Közös költség fizetés megtagadása


Burn Out # 2018.06.20. 04:59

saját költségre kijavíttatod, aztán utána fizetési felszólítás a társasházkezelőnek, ha nem fizet, akkor közjegyzői fizetési meghagyás. ha ellent mond, akkor polgári per.

a közös költséget a helyedben inkább befizetném, mert így előbb-utóbb landol egy végrehajtás az ingatlanra.

Szomorú örökös # 2018.06.20. 04:26

szivas

Szerintem a közös költség fizetésének megtagadása egy független történet, nem igazán lehet ok rá, hogy bármit is veled kapcsolatban nem tesz meg a közös képviselő. Ha huzamosabb ideig nem fizetsz, előbb-utóbb megjelenhet a tulajdoni lapon, mint végrehajtási jog. Nem hinném, hogy megéri.

Szóval ez két külön történet. Hogy miként tudod kikényszeríteni a közös képviselőtől a munka elvégzését, azt sajna nem tudom. De lehet gyorsabban meglesz, ha te csináltatod meg. Aki írásos szakvéleményt adott róla, az nagy valószínűséggel nem csak annyit állapított meg, hogy a hiba lakáson kívül van, hanem azt is tudhatja, hogy mi a gond. Csináltasd meg vele és ha tényleg bizonyíthatóan a ház gondja, akkor a számla végösszegét - amit persze első körben nyilván te fogsz kifizetni, mint megrendelő - kérheted a közösből. De mindenképp úgy gondolom, nem a sült galambra kéne várni és mindenféle általad kigondolt szankcióval büntetni érte a házat, mert a közös képviselő is joggal mondhatja, hogy megjavítja a hibát, ha majd fizetsz rendesen.

szivas # 2018.06.20. 04:08

Ezt esetleg megvizsgálná valaki? köszönöm!

szivas # 2018.06.19. 07:59

Egy társasházi lakásban egy elektromos hiba folytán a zuhanyzóban ráz a víz. A lakás tulajdonosa már több szakemberrel megvizsgáltatta a problémát, akik a lakáson belül minden lehetséges óvintézkedést elvégeztek, és megállapították, hogy a hiba forrása a lakáson kívül keresendö. Erröl írásbeli szakvélemény is készült. A tulajdonos számtalan ízben fölszólította a közös képviselöt a hiba elhárítására, ez azonban mindmáig nem történt meg. A tulajdonos az elktromos müvekhez is próbált fordulni, ök azonban nem érzik magukat illetékesnek az ügyben. A közgyülés elött is fölvetették a problémát, ahol a képviselö ismét intézkedést ígért, de továbbra sem történt semmi. Miután a tulajdonos minden rendelkezésére álló lehetöséget kimerített,a hiba elhárításáig beszüntette a közös költség fizetését, és erröl ajánlott küldeményben értesítette a házkezelöséget.
A házkezelöség azonban a hiba elhárítása helyett fölszólította a tulajdonost a háralék haladéktalan rendezésére.
Kérdéseim:

  • Milyen lehetösége van még a tulajdonosnak a hiba elhárításának kikényszerítésére?
  • Milyen eszközök állnak a házkezelöség rendelkezésére a tulajdonos fizetésre kényszerítésére?