Egyedi azonosító meghamisítása


Agent Cooper # 2014.07.07. 15:28

Kedves hodgabo!

A megküldi nem jelenti azt, hogy meg is érkezik. És mi történik, ha öt napon túl küldi meg? Semmi.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hodgabo # 2014.07.07. 15:24

5. A forgalomból kivont járművel való közlekedéshez kapcsolódó közlekedési igazgatási intézkedések
5. § (1) A közúti ellenőrzés során a rendőr a forgalmi engedélyt és a rendszámtáblát a helyszínen elveszi, ha a hivatalból ideiglenesen kivont jármű hatósági jelzését és engedélyét nem adták le.
(2) A rendőr a forgalmi engedély, az ideiglenes forgalomban tartási engedély, illetve a hatósági jelzés elvételéről átvételi elismervényt ad, amely tartalmazza a jármű azonosító adatait, az engedély számát és az elvétel okát. Az átvételi elismervény birtokában a járművel a lakóhelyig vagy a telephelyig lehet közlekedni.
(3) A helyszínen elvett forgalmi engedélyt, az ideiglenes forgalomban tartási engedélyt, illetve hatósági jelzést, valamint az intézkedésről készült jelentés (feljelentés) egy példányát a rendőrség öt napon belül megküldi az üzemben tartó lakóhelye (székhelye) szerint illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak.
2014.Március 11-2014.július 7. megvan az öt nap? ugyanis a rendszám még nem ért oda -kérdeztük

Véleményem # 2014.07.07. 14:12

A történet arról nem szól, hogy miért vették el a helyszínen. Ha bűncselekmény gyanúja miatt, már akkor elő kellett volna állítani és meghallgatni Önt. De ez nem történt meg gondolom, itt nem tiszta nekem a történet. Egy sima P rendszámmal való vissza élés komoly bírsággal szokott járni, szigorú feltételei vannak, nem tudom bűncselekményt, hogy sikerült ebből kihozni. A céget nem köteles értesíteni, ön vezette, ön követett el vele valamit ami annyira nem derült ki, hogyan és mit. Majd az idézés után miután kihallgatták, nyilván tisztábban fog látni. Aztán némi pontosítással itt a fórumon is lehet több segítség fog érkezni majd.

Agent Cooper # 2014.07.07. 14:10

Kedves hodgabo!

Amennyiben a cég nem Bt., abban az esetben hiába tulajdonos, mert a P rendszámmal ellátott jármű használatára kizárólag az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottja, avagy vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy jogosult.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hodgabo # 2014.07.07. 11:05

Tisztelt fórumozók!
Saját ügyemben szeretnék segítséget kérni.
2012év végén céget alapítottunk a férjemmel és a fiammal.a fiam a cégvezető.Főtevékenység: gépjármű kereskedelem. Apehtól megkaptuk az illetékmentességet,okmányiroda P-s rendszám ,korlátozások alóli felmentéssel./Szállíthat személyt,vontathat ,teherszállítás../A rendszámot már akkor is többször használtuk egy forgalomból kivont terepjárón,aminek a rendszámát a rendőrség vette le anno 2011 év végén.Mert ugyebár a P-s rendszám csak arra a gk.-ra rakható aminek a forgalomban való részvétele máshogy nem lehetséges ,persze a megfelelő műszaki állapotban.Az indítási naplót rendszeresen ,pontosan vezetve.A rendszám lejárta után új rendszám igénylés ,megkaptuk az új rendszámot.A régi könyv maradt ,költséghatékonyság címén az okmányiroda nem adott újat.ez 2013.11.hó.A rendszámot ugyanúgy használtam a terepjárón amit 2011-ben kivontak.Naponta min 8 alkalommal elhaladva a rendőrség előtt.A cirka másfél év P rendszám használat alatt kétszer volt közúti ellenőrzés (terepjárón a rendszám),ahol semmiféle hibát ,hiányosságot nem találtak.Mígnem 2014.márciusában igazoltatás ,Renszámot engedélyeket indítási naplót bevonták a helyszínen.Azt mondták ,hogy az illetékes okmányirodához küldik,ott átvehető.
Áprilisban
levél nekem ,mint magánszemély a rendőrségtől,a rendszám és a többi bevont cucc lefoglalva bűnjelként.
A céget hivatalosan nem értesítette a rendőrség.A fiam bement mint cégvezető hogy felvilágosítást kérjen ,nem kapott.A mai nap kaptam gyanúsítotti idézést holnapra ,a BE 347§ 1 bek a pontja eltávolítással vagy meghamisítással elkövetett egyedi azonosító jel meghamisításának büntette.Mire számíthatok.Én nem levettem egy másik autójét és azzal furikáztam ,a cégben tulajdonos vagyok ,az engedélyek rendben .