Gyorshajtás?


Szomorú örökös # 2018.07.10. 18:20

méhecske

A sok rosszindulatú megjegyzés, egymás "anyázása"... ezt nem is értem.

Nem is neked kellett értenie, a moderátor bőven elég volt hozzá, törölte is őket.

éppen azért tűnt fel a tábla hiánya, mert figyelmesek vagyunk

Ja persze, a jobboldali tábla fel sem tűnt, ugye?
Nyilván nem azért volt az se oda kihelyezve, hogy fékezés nélkül haladj tovább.

Miért feltételezed, hogy nem a körülményeknek megfelelően vezettünk?

Aki egy idősotthon és egy játszótér között 82 km/h-val hajt végig, az nálam nem a körülményeknek megfelelő sebesség, erre akármit is írhatsz. Soltvadkert-Selymesnél is csak egy ilyen zöld alapon fehér betűs tábla van kitéve pont azért, hogy lásd, lakóépületek mellett haladsz el. Nem pedig azért, mert helyi nevezetességet láthat ott az ember. Persze a biztonság kedvéért kitették a 60-as táblát is, ha ez esetleg egy-két gyengébb felfogásúnak kevés lenne.

Miért ne szólhatna a felettesének, hogy ez így nem lesz jó, nincs tábla, ( akár ellopták, akár más miatt nincs ott) ami alapján büntetni lehetne.

Dolgoztál már valaha rendőrségnél? Ha tudnád az ottani szabályokat, akkor ekkora marhaságot nem írtál volna. Még a katonaságnál is a parancs egy nagyon szigorú dolog, mellesleg meg.......ni nem lehet, mert szaporodik. ;-)

És mellesleg azt írtad, hogy akár ezek szerint paranccsal gyilkosságra is parancsot adhatnak...nos ez meg aztán végképp egy olyan szemen szedett marhaság, hogy te sem gondolhattad komolyan. Egy BTK által szigorúan büntetendő cselekményre hogy is adhatna parancsot a jog legfőbb betartatója?

Szomorú örökös # 2018.07.10. 18:11

bermuda háromszög

A rendőrségnek NINCS nyilvántartása a táblákról.

Nyilván akkor csak úgy, találomra mennek ki traffipaxozni?
Na ne röhögtess már!

méhecske # 2018.07.10. 18:05

Szomorú örökös!

Nem akartam már hozzászólni a témához, de nem bírom magamban tartani...
Értem minden egyes szavát az eddigi hozzászólásaidnak. Egy dolgot nem értek. Miért feltételezed, hogy nem a körülményeknek megfelelően vezettünk? Azért mert éppen azon a szakaszon az általad unalomig ismételt 82-vel haladtunk, az nem jelent feltétlenül figyelmetlenséget vagy nemtörődömséget. Hiszen éppen azért tűnt fel a tábla hiánya, mert figyelmesek vagyunk.
Létezik relatív gyorshajtás és minden egyéb, amiket írtál. Nem kérdés, hogy mindenki fel lenne háborodva, ha bárhol elütnék az éppen kiszaladó gyermekét vagy bármilyen hozzátartozóját. De ahogy valaki itt megjegyezte, nem csak a sofőrnek kell figyelnie és a szabályokat betartania, hanem a gyalogosnak, a bringásnak és mindenki másnak. Ide értve az éppen szolgálatot teljesítő, az adott helyszínt is lefotózó rendőrt. Parancsot teljesít? Ha az a parancs, hogy lője le az anyját, azt is szó nélkül megteszi???? Miért ne szólhatna a felettesének, hogy ez így nem lesz jó, nincs tábla, ( akár ellopták, akár más miatt nincs ott) ami alapján büntetni lehetne. Ja, mert hogy pont a büntetés a lényeg? Joggal vagy anélkül? Mi egy évben egyszer járunk arra, majd jövőre meglátom, hogy kint lesz-e? De ha nem és újra büntetnének, újra fellebbezni fogok. Hidd el, ( vagy ne hidd el ), soha nem okoztam még közúti balesetet. Remélem, soha nem is fogok!
Nem megúszni akartam ezt az egész helyzetet, mert nem volt mit megúszni. Egyszerűen ott, akkor senkit nem büntethettek volna meg az ismert tények miatt. Hogy hányan voltunk aznap vagy előtte vagy utána, az is ki fog derülni, mert tovább is léptem az ügyben. A média is foglalkozik vele a háttérben.
Itt pedig csak egyszerűen segítséget kértem a téma elindításával. De ahogy látom, nem kis lavina indult el. A sok rosszindulatú megjegyzés, egymás "anyázása"... ezt nem is értem. Mindenesetre továbbra is így fogom élni az életemet. Ha valamit nem tartok igazságosnak, jogosnak, akkor nem fogok a sarokba húzódni, hanem utánajárok. Akkor is ha közvetlenül és akkor is, ha csak közvetve érint. Ha az a vége, hogy én vagyok a hunyó, vállalom a felelősséget és a következményeket. De ha nem, akkor miért is kellene bünhődnöm bármiért is.
Én ezzel részemről itt lezárom ezt az ügyet.

