büntetőjog


paxy # 2013.07.16. 17:21

Tisztelt Dr.Attika!

Köszönöm minden részletre kiterjedő válaszát, de a kérdést azért tettem fel, mert ez egy jogi fórum. Nos nem biztos, hogy van nekem egyetlen fillérem is ügyvédre, s ha van is, azért egy normális válasz egy fórum keretei belül simán elférne. Ha nem, akkor ez nem fórum, hanem reklám oldal. Egyébként sem vagyok budapesti, tehát nekem hiába ajánlgatnak ügyvédeket, itt vidéken nincs sok ügyvéd, az is drága, máshonnan meg drága az utazásuk hozzám. Nem pláne nem mindegyik ért is az általam vázolt ügyhöz. De mondom, csak tanácsért jöttem ide, amire látom nehéz bárkinek is válaszolni.

ObudaFan, köszönöm válaszát!

paxy

ObudaFan # 2013.07.16. 09:13

paxy

Azt én sem gondolom, hogy emiatt előzetesbe kerülne. Viszont a kapcsolattartás újraszabályozására igencsak van indok.

Dr.Attika # 2013.07.15. 16:35

Tisztelt "paxy"!
Egy meghatalmazott ügyvéd nagyon gyorsan válaszol Önnek megismerve az ügyben keletkezett összes iratot.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.15. 06:35

nincs a btk-ban olyan minősítő körülmény
Nincs.

paxy # 2013.07.15. 05:10

Valaki válaszolhatna legyenek szivesek mert ez komoly ügy ,és biztos van aki ért ehhez. Üdv: paxi

panka654 # 2013.07.14. 21:20

Tisztelt Címzett!

abban kérném a segítséget, hogy 2013.06.25-én (tehát az új btk hatályba lépése előtt) történt egy olyan eset, hogy a volt élet társammal (van közös gyerek is) külön költöztünk.

Egy évig laktunk együtt, mindketten az ő lakcímére voltunk bejelentve.

A költözés során a teljesen körbekerített udvarban megfogta a telefonomat amit kb.60.0000. ft -ért vettem egy éve, (de ennek az értéke már csak 20.000. ft.) és földhöz vágta, úgy hogy annak kijelzője teljesen betörött, így használhatatlanná vált. Más jogsértést nem követett el. (Nem bántalamzott, stb.)

A rendőrség elöször bűnügyben folytatott nyomozást, majd "mivel a cselekmény nem bűncselekmén, hanem szabálysértés" ezért megszüntette az ügyet, és szabálysértésben rendelt el új nyomozást.

Az lenne a kérdésem, hogy nincs a btk-ban olyan minősítő körülmény, hogy ha közvetlen családtag követi el a rongálást, akkor az értékhatártól függetlenül büncselekmény lesz? (pl. mint lopásnál, ha egy lakó közösségbe tartózkodó személy követi el)

Ez biztosan szabálysértés lesz?

Segítségüket előre is köszönöm!

domino1989 # 2013.07.11. 05:11

Üdvözlök mindenkit. Azt elfelejtettem tegnap előtt odaírni hogy előzetes letartóztatásban lévő eseteknél...
DE! Tegnap találtam valamit: BVTVR: 1979 évi 11 törvényerejű rendelet 118. paragrafus 1 bekezdés d pont előzetesben legalább havi 2 alkalommal látogató és csomag fogadható.....
Ezek szerint a gyakorlat nagyban eltér ettől. Ez hogyan lehetséges..?? Köszönöm szépen.

Agent Cooper # 2013.07.09. 22:10

Kedves berkaba!

Így igaz, a rendőrségen tehet feljelentést. Az e-mailt pedig mindenképpen csatolja, lehetőleg elektronikus formában is. Az, hogy a biztosítója fizet-e vagy sem, az a biztosításától függ.
Amennyiben a végzés anonimizált, úgy nyugodtan terjeszthető.

Üdvölettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

paxy # 2013.07.09. 20:32

Tisztelt Ügyvédek!Hétvégi felügyeletre odaadtam a 7 éves kisfiamat a volt férjemnek. Amikor mentem érte,a volt férjem erősen ittas állapotban volt,a kisfiam pedig aludt. Akkor a volt férjem megpróbált megerőszakolni,s rendőrt hivtam.Amikor aztán a rendőrök az otthonomba akartak visszavinni szivességből,a gyerekemet alig tudtuk felkelteni,és ébredés után kába volt,szédelgett. Bevittük az ügyeletre, s a vérében kimutatták egy nyugtató gyógyszer hatóanyagát gyorsteszttel. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye még kb 3 hét,de ha az is kimutatja a valószínűleg frontint,mivel azt szed a volt férjem,akkor mire számíthat,mert nekem azt mondták a rendőrségen ma,hogy ez évekig is elhúzódhat és ő végig szabadlábon lehet.Mi lehet a büntetése,vagy hogy zajlik egy ilyen? Köszönettel: paxy

domino1989 # 2013.07.09. 16:37

Elnézést lehet ,hogy rossz helyre írtam. Még csak az imént regisztráltam. A kérdésem az lenne, hogy igaz e a hír, miszerint július 1-től minden b.v.-ben havi 2 látogatás lehetséges??? (ami alanyi jogon jár, nem jutalom beszélőről van szó)
Több hozzátartozótól is hallottam de az interneten nem találok választ. Kérem valaki segítsen. Köszönöm előre is.

berkaba # 2013.07.08. 08:42

Tisztelt Agent Cooper!

Köszönöm megtisztelő válaszát. A villanyszerelőt talán egy esetben meg tudjuk fogni. E-mailben írta, hogy ellopták az autóját az anyaggal együtt. A rendőrségen ilyen esetben tehetek feljelentést ismeretlen tettes ellen (gondolom) és ők megindítják az eljárást, ami nagy valószínűséggel eljut a "mesterhez" is. Talán ilyen esetben a biztosító is térít, de ezt még nem tudom.
A fűtésszerelővel kapcsolatosan már született egy végzés, ami a neten fellelhető. Ezt sem lehet "terjeszteni"?

Köszönettel: berkaba

feketejanos66 # 2013.07.06. 07:33

Sziasztok!

Kérdésem az lenne , meg áll e volt nejem ellen lopás vádja ha hat hónapja nem hajlandó vissza adni a jogtalanul általa elvitt személyes laptopomat ,fénymérőmet,stb több százezer forint, amik amúgy munkámhoz is kellenének illetve személyes okmányaimat pl adóbevallás hitelszerződések stb.Valamint édesapám aki meghalt fotóit amik pótolhatatlanok és az én házasság előtti és gyermekkori képeimet amik ugyancsak pótolhatatlanok.

köszönöm

rangerboy # 2013.07.06. 06:24

Kedves Agent Coper!

Tud valaszolni a kerdesemre amit korabban tettem fel. Kellene a valasza hogy mi van abban az esetben!

Köszönettel
Rangerboy

Agent Cooper # 2013.07.05. 23:13

Kedves berkaba!

Bizonyos esetekben lehet feljelentést tenni (például amikor a felvett pénzzel eltűnt a „mester”), bizonyos esetben polgári úton lehet érvényesíteni jogokat (például a fűtésszerelőnél a szavatosságot).
A közösségi oldalakon történő névleközlés a hozzájárulás miatt jogellenes, sérti a személyiségi jogokat!
Sajnos nem mindig a legolcsóbb megoldás a legjobb...

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

berkaba # 2013.07.04. 09:17

Tisztelt Jogász Hölgyek/Urak!

Teljes elkeseredésemben fordulok Önökhöz. Lakásfelújítást végzünk közel két éve, amely alatt annyi szabálytalansággal, visszaéléssel, lopással találkoztunk, hogy már szeretnénk ezt valahogyan honorálni a kedves "elkövetőknek".

Gipszkartonos: adtunk neki előleget anyagra, nem dolgozott (amit csinált azt is többszöröséért kellett javítani) és eltűnt a pénzzel együtt.
Fűtésszerelő: cserélte a radiátorokat (adott számlát!) majd amikor probléma merült fel, gyakorlatilag azt mondta, hogy nem rendeltetésszerű használat és nem gondoljuk, hogy a garancia örök (5 hónap eltelte után eresztett a fűtőtest)
Tegnapi napon a villanyszerelőnk jelentette be, hogy ellopták az autóját a múlt héten az összes anyagunkkal együtt (75e Ft) ezért nem tudja mi lesz, azóta nem érjük el.
Mit lehet az ilyen "szakemberekkel" csinálni?
Fel lehet őket valamilyen formában a rendőrségen jelenteni?
Sok esetben láttuk azt, hogy közösségi oldalakon leközlik a nevüket, hogy milyen csalásokat követtek el. Ez jogilag támadható? Sajnos az összegeket nem fogjuk már visszakapni, ebben biztos vagyok, viszont szeretném, ha mások nem futnának a csapdájukba.

