Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Büntető jog Lopás

Rexor # e-mail 2017.11.09. 12:54

"Most tudom hogy csendben örülnöm kellene": igen, ezzel meg is válaszoltad a kérdésedet. Egyetértek lajcsóval, nagyobb trutymákot ne keverj (bár ha jól látom már kissé elkéstél ezzel is).

lajcsó # e-mail 2017.11.09. 08:49

"CSAK MOSZMÁR SZERETNÉM TUDNI az igazat."
Minek? Ne strapáld magadat, úgysem fog kiderülni! Megvan a pénzed és ez a lényeg. Máskor jobban ügyelj az értékeidre!

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

Kamara1 # e-mail 2017.11.08. 23:31

Tisztelt hozzáértők!
Az irodában eltünt a pénzem. Nagyon zűrzavaos nap volt.
Mindent átkutattunk a kollégákkal.
Természetesen a táskámat is többször kiborítottuk. Végig magam híbáztattam hogy figyelmetlen voltam. Biztosra vettem hogy vagy a vállalati 3 autó valamelyikébe kíelytettem. Vagy a nagy rohangálásban összefogtam a ruhákkal. Kb 370 garnitúrát hordtunk le a ruhatárba,s néha ha láttam hogy valaki "sokat visz" odaszaladtam segíteni. Teljesen kikészültem tudtam hogy munkahelyemen "vesztettem" el. 3hét múlva hazaérve pakolnám a ridikülöm....kivettem a bukszám ami alatt egy zacskós találtam az alatt még a keresett bőr tokot. Azt hittem már megbolondultam, hogy halucinálok. Szóval valaki visszatette. Most tudom hogy csendben örülnöm kellene. Nem tudok.250000 céges ill a kazán vásárlásra nálam lévő saját 300000ft elvitte, igaz vissza is adta és biztos hogy mi közülünk.
Kis cég vagyunk (12) mindenkiben maximálisan megbíztam????????. Feljelentést nem akarok tenni mert volt annyi becsület benne hogy vissza adta. De "természetesen" nagyon feszült s rossz lett a munkakapcsolat. Sőt miután mindenkit összehívtam, elmondtam hogy a táskámban megtaláltam a keresett tokot a pénzel... S köszönöm a megtalálónak hogy visszatette.. illetve kérem hogy négyszemközt mondja el hol találta illetve szeretném megbeszélni. Egyedül kérem keressen meg. Erre 5petc múlva feljött az egyik beosztottam . Ki kérte magának hogy tönkre tettem a szabadságát, mert nem tudta miért vagyok ideges S mit akarok mondani majd a kezdő héten. Illetve amióta keresem a pénz. ,ő tiszta idegbeteg mert azt gondolta őt gyanusítom ( még ráutalóan se viselkedtem!! végig magam ostoroztam s hangoztattam hogy elvesztettem itt valahol.. és segítettek is keresni.) Ill közölte hogy utánna is járt rágalmazásért fel akart jelenteni, mert ő azt hitte hogy azért hívom őssze a kollégákat mert közlöm hogy ő ellopta a pénzem. ?? Na ezt nem értem.Most már tényleg forr a hangulat nálunk. Illetve senki se vállalta a "megtalálást"Kérdésem magánnyomozót munkáltatóként jogom van felfogadni? Vagy előtte forduljak még ügyvédhez hogy mit tehetek,.Mivel nem szeretnék személyiségi jogot sérteni. CSAK MOSZMÁR SZERETNÉM TUDNI az igazat.
Köszönöm

tóthnékata # e-mail 2017.06.26. 14:00

10 hónappal ezelőtt volt a leányomnak egy ruházati bolti lopása, a csekket kifizette. Most szeretne diákmunkát vállalni, de fél, hogy emiatt nem fogják felvenni a plázákban lévő üzletekbe. A cég, amelyiknél lopás történt, mennyire tartja számon a tettesek listáját? Mehet ugyan ahhoz a céghez dolgozni?