Szomorú örökös # 2018.07.10. 17:51

bermuda háromszög

A kérdés az volt, hogy jogos-e a bünti.

Bármennyire próbálod ezt kimagyarázni, félremagyarázni, a rendőrség nyilvántartása szerint ott 60-as korlátozás volt érvényben. Most szembesültek vele nyilván, hogy elloptak egy közlekedési táblát, ami miatt nyilván büntetőeljárást indítanak ismeretlen tettes ellen. Tehát a rendőrségi nyilvántartás alapján JOGOS volt. Azonban jött az a gikszer, hogy a jobboldali tábla átmeneti hiánya miatt kénytelenek voltak visszavonni a kivetett bírságot.

De ettől még ha én látok egy 60-as táblát, akkor nyilván vezetés közben nem azon fogok agyalni, hogy az szabályosan ki van-e helyezve, hanem lassítok. A kérdező szerintem észre se vette, így hiába lett volna jobboldalon, akkor is 82 km/h-val ment volna, és magyarázhatta volna a büntetését élete végéig, akkor sem lett volna igaza. Most szerencséje volt, legközelebb már nem lesz az.

Szomorú örökös # 2018.07.10. 04:28

bermuda háromszög

Miután a rendőrség visszavonta a büntetést - mi a kérdés ezek után?

Kb. az, hogy amíg ezen vitatkoztunk, vajon kikerült-e a hiányzó tábla? Szerintem igen! ;-)

Szomorú örökös # 2018.07.10. 04:27

bermuda háromszög

egy átlag rutinos vezető ÉSZRE VESZI a táblát ha jobb oldalon az ott van.

Lehet, hogy észreveszi, de ha legközelebb is 82 km/h-val halad ugyanott és a tábla már kint lesz jobboldalon is, akkor az 30 ezret érhet. Akkor már nincs kibúvó, ezt mérlegeld inkább. ;-)

Szomorú örökös # 2018.07.09. 20:44

bermuda háromszög

Ott nem időszakos, hanem állandó korlátozás volt 2011-ben.
Egyértelmű, hogy a másik táblát ellopták, de hamarosan ismét ott lesz.
Legközelebb nagy valószínűséggel már 30 ezret fog érni az a 82 km/h.

Szomorú örökös # 2018.07.09. 16:03

wers

Miért is valami bagoly-veréb-fejméret jutott eszembe?

Erre nekem más mondat jutott eszembe:

Quod erat demonstrandum

Szomorú örökös # 2018.07.09. 15:48

gerbera317

a rendőr táblával nem szabályozott, kvázi relatív gyorshajtásért is büntethet

Akkor keress vissza a Tények archívumában. A múlt héten pont egy reggeli híradásban beszélt személyesen egy halálos vagy súlyos gázolást okozó gépkocsivezető ügyében egy bírónő, hogy bizonyos körülmények között a maximális megengedett sebesség is lehet a körülmények alapján relatív gyorshajtás.

