Elhagyott mobiltelefon


Agent Cooper # 2014.07.25. 20:33

Kedves harcicucu!

A rendőrség működése egy sok ismeretlenes egyenlet. Amennyiben az indítványait írásban teszi meg, abban az esetben még van rá esély, hogy érdemi lépés is történik az ügyében.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

harcicucu # 2014.07.22. 14:10

Sziasztok!

A következőben szeretném a segítségeteket kérni:

Vasárnap hajnali 3:12 órakor ellopták a kocsimból a táskámat, amelyben benne volt a telefonom (98.000 Ft)
valamint a pénztárcám (370 Ft) és az össze iratom (kb. 15-20 ezer Ft) erről az esetről kamera felvétel is készült, mert pont egy kamera alatt parkoltunk az autóval, a kamera felvételen jól látszik mind a két elkövető arca, és maga a bűntény is ahogy benyúlnak az ablakon, és elveszik a táskát az ülésről, mindeközben én a csomagtartóból pakoltam ki egy kollégámmal, láttuk is , hogy a pár elhalad mellettünk, de nem gondoltam volna, hogy, ezt megteszik, a bűncselekmény után 5 perccel észre is vettem, hogy eltűnt a telefonom, egy darabig csörgettük, és ki is csörgött aztán kikapcsolta a telefont az elkövető, keresgéltük hátha megtaláljuk őket mert megnéztük a kamera felvételt azután, hogy 15 perc keresgélés után se láttuk meg őket sehol rendőrt hívtam, akik 40 percen belül ki is értek, bejelentést tettem, azóta még semmi nem történt, előadója sincs az ügyemnek.
Az első kérdésem az lenne, hogy ez normális-e hogy két napig semmit nem tesznek egy üggyel. A mésodik kérdésem, az, hogy a telefonomban van egy beépített lenyomozó program, ami működésbe lép amint a telefont bekapcsolják és szinkronizálják bármilyen SIM kártyával, ez meg is történt láttam, hogy az utolsó aktív bejelentkezésem ma volt (kedd 07.22) felhívtam a rendőrséget, hogy csókolom, arra lenék kíváncsi, hogy lehetséges lenne-e egy gyorsított eljárás amivel bemérik a telefonomat IMEI szám alapján (amit már elküldtem nekik a bejelentés napján), azt mondták, hogy ez nem lehetséges, amit én meg is értek, mert nyilván vannak jogi akadályai, a telefon lekövetésnek. esetleg meg tudnátok mondani, hogy mennyi idő amíg ezt lenyomozhatják/lenyomozzák?
És a harmadik, ami pusztán kíváncsiság, érdemes-e elkérnem a felvételt és feltöltenem az internetre különböző fórumokra (tolvajkergetők stb?)

köszönettel:
Alex

efi99 # 2014.06.10. 15:56

Nem kell annyit inni.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.10. 15:09

Felvették a rendőrségi jegyzőkönyvet, így most elvileg ideiglenes számon van az ügy (ezt onnan tudod, hogy az ügyszámnál 2014.id-re végződik), 3 napon belül a rendőrségnek döntenie kell a büntetőeljárás megindításáról, ekkor majd kiszignálják az ügyet egy előadóra. Majd az előadónak lenne célszerű megküldeni az IMEI számot.
Mivel nem lehet tudni, hogy mi van a rendőrségi jegyzőkönyvben, így szerintem nem lehet csak simán állást foglalni abban, hogy indult-e eljárás, és ha igen, akkor milyen.
Ha valószínűsíthető a feljelentésből, hogy eltulajdonították az iratokat, akkor okirattal visszaélés miatt is indulhat büntetőeljárás.
Gyakorlatilag előfordulhat az is, hogy a rendőrség elutasítja a feljelentést, arra hivatkozik, hogy a fiad elhagyta a dolgait, így nem indítanak büntetőeljárást, ezzel így nem romlik a közbiztonsági statisztika. A lényeg, hogy mindenképpen legyen nyoma, hogy az iratai már nincsenek meg.

Véleményem # 2014.06.10. 14:19

Sajnos ez van...
Mivel szabálysértés, bűncselekmény sem történt, csak egy részeg hagyta el a cuccait így érdemben nem fognak vele foglalkozni. Ha ügyet is indítanak akkor 99% hogy eredménytelen lesz.
A telefont a szolgáltatónál le kell tiltatni, a személyes okmányokból pedig újat csináltatni...

mirtill72 # 2014.06.07. 17:20

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni ,úgy szintén mobil telefon ügyben. A fiam a Pannónia fesztiválon van. Hívott , hogy csúnyán felöntött a garatra a barátaival és nem tudja , hogy el lopták vagy elhagyta e a mobilját.A rendőrségen feljelentést tett , mert a személyes íratai is el tűntek.Gyakorlatilag mindene még a tartalék ruhája is. A lényeg az , hogy a rendőrök még az IMEI számát sem írták fel a telefonnak , mondván , hogy erre csak akkor lesz szükség , ha meg alapozott a lopás gyanúja. Mit lehet ilyenkor csinálni?