Dr.Attika # e-mail 2017.06.23. 19:01

Jó napot! Semmilyen következménye nem lesz itthon.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Lexi55 # e-mail 2017.06.23. 11:13

Jó napot !
Segítséget szeretnék kérni , elkaptak lopásért külföldön (kis értékű lopásrol van szó ) . A rendőrségen kifizetem a büntetést , de nem volt nálam személyi igazolvány ezért képet és ujjlenyomatot csináltak , mikor meglett a személyi igazolványom kifizettem arra is a büntetést ami több volt mint amit a lopásért kaptam , azután elengedtek .
Mire számíthatok itthon ? Milyen következménye lesz ? Megjelenik ez nekem majd a munkahelyen , mikor megyek állás interjúra ? (17 éves vagyok )

Öreg Tölgy # e-mail 2016.11.16. 17:04

Kivételesen pontosan azt kellett volna tenni, amit a biztonsági őrök mondtak (mondjuk, ők is megtehették volna). A rendőrök ugyanis meg tudják nézni a felvételeket. Minél gyorsabban tegyétek meg, mielőtt letörlik a felvételeket.

thegenuinepeter # e-mail 2016.11.16. 15:01

Szép napot!
Abban szeretnék segítségek kérni, hogy ültünk a corvin plazaban egyik barátommal és odajött hozzánk egy srác, aki együtt focizott haverommal és mondta, hogy valtsuk fel neki pénzt, mi elővettünk 15e forintot és ő pedig kivette a kezünkből és elvitte,haverom utánna ment, de nem érte utol. Mit lehet ilyenkor tenni? Valamelyik kamera biztosan felvette és lehet, hogy a nevét is ki tudjuk deríteni, azonban amikor odamentunk egy corvin plázás emberhez és elmondtuk hogy mi történt,akkor mondta hogy rendorseget kell hivni, mert nem tudjak megnezni a kamera felvetelét vagy valami ilyesmi, de nem volt valami segitokész,elsétált amikor beszéltünk hozzá.
Válaszát előre is köszönöm!

Dr.Attika # e-mail 2016.07.01. 19:36

Akkor a törvényes képviselője tehet feljelentést.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

karavella # e-mail 2016.07.01. 18:58

Köszönöm a választ Dr.Attika!
Értem, és, ha a hozzátartozó kiskorú hozzátartozó??

Dr.Attika # e-mail 2016.07.01. 18:43

Hozzátartozó esetében az állam lemond büntetőjogi monopóliumáról és a sértettre bízza, hogy kéri-e hozzátartozója megbüntetését.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

karavella # e-mail 2016.07.01. 18:23

A lopás főszabály szerint közvádra üldözendő.
A "kisértékű lopás" is lopás - ezért közvádas, - ha a a tettes nem a sértett hozzátartozója.

Ez miért számít kivételnek, hogy hozzátartozója-e?

lajcsó # e-mail 2016.04.25. 13:55

Ezt azért rád bízom! Meg lehet neki mutatni a felvételt is, meg közölni vele a feljelentés lehetőségét. Az sem ártana, ha másholt tartanátok a pénzt vagy a pénztárcát!

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

fvidocq # e-mail 2016.04.25. 13:47

Pontosabban mit jelent az előzetes "eszmecsere"

lajcsó # e-mail 2016.04.23. 21:45

Bárki ellen lehet feljelentést tenni. Családtag esetén egy előzetes "eszmecserét" javasolnék!

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

fvidocq # e-mail 2016.04.23. 17:59

Tiszteletem.Tehetek-e feljelentést családtag ellen ha felvétellel tudom bizonyítani,hogy rendszeresem pénzt vesz ki az én valamint a feleségem pénztárcájából?

lajcsó # e-mail 2016.04.22. 22:24

"De, ha nem hoztam ki semmit a boltból akkor is loptam?"
Igen. Ahhoz nem kell a boltból kivinni az árút. A birtokviszonyok jogellenes megváltoztatásával a lopás befejezett. Hasonlít a helyzet ahhoz amikor - a későbbi elvitel érdekében - a munkahelyen rejtik el a szajrét.

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

12344321 # e-mail 2016.04.22. 12:25

Igen 5.500,- (szájvíz+fogkrém).

12344321 # e-mail 2016.04.22. 12:24

Köszi a választ.

