármint az ellenzék.Ez csorgott mindenhonnan. Szuggerálták, hogy ezt gondolja a Jónép! De nem ezt gondolta! HálIstennek!Hülyék is vagyunk itten 5 millióan!
Majd meglátjuk Nonolet. Egy kis türelmet, nem ez a legfontosabb, csak nekem.
Drbjózsef
Így van, az igazságszolgáltatás lent van fel kell emelni, mennyit írtam: a nagy gazemberek megússzák, a kis hátralékosokat jól lenyúzzák.
mert: micsoda dolog már, hogy párszázezres tartozás perben "segít" az ügyvéd-jó pénzért, miközben őmagának többtzimillós végrehajtásai vannak, banki, magán- adó-, stb.
A területi kamarák vezetői mit csinálnak jó pénzért? Hárítják a panaszosokat, és beszedik a kamarai tagdíjat! Az fontos!!! Ha azzal elmarad egy ügyvéd tényleg kizárják! De csak akkor! Addig azt csinál az ügyfeleivel, amit akar! Mármint munka-semmi, honorárium eltéve,-köddé válás, ha érdeklődsz, hogy mi van ügyedben!


Letiltások

walowilag # 2018.04.11. 19:26

Kösz bjozsefdr!
Minden változik, meglátjuk mi fog történni. Nyilván ezer gond, ezer eset van. A magamét megosztottam veletek is, a kamarákkal is(ügyvédi) az Igazságügyi Minisztériummal is. Meglátom, mi történik.
Van olyan is, hogy valaki mondja a lilára, hogy lila, meg van győződve róla, de körülötte mindenki azt rebegi, hogy a lila, az zöld. Mondják, hogy zöld, végül az igaz lilát megkérdőjelezik!Elhitetik veled, hogy hülye színvak vagy! pedig nem! Én nem fogom megkérdőjelezni, bárki, bármit ír! A Lila az lila, az igazság, az igazság, ha tudják is az ügyvédek csűrni a helyzetet.
Álságosság van sok helyütt: lehetőség szerint "sepregetni" kell!
Az szentigaz hogy sok a seperni való. valakinek el kell kezdeni. Elkezdtem.
Szoktam hallgatni pl. direkt a Lánchíd rádiót! Direkt, hogy hova jutottak. A telefonos műsoraik...Jézusom!
A Magyar Nemzet! Hova süllyedt. Örülök, hogy eltűnnek.

Így tűnnek el majd a nem való pályára ügyvédek is! Idő kérdése. Nekem van időm! Csak sajnálom az addigi csőbe húzott kárvallottakat! Mert szerencsétlen balekok, belépnek a csőbe! Amit a saját általuk fizetett ügyvédjük állított! Az enyém, jócskán megfizetett érte, de még mindig ügyvédi kamarai tag! istenuccse, nemigaz, hogy ilyen bambák a Területi Ügyvédi Kamarák! nemigaz! meg a Magyar Ügyvédi Kamara is! Bánátival az élen!
Változást Új Kormány! Lépjetek már!Minél előbb!


Letiltások

drbjozsef # 2018.04.11. 06:56

lecsengett a választás, az IM is megújul

Hát ettől és is igen tartok, de nem úgy ahogy TE reméled. Fog még az igazságszolgáltatás ennél is sokkal lejjebb kerülni, nem önhibájából.........

walowilag # 2018.04.10. 19:19

Jópofik vagytok. Nyilván nem várható el egy WC-és nénitől azon erkölcsi norma, mint egy jogtanult ügyvédtől!
Az csak a megboldogult szocializmusban volt, hogy minden ember egyenlő: a Tudományos Akadémia tagja egyenlő az utcaseprő alkoholista fazonnal!
A WCés néni fizeti az adósságát! A rafinál ügyvéd, az nem ,mert kikerüli a fizetést! Jogtudománya által. Lásd pénzátjátszás!
Mit szólnátok, ha gyerekeiteket/unokáitokat prosti-rúdtáncosnő/ chhippandale fiú okítaná a suliban?Bárha szakmailag kiváló?
Vagy fogorvos varrná össze a félig kioperált vakbeleteket cikk-cakkban?
Erkölcstelen ha egy ügyvéd képviseli ügyfelét néhányszázezeres végrehajtásban, miközben ő maga többtízmilliós adósságtenger végrehajtása alatt áll! Elképesztő.
Most lecsengett a választás, az IM is megújul, a területi kamarákat is szem előtt kell tartani, és nemlátnemhallnembeszél Bánáti is mehet már nyugdíjba.
A törvényeket lehet hozni, módosítani, jogszabályokat is!Az Ügyvédi Törvényt is!
Így is lesz!


Letiltások

Ycal # 2018.04.10. 16:05

Burn out:

Az eltiltason mit nem lehet/lehetne vegrehajtani?

:)

Burn Out # 2018.04.10. 09:32

szerintem már indított. vagy elbukta, vagy pedig nem lehet az ügyvéden semmit sem végrehajtani.

