Gyorshajtás?


alfateam # 2018.05.31. 18:33

Őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs hogy ez most hogy jön ide
Légy nyugodt neki sem!

drbjozsef # 2018.05.31. 14:15

Őszintén megmondom, hogy fogalmam sincs hogy ez most hogy jön ide.

Vadsuhanc # 2018.05.31. 13:05

Kedves drbjozsef!

Nem vonom kétségben senki szavát, de azért leírom és ez nem kötözködés vagy okoskodás csak elgondolkodtató és majd mindenki azt hisz el amit akar.

A mai traffipax készülék már nem csak egy fényképezőgép, amelynek felvétele esetlegesen fényt kap a sötétkamrában és volt nincs a szabálysértés bizonyítéka. Jelenleg a készült felvételek már a helyszínről műholdas kapcsolat révén elérhetők és el is küldik. A szolgálat végével az abban található kártyát le kell adni és az ezen lévő felvételeket összevetik az intézkedése számával. Ezen kívül a szabálysértő megállításakor az igazoltatásról a rendőrség épületében feljegyzés készül és amelyben rögzítik a hogy miért kérte a rendőr az elkövető személyi adatait.

Komoly adminisztráció áll a háttérben és akármilyen hihetetlen, de komolyan elszámoltatják a rendőröket és ez pontosan a korrupció megelőzése érdekében.

Ha egy ilyen intézkedés hiányzik illetve nem társul egy felvételhez azt bizony észreveszik.

Természetesen a mai világban is minden elképzelhető, és sokmindenki hibázhat, de gyanítom, hogy itt nem csak ez volt a mérvadó.

Ezt a beírást tényleg nem vitaindítónak szánom csak azt szerettem volna jelezni, hogy számomra egy kicsit hihetetlen. ( persze ettől még lehet igaz )

drbjozsef # 2018.05.31. 09:37

Ha jobb oldalon haladt nincs is ezzel semmi gond.

De bal oldalt haladt. És mégis : voilá.

gerbera317 # 2018.05.31. 09:12

Vadsuhanc
Nem egészen rád gondoltam, de iccse rossz. :-)

Vadsuhanc # 2018.05.30. 21:07

Ha jobb oldalon haladt nincs is ezzel semmi gond.

Vadsuhanc # 2018.05.30. 20:26

Rendben abbahagyom.

gerbera317 # 2018.05.30. 20:25

Hagyd már abba, jó? Ez itt egy jogi fórum.

Szomorú örökös # 2018.05.30. 19:44

Bocsi, hogy közbe szólok, de vajon hányszor hangzott már el KRESZ vizsgán kérdésként, hogy a sebességkorlátozó táblának az út melyik oldalán kell elhelyezve lennie? Ha nem, akkor vajon miért nem? Nyilván azért, mert nem azzal kell foglalkozni egy vezetőnek, hogy melyik oldalon helyezték ki a táblát, hanem azzal, hogy mi van rajta...azaz a tábla tartalma számára a lényeg, nem az elhelyezése. :-O

Vadsuhanc # 2018.05.30. 19:28

Kedves nonolet!

Szívesen válaszolok, ha válaszolsz egy kérdésemre.

Ebben az esetben hol van hibásan kitett - akármilyen - közlekedési tábla?

nonolet # 2018.05.30. 19:24

Egyem a szíved... nem érted ugye, hogy

Vezetés közben nincs dolgom azzal a résszel...

Vezetés közben a szerint kell vezetnem amit LÁTOK!

Nem pedig a szerint amit látnom KÉNE!!!!!!!!!

Fogod?

- -

Nem válaszoltál az Igen/Nem kérdésre.
Mi a válaszod rá?

Vadsuhanc # 2018.05.30. 18:58

Egyem a szíved kedves nonolet !

Ugye nem akarod megérteni, hogy a közlekedésről szóló 1988. évi I. törvényben foglaltak szerint a táblák elhelyezésére vonatkozóan törvényi előírás van? Ezen törvényben foglaltak szerint az általam már leírtak szerint kell értelmezni a kitett táblákat.

