ügyvédi meghatalmazás USA - ból


ObudaFan # 2007.01.05. 19:54

A rokonok ne adjanak, ő írja alá odakint, ha lehet a külképviseleten. Felesleges viszont, hogy ottani közjegyző eljárjon.

Sücy # 2007.01.05. 07:38

Sztem a meghatalmazásba beleírhatja, hogy bevonhatnak ügyvédet, annak megbízást adhatnak.

Lacuska # 2007.01.05. 07:17

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, de még nem teljesen értem a dolgot.

Tehát ha elmegy a kinti magyar nagykövetségre és ott előttük aláírja az általam korábban mail-en elküldött meghatalmazás-mintát és azt gyorspostával nekem eljuttatja + a követség igazolását,hogy előttük írta alá, az elég?

Vagy egy kinti közjegyzőnek kell tanusítani, hogy az az ő aláírása?

Vagy egy itthoni közjegyzőnek kell azt tanusítani, hogy az ügyfél meghatalmazáson szereplő igazolása megegyezik a kinti nagykövetségen tett aláírásával?

Az itthoni ügyre teljes körű felhatalmazást adott a képviseletre az itt élő rokonainak, de nincs közöttük ügyvéd és az ügy jellege ( hagyatéki ügy ) megkívánja az ügyvéd bevonását.
Az itthoni rokonok, mint teljeskörű meghatalmazottak adhatnak nekem, mint eljáró ügyvédnek meghatalmazást?
Ez pótolja az ügyféltől való közvetlen meghatalmazást? Vagy előbb a rokonoknak egy beleegyező nyilatkozatot kell kérniük az én meghatalmazásomhoz az ügyféltől?

Lehet, hogy túlbonyolítom, de ilyen esetem még nem volt.
Előre is köszönöm a segítséget.

ObudaFan # 2007.01.04. 19:18

A bíróság nem is vizsgálhatja, de én ilyenbe nem szívesen mennék bele.

Cola # 2007.01.04. 19:13

egyetértek, bár a bíróság nem fogja vizsgálni a meghatalmazás érvényességét csak annyiban, hogy a megbízó és az ügyvéd aláírása rajta van... és ha megtalálja az aláírásokat, akkor elfogadja...
(bevallom, én képviseltem már úgy ügyfelet, hogy külföldről küldött meghatalmazást, és csak a per lezárultát találkoztam vele először...)

ObudaFan # 2007.01.04. 19:08

Az Ütv. csak annyit ír, hogy a meghatalmazást a megbízónak és az ügyvédnek saját kezûleg alá kell írnia. Ezzel együtt a legbiztosabb szerintem, ha az ottani magyar külképviselet hitelesíti az aláírását, abba egészen biztosan nem lehet belekötni.

Lacuska # 2007.01.04. 18:01

Üdvözlöm a Fórum olvasóit!

Akérdésem az lenne, hogy milyen formában kell hitelesíttetni egy USA-beli ügyféltől származó maghatalmazást egy Magyarországon folyó ügyben,hogy a bíróság azt elfogadja érvényes megbízásnak?

Előre is köszönöm a segítséget.