Köszönettel: berkaba

ObudaFan # 2013.07.03. 15:33

Büntetik, ha önhibából eredő ittas állapotban volt.
Visszaesőnek számít.

Dr.Attika # 2013.07.03. 15:27

Ha valaki ittasan felnyom a falon egy 117 éves lányt, akkor az nem bűncselekmény, mert az elkövető nem büntethető kóros elmeállapot miatt.

Gabi2002 # 2013.07.01. 18:39

Tisztelt Ügyvédek!

Azzal a kéréssel fordulok Önökhöz hogy fiamat 2012 február 3. án elitélték akkor 20 évesen de kiskoruként letöltendö 15 hónap fogházra és 10 hónap kedvezmény 2012 április 17. én vonult be ezt az itéletet emberölési kisérletért kapta. A Tököly fiatalkoruak fogházában volt 2013 február 3.áig ekkor született egy ujj itélet nagykorusitásával amely a 15 hónapot 17 hónap börtönre módositották amit jelenleg Dunaujvárosban tölt kértünk egy visszaminösitést fogházra de ezt elutasitották ami alapján julius 7. én szabadult volna de igy csak szeptember 1 , nem volt semmilyen megrovása csak dicsérete .és a kérdésem az lenne hogy egy két héten belül lesz kedvezménytárgyalása van e lehetöség arra hogy szeptember 1 elött kiengedik a jelenlegi uj törvény vonatkozik e rá hogy esetleg hamarbb szabadulna mint szeptember 1?

szemir1 # 2013.06.29. 00:24

Tisztelt Szakértő!
A következő kérdéssel fordulok Önhöz.
Egy önbíráskodás bűntettének kisérletével vádolnak. Egyik ismerősöm, ( Sz.A.) kölcsön adott 5M ft-ot egy illetőnek, ( O.K.) amire fedezetként egy váltó lett kiállitva. az idő telt, O.K. viszont nem adta vissza a pénzt. Sz.A. birosági eljárást inditatott, amit meg is itéltek neki, igy végrehajthato lett volna a követelés. Ez után keresett meg engem, 2009 ben kölcsön adtam 500e ft-ot Sz.A. nevű ismerősömnek, amit ő arra kért, hogy kifizesse a végrehajtói díjat. Ezt az összeget mint utolag kiderült, nem arra költötte. Mikor már én is kértem volna vissza a pénzt, azt mondta, hogy keressem meg O.K.-t, és kérjem tőle, mert neki tartozik. 1. re eredménytelenül tértem haza, ez után együtt mentünk Sz.A.-val. A 2.esetnél Sz. A. Kiabált az adósával, és 1x tenyérrel megütötte. A helyszinre hivott rendőrök él nem tett az ados feljelentést, ez csak egy pofon volt. Ez után haza mentünk, és én le is tettem a pénzemről. 1ére erre, én bevonultam szerződéses katonának, és ekkor jött a felszólitás, ( még próbaidő ) alatt, hogy feljelentettek. Mint kiderült az akkori eset után Sz.A. Többször behajtókat küldött az adósára, és erre besokalt, feljelentett mindenkit.
Az ügy jelenleg is folyamatban van, az ügyés 2 év felfüggesztett börtönb. kér.
Én viszont vissza szeretnék menni katonának, mert azért szereltem le probaidő alatt, hogy ebből ne legyen bent bajom.
Kérdezem, hogy van ennek reális esélye? Illetve mennyi az elévülési ideje, ha el is itélnének mégha csak próbaidőre is. Befolyásolhatja ez a fedhetetlenségi státuszom?Tudom, ennyi információbol nehéz leszűrni, de mégis a tapasztalataiból következtetve érdekelne a véleménye.

Válaszát köszönöm!

lajcsó # 2013.06.27. 16:30

Fordulj az illetékes jogi segítő szolgálathoz (megyei kormányhivatalon belül működik)!

h.mano # 2013.06.27. 15:03

Kedves Mindenki!

Sürgősen pártfogó ügyvédre lenne szükségem, a lakásmaffiával szemben!

Ha tud valaki ezen a területen tapasztalt, MEGBÍZHATÓ ügyvédet, kérem jelezze!

Köszönettel

rangerboy # 2013.06.20. 06:21

Kedves Agent cooper vagy aki hozzá tud szólni!

Az a kérdésem, hogyha jön papír, akkor lehet kérni, hogy Magyarországon álljak bíróság elé?
Hogyan kell ilyen esetben eljárni, hova irni, vagy meg kell várni míg jön az idézés? Ön szerint mire számíthatok büntetlen előélettel, és nagyon megbántam már. Már szinte élni sincs kedvem, hogy ez megtörtént.