Pontosan ilyet követett el az a szerencsétlen nyugdíjas is, aki bár szabályosan 50 km/h-val haladt anno, mikor elütötte az út szélén iker babakocsiban az anyuka által tolt ikreket, azonban annyira szembe sütött neki a nap, hogy az általa szabályosan mondott sebesség is relatív gyorshajtásnak számított, és mivel halálos balesetet okozott és elítélték érte.

wers # 2018.07.09. 13:05

Miért is valami bagoly-veréb-fejméret jutott eszembe?

drbjozsef # 2018.07.09. 06:53

„A kérdező ott és akkor szabályosan közlekedett.”
Ha ott „Pilismarót-Basaharc” településről kiszaladt volna elé a gyereked, akkor is ezt hajtogatnád? Az a „Gyalogosok” tábla nyilván nem azért van ott, mert nyílt országút. Gratulálok! Felnőttél a diplomádhoz! :-O

Na, látod, itt a különbség a veszteni nem tudó opportunista szerencsétlen, meg a normális ember között.

Igen.

Pontosan ezt hajtogatnám. Hogy AKKOR és OTT szabályosan közlekedett.

Elkapnám valszeg szívesen a tökét annak, aki ellopta a táblát (ha ez történt), hibáztatnám a közút kezelőt, és hibáztatnám magamat, ha hagytam hogy a gyerekem az országúton játszadozzon. De az akkor és ott szabályosan közlekedő lenne az utolsó.

drbjozsef # 2018.07.09. 06:47

Dehogy. Csak a morális vonalat erőlteti, a büntetésbe már belesült.

gerbera317 # 2018.07.09. 06:39

Már nincs erőm visszaolvasni, de ez az a téma, ahol te azt állítod, hogy a rendőr táblával nem szabályozott, kvázi relatív gyorshajtásért is büntethet?
Eltekintve nonolet aktivitásától és stílusától, igaza van, ha téged ezért ekéz.

Szomorú örökös # 2018.07.08. 18:39

gerbera317

Nem lehetetlen a millió, ha többet vezet nálad.

Na ja, csak akkor nem lett volna ideje jogászkodni, most meg érdekes módon engem cseszegetnek egyesek, holott pedig ez a „ál-netjogász” a fórum legaktívabb beírogatója. És bár ne az lenne, hiszen én legalább aki kulturáltan ír, azt soha nem küldöm el melegebb éghajlatra. Ő viszont bárkivel megteszi, ha reggel otthon az asszony ébredés után elhajtotta az ágyban. Ha egyáltalán van neki olyan és nem azt is hazudta.
Szerintem az ő „felesége” olyan, mint Columbo-é, még senki se látta, talán ő maga sem. :-D

Szomorú örökös # 2018.07.08. 18:33

drbjozsef

Szinte minden út városok MELLETT vezet el, persze, van, amikor kicsit közelebb, néha kicsit távolabb. De hogy ez hogy jön ide, azt csak a radai rosseb értheti.

Hát ehhez már egy kis logika kellene - látom a diplomával nem adták - hogy megértsd, miért nem kell egy játszótér és egy idősek otthona között elhaladó úton 90-nel menni, főleg hogy a tábla szerint ott gyalogosok megjelenésére fokozottan számítanod kell.

drbjozsef # 2018.07.08. 15:42

Én rendszeresen megyek el települések MELLETT, vagy játszótér és idősek otthona KÖZÖTT akár 130 km/h sebességgel is, ha egyszer arra megy az autópálya. Vagy 90-nel, ha az országút. Szinte minden út városok MELLETT vezet el, persze, van, amikor kicsit közelebb, néha kicsit távolabb. De hogy ez hogy jön ide, azt csak a radai rosseb értheti.

gerbera317 # 2018.07.08. 15:09

Az tíz év alatt 200 ezer, 33 év alatt 660 ezer. Nem lehetetlen a millió, ha többet vezet nálad. Csak ide nem sofőrök szoktak írni.