És bármennyire fáj sok embernek, de az 1988. évi I. törvény 2. § (1) bekezdés a) pontja alapján ez a szabály pontosabban törvény hatálya kiterjed Magyarország területén a közúti közlekedésben résztvevőkre.

Rád is. És nem csak a KRESZ.

nonolet # 2018.05.30. 18:38

Vadsuhanc

Ehhh... kapcsold már be a logikai és az értelmező egységed!

Közlekedés közben
rád
CSAK a KRESZ vonatkozik
tábla ügyben!!!

-

Gondolkozz már vazze!!!

Téged a közlekedőt fognak-e megbüntetni a tábla hibás kirakása miatt?

1.
Igen.

2.
Nem.

Nos mi a válaszod ?

drbjozsef # 2018.05.30. 18:32

Kedves Vadsuhanc,

Nem kerültünk közelebb a megoldáshoz. Az általad hozott 1988.évi I. Törvény valóban a közlekedőkre (is) vonatkozik. Ebben nincs szó a táblák elhelyezéséről.

Lépjünk egyet tovább. Tehát van valami, amit ezen törvény felhatalmazása alapján egy bizottság alkotott. De mi? Miből idéztél? Egy "útügyi előírás", ha jól értem. Még nem láttam a linkjét, ezért nem tudom ellenőrizni, de elhiszem neked. A kérdés, hogy ez most mi? Egy előírás, amit valamilyen törvény vagy rendelet is megemlít, hogy ez alapján kell elhelyezni a táblákat? Ezekre tudnál adni linket? Melyik ez vagy ezek? Mert ezek teljesen egyértelműen ellentétesek akkor a KRESZ rendelettel, és az általad is linkelt GKM rendelettel. Ezt én meg nehezen tudom elképzelni.

Amit én állítottam, arra mindre hoztam - vagy pont Te adtál - linket. Amit Te, arra még semmit.

Szomorú örökös # 2018.05.30. 18:07

nonolet

A gondolkodás és a logika nem az erősséged. Azt már sokszor láttuk. Most is bizonyítottad.

Te különösen, mert ha nem tiltja egy lakott település mellett elhaladva, hogy a lehető leggyorsabban haladj - igaz gyalogosok megjelenésére figyelmeztet a tábla - akkor te beletaposol a pedálba és átgázolsz mindenkin.

Add vissza a jogsidat - ha egyáltalán kaptál, de ezt kétlem - mert gyenge, de közveszélyes sofőr-utánzat vagy!

De ahogy láthatjuk itt mindennap, képtelen vagy néhány sorban leírni a véleményed. Helyette tele rakod üres sorokkal - amelyek sok esetben értelmetlen bunkó reakciók - hogy csak rólad szóljon az összes olyan topik, ahol hozzászólsz. :-O

Vadsuhanc # 2018.05.30. 17:47

Kedves nonolet!

Lentebb leírtam, hogy szerintem miért kell elfogadni.

Mit nem lehetett ezen érteni. A törvény meghatalmaz valakit, hogy a törvény végrehajtásával kapcsolatosan szabályokat dolgozza ki. Ez az utasítás a törvényben megfogalmazott meghatalmazás alapján készült, amely így a törvény részét képezi az arra utaló törvényhellyel.

A törvény nem ismerete pedig nem mentesít a szabálysértés elkövetése alól.

És azt mondod, hogy az 1988.évi I. Törvény nem a közlekedőknek szól? Elolvastad miről szól?

1988. évi I. törvény a közúti közlekedésről. Szerinted akkor kinek és miről szól?

nonolet # 2018.05.30. 17:32

Vadsuhanc

"egy olyan bizottságtól származik amely a szabályok ( köztük a fentiekben idézettre is ) kidolgozására az 1988.évi I. törvény jogosította fel."

Azonban EZEK a szabályok NEEEEEEM a közlekedőknek szólnak.