Ycal # 2018.04.10. 08:56

walo:

En mar csak azt nem ertem, ha az ugyved valoban elkovette azt amkt allitass, miert nem inditasz pert ellene?

A Btk. nevesiti is a dolgot, amivel elerheted azt amit szeretnel, ugy hivjak "foglakozastol valo eltiltas".
Felteve, hogy bizonyitani is tudod amit allitasz...marmint nem azt, hogy tartozasa van az ugyvednek, hanem azt, hogy "lehuzza, atveri a jonepet" es mindezt az ugyvedkent teszi.

"A 2012. évi C. törvény (a továbbiakban: Btk.) 52. §-a (1) bekezdésének a) pontjában foglalt rendelkezés a szakképzettséget igénylő foglalkozása szabályainak megszegésével bűncselekményt elkövetővel szemben nyújt lehetőséget a foglalkozás gyakorlásától eltiltáshoz.
E rendelkezés azzal szemben is alkalmazható, aki a bűncselekmény elkövetésekor a tevékenységet nem a foglalkozásaként gyakorolta, de rendelkezik annak a foglalkozásnak a gyakorlásához szükséges szakképesítéssel, amely szabályainak megszegésével a bűncselekményt elkövette [52. § (2) bekezdés]."

http://kuria-birosag.hu/…llvel/18-bkv

wers # 2018.04.10. 07:51

Még csak az kéne hogy egyformák legyünk! Neee

PraetorLXXVI # 2018.04.10. 07:43

"Ez inkább bocsánatos egy árufeltöltőnél, vagy WC-és néninél, mint egy ÜGYVÉDNÉL!!!”

Biztos úgy érti,mint amikor a szegény asszony az összes két fillérjét dobta be a templom perselyében, a gazdagok pedig a fölöslegükből szórtak.... Vagy inkább úgy, amikor az úr elengedte a nagy tartozását az adósnak, de az adós a kis tartozást továbbra is követelte az ő adósától... Egyenlőek vagyunk, de nem egyformák. :-)

drbjozsef # 2018.04.10. 05:02

A NEMFIZETÉSRŐL van szó Kbs! Érted?
Ez inkább bocsánatos egy árufeltöltőnél, vagy WC-és néninél, mint egy ÜGYVÉDNÉL!!!

Én nem értem. Miért bocsánatosabb?
(ha lehetne, legfeljebb két-három, nem túl összetett mondatban)

Burn Out # 2018.04.09. 20:02

walowilag:

szerintem minden jogi végzettségűre ki kellene terjeszteni a szabályt. pl.: jogász, jogtanácsos, bíró, alkotmánybíró, bírósági titkár, jogi előadó, ügyész :)ha csak ügyvédre terjedne ki, akkor az nagyon diszkriminatív lenne.

kellene olyan szabályt is alkotni, hogy ne lehessen orvos, aki nem tudja saját magát megműteni, illetve ne lehessen fodrász, aki nem tudja saját magának a haját levágni :)

walowilag # 2018.04.09. 19:31

KBS és Többiek!
Teljesen mindegy, hogy árufeltöltő, WC-és néni, netán államtitkár és orvos a tartozó!
Nem az a problem KBS, hogy adó-köz- bank-magánszemélyi kölcsönük van, ha nem értenéd!
A gond az ha NEM FIZETI! Sem részletben, sem sehogy!Nyomoronc kis nyuggerdíját ugyan tiltják, ami a semmivel egyenlő! Amit keres átjátssza, hogy ne kelljen fizetnie semmi tartozását! Ugyanakkor gyűjti! Mármint a végrehajtásait! A kárvallottak? "Nézhetnek"! Soha meg nem kapják a járandóságukat! De. Ügyvédünk, bátran gyűjti a balek ügyfeleit, kikerüli az adó-köz-bankhitel-magántartozásait, mert. Átjátszott a pénz, amit leakaszt a bárgyú adó-bank, közszolgáltató- és magánszemélyektől. Ő nem fizet, nincs is mit. Ha levonják nyuggerét, hát annyi. Majd a Nav-ot, a területi kamarát, a közszolgáltatót, a magánszemélyt IS átdobja a palánkon! Mert NINCS TÖRVÉNY, hogy nem lehet kamarai tag, aki végrehajtás alatt áll, és adó- köz.-bank- és magánszemélyi végrehajtása van! NINCS TÖRVÉNY!!! Vígan éldegél, és lehúz mindenkit!!!KBS!
Ügyvéd kartársodról van szó KBS, aki ugyebár az igazság felkencézett papos védője!
A NEMFIZETÉSRŐL van szó Kbs! Érted?
Ez inkább bocsánatos egy árufeltöltőnél, vagy WC-és néninél, mint egy ÜGYVÉDNÉL!!!
Érted? Kbs!
Törvény-jogszabály kell! Kbs!
Nem lehet ügyvéd és ügyvédi kamarai tag, akinek NEMFIZETETT adó- köz- bankhiteli- és magántartozása van! NEM LEHET!!!
A területi ügyvédi kamara csodálkozik: jééé! Ilyen is van? Bánáti szintén: 600 végrehajtás alatt álló ügyvéd van? Ő nem tudja! Az oknyomozó újságíró mondja, de Bánáti : nem és nem érti!
Bezzeg ha áramszámlatartozása van ügyfelének, akkor , érdekes, mindjárt : érti! Pláne jó pénzért vállalja az ügyet! Remélem, hogy az ÚJ Igazságügyi Minisztérium, odacsap! A területi, a Magyar Kamarára, és a számtalan jogtudásával visszaélő betyárfajta ügyvédeikre!!!
Nézzenek már körül a Területi Kamaráknál!!!
Van ott még érvénytelen hamisított" ügyvédi" diploma" is!


