Online jogi tanácsadás


pokol # 2018.07.12. 13:29

Tisztelt Ügyvéd Úr! Az esetem a FaceBookos "amerikai katonákkal" függ össze. Utaltattak velem pénzt Amerikába, Olaszországba (Ghánába, de oda a magyar kormány nem engedi). Most jöttem éppen meg a POD CEE Kft-től, amely tavaly még a West-End CityCenternél volt bejelentve: C torony, 5 emelet. Most a FaceBookon pénzt könyörgő férfiak ugyanott ülnek, csak a cégük neve DELL. Felismertem az arcukat. Ez egy maffia csoport. Kiválóan beszélik az amerikai angolt és magyarul is tökéletesek. Ki gondolná, hogy az "amerikai katonák" itt vannak a West-Endnél civil ruhában. Az átutalásokról bizonylatokkal rendelkezem, de látok-e én a 6,5 MFt-ból valamit, vagy még én fogok ráfizetni?

Burn Out # 2018.07.12. 13:38

konkrétan semmit se fogsz belőle látni... esetleg ha nekem is utalnál át 1,5 milliót, akkor azt megköszönném.

Dr.Attika # 2018.07.12. 15:43

Ez egy pénzmosási bűncselekmény is lehet. Miért is utalt? kinek a pénzét?

MolnárLili # 2018.07.13. 15:01

Tisztelt ugyved ur!
Majusban a batyamat(Zolit) megvertek Vatta faluban eltort a laba eltort a bordaja serult a gerince kivertek a fogait es sulyos koponya serulest szenvedett aminek a kovetkezteben az intenzivre kerult majd onnan elfekvobe mivel se jarni se beszelni nem tud mert az agyserules miatt az idegrendszere is serult jelenleg meg pelenkazni is kell.
Elozmenyek : Ugy tudom a masik batyamtol(Feritol) aki szinten ott el h atment Zolihoz (aki a munkaltatojanal volt) es latta h milyen allapotban fekszik verzo fejjel stb s mint kiderult a munkaltatotol akie a haz h mar 3napja ott van ilyen allapotban es ugy hivott Feri mentot az ocssere Zolira.. Agi noverem nem ertesitett minket h mi tortent ezert mi csak most tudtuk meg a tortenteket. A korhaz nem inditott eljarast sem Agi noverem mondvan h leesett a lepcsorol! Mi 300kmrre lakunk Vattatol a kerdes h Pesten is meglehet tenni a feljelentest vagy csak Miskolcon? Illetve mi a modja h pestre felszallitassuk egy itteni korhazba h tudjuk ot rendszeresen latogatni? Amit meg ki kell deritenunk h Agi a noverem nem e tett gyamsagot Zoli batyankra es ha tett akkor ellene nem indulhat eljaras h miert nem jelentette fel a ferfit ahol Zolit ilyen allapotban hoztak el a mentosok? Illetve beleszolhat abba h ne kerulhessrn fel pesti korhazba ? Elore is koszonom! M.Lili

Vadsuhanc # 2018.07.13. 15:18

.."Majusban a batyamat(Zolit) megvertek Vatta faluban.."

Ezt mi bizonyítja ?

MolnárLili # 2018.07.13. 16:35

Ilyen serulesek szerinted hogy jeletkeznek? De amugy video felvetel noverem szemelyesen megkereste a ferfit aki bevallotta h ez tortent es idezem " hat akkor bortonbe megyek ez van" noverem felvette . A szomszed oreg neni szinten latta s hallotta mivel este 8kor tortent kint az udvaron es o hivta ki a rendoroket de addigra Zolit bevittek a lakasba es mikor kerdeztek h honnan a ver azt mondtak h orrverzestol...

Vadsuhanc # 2018.07.13. 16:45

Ne haragudj de érdekes stilusban írsz és csak csepegteted az információkat, így nagyon nehéz segíteni.

MolnárLili # 2018.07.13. 17:14

Igen idegrendszerileg ki vagyok borulva de ugy gondolom h a ket kerdesemmel kapcsolatban el mondtam az informaciokat amirol tudok de mivel osszetett ezert probaltam a lenyeget leirni h ne legyen kavarodas es ertheto legyen a kerdesem hiszen a tobbi informacio nem a kerdeseimmel fuggnek ossze

Gabika 74 # 2018.07.22. 18:22

Üdv! Jogi tanácsra lenne szükségem.Korábban a vállalkozásom minden adóügyét a könyvelőm intézte.Mikor megszünt a másodállásom, kértem hogy szüntesse meg a vállalkozást, amit elvileg még is tett. Kb fél év múlva, a NAV küldött egy határozatot melyben közölték hogy be nem fizetett adóhátralék miatt egy nagyobb összegre megbírságolnak. Mire észhez tértem már vonták s fizetésemből. Kiderült hogy a könyvelőnek köszönhet, már nem tudtam mit csinálni. Mivel szerződést nem kötöttünk, számlát nem adott nem tudom hogy van e rá mód hogy feljelentés azért hogy megkárosított. Az adóügyeimet webes felületen keresztül intézte. Remélem tudnak segíteni! Köszönöm! Gabi

Kovács_Béla_Sándor # 2018.07.22. 21:30

Megadtad neki az ügyfélkapu felhasználói nevedet és jelszavadat?

