Gyorshajtás?


nonolet # 2018.07.08. 12:07

Szomorú örökös

Most akkor KRESZ szövegével vitázol?!!!

A zöld-fehér NEM lakot helyet jelez.
Bármit hordasz is össze róla.

Fogod?

Egyáltalán...
Felbírod fogni?! hogy a képen látható tábla
NEM mond semmit arról, hogy az lakott hely-e ?

http://www.kepfeltoltes.eu/…09index.jpeg

CSAK azt mondja, hogy annak a résznek neve:
Pilismarót Basahalom.

Pont mint amikor azt mondja az MO-áson, hogy: Duna folyó

Aki a Duna folyót lakot helynek azt te minek neveznéd...!

A lakott hely tábla az egészen más színű, vazze!

Nyugtass meg, hogy nincs jogsid!
Vagy, ha van nem vezetsz...

Szomorú örökös # 2018.07.08. 12:02

nonolet

Dobd el jogsid és ne vezess!
Mert nem ismerd a KRESZ-t.

Inkább te dobd el, mert szerintem az eddigi beírásaidból jól látszik, hogy egy gyalogosok fokozott megjelenésére figyelmeztető tábla mellett is elzúgnál 90 km/h-val úgy, hogy a szemed se rebbenne.

Mellesleg érdekes, hogy a kérdezőt miért nem cseszegeted? 82 km/h-val haladt ott, ahol állítólag 90-nel lehet menni? Ő miért nem „indokolatlanul lassan haladás” esete számodra? :-O

Igaz ez az állapot a fénykép készültekor még így volt, de félek, hogy azóta már jobboldalon is 60-as tábla van, ugyanis jól látszik, hogy az útkezelő anno azt is kihelyezte és nagy valószínűséggel az ismételt kihelyezésre utasítást kapott:

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?…

Szomorú örökös # 2018.07.08. 11:52

drbjozsef

A kérdező ott és akkor szabályosan közlekedett.

Ha ott „Pilismarót-Basaharc” településről kiszaladt volna elé a gyereked, akkor is ezt hajtogatnád? Az a „Gyalogosok” tábla nyilván nem azért van ott, mert nyílt országút. Gratulálok! Felnőttél a diplomádhoz! :-O

nonolet

A zöld alapon fehér tábla az PONT NEM a lakott helyre utal. Az bizony mást jelez!
„Helynévtábla” (133. ábra);
a tábla jelentősebb hely, folyó stb. nevét tünteti fel;

Na ja, Szombathely mellett is kiteszik, hogy „Eger”, mi? Komolyan ennyire korlátolt vagy? A „Helynév” táblát csakis az adott település MELLETT helyezik el, jelezvén, hogy az illető ott halad el. Az, hogy az útirányt jelző táblát hogy próbálod idehozni, az végképp mutatja az értelmi színvonaladat. :-D

nonolet # 2018.07.08. 09:50

Szomorú örökös

Mondat már! párszor..

Dobd el jogsid és ne vezess!
Mert nem ismerd a KRESZ-t.

- -

Ugyanis...

A zöld alapon fehér tábla az PONT NEM a lakott helyre utal.

Az bizony mást jelez!

vagy (ez esetben erről van szó)

  1. „Helynévtábla” (133. ábra);

a tábla jelentősebb hely, folyó stb. nevét tünteti fel;

vagy

  1. „Útirány előjelző tábla” (134-137. ábra);

a tábla azt jelzi, hogy a megjelölt helységek a következő útkereszteződésnél melyik irányban érhetők el;

vagy
x/1. „Kerékpáros útirányjelző tábla” (142/a., 142/b. ábra);

drbjozsef # 2018.07.08. 09:41

Azért ezt részletezd már nekem, hogy kapja a parancsot a rendőr? Kiállsz ide, és lefényképezel mindenkit aki erre jön? Vagy mi? Nem kellene csak a szabálysértőkkel foglalkoznia? A hülye is látja - rajtad kívül -, hogy itt nem lehet büntetni, mert nincs szabályosan kihelyezett sebességkorlátozó tábla.

GubElek # 2018.07.08. 09:41

Ezek után itt már azt hiszem nincs miről többet beszélni.

drbjozsef # 2018.07.08. 09:39

MELLETT, ja, Te egyre süllyedsz baszki. Miért nem nézed meg a KRESZ-ben, hogy mi az? Nem lenne egyszerűbb, mint sületlenségeket süketelni?

A kérdező ott és akkor szabályosan közlekedett. Pont. A többi szófosás, és felesleges.

Szomorú örökös # 2018.07.08. 08:50

GubElek

ennek a rendőr is tudatában kellett legyen, hiszen Ő készítette a "Táblás kép"-et is.

A rendőr - ezt te is tudhatnád - parancsot teljesít. Neki nincs joga felülbírálni azt, amit végez, hiszen írásos parancsban írták neki elő. Max. jelezheti a felettese felé - kétlem, hogy megtenné, már csak az állása megmaradása érdekében is - hogy valami ott nincs rendben. Az eset elbírálása, felülbírálása már a szabálysértési előadó és annak főnöke feladata kizárólagosan. Ez itt is így történt!

Szomorú örökös # 2018.07.08. 08:47

drbjozsef

mellesleg, ha már KRESZ, a zöld alapon fehér felirat és a lakott területet jelző közlekedési tábla relációjában is vizsgálódjál egy keveset. Meglepetés fog érni.

Te is vizsgáld meg még egyszer, hogy mit írtam, meglepetés fog érni. :-)

egy zöld alapon fehér betűkkel ellátott tábla bizony pont azt jelezte, hogy lakott terület MELLETT halad el

Lehet, hogy a helyesírás-szövegértelmezés már az általános iskolában tananyag volt, bár ki tudja, nem-e épp hiányoztál. Nem azt írtam, hogy keresztül, hanem azt, hogy mellett.

És nem mellesleg mindkét oldalon ott van a tábla, hogy az úttesten gyalogosok megjelenésére számítani kell. Ez eleve fokozott figyelmet követel az autóstól és nem maximálisan elérhető sebességre ösztönöz.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?…

drbjozsef # 2018.07.08. 07:54

Örökös,

gyönyörű az idézeted. Valószínűleg nem olvastad, ahogy szoktad, csak bemásoltad, ezért csak most, csak neked kiemelem a legelső mondatát : "Az előírt sebességhatárokat – mint tudjuk – a KRESZ és a közúti jelzőtáblák határozzák meg."
Kapiszkó?

(mellesleg, ha már KRESZ, a zöld alapon fehér felirat és a lakott területet jelző közlekedési tábla relációjában is vizsgálódjál egy keveset. Meglepetés fog érni.)

GubElek # 2018.07.08. 07:28

Szomorú örökös

Nem az a kérdés, hogy nálad ki tartozik a szabálykövetők közé.
Itt kiszabtak bírságot úgy, hogy nem történt szabályszegés.
És ennek a rendőr is tudatában kellett legyen, hiszen Ő készítette a "Táblás kép"-et is.

Hogy jön ehhez a bírsághoz a relatív gyorshajtás?

Szomorú örökös # 2018.07.08. 06:34

bermuda háromszög

Jaja, pl mint méhecske esetében.
Ha nyitott szemmel jársz, akkor látod, hogy nem pont úgy van mint ahogy írtad.

Jaja, mert teszem azt egy kisebbségi éppen ellopta onnan a táblát, akkor máris borul a szabály? Nem hinném, hiszen véletlen van baloldalon az a tábla, ugyanis nagy valószínűséggel volt jobboldalon is akkor, amikor az útkezelő kihelyezte. Ők ekkorát azért nem szoktak hibázni egy állandó - kihangsúlyozom állandó - közlekedési tábla kihelyezésekor.

Szomorú örökös # 2018.07.08. 06:29

GubElek

Azt nem tartod gusztustalannak, ha a szabályosan közlekedőket meg akarják büntetni?

