vádirat benyújtásának határideje


balagan # 2005.06.17. 22:42

Elég sok adminisztratív hiba történt amúgy az eljárás során. Legelőször is az, amikor a III. kerületi rendőrségen elkezdték húzogatni a kihallgatásom során a strigulákat, amiket később pofonra váltottak. De mindez már csak a fojtogatás után volt. Azt meg nem merem állítani, hogy a tarkómhoz tartották a fegyvert, mert valójában nem láttam, csak furcsa hangokat, meg a röhögésüket hallottam. A számítógépek átvizsgálásakor elfelejtettek felszólítani, hogy tegyem hozzáférhetővé az adatokat. Azért én szóltam, hogy a laptopot hardveres kód védi. és megadom a jelszót, ha kell, de azt mondták, ne izgulja, a szakértő nagyon ért hozzá. A laptop azóta sem használható. Adminisztratív hiba során az ellenem folyó mindkét ügyben kérik ugyanannak az informatikai szakértői vizsgálatnak a díját. Bár az egyikben elengedték több, mint a felét, mivel az anyagok nagy része nem volt jogsértő. Hja, az egyik ügyben még a nevem is rosszul szerepel, a harmadik nevem fel van cserélve a második nevemmel. Ha nem jelenek meg a tárgyaláson, akkor kit állítanak elő? Láttátok a Brazilt? Hát itt elég sok légy van a gépezetben!

balagan # 2005.06.16. 19:23

Elég baj ez nekem! :-( Köszi a választ.

Nick Name # 2005.06.16. 09:50

Akkor adminisztratív hiba történt. de azért, hogy a bíróság elfogadta a vádat, ne őket hibáztasd, mert a bíróság csak azt teheti, amire a törvény lehetőséget ad. Az elkésett fellebbezést a e 341.§ /1/ bekezdése szerint el kell utasítani, olyan szabály meg nincs, hogy az elkésett vádat akár el lehet utasítani.


Nick Name

balagan # 2005.06.16. 09:37

Nem a bíróság nem kézbesítette, mert most küldték át az ügyészségről a bíróságra. Ha nem kellene az útlevelem, akkor még mindig az ügyészségen porosodna. A vádiratot viszont tényleg megcsinálták még februárban, csak aztán az ügyészség polcán pihent idáig. Amúgy ma voltam a bíróságon, mert most már tudtam, hogy oda kell benyújtanom a kérelmet, és simán elfogadták a vádemelést. Vajon, ha a 9. napon adok be fellebezést, azzal is ennyire rugalmasak?
Nyilván nem. Ez kicsit a Rákosi korszakra emlékeztet már engem, tekintve azt is, hogy a letartóztatásomkor fojtogattak a rendőrök. A kényszervallatás büntetése pedig nem kisebb, mint az ellenem felhozott vád büntetése.

bigger # 2005.06.16. 04:40

Saját esetemben az iratismertetés után több, mint 1 év múlva kaptam meg a vádiratot.
Olyat is ismerek , aki több, mint 2 év után.
Tehát ez tényleg csak annyit jelent, hogy elfelejtették kézbesíteni még.

Üdv,

Nick Name # 2005.06.16. 03:50

Ugyanis a bíróságnak nincs törvényes lehetősége vádirat elutasítására, főleg nem határidő-túllépés folytán. Egyébként nyilván elkészült a vád, csak a bíróság nem kézbesítette.


Nick Name

Nick Name # 2005.06.16. 03:49

Ne.


Nick Name

balagan # 2005.06.15. 20:32

Üdv mindenkinek!
Folyamatban van ellenem egy eljárás, amiről már lassan fél éve semmilyen papírt nem kaptam. Egyszer már volt iratismertetés is, de az ügyész ezt követően meghosszabbította a nyomozást. A nyomozás utolsó határideje február 4. volt. Most viszont külföldre kéne utaznom 3 hétre, és vissza szerettem volna kérni a bevont útlevelem. Ide-oda telefonálás után kiderült, hogy az ügyészség már rég elkészítette a vádiratot, de az nem érkezett be a bíróságra. Ma személyesen bementem az ügyészségre, hogy beadjam az útlevél visszaadására vonatkozó kérelmem, de mire beértem, közölték velem, hogy átküldték az anyagom a bíróságra. Átnyálaztam a BE-t, és a 216. paragrafus (3) bekezdése szerint az ügyésznek 30+30 napja lett volna a vádemelésre, amit jócskán túllépett. Vajon mi történik ilyenkor? Józan paraszti eszem szerint a Bíróságnak el kellene utasítania a vádemelést. Reménykedjek?