Aprod.hu - n rendelt csomag nem jött meg


Dokiani # 2013.11.29. 16:27

Üdv!

Az apródon vásároltam egy kabátot aminek el is utaltam az árát csak éppen az eladó eltűnt vagyis elérni nem tudom! Mint utóbb kiderült a kabátot megtaláltam a jófogáson is de az összeg a hely és az eladó neve nem egyezett meg így felhívtam ő nem ismerte az illetőt!szóval letöltötte onnan a képet és úgy rakta fel az apródra! Valamint a saját hirdetésében feltüntetett doktornő mint a hirdető is kiderült hogy az nem az anyukája így visszaélt a névvel is! A pénztárbizonylat meg van! Kérdésem ha bemegyek a rendőrségre fognak e ezzel/velem foglalkozni?
A csaló: Jónás Nikoletta vagy Keceli vagy Berhidai de nem ezen a néven hirdet hanem Dr. ...... (ezt nem írom ki)
:(
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv!

Szabolcs78 # 2012.08.11. 09:27

Sammy17-nek igaza van, erről el is feledkeztem.

Mindentől függetlenül: ha hétfőig nem kapod meg, illetve nem tudsz megbizonyosodni arról, hogy úton van hozzád a telefon (vagy a pénzed), menj be a Rendőrségre!

Majd írd meg, ha lesz valami fejlemény!

HDan # 2012.08.10. 06:37

köszönöm a segítségeteket, írtam neki üzenetet hogy mire készülök, ha ma nem ír vissza akkor hétfőn megyek a rendőrségre

Sammy17 # 2012.08.10. 06:26

Ha ajánlottan adta fel a telefont,annak van egy ragszáma,azt el kell kérni az eladótól.Azzal a számmal lehet érdeklődni a postán(06-40/46-46-46),hogy nézzenek utána,merre jár a csomagod.Ha az eladód feladta,akkor arról tudnak a postán.Ha viszont az eladó nem mondja meg a számot,akkor okkal lehet gyanakodni.Mielőtt rendőrségre mégy,megírnám neki a helyedben,hogy mire készülsz,nem fenyegetve,hanem tényszerűen,hogy tudja,mire számíthat.Ez azért sok esetben hatni szokott.
Én eladóként vagyok jelen hasonló oldalon,de általában nem vállalunk eladóként utánvétet,mert az meg az eladónak rizikó.Drága,tulajdonképpen a kétszeri ajánlott postaköltséget előlegezi meg az eladó és ha a vevő nem veszi át a csomagot,akkor elbukta,plusz (ismerve a postát),már az is rizikó,hogy oda-vissza megsétáltat az ember egy csomagot!

Szabolcs78 # 2012.08.09. 16:39

47.000 ft szép összeg, ezért már bőven megéri beballagni már most a Rendőrségre, elmesélni az Ügyeletes tisztnek (vagy akinek átad) a történetet.
Javaslom, úgy menj, hogy az általad ismert adatokat (név, cím, e-mail cím, postautalvány feladószelvényének fénymásolata, eddigi e-mailek kinyomtatva) vidd magaddal!

Már bőven meg kellett volna kapnod a csomagot, nincs mire tovább várnod.

HDan # 2012.08.08. 16:44

de azt írta hogy csütörtökön 16:33kor adta fel Miskolcon a csomagot (én kb 220 km-re vagyok attól) ezt még aznap írta, még pénteken valamit írt, de azóta nem válaszolt , pedig kérdeztem tőle hogy milyen csomagként küldte el...na mindegy várok még egy két napot mert írtam a postának egy emailt és azt írták, 3-5 munkanapon belül jön meg ha sima csomagként küldte, és még az 5. nap az holnap lesz, ha akkor se jön meg akkor muszáj lesz feljelentenem mást úgyse tudok

Véleményem # 2012.08.08. 16:30

HDan

Mindenképpen kérdezd meg az eladót, hogy postára adta e, vagy mi lehet a csúszás oka. Amúgy az apród nem véletlenül figyelmeztet rá hogy ne utaljon senki előre semmit. Utánvét a legegyszerűbb azon nem lehet bukni szinte vagy a személyes adás/vétel.

HDan # 2012.08.08. 14:27

próbáltam felvenni vele, de a héten nem írt vissza az emaileimre, 47 ezret, még utoljára pénteken írt, hogy elküldte meg szóljak majd ha megkaptam de hát elvileg már hétfőn meg kellett volna kapnom, de nem hiszem hogy a postával van a gond, meg az a furcsa hogy nem ír vissza akitől vettem, de megvan minden beszélgetésünk emailen, azzal bírom bizonyítani

Szabolcs78 # 2012.08.08. 14:18

Vedd föl a kapcsolatot az eladóval.
Ő tudja, mikor küldte el a telefont (ha elküldte).

Mennyi pénzt utaltál neki?

HDan # 2012.08.08. 13:20

Az lenne a problémám, hogy rendeltem egy telefont az aprod.hu-n nem lehetett az eladónál csak személyesen és gyorsutalványon át fizetni. Elküldtem neki a pénzt csütörtökön (augusztus 2-án) de még nem érkezett meg a csomag, szerintetek várjak még vagy mit tegyek? Feljelentsem? Amikor a pénzt gyorsutalványon küldtem megadta a címét és nevét, de nem tudom valódi-e..