Közvetítői eljárás


hellga # 2014.07.20. 11:01

Hogyan vehetném fel a pécsi ügyészséggel a kapcsolatot? Ó, persze maffiának kell. :)

Viccet félre téve, szerintem jó ha az embernek meg vannak ezek a papírjai is. Hónapok óta frusztrál, hogy nincs a birtokomban egy másolat se az ügyeimről.

A pécsiek tudnak majd segíteni a többi ügyemmel kapcsolatban is? Csak mert nem emlékszem, hogy mely ügyészségek hozták a többi határozatot. Tehát nincs egy központi szerv ahová fordulhatnék és ők az összes ügyemről küldenének egy listát, hogy melyik ügyészségektől kérjem ki a határozatok másolatát?

Abban reménykedtem, hogy a lakhelyem szerinti rendőrség ahol a kihallgatások történtek majd segítségemre lesznek ebben, de akkor valami más utat kell keresnem.

Köszönöm az eddigi hsz-eket és a továbbiakat. Kutyafuttában írtam, itt-ott kevésbé lehet értelmes a megfogalmazás amiért elnézést kérek!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.07.14. 10:13

Valamit csak fel kell mutatni a maffiába felvételhez is. ;)

Agent Cooper # 2014.07.14. 08:22

Kedves hellga!

Miután az ügye közvetítői eljárást követően megszüntetésre került, ezért valószínűleg az ügyiratot nem a rendőrségen, hanem az ügyészségen tárolják. Tehát az eljáró ügyészséghez célszerű fordulnia.
Egyébként azért kíváncsi vagyok, hogy miért kellenek Önnek ezek az iratok.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hellga # 2014.07.13. 17:02

Tisztelt Fórumozók!

18. életévemet be nem töltve fiatalkorúként még a 2007. évben bele keveredtem néhány kisebb értékű csalási ügybe.

Nem volt bírósági tárgyalás, csak egyszer le kellett utaznom édesanyámmal (törvényes képviselőmmel) Pécsre ahol az egyik sértett lakott. A lakóhelyemen ezt megelőzően volt kihallgatás, fénykép és ujjlenyomat vétel a rendőrségen. Ők ajánlották a pártfogói felügyeletet (közvetítői eljárást) amit akkor elfogadtunk. Vissza kellett fizetnünk a pénzt és a pécsi ügyészségen bocsánatot kellett kérnem a sértettől majd időközönként pártfogómnál kellett beszámolnom tanulmányi eredményeimről.

Volt több áldozat is, minden esetben volt kihallgatás is és a fent már vázolt rendőrségi procedúra, de a többi sértetthez nem kellett leutaznunk, csak a pénzeket kellett visszafizetni és levélben kaptunk határozatokat az ügyek lezárásáról. Valószínűleg egy kalap alá vonták az ügyeket és gyorsított eljárásban lezavarták őket.

Most voltam rendőrségen, hogy elkérjem az ügyekkel kapcsolatos papírokat mert sajnos elvesztettem őket, de a titkárságon azt mondták, hogy ők nem tárolnak rólam adatokat. Ez érdekes hiszen legalább 3-szor voltam kihallgatáson itt, de ami még ennél is érdekesebb, hogy egy a csalás előtti 2005-ös szabálysértés (átmentem a piros lámpán) benne volt a számítógépükbe.

Hogy van ez? Az, hogy átmentem a piros lámpán örökké nyoma lesz, de annak, hogy csaltam, annak nem? Az elévült? Mintha meg se történt volna?

Honnan tudnám elkérni az ügyekkel kapcsolatos határozatokat? Levelezési címet tudna írni valaki?

Előre is köszönöm a válaszokat.