bejera paul # 2014.03.22. 06:26

Sziasztok kiesett a zsebemből a telefonom a taxiban,és vissza hívtuk a taxist de nem adta vissza.és rá akartunk csörgetni a telefonra de a taxis azt mondta hogy ne csörgesse meg és innen tudjuk hogy a taxiba esett ki meg hogy a taxiba telefonáltam és be tettem a zsebembe,és onnan meg ki csúszott.Azt szeretném még kérdezni hogy meglehet találni IMEI szám alapján?Ha igen akkor segítsetek megírni a feljelentést.Mert nagyon kéne a telefon!
Romániában hagytam el Szatmárnémetiben Batizon az Abatorului 1/B utcában,és meg van minden papírja szerződés,vásárlási bizonylat.A telefont 2013.12.24. délután-este felé esett ki a zsebemből.Kérlek segítsetek. =D

Agent Cooper # 2014.02.06. 09:52

Kedves Havas1989!

Ha valóban így történt, akkor természetesen semmit nem kaphat. Ha valóban így történt...
Azonban nagyon nem mindegy, hogy mit mond majd jegyzőkönyvbe, mert lehet, hogy könnyen igazolható, vagy éppen könnyen cáfolható lesz... (Utóbbi esetben sok jó nem várható.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Havas1989 # 2014.02.05. 20:28

Sziasztok!
Nemrég bekopogott hozzám a rendőrség, hogy az én SIM kártyámmal volt használva egy telefon és az IMEI szám alapján beazonosítottak. Adtak egy házkutatási engedélyt, köpni nyelni nem tudtam. Odaadtam a telefonomat ami természetesen nem az ellopott készülék. Azt mondták, hogy november végén még a lopás napján bele került a kártyám, és behívtak "beszélgetni". Mivel elég régen volt elkezdtem gondolkozni, hogy merre jártam mit csináltam és volt egy olyan eset, hogy egy áruházba mentem megállított egy hapsi hogy olcsón van Samsungja meg Iphone színes kijelzős okos bla bla bla. Eladásra kínált töltővel együtt elég olcsón egy telefont megnéztem működik-e, mert gyakran átverik az embereket. Beletettem a SIM-et, hogy lássam tényleg jó-e bele mindenféle kártya. Nem volt valami gyors és észrevettem h jó karcos is, uh végül megnézegettem ugyan, de nem vettem meg, otthagytam az illetőt. Ha elmondom a rendőrségen mi történt milyen büntetésre számíthatok? Köszönöm a válaszotokat.

capisca # 2014.01.21. 11:44

Jobb személyesen megtenni.

Minél előbb meg kell tenni.

acridity # 2014.01.21. 08:46

A bejelentést személyesen kell megtennem,vagy mehet írásban is a szükséges dokumentumok másolatával együt megküldve az illetékes kapitányságnak.
Van még erre lehetőségem a történtek után tizenX nappal?
Meddig lehetséges ez? Van erre valami határidő?
Köszönöm.

prometheusz # 2014.01.21. 08:35

Azt szólnám még hozzá, hogy amennyiben elkapnak valami bűnözőt, s találnak nála egy marék mobilt, akkor lefuttatják, nincs e valamelyik valamilyen listán. Pl. a feljelentett ellopott mobilok listáján.
Szóval mindenképp érdemes valamilyen bejelentést tenni, mert az is előfordulhat, hogy nem hagyományos nyomozati úton kerül meg. De ha nem jelented be, hiába találják meg, nem biztos hogy tudni fogják kié.
Viszont ez visszafele is elsülhet, ha használtan vetted meg, ilyenkor kiderülhet, kié volt...
Nekem így lett meg annó a simsonom. Senki se hitt benne, hogy meglesz de mégis feljelentést tettem, s hónapok után jött a levél, lebuktattak egy bandát, a pincéjükben találtak egy simsont, megnézték a feljelentettek között, s pont az enyém volt...
(Én nem használtan vettem.)

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.21. 08:24

Ha azt gyanítod, hogy ellopták, akkor tegyél feljelentést.

Ha úgy gondolod, hogy elveszett, akkor érdeklődj, hogy nem adták-e le náluk. Ebben az esetben is tehetsz feljelentést, de akkor még az se biztos, hogy történt bűncselekmény.

acridity # 2014.01.21. 08:10

Kedves hozzáértők!
2014.január 6-n eltűnt a telefonom. Mai napon bejelenthetem eezt a srendőrségen vagy már ihatok rá hidegvizet?
Egyáltalán meddig van mód ezt bejelenteni? Személyesen menjek be,vagy küldjem el postán a panaszom?
Mit kell tennem.hogy ténylegesen foglalkozzanak az üggyel?
Sajnos a családban egyszer már oda lett egy telefon és nagy ívben tettek rá,sőt meg is jegyzete a panaszt felvevő,hogy csak plusz papírmunkát csináltak neki. Köszönöm a segítséget.

kovacsz # 2011.02.01. 20:41

Ingyenes.

dáriusz # 2011.02.01. 19:59

üdv
nekem egy olyan kérdésem lenne a hozzá értőktöl hogy én a hétvégén elhagytam a telefonom és hogy ha én bemegyek a rendőrségre feljelentést tenni akkor nem kell nekem fizetnem ott valamit ezért mert végülis nem bűnügy vagy akármi ezt jó lenne tudnom mert akkor feleslegesen nem megyek be inkább kifizetem csak mert csere telefon volt és a szolgáltatóm addig nem szolgáltatja vissza a telefonom még visza nem viszem vagy kinem fizetem!
aki valamit tud erről azt megköszönöm!

Gabicsek # 2011.01.28. 21:06

Nem, mivel törvény írja elő az értékhatárokat.

zinnat # 2011.01.27. 21:05

Köszi a segítséget.
Ha panaszt teszek,akkor se foglalkoznak jobban az üggyel igaz?

kovacsz # 2011.01.27. 21:03
  1. Nem bűncselekmény volt, hanem szabálysértés. (20.000 Ft. alatti telefon)
  2. Híváslistát csak bűncselekmény esetén lehet lekérni.
  3. Panaszt a kézhezvételtől számított 8 napon belül tehetsz, de felesleges.
zinnat # 2011.01.27. 20:52

Tulajdon elleni szabálysértésről van szó.

Ismeretlen személy ellen indított elj. alapját képező cselekmények: 1999.évi LXIX. tv. 157.szakasz 1 bek. a pont.

bla bla bla

Határozat az alábbi jogszabályokon alapul:
Sztv. 86.szakasz 1,2 és 3 bek.
84.szakasz 1bek B pont II. fordulat 3.bek
128/A 1 és 6 bek
157 1bek a pont

Az a legfelháborítóbb, hogy 21.i dátummmal ma küldték meg, és ha panasszal akarok élni, azt holnap meg kell tennem, a 8 naptári nap miatt.
Meg akarom tenni, de hova forduljak, mit csináljak????

Lehet, hogy nem értek ezekhez a dolgokhoz, de ilyen hülyének nézik az embert, hogy 10.-n feljelentést tesz, 21.-n meg már le is zárják?!?!?!

És az imei szám nyomoztatás meg minden?????

Kérem aki tud, segítsen nekem. Köszönöm.

kovacsz # 2011.01.27. 20:37

zinnat: Pontosa mi a megszüntetés indoka Be §. ?
Ennyi idő alatt még egy híváslistát sem kaphattak meg elrendelt nyomozásnál, nemhogy a 2 hónapos határidőn belül ilyen gyorsan befejezzék. Olyan apróságok pedig, pl. hogy határozat a körözés elrendeléséről érkezett-e?

Veci # 2011.01.27. 11:28

Sajnálom, hogy ez lett a végkimetet, nekünk szerencsénk volt, "forrónyomon" indultunk el, és a vidéki hatóság még hónapok múltával is reagált a bejelentésre, amikor előásták a gyermekeim telefonját.


Üdvözlettel Veci

zinnat # 2011.01.27. 11:11

Veci nem türelem kérdése.Mivel nem ellopták,csak elhagytam,meg kellett várni a 8 napot a feljelentéssel.

A 8 nap január 10.-n telt le, azt megvártam,és még aznap feljelentést tettem.

Jan.21.-i keltezéssel jön a levél, hogy az eljárást megszüntették,mert az eljárás alá vont személy kiléte nem állapítható meg.
Panaszt tehetek a határozat közlésétől számított 8 naptári napon belül.
Milyen kedvesek, hogy 21.-i dátummal ma küldik meg, és egyaltalán ennyi idő alatt lehet még be sem kapcsolat az illető a mobilet,tehát imei szám alapján sem tudják keresni.

Teheték még valamit, hogy foglalkozzanak az üggyel????
10 nap alatt nem lehet megvátani a világot.
Segítségeteket köszönöm.

Veci # 2011.01.10. 09:44

zinnat
Te még itt tartasz? Türelmes egy ember vagy! Lentebb leírtam a mi példánkat, abból láthattad, hogy mi "forrónyomon" indultunk el, és 4-6 hónap alatt meglettek a telefonok.
Most már ne "gatyázz", nyomás a rendőrség! Ha ennyit vártál a bejelentéssel, már azóta akár kivihették külföldre a telódat.
Bocsáss meg az indulatos felszólításért, de az esélyed csökkentetted a totojázással arra, hogy megtalálják a telódat.
Jaaa! Még annyit, az egyik gyermekem telefonja a vonaton csúszott le az ülés mögé, a bejelentést nem annál a rendőrségi körzetnél tettük, hanem a lakóhelyünkön. Nem tudom hogy van-e jelentősége hol adod be a jelentést.


Üdvözlettel Veci

guba # 2011.01.10. 08:00

Szerintem ott célszerű, ahol beszálltál a taxiba.