Aki meglát egy táblát 60 km/h sebességkorlátozással, még ha szabálytalanul kihelyezve is, mert nagy valószínűséggel volt korábban jobboldalon is abból a táblából, és tovább szágult 82-vel, az nálam egyáltalán nem tartozik a szabálykövetők közé. Főleg hogy egy zöld alapon fehér betűkkel ellátott tábla bizony pont azt jelezte, hogy lakott terület MELLETT halad el, így épeszű ember nem lép rá még jobban a gázra, hanem számít arra, hogy ott bármikor átszaladhat előtte valaki.

drbjozsef

nem a szabályokat, meg a táblákat nézi megbüntetéshez, hanem az erkölcsi piedesztált.

Bocsánat, de egy ilyen ügyvédtől, mint te, mit is várhatna az ember (ez már kikívánkozott belőlem)? Ha ott elütött volna a kérdező bárkit is, akkor is így védenéd? Épp a napokban bíró szájából hallottam egy súlyos balesetet követő bírósági eljárás folytán a TV-ben, hogy bizonyos esetekben a maximális megengedett sebesség is számíthat gyorshajtásnak (relatív gyorshajtás).

Az előírt sebességhatárokat – mint tudjuk – a KRESZ és a közúti jelzőtáblák határozzák meg. Ezek az „abszolút” sebességhatárok, melyeket semmilyen címen, így pl. előzés közben sem szabad túllépni. Azonban a megengedett sebességgel történő közlekedés is csak akkor szabályos, ha egyúttal veszélytelen is, tehát a sebesség biztonságos. Ha a biztonságos sebességhatárt túllépjük, úgy „relatív” gyorshajtást követünk el....a KRESZ szerint a sebességet úgy kell megválasztani, hogy az ahhoz tartozó féktávolság ne legyen hosszabb, mint a belátható útszakasz. A beláthatóságot nyilván az út vonalvezetésén kívül (kanyar, bukkanó) a közvilágítás, az időjárási és a forgalmi útviszonyok is befolyásolják....A vezetőnek mindenekelőtt az út jellegéből (autópálya, lakott terület, iskola közelében) és az út tényleges forgalmából (pl. párhuzamos közlekedés, követési távolság) kell megítélnie azt, hogy mi tekinthető biztonságos sebességnek.

drbjozsef # 2018.07.07. 12:11

Örökös elvtárs nem a szabályokat, meg a táblákat nézi megbüntetéshez, hanem az erkölcsi piedesztált. "gyakorlatilag szabálysértés", na ja.

GubElek # 2018.07.07. 08:32

Méhecske esetében láttál részéről jogszabálysértést?
Azt nem tartod gusztustalannak, ha a szabályosan közlekedőket meg akarják büntetni?

Azt legalább az ott mérő rendőrnek tudnia kell, hogy azon a helyen mennyi a megengedett sebesség.

Szomorú örökös # 2018.07.07. 05:13

bermuda háromszög

Én értelmeztem azt a paragrafust amit idéztél.

Rosszul! Ugyanis nyilván nem fogják olyan helyre felszerelni, ahol a fa lombja kitakarja. Ha pedig ez mégis bekövetkezik, akkor ne aggódj, hamarabb fogják azt levágni, mintsem a táblát leszerelni. Azt még a „Zöldek” se tudnák megakadályozni. És abban igazad van, hogy „a közútkezelő kötelessége hogy a táblák jó és látható helyen legyenek”, de pont ezen okokból kifolyólag oda is figyelnek rá.

Mellesleg én attól hányok, hogy ha valaki gyorshajtásba keveredik és egyből a kiskapukat keresi, miként lehetne megúszni azt, ami gyakorlatilag akárhogy nézzük, jogszabálysértés és büntetés jár érte. Gusztustalan hozzáállásnak tartom.

Szomorú örökös # 2018.07.06. 11:41

bermuda haromszog

Ha a fa lombja takarja, akkor azt fogják levágni. A sebesség túllépés miatti zséről tuti nem fognak lemondani.

Szomorú örökös # 2018.07.06. 05:12

bermuda háromszög

Itt a legfontosabb szabály!

11. § (1) A közúti jelzéseket a KRESZ és a vonatkozó szabványok rendelkezéseinek megfelelően úgy kell elhelyezni, hogy azok a járművezetők és gyalogosok, akikre a jelzés vonatkozik, bármely napszakban, kellő távolságból észlelhessék, és azokból - helyismeret hiányában is - a forgalmi rendet félreérthetetlenül felismerhessék.