Dr.Attika # 2018.07.23. 02:52

Igen ez történhetett. Ebben az esetben jogilag a kérdező küldött be mindent és neki is jött a határozat. Nem szabad szerződés, számla nélküli un. konyhában könyvelőket megbízni. Ez gondatlanság, kimentésre okot nem adó körülmény. Ugyanaz mint amikor valaki másnak átadja a bankkártyáját, PIN-kódját. Nem követelheti kárának megtérítését, ha a számláról pénz vesznek le a tudta nélkül.

zoso68 # 2018.07.23. 08:00

Üdvözlöm.
Külföldi közlekedési szabálysértéssel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Múlt héten Olaszországból kaptam fizetési felszólítást, miszerint 2018. április 26-án Senagoban nem álltam meg egy piros lámpánál.
Abban az időpontban sem én, sem az autóm nem volt külföldön.
A neten megtekinthető fotón valóban az én rendszámom olvasható, de azon kívül az autóból alig látszik valami(felségjel sem), annyira rossz minőségű a kép. (reggel 5.45-kor készült a fénykép)
Az olasz levélben található email-címre 5 napja küldtem levelet, melyben kértem a felszólítás felülvizsgálatát. Az autómról is küldtem fotót, kérve, hasonlítsák össze az általuk készített fényképpel.
Választ még nem kaptam.
Szeretném megtudni, hogy ha az olasz hatóság továbbra is ragaszkodik majd ahhoz, hogy az én gépkocsim volt Olaszországban, hová fordulhatok segítségért?
Vajon mennyi idejük van a válaszadásra?
Ha nem fizetem be a kirótt büntetést (5 napon belül 178EUR, 60 napon belül 243 EUR), kivonathatják a gépkocsit a forgalomból?
Esetleg tudnak hasonló szituációról?
Köszönöm a választ előre is.

Dr.Attika # 2018.07.23. 08:21

Tegyen büntető feljelentést a magyar hatóságoknál. Nagy valószínűséggel hamis volt a rendszám és szerencsétlenségére az Ön rendszámát hamisították meg. A feljelentést küldje meg az olasz hatóságoknak.

Gabika 74 # 2018.07.23. 16:43

Igen, sajnos az én ügyfélkapumat használta minden ügyintézésnél.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.07.23. 18:25

Akkor elég nehezen tudnád bizonyítani, hogy nem te magad voltál, sőt azt is, hogy bármit dolgozott neked.

Nahajm # 2018.07.24. 09:13

Üdvözletem!
2,5 hete kèrtem a tisztelt bírót,higy rendeljen ki védöt. Nem èrkezett válasz. Nem szeretném zargatni,mennyi idö után irjak,ha esetleg nem érkezne meg a levél? Szeptemberben lesz a tárgyalásom, csalàs vétsege miatt, (a fel.függesztett börtön büntetès vegett letöltendöt fogok kapni) annyit szeretnék csak kérni az ügyvédemtöl,hogy irja meg a kérvényt igazságügy pszichiáter kirendelèséhez. A pszichiáterem már egirta a szakvéleményt. Ha magam küldeném el a kérvényt,még ennyi esélyem se lenne arra,hogy kirendeljék. Köszönöm szépen!

Nahajm # 2018.07.24. 09:18

Volt olyan aki azt irta,(egy másik forumon),hogy mivel beleirtam,hogy letöltendö szabadságvesztés fenyeget, ezért kérnék védöt, a biró bizonyosan az elözetes letartóztatásomat fontolgatja. Szept.végén lesz a tárgyalásom, addigra szerettem volna védöt és pszichiatert kérni.

Muri7 # 2018.07.24. 17:32

Jó napot kívánok!
Garázdaság ügyben szeretnék segítséget kérni. Én a gyanúsított tanúja vagyok.

Dr.Attika # 2018.07.25. 07:34

A magyar büntetőjogban nincs gyanúsított tanúja, a vád tanúja. Tanú van, aki köteles a tapasztalt tényt tanúsítani. A bíróság majd eldönti, hogy a tanúvallomást a vádlott terhére vagy javára értékeli.

icsomarcsi # 2018.09.11. 15:00

Az lenne a problémám, hogy gyesen vagyok a kislányommal, kb fél éve, egy helyi kisboltban voltam hétvégente dolgozni. Korábban mielőtt gyesre mentem volna 5 évig dolgoztam boltban, szerződéssel. Ott árufeltöltőként volt a foglalkozás megnevezve. A gondom az lenne, hogy most szólt a főnököm, hogy már nem tudok menni hétvégente dolgozni, mert július 1-jével új törvény lépett életbe, hogy az dolgozhat boltban, akinek van szakképesítése hozzá. Nekem sajnos nem az a szakmám, így már nem mehetek. Logisztikai ügyintéző, aminek sajnos nem sok köze van a bolti dolgokhoz.Ő is szeretné, hogy maradjak, így most azon vagyunk hogy találjunk, valami kis kaput, amivel megoldható lenne, hogy ott maradjak. A napi bejelentős egyszerűsített meló nem jó, az új jogszabály miatt, ha rá mondja, hogy rokonok vagyunk az sem. Felvenni nem tud, mert van 2 állandó embere, és én csak beugrós vagyok, ha valamelyikük szabadságon van. Kérdeztem, hogyha szerződéssel felvenne heti 2 napon árufeltöltőként, mint régen ahol dolgoztam úgy megoldható e, elvileg nem. A munkaügyi hivatal ült rá ezekre a dolgokra, mert most bolti eladói képzések vannak, hogy el tudják helyezni őket, mindenfelé, ahol az adott embernek könnyebb a bejárás.

Elvileg júliustól lépett életbe ez a törvény. Igaz ez? vagy a munkáltatóm akar esetleg lerázni. Köszönöm előre is a választ.

Dr.Attika # 2018.09.11. 15:05

Semmilyen ilyen új törvény nem lépett hatályba. A főnöke kamuzik. El akarja küldeni Önt csak nem meri megmondani, hanem ilyen süket dumával áll elő.

verasara # 2018.09.12. 08:17

Tisztelt Szakértő! Adott egy könyvelő Bt (kis forgalommal) két beltaggal és két kültaggal (2 házaspár). Az egyik (A) beltag február elején felajánlotta a másik beltagnak, hogy megveszi a részét. Azóta ez nem történt meg. Viszont az A beltag azóta alkalmazottakat (egyik ő maga) vett fel, könyvelési szolgáltatási szerződéseket kötött, irodát bérelt. A B beltagot erről nem tájékoztatta, közös ismerősöktől tudta meg, sőt mikor rákérdezett, az A beltag azt hazudta, hogy nem a bt-ben dolgozik, hanem más vállalkozásnál, az irodát sem mondta el. Kérdésem az lenne, hogy szabályosan jár el az A beltag, joga van eltitkolni ezeket, ezzel látatlanban felel a másik beltag a cégért? Köthet egyedül a másik beleegyezése nélkül ilyen szerződéseket? Társasági szerződésben az van, hogy mindkét beltag önállóan is eljárhat, de ezzel a másik előtt el is titkolhatja az üzleti ügyeket, a felelősség nagyságát?Válaszát előre is köszönöm!

promt # 2018.09.14. 17:58

A szomszédunk öreg és magas fája kidőlőfélben van, és pont a mi házunkra fogja dönteni egy vihar.
Kinek kellene ezt a fát kivágatni?
Jóban vagyunk a szomszéddal, de nála semmit nem veszélyeztet a fa. Viszont felajánlotta, hogy mi nyugodtan kivághatjuk (ami ugye pénzbe kerül).

drbjozsef # 2018.09.15. 14:10

(szerintem, ha nem közterületen van, akkor is engedélyköteles, sőt, nálunk pótlásköteles, 5 facsemetét kell fizessél amit a parkban ültet el a városgazda)

drbjozsef # 2018.09.15. 14:19

promt,

Hát ha jóban vagytok, akkor ugye nem szólíthatod csak úgy fel írásban, hogy nyolc napon belül szüntesse meg az élet- és balesetveszélyt. (Mondjuk Ptk 5:23§)

És hát nem is vágathatod ki az engedélyével úgy, hogy utána küldesz neki egy fizetési felszólítást, majd egy fizetési meghagyást a költségeidről, amit neki kell mint tulajdonosnak fizetnie.

És hát bírósághoz se fordulhatsz, amelyik kötelezheti a kivágás tűrésére, természetesen az ő költségére (+perköltség).

Így marad az, hogy megkéred szépen, hogy fizesse ki a kivágást, és ha nem teszi, kifizeted Te, és lenyeled a békát. De megmarad a jó szomszédi viszony, ami felbecsülhetetlen érték egyébként (főleg hosszútávon, és most nem ironizálok).