A közlekedőnek CSAK a KRESZ szól...
Azt lehet rajta számon kérni.

Az útügyi szabályokat pedig nem lehet.

Ennyi.

De, mit nem lehet ezen felfogni?!!!

Szomorú örökös # 2018.05.30. 16:32

nonolet

Az is ott van ám, hogy:
"(5) Nem szabad a járművel indokolatlanul!!!!! olyan lassan haladni, hogy az a forgalmat akadályozza....Ízlelgesd ezt is...

Aki egy lakott település mellett halad el, arra a legkevésbé sem mondható, hogy indokolatlanul halad lassabban. Ha te ezt úgy gondolod, hogy ilyenkor is végig kell zúgni, akkor inkább te ne vezess, mert közveszélyes sofőr vagy. A 90 km/h nem kötelezően használt sebesség, hanem a maximum, amit soha nem léphetsz át, mert különben jön érte a csekk.

és SZABÁLYSZEGŐ is, ha LEHETNE menni éppen gyorsabban is, de te feltartod a forgalmat, mert lassúbb vagy a megengedettnél INDOKOLATLANUL

Ezek szerint te az összes munkagépet és traktort földutakra kényszerítenéd, hogy ne menjenek előtted cammogva. Márpedig nekik is van joguk ott közlekedni, ha ezt éppen tábla nem tiltja.

Mert ugye egy bunkó vagy

Ha egy közvéleménykutatást tartanának, lehet meglepődnél az eredményen. Nagy valószínűséggel nem én lennék, akit a legnagyobb bunkónak kiáltanának ki a fórumon. Ellenben veled én ugyanis megtanultam kulturált hangnemben leírni a véleményem. Neked még volna mit fejlődnöd ezen a téren, de mivel egy vén agresszív kötekedő pojáca lehetsz a hangnemed alapján, így ezt az opciót felejtsd el.

Meg nyugodtan azt is felejtsd el, hogy még egy hozzászólást elkövetsz irányomban. Amennyiben bunkó leszel a későbbiekben, úgy minden egyes ilyen megnyilvánulásodat jelezni fogom az admin felé. Egyszer végre csak rend lesz itt.

Vadsuhanc # 2018.05.30. 13:33

Kedves drbjozsef!

Köszönöm a kulturált, megtisztelő válaszodat. Lehet, hogy ma egy kicsit érzékenyebb is vagyok mint szoktam más okok miatt.

Arra szerettem volna rávilágítani, hogy az általam idézett alábbi szöveg:

..„.."A tábla egy forgalmi sávra vonatkozása esetén a forgalmi sáv felett vagy csak a menetirány szerinti bal oldalra vonatkozása esetén az úttest menetirány szerinti bal oldalon helyeznek el.,," ”

az egy olyan bizottságtól származik amely a szabályok ( köztük a fentiekben idézettre is ) kidolgozására az 1988.évi I. törvény jogosította fel.

Ezt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni mert a törvényi szabályozás és a kihirdetéssel a törvény részévé válik, ha nem is belefoglalva, de az által jóváhagyva. Gondolom én.

Kedves drbjozsef!

A KRESZ 10.§. nem írja sehol elő a táblál méretét a kihelyezés szabályait, azok pontos színét, megvilágítási módját. Azt sem mennyi főjelző táblát lehet kihelyezni egy oszlopra...stb.

Ezek kizárólag az általad el nem fogadott törvény által meghatalmazott Bizottság utasításában lelhetők fel.

drbjozsef # 2018.05.30. 12:56

Kedves Vadsuhanc,

valószínűleg félrevezetett a nyersebb - de azért nonoleténél lényegesen jobban tolerálható - stílus, de ne tévesszen meg, nemhogy ellenszenvem nincs, kifejezetten tisztellek egyfelől amit végrehajtásaidban végigjártál, másrészt meg a rendszerint kulturált válaszaid okán.

Nem személyes ellenszenv ez. Úgy tűnik nem értünk egyet, de nagyon.

