megvertek


elet1 # 2011.08.29. 08:30

Köszönöm a segítséget!
A rendőrség köteles a gyámügyet értesíteni,de azt mondták,környezet tanulmányozást végeznek,és valószínű ezzel lezárják!

hunfrakk # 2011.08.29. 07:28

Btk. 195. § (1) A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

*

feljelentés: rendőrség / ügyészség

Be. 170. § (1) A nyomozás az ügyésznek vagy a nyomozó hatóságnak hivatali hatáskörében, valamint a nyomozó hatóság tagjának hivatali minőségében tudomására jutott adatok alapján vagy feljelentésre indul meg.

171. § (1) Bűncselekmény miatt bárki tehet feljelentést.

172. § (1) A feljelentést rendszerint az ügyésznél vagy a nyomozó hatóságnál kell írásban vagy szóban megtenni. A szóban tett feljelentést jegyzőkönyvbe kell foglalni. A feljelentést nyomban nyilvántartásba kell venni.

http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

elet1 # 2011.08.29. 07:10

Üdvözlök mindenkit!

Garázdaság ellen idított a rendőrség eljárást 3nő ellen,akik kiskorú gyermekem ellőtt bántalmaztak.magánúton tettem feljelentést könnyű testi sértés vádjával.Náluk a 2 kiskorú végig nézte,sőt még segített is a bántalmazásba.
Kérdésem az lenne ha valaki tudná,kiskorú veszélyeztetése miatt hova forduljak feljelentéssel?Vagy ez ügyben hova lehet fordulni?
Gyermekem nagyon fél hogy megint bántalmazva leszek,vagy esetleg ő.A válaszokat előre is köszönöm!