Szomorú örökös # 2018.07.08. 13:35

nonolet

Én, aki naponta rengeteget vezetek, nekem is csak 20 ezer jön ki egy évre, sőt ez a mért kilométer, nem pedig találgatva, úgyhogy azt hiszem, kicsit valósághűbben kellene hazudoznod. :-D

Szomorú örökös # 2018.07.08. 13:07

nonolet

Mint írtam, az adja inkább vissza a jogsiját, aki egy játszótér és egy idősek otthona között is lazán elzúg kilencvennel. Te egyáltalán nem tartozol a jó sofőrök közé, csak neten talált marhaságok alapján osztod itt az észt, amiből már többször is bebizonyosodott, hogy neked nagyon keveset adott a teremtő. De az intelligenciából még kevesebbet adott, ezt a stílusod jól jellemzi.

nonolet # 2018.07.08. 12:58

A barna-fehér táblák valójában "turisztikai szempontból érdekes hely"-et jelölnek.

Mint pl. Duna folyó...

Azaz nem "Helynév" kitáblázás történt,
hanem a turista tájékoztatása.

Szomorú örökös # 2018.07.08. 12:32

nonolet

Javaslom, hogy add vissza a jogsidat, mert ezzel a hozzáállással előbb-utóbb súlyos baleset okozója leszel.

A kérdéses területen, ahol a kérdezőt lefényképezték, jobbról egy játszótér, balról pedig egy idősek otthona található. Ha majd a te gyereked ütik el, akkor is dícsérd a sofőrt, hogy szabályos volt. :-O

nonolet # 2018.07.08. 12:21

"közvetlenül egy lakott település mellett akár 90-nel is elmehet."

Miért ne mehetne?!!!
A mellette az KÍVÜL van rajta, ahol ezért 90 az alapeset.

CSAK a lakott területen BELÜL van 50-es limit, vazze.
Mellette nincs... ugye?!

- -

Gyalogosok azt mondja, hogy:

z/1. „Gyalogosok” (95/a. ábra);
a tábla azt jelzi, hogy fokozottan számolni kell az úttesten gyalogosok közlekedésével;

DE!! nem ír elő lassítást ... a KRESZ erre a táblára.
Sőt fokozott óvatosságot se ír elő.

A vezetőre bízza, hogy miként dönt a veszély jelzés láttán.
Ha akar lassít, ha nem akar nem lassít...

Szomorú örökös # 2018.07.08. 12:16

nonolet

Pont mint amikor azt mondja az MO-áson, hogy: Duna folyó

Ne menj el villanyszerelőnek, mert már a látásvizsgálaton színvakként megbuknál. Az a tábla barna alapon fehér betű. :-)

nonolet # 2018.07.08. 12:11

Szomorú öröksö

"A „Helynév” táblát csakis az adott település MELLETT helyezik el, jelezvén, hogy az illető ott halad el. "

Okoska...
A helynév táblát nem csak településnél rakják ki.
Sőt elsősorban nem település névnek rakják ki!!!!

Hanem a HELY nevét közlik rajta, ami általában nem település név.

Szomorú örökös # 2018.07.08. 12:10

drbjozsef

Azért ezt részletezd már nekem, hogy kapja a parancsot a rendőr?

Meg fogsz lepődni: ÍRÁSBAN! :-D

Nem kellene csak a szabálysértőkkel foglalkoznia?

Pontosan azt teszik! Az csak a baj, hogy nem minden szabálysértővel teszik ezt... :-O

A hülye is látja - rajtad kívül -, hogy itt nem lehet büntetni

Csak egy hülye az, aki morális szempontból - kihangsúlyozom: MORÁLIS - is helyesnek minősíti azt, ha valaki közvetlenül egy lakott település mellett akár 90-nel is elmehet. Főleg hogy a „Gyalogosok” tábla is egyértelműen óvatosságra int. Érdekes, nekem azt tanították, hogy a 90 km/h a maximálisan elérhető sebesség lakott területen kívül, viszont mindig a körülmények döntik el, hogy ezen belül mekkora sebességet választok.

Mellesleg nem állítottam, hogy nem fogadom el a rendőrség felmentő határozatát, de megnyugodhatsz, azóta kikerülhetett simán a tábla, hiszen 2011-ben még mindkét oldalon ott volt. Nem az útkezelő vagy a rendőrség tehet róla, hogy ellopták. ;-)

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?…