A jelzett helyen nem a KRESZ és a vonatkozó szabványok szerint van elhelyezve a sebességkorlátozó tábla, ergo ezen nagyon gyorsan változtatni fognak, ebben egészen biztos vagyok.

Szomorú örökös # 2018.07.06. 04:21

bermuda háromszög

A közútkezelő dönti el hogy hová milyen táblát tesz nem a rendőrség.

Viszont a rendőrség jelezheti az ilyen esetek alapján a szabálytalan kihelyezést.

Szomorú örökös # 2018.07.05. 20:00

méhecske

Neked most szerencséd volt. De azt a részét továbbra is fenntartom, hogy aki egy jól láthatóan lakott üdülőterület mellett (ráadásul ez táblával is van jelezve) 82 km/h-val zúg el, az a rendőrség bírság-visszavonása ellenére veszélyes sofőr.

A tábla most nem volt kint, de megnyugodhatsz, hogy hamarosan ott lesz, mivel épp ezzel a reklamációval hívtad fel a figyelmüket a hiányosságra. Úgyhogy legközelebb figyelj, mert akkor már nem fogod megúszni a 82 km/h-t 30 ezer alatt.

nonolet # 2018.07.05. 14:26

"lehet fel sem tűnt nekik, hogy csak a bal oldalon van tábla..."

Figyelmetlen barmok ne vezessenek...

A figyelmetlen PLÁNE megérdemli!

Legközelebb mit néz el a STOP táblát?!!!! vagy a gyereked?

méhecske # 2018.07.05. 13:42

Nonolet!

Azért az nem biztos, hogy megérdemlik, mert sokan nem néznek utána, lehet fel sem tűnt nekik, hogy csak a bal oldalon van tábla...
Jön a papír, aztán fizetnek, nehogy kivonják a kocsit a forgalomból, stb....
Abban viszont igazad van, hogy sokan ALAPVETŐ dolgokat se tudnak a KRESZ-ből...

nonolet # 2018.07.05. 13:26

Meg is érdemlik, ha ilyen ALAPVETŐ dolgokat se tudnak a KRESZ-ből...

nonolet # 2018.07.05. 13:18

Nos, akkor immár lehet is pár széles orcának a jó nonolet-től elnézést kérni...

Mert bár neki estetek, mégis igaza volt!

méhecske # 2018.07.05. 13:06

Kedves Mindenki!

A mai napon érkezett válasz a Vas Megyei Rendőrkapitányságról a beadványunkra, melyben általatok is ismert tényeket írtunk, miszerint nem volt jogos a büntetés.

A közigazgatási bírság kiszabásáról rendelkező határozatot visszavonták, az eljárást megszüntették.
Indoklás:
A beadványunkban előadottakra tekintettel megkeresték az illetékes rendőrkapitányságot. (Komárom-Esztergom Megye)
Tájékoztatásuk alapján a kocsink haladási irányát tekintve csak a bal oldalon került kihelyezésre a 60km/órás jelzőtábla, így ránk nem volt érvényben a kihelyezett jelzőtábla, csak "ismétlés" jelleggel a bal oldalon. (így nem csak ránk, hanem természetesen senkire, aki aznap arra közlekedett...)
A rendőri tájékoztatás alapján kétséget kizáróan megállapításra került, hogy az adott útszakaszon - lakott területen kívül - a jobb oldalon a részünkre nem volt sebességkorlátozó tábla kihelyezve, így részünkre a 90km/óra volt a megengedett legnagyobb sebesség, ahol is 82km/ órás sebességgel közlekedtünk, így a szabályszegés nem valósult meg.

Ezek után kérdezem én: az, aki nem néz utána az ilyen dolgoknak, nem nézi meg a neten a díjnyertes fotókat stb..., az fizet, mint a katonatiszt?????
Legszívesebben beírnék valamelyik tv csatornának, hogy hívják fel azok figyelmét, akik azon a napon (és nem biztos,hogy csak azon a napon traffiztak) arra közlekedtek,hogy ne fizessék be a büntetést, vagy ha már befizették, kérjék vissza.