Teljesen más kérdés: amikor a rendőrségen felvették a vallomásom, vagyis, hogy én loptam el a 600 euro értékű dolgot , akkor az bizonyíték én ellenem, hogy elkövettem a dolgot. Az továbbadják az ügyészségnek, aztán majd bírósági idézés jön. (ha nem így van javítson ki).
A kérdésem arra vonatkozik, hogy bizonyítható, hogy az nem az én aláírásom, akkor mit tudnak velem tenni? Ilyenkor az nem az én vallomásom, és érvénytelen, nem? Még hogyha tudják is, hogy én tettem (ahol dolgoztam), nem tudnának velem mit kezdeni, nem? Kérem irja meg hogy ez bíróságon hogy zajlana. Ilyen esetben mi történne!

Különálló kérdés: abban a hónapban amikor eljöttem, összevesztem a főnökkel, és másnap hazajöttem. A hegyről lejövetel után volt a rendőrség. 12 nap fizetésemet (600 euro) nem kaptam meg. Magyarországon akkor is ki kellene fizetniük, hogyha loptam, nem? Mivel visszakapták a lopott tárgyat, megtérítettem a kárt, vagy az még nem jelenti megtérítésnek, hanem fizetni kellene valamennyit, de mennyi lenne ilyen értéknél az összeg? Nem kaptam fizut, ez is jó a bíróságon, hogy még nyertek vele, hiszen ingyen dolgoztam, vagy adott esetben feljelenthetném őket, hogy fizut nem kaptam. Irja meg, hogy erre ilyenkor mi a protokoll.

Kérem, hogy egyenként válaszolja meg a kérdéseimet. (összegezve)
Mit tehetnek, hogyha az aláírás nem az enyém, mégha én is követtem el a lopást!
Mit tehetek, hogy nem kaptam fizetést!
Hogy kérvényezhetem a magyarországi bíróság elé állást.

Agent Cooper # 2013.06.14. 14:05

Kedves MKitti!

Amit a nyomozóhatóság bizonyítani tud, azt értelmetlen tagadni, ráadásul a bíróság az ilyen magatartást könnyen a megbánás hiányaként értelmezheti. És nem mellékesen a terhelt szavahihetőségét is aláássa. Tehát el kell vinni azért a balhét, ami jól bizonyított. Fontos, hogy az első vallomás logikus, emocionális legyen, mert minden további vallomásnak erre kell épülnie. Tehát mindenképpen jól felkészülten kell elmenni a kihallgatásra.

A lányokkal szemben elképzelhető valamiféle intézkedés (megrovás, próbára bocsátás) vagy kisebb büntetés (leginkább pénzbüntetés), de pontosabb várhatóságot a gyanúsítás ismeretében lehetne körvonalazni.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

MKitti # 2013.06.12. 12:09

Drága Agent Cooper! Köszönöm a megnyugtató soraidat,tényleg hálás vagyok. A következő helyzet állt elő: A kínai ellen eljárás indult a bejelentés alapján,már 2 kolléganőmet behívták tanúskodni,engem még nem. Viszont így tutira kivizsgálják az ügyet,az egész kínai maffia ránk fog vadászni,no ez túlzás talán,de a kínai szájából konkrétan elhangzott hogy a családunknak baj lesz ha ő most lebukik az apehnál. Másrészt viszont ellenünk is ott a bizonyíték. Tanács? Előre is köszi. Ja és egyébként mi lányok kaphatunk valamit ezért,és ha igen ,mit?


M-Kitty

Agent Cooper # 2013.06.12. 08:52

Kedves katakiss30!

Az, hogy ha elítélik az elkövetőket, hogy milyen büntetést kapnak, sok körülménytől függ. Egy azonban biztos, hogy akinek felfüggesztett büntetése van, annak elítélése esetén a felfüggesztett büntetést is le kell töltenie, és a cselekményét is súlyosabban ítélik meg.
Ugyan érdeklődhet az ügyészségen, de egyelőre sok értelme nincs, ráadásul a következő iratot feltehetően a bíróságtól fogja megkapni. Ha szeptember végéig semmit se kap, akkor már érdeklődhet.
Ennél a bűncselekménynél a vádat az ügyész képviseli, megbízhat ügyvédet sértetti képviselettel (de csak ha nem okoz gondot az anyagi fedezete akkor ajánlott), de ez nem kötelező.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…