felmerülhetek - e gyanúsítottként


Dexa Doxa # 2015.05.08. 09:38

Ez rossz hír.

Még két kérdés jutott az eszembe:

1; Az e-mail ilyen esetben mennyire bizonyító erejű?

2; Mint említettem pár hónapig leveleztünk aztán a kapcsolatunk megszakadt (pont emiatt, mert kezdtem belátni, hogy ebből baj lehet.).

Az ezalatt a pár hónap alatt keletkezett károkozásért felelek én is vagy a továbbiakért is? Még ez év elején is folytatta a tevékenységét például.

Tehát tegyük fel hogy van összesen 150 sértett. Amikor elkezdte ezt az egészet és amiről tudtam, akkor volt kb 20 sértett. Én csak ezekért vagyok felelősségre vonható vagy a továbbiakban is? Természetesen ugyan ez vonatkozik az összegekre is.
Eleinte kis értékű dolgokat "adott" el, aztán idén már több tíz esetleg százezer forintos eszközöket is.

Köszönön.

Dr.Attika # 2015.05.08. 04:09

Igen ez bűnsegély. Lehet, hogy kopogtatnak hamarosan a rendőrök.

Véleményem # 2015.05.07. 17:12

Dexa Doxa

Igen.

Dexa Doxa # 2015.05.07. 14:28

Sziasztok!

Egyik közeli családtagomat a múlt héten vették előzetes letartóztatásba több rendbeli, üzletszerű csalás miatt. Kb 10 milliós lehet a kár.Internetes csalássorozatról van szó, a számítógépeit is lefoglalták.

Én sajnos nagyvonalakban tudtam a dolgairól, de nem vettem benne részt.
Ma visszanéztem az e-mailemet és megtaláltam, hogy a családtag 2012-ben próbált a csalásába beszervezni e-maileket irogatott, amiben leírta, hogy mekkora üzlet, mennyi pénzt keres illetve több levélben győzködött, hogy 40 % üzletrészért cserébe szálljak be. Én ezekre nem válaszoltam vagy elutasító választ adtam.

Viszont van 2 problémám, az egyik, hogy ez egyik webáruházához (ahol valótlan termékeket árult)elküldte e-mailben a jelszavakat, hogy nézzek rá, mert hibákat dob én ugyanis valamennyit konyítok a számítógépekhez. Én akkor benéztem, de nem tudtam megjavítani. A másik problémám pedig, hogy internetes utalásokról érdeklődött a leveleiben és az egyik levélhez írtam válaszul, hogy csak a számlaszám a fontos névnek használhat bármi fantázianevet pl (Kiss Jóska)és így a küldőnek nem kell megadnia a valódi nevét. Ő erre visszaírt, majd leírta, hogy tetszik a Kiss Jóska név és akkor ezt fogja használni.

Az utolsó levelezésünk 2012.05.06-án volt, utána nem írt többet. Én az üzleteiben nem vettem részt anyagi hasznom nem származott belőle.

Érdeklődnék, hogy felmerülhet-e a nevem gyanusítottként, ha megtalálják a levelei között az enyémeket is ?

Köszönöm.