Heti 1x - i FÜRDÉS! Nevelőhatással természetesen...


vendég # 2006.03.10. 18:39

Állati rámenősen ki kell járni mindent Szecsike!:)
Nálunk egyszer volt fennakadás az általam utalt pénzekkel...Na mondom akkor beszélek a nevelők atyaúristenével.Elmondtam neki,hogy mindíg 1hónappal előbb küldöm az aktuális lóvét,úgyhogy nem értem miért nincs vásárlásra pénze a hozzámtartozónak?!Pl.január 1.-én feladtam a 40et,de ráírtam kifejezetten,hogy februárban esedékes kaja 30,telcsi 10E.Külö-külön csekken persze!
Na szóval volt olyan időszak amikor 90E.csak úgy lógott a levegőben,na ekkor beszéltem a Főfőnevelővel!:)Bejött,mert nagyon kulturáltan mondta,hogy utána néz a dolgoknak...és láss csodát azóta minden sinen van,semmi fennakadás nincs semmilyen utalásokkal!:)Folyamatosan kapja a lóvét az illető.Nem tudom,nálunk totál rendszeresen jön a telcsi 3x10perc/hét.Még az időpontot is megtudjuk dumálni,hogy délelőtt,vagy délután stb...
Amúgy áltban nagyon bunkón beszélnek a bekérdezősködővel,én egyszer megis mondtam a pasinak,hogy már ne haragudjon de NEM én vagyok a gyanusított,úgyhogy egy kicsit moderálja már magát legyen szíves ha a kérdésemre egyált válaszolni tud!Mondtam neki,hogy igazán elnézhetné,ha nem úgy jöttem a világra,hogy kenem/vágom a helyi szabályokat/szokásokat,tehát logikus,hogy megkérdezem a konkrét helyen,nem?!Hálistennek nincs rutinom ezekben a kérdésekben!Na erre eléggé bekussolt a pali,és elhebegte,hogy mi a pálya?!Ha bunkók,rá kell térni az ő hangvételükre!:)
Nagyjából majdnem minden szabályról így van tudomásom,illetve a hozzátartozóm is elmondta,és plusz 1-2dolgot.. bár nem sokat,de az Ügyvéd is mondott!Mindenesetre az a legtutibb amit Te magad jársz ki!:)Ja egyébként szerintem senkinek nem szólnak KÜLÖN,hogy érkezett a szlájára lóvé!Rá kell állni egy kb.fix napra,és kész.Annyi bizonyos,hogy az utalási időszak itt NEM 8nap!Kb.1hónap!!!Jó esetben...

Szecsike # 2006.03.09. 14:58

vendég,

köszi a tanácsokat! :)))
Egyenlőre még azért nem tudok a BVOP-ba telefonálni, mert neki még nincs ott a kérelme. Tegnap kapta meg a levelet, amiben az időpontot küldtem az orvostól.
Egyébként ma először telefonáltam a tököli bv-be. Hát lehet nem is fogok többet. :(((
Egy nagyon arogáns nevelőnő vette fel a telefont, aki azt mondta, hogy ő semmilyen információval nem szolgálhat nekem telefonon. :(((
Mellesleg nem is kértem semmilyen információt, csak annyit mondtam, hogy a párom még ebben a hónapban nem telefonált pedig küldtem neki a számlájára pénzt, nekem pedig nagyon fontos lenne vele beszélnem. Ugyanis a kisfiunknak most áll iskolaválasztás előtt és mind a két suliba felvették ahová jelentkeztünk. - és mondtam a nőnek, hogy szeretném a páromtól megkérdezni, hogy melyikbe irassam, mert attól, hogy ő most odabent van, még csak az apja a gyereknek és ilyen téren joga van dönteni. Szóval a nő nagyon elutasitó volt, de erről függetlenül a párom fél órán belül telefonált. :)))))
Szóval szóltak neki. :)))
Mellesleg azért nem telefonált korábban, mert nem tudta, hogy van a számláján pénz. Arról már nem szóltak neki. :((((
Hát nem szemetek?
Egyébként azt mondta hogy ha küldök neki pénzt, akkor azt neki kell kérvényeznie, hogy a számlájára tegyék, de mivel én ráirtam, hogy "telefonra" (HÁLA NEKTEK) igy automatikusan rá is rakták a kártyájára. :)))
Csak éppen szólni felejtettek el.

vendég # 2006.03.09. 12:33

ja,hogy nehogy meglógjon a műtőasztalról!:)Nