rendőrségi feljelentés


Maurice # 2011.06.20. 17:15

Tisztelt Jogásnő/Jogász Úr!

Egy internetes oldalon egy filmkritikában, amelyben egy tisztességes hangú, nem bántó, de „lehúzó” kritikát tettem egy filmről.
A válasz kétszer is jött, egyszer már a lap tulajdonosa az egyiket törölte, de a másik így szól:

„… még egyszer ócsárolod a …-t, szétbaszom a fejed, hogy a kurva anyád sem ismer rád.
„… te kis faszszopó náci köcsög, még egyszer lássam meg, hogy a kedvenc filmem fikázod, abban a pillanatban halott leszel, simán megdöglesz…”

A kérdésem ennyi, az ilyen embert fel lehet-e jelenteni, mi a módja, van-e esélyem, hogy jogi úton az ilyen ámokfutást megakadályoztassam?

Tisztelettel:
Maurice

kovacsz # 2011.03.05. 19:55

Aligha tesz emiatt feljeletést, de nem is igen lenne mire.

Ro0oBi # 2011.03.05. 19:51

Üdvözletem!
Én egy szerb állampolgár (határon túli magyar) vagyok aki jelenleg Budapesten és él s tanul. A következő eset történt meg velem. Egy albérletben laktam, ahol bérleti szerződésem volt ami feb. 20-án járt le. Annak rendje és módja szerint kiköltöztem a lakásból. Itt ezzel minden rendben is volt. A következő albérlet amit ingatlanközvetítő segítségével megtaláltam viszont csak március 1-től volt költözhető. Tehát a köztes 8napra szükségem volt egy helyre ahol lakhatam. Az interneten fel is kutattam egy helyet, magánszemélytől. Egy ilyen studiószerű lakás volt, a tulajdonossal meg is álapodtam - SZÓBAN - napi 3500ft árban. Előre ki is fizettem 8x3500ft, azaz összesen 28.000HUF. Semmilyen papírt nem írtunk. Se a bérlésről, se a pénz átadásáról! A 8napot sikeresen lelaktam ezzel nem is volt semmilyen gond. Csakhogy február 27-én kiderült, hogy március 1-én mégsem tudok beköltözni az új lakásba, hanem csak március 3-án ezért jeleztem az Úrnak, hogy 2napot még maradnék amennyiben lehetséges. Ő közölte velem, hogy lehetséges csakhogy az újabb 2nap 2x5000FT-ba fog kerülni + visszamenőleg is fizessek ki 8x1500FT-ot merthogy én megszegtem a SZÓBELI megállapodásunkat mert 2-en laktunk a lakásban és nem csak én egyedül. Na már most a barátnőm elég sok időt velem töltöt a lakásban, de egyszer sem aludt ott. S igazából nem is emlékszem, hogy valaha is előtte megemlítette volna, hogy ha ketten vagyunk az úgy 5000FT naponta! Mondtam neki, hogy most nem áll rendelkezésemre a pénz, hogy kifizesem, azt mondta nem baj estére visszajön érte! Vissza is ment, csakhogy én addigra már nem voltam ott mert összepakoltam és eljöttem!
Gerinctelen, becstelen emberekkel nem tárgyalok és nem üzletelek! Bosszúból a kulcsot is elvittem. De azután másnap visszavittem és bedobtam a postaládájába, nem tudom megtalálta-e vajon... Telefonon hívot, de nem vettem fel neki, SMS-ben rendőrségi feljelentéssel fenyeget! Mi történhet Velem? Csak szóban tárgyaltunk, egyedül a nevemet tudja és a telefonszámomat. Semmilyen papírt nem írtam alá. Mit tud tenni, illetve mit tegyek én? Mert így, hogy külföldi vagyok nem igazán vetne rám jó fényt semmilyen rendőrségi ügy. Állampolgárságot is most igényeltem!