Letiltások

nonolet # 2018.04.09. 16:22

tarevi

Mármint, hogy

  • lehet-e munkaviszonyod
  • legalább heti 36 órában?

Lehet :-)

drbjozsef # 2018.04.09. 13:05

Nincs olyan munkajogi fogalom, hogy "főállás".

tarevi # 2018.04.09. 12:43

Tisztelt tagok! Az lenne a kérdésem, hogy nappali tagozat mellett főállás végezhető? Egy olyan választ kaptam, hogy igen, viszont érdekelne ennek a jogi háttere. Mi az amit igénybe vehetek és mik azok amiket nem?

Köszönöm ha valaki válaszol!

Szép napot

wers # 2018.04.09. 09:22

:) egyre jobb. A végén még azt hiszik viccelődünk. Pedig csak komolyan vesszük a kérdést.
Egy adásvételi ellenjegyzése hány kacsa, liba?

drbjozsef # 2018.04.09. 09:14

Szerintem egyszerűbb a pénzt betiltani.
Csak cserekereskedelem mostantól.

wers # 2018.04.09. 08:58

Azért nagyon sok olyan munkakőr van, ami elég bizalmi jellegű. Még a WC-s néni is. Vagy lenyúlja a bevételt, vagy nem.
Raktárosok, pénztárosok, áruszállítók, beszerzők stb. De erkölcsileg miért lehetne inkább egy tanárnak tartozása, mint egy ügyvédnek? Vagy bárkinek? Tiltsuk be a hiteleket!

drbjozsef # 2018.04.09. 08:36

Kikérem magamnak az árufeltöltők nevében.

Már miért gondolod, hogy jobban látja el a munkáját egy tartozásokkal terhelt, esetleg végrehajtás alatt álló árufeltöltő, szabó, autószerelő vagy körömépítő kisiparos?

Orvos azért műthet, ha tartozása van? Vagy ügyvéd meg orvos ne is vehessen fel hitelt? Politikus? :)

walowilag # 2018.04.09. 07:58

KBS!
Milyen gondosan válaszoltál! Megnyugtattál. Személy szerint ezt a szigorú gondosságot nem tapasztaltam egy területi ügyvédi kamaránál.
Bízom, hogy az Igazságügyi Minisztérium,- ha lecseng a választás fontolóra veszi javaslatomat:
ügyvéd NEM LEHET az, kamarai tag nem lehet, akinek:
NEMFIZETETT adó, köz, banki-magánszemélyi tartozása van! Komoly összegű, több tízmilliós nagyságrendű!Dolgozzon mást, legyen árufeltőltő, kukás, ott nem várható el annyira, hogy tiszta múltú-életű legyen-adósság nemfizetésre gondolok.
KBS
szívesen veszem, ha nem titokzatoskodnál, és megírnád: miért lehet ügyvéd az, akinek:
NEMFIZETETT adó-, köz-banki, magánszemélyi tartozása van, végrehajtások alatt áll! Mégis képviselhet szegény mukit, jóval kevesebb pénzbeli adós háttérrel! Jó megbízási pénzért! Ami jövedelmeket eltitkol, és "pénzátjátszik,("-más számlájára-zsebébe-kedves KBS, hogy értsd!)hogy ne vonhassanak le tőle!


Letiltások

Kovács_Béla_Sándor # 2018.04.06. 20:28

Nézd, konkrét esetekről nyilván nem számolhatok be neked, és még az átfogó statisztikai adatok is elég kényesek. De a jelek szerint tényleg nem tudsz semmit arról, hogy mennyi fegyelmi eljárást folytatnak le és milyen szigorúsággal.

walowilag # 2018.04.06. 20:22

KBS! Nyilván NEM JÓL mennek a dolgok!

Nézd:
Hvg
2015. január 16. szám-az interneten.
Cím:
"Nem ciki, hogy 585 ügyvéd tartozik a Navnak?
Nem. Ezek szerint, azóta sem ciki!


Letiltások

Kovács_Béla_Sándor # 2018.04.06. 20:20

Vadsuhanc, a vázolt esetben kapsz párfogó ügyvédet. Te fogod fizetni, de lesz ügyvéded.