Tőlem bárki játszhat kormányzósdit, tövényhozásosdit és szabályalkotósdit- és akkor itt most ne is térjünk ki az elmúlt 10-20 év jogszabályalkotási színvonalára -, de szerintem az embereknek betartani azokat a szabályokat kell, amit törvény/rendelet etc. meghatároz. Ez esetben továbbra is tartom, hogy vitán felül áll, hogy bal oldalon CSAK ismételni lehet táblát, önmagában nem állhat.

Okosabbaktól meg szívesen idézek - ez is vitán felül áll, hogy ők azok -, igaz, ebben a topikban azt hiszem pont nem tettem, de sebaj. Ez nem egy vita érv itt és most.

Az előző hozzászólásodban feltettél egy kérdést - én pedig egészen pontosan meg is válaszoltam (KRESZ 10§) neked. Volt más is? Én szívesen, ha már Te nem vagy hajlandó igazolni az állításaidat. Sajnos.

Tisztelettel,
J.

Vadsuhanc # 2018.05.30. 12:34

Kedves drbjozsef!

1988. évi I. törvény felhatalmazta a közlekedésügyi minisztert, hogy a az útügyi műszaki előírások kidolgozásáért felelős bizottságot létrehozzon összetételére, feladatkörére és működésére vonatkozó részletes szabályozza.

A törvényalkotó által felhatalmazott ezen bizottság alkotta meg azt a szabályzatot amire hivatkoztam. Egy olyan Bizottság amelynek a törvény alapján felhatalmazása van ezen szabályok - tábla elhelyezések stb - előírására.

Persze Te mint jogtudós ember nyilván leszarod ezt és csak a törvény szövege szerint jobb oldalra tekintve várod a kötelező táblákat.

A linkelésre meg annyit mondok, hogy néha lehetne saját véleményed is nem csak KBS-től, gerberától kellene idézgetni.

Vezethetsz 11:0 ra is na pont ez ami engem nem érdekel csak bambulj jobb oldalra a törvény szerint.

Felesleges válaszolnod mert csak az ellenem érzett ellenszenved irányít amelyet már régen tudok, így rohadtul nem vagyok már soha többé kíváncsi a véleményedre.

Az én kérdéseimre sem válaszoltál...Bizonyára link nélkül nem megy.

Tisztelettel irányodban !

drbjozsef # 2018.05.30. 07:30

Vadsuhanc,

KRESZ 10§. leírja hova kell rakni a táblákat. Ez vonatkozik a közlekedőkre. Például rám. Minden más érdekelje a tábla gyártóját, szállítóját, felszerelőjét, ellenőrzőjét. Én nem gittegylet társasági mókus vagyok, csak egy egyszerű közlekedő. Aki a KRESZ-ből vizsgázik, és az alapján vonják felelősségre, ha nem tartja be. A többi mindneféle minisztériumi rendeletet tartsa be a tábla gyártója, felszerelője, ellenőrzője.

Még mindig nem adtál egy darab linket sem a híres rendeletekhez. Talán nincsenek is?
(én viszont a te GKM rendeletd mellé a KRESZ rendeletet is iderakhatom, abban SEM az van, amit Te írtál. Egyelőre 2:0, várom a szépítést.)

drbjozsef # 2018.05.30. 07:26

sz ö

a KRESZ ujakonstrualasat Vadsuhancvnak irtam. De ertem, miert vetted magadra, meg nem lepodtem.

drbjozsef # 2018.05.30. 07:11

elérhető, mi? :D

Szomorú örökös # 2018.05.30. 04:59

gerbera317

Jót írsz, de nagyon rosszul magyarázod, illetve helytelen következtetést vonsz le belőle.

Valóban jobb befejezni, mert azon, hogy a 90 km/h egy adott úton az elérhető MAXIMÁLIS sebesség, azon nincs mit magyarázni. Ezt még egy előzésnél SEM szabad átlépni, akárki akármit is mond.
Ergo NEM KÖTELEZŐ annyival haladni.