Baleset - rágalmazás


Agent Cooper # 2014.01.02. 14:14

luck-666, mivel a rágalmazás magánindítványra büntetendő, ezért a sértettnek harminc napon belül meg kell tennie a feljelentést, amennyiben büntetőeljárást szeretne (a gyűjtögetésnek kizárólag akkor lehet értelme, ha személyiségi perben polgári úton szeretne jogainak érvényt szerezni).

gerbera317, a kérdező nem kizárólag a banya kijelentését tartotta rágalmazónak, hanem azt, hogy a rokonai rágalmazzák a nagy nyilvánosság előtt. (Gondolom a facebook profilján trollkodnak...)

Üdv: A. C.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

gerbera317 # 2014.01.02. 12:15

Rágalmazás? Micsoda ostobaság. Ha a közlekedésben elhangzott minden rossz szót peresítenének, akkor külön bíróságot kellene létrehozni, aki, csak ezeket bírálná el. A banya nem rágalmazott, hanem egyszerűen csak így próbálta rád áthárítani felelősséget. Mindenki ugyanezt tenné. Ilyenért perelni - hová lett a világ???

luck-666 # 2014.01.02. 11:36

Minden írásos rágalmazást tegyél el,a sérülés javításáról kérjél árajánlatot(lehetőleg márkaszervizből,mivel az általában a legdrágább),és az eljárás végén,nem te leszel a hibás,akkor ezt is kérheted tőle,addig meg mond nekik,ha nem fejezik be,megteszed a megfelelő jogi lépéseket-ez általában hatni szokott

Agent Cooper # 2014.01.02. 10:17

Kedves symbolon78!

Miután könnyű személyi sérüléssel járt a baleset, amit a mentők láttak el, így megalapozottan feltételezem, hogy rendőri intézkedés is történt. Feltehetően a rendőrség szabálysértési eljárást folytat a közúti közlekedés rendjének megzavarása szabálysértése miatt. Mindenképpen szükséges megvárni az eljárás végét, mert a rendőrség által megállapított tényállás alapján kerül sor a felelősség megállapítására. Egyébként legrosszabb esetben pénzbírság kiszabására kerülhet sor.
Rágalmazásért lehet feljelentést tenni, de mindenképpen mérlegelni kell, hogy megéri-e.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

symbolon78 # 2013.12.31. 14:00

A következőben szeretném a véleményüket kérni. December 13-án egy közlekedési baleset "részese" lettem. Autóval mentem, egy biciklis nénit megelőztem, majd a következő kereszteződésben le akartam kanyarodni jobbra. Előzés után lehúzódtam jobbra ,az indexet azonnal kitettem, féklámpám égett.
A kereszteződésben egy nő állt, meg kellett várnom, hogy elhagyja az uttestet, ezért megálltam. Ekkor a néni a biciklijével az autómnak jött, szinte középen(kicsit balra) megkarcolta a bicikli kosara a csomagtartót. Elesett és beverte a szemét. Mentőket kihívtam, könnyű sérültnek minősítették, ellátás után hazaengedték.
Már a helyszínen is azt hangoztatta, hogy én elévágtam, be is akartam lökni az árokba. Tanúim voltak, az általam elmondottakat erősítették meg, (lassan közlekedtem, szabályosan jeleztem a kanyarodási szándékomat). Azóta tőle és a családtagjaitól is rágalmaknak vagyok kitéve, kártérítést akarnak, fel akarnak jelenteni. Szóban és írásban is rágalmaznak nagy nyilvánosság előtt is. Tényként közlik, hogy már máskor is ütöttem el biciklist (nem történ ilyen)és most is én voltam a hibás.
Kérdésem az lenne, hogy milyen következményei lehetnek a balesetnek? Ill. van-e értelme rágalmazásért feljelentést tennem?