"Bele" mondtam.
De, ha nem hoztam ki semmit a boltból akkor is loptam?

lajcsó # e-mail 2016.04.22. 12:16

"Amit zsebre tettem azt kiraktam egy másik sorban."
Ha ezt is jegyzőkönyvbe mondtad, akkor valószínűleg lesz ügy.
5500 Ft-ért cincálnak? Az eljárás során felhasznált papír többe fog kerülni!

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

12344321 # e-mail 2016.04.22. 12:09

Tisztelt Hozzáértők!

Az eset a következő:
Egy üzletben kihívták a rendőrséget mert egy múlt heti kamera felvételen azt látták hogy beteszek a bevásárló kocsiba valamit ami a pénztárnál fizetéskor már nem volt a kocsiba. Illetve egy másik felvételen az látszik, hogy zsebre teszek valamit.
El nem kaptak semmivel, tetten nem értek. Semmit nem találtak nálam.
Előállítottak a rendőrök kihallgattak.
Mondtam, hogy soha semmit nem hoztam ki az üzletből.
Amit zsebre tettem azt kiraktam egy másik sorban.
Másnap házkutatást tartottak nálam természetesen nem találtak semmit.
Az értéke a lopásnak amivel gyanusítanak. 5.500,- Ft.

Lesz ebből ügy?

folyami géb # e-mail 2016.03.05. 20:31

A nyomozási bíró soha nem tart tárgyalást, csak ülést. Arra pedig az elrendeléskor és akkkor kerül sor, ha már hat hónap után hosszabbítják a kényszerintézkedést. Természetesen, ha ülésen kívül is dönt a nyomozási bíró, a gyanúsított és a védő akkor is tehet indítványt. Abban azt kell leírni, hogy szerintetek miért elég a házi őrizet a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölésére. Meg ha már ismert az ügyészi indítvány, az ellen kell érvelni, miért nem helytálló, amivel a hosszabbítást kéri.

Cogito # e-mail 2016.03.05. 15:54

Tisztelt Fórumozók!

Vádlottat a bíróság az ügyész indítványa ellenében előzetes letart. helyett házi őrizetbe helyezte, de az ügyészi fellebbezés során előzetes letartóztatásba került. Most az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatás meghosszabbítását c,d.okok miatt. A bíróságok csak a d.okot láttak megalapozottnak. A nyomozási bíró tart most tárgyalást, ha az ügyész szerint az előzetes letartóztatás különös okaiban nincs változás? Ha nem tart tárgyalást, és jó lenne vissza kerülni házi őrizetbe, mi a teendő? Kell írni valamit, vagy csak a bíró döntése ellen lehet fellebbezni, hogy elegendő lenne a házi őrizet ? Ha lehet írni a bírónak még az ügyészi indítvány elbírálása előtt, mit, és mire hivatkozzunk? Köszönöm szépen.

lajcsó # e-mail 2016.02.23. 19:06

Azt neked kell tudnod, hogy miként lehet megnehezíteni a hivatlan vendégek dolgát (legális eszközökkel).

Dr. Szücs Lajos
Ügyvéd

M.Laci # e-mail 2016.02.23. 15:35

Tiszteletem!

Segítséget szeretnék kérni birtokháborítás és lopás ellen.
Pest megyében van egy 2000nm külterületi szőlő és szántó elnevezésű birtokom. Kerítéssel el van kerítve és gyümölcsfák találhatóak rajta. Viszont a termést több alkalommal ellopták, illetve szedik folyamatosan. Ha éppen ellátogatok a területemre és észreveszem, hogy szedik nem igazán akarnak még akkor sem elmenni, mondván csináljak, amit akarok. Volt, hogy hívtam már ki a rendőrséget, de elég éberek és ahogy meglátták, hogy telefonálok elmentek, de pár óra múlva visszajönnek. A kérdésem a következő: Mit tehetek ellenük? Szívem szerint tettlegességig is elmennék, de nem akarom, hogy ezek miatt még nekem legyen bármi bajom belőle.
Vagy ebben az esetben, mivel saját telkemen vagyok meddig mehetek el?

Válaszát előre is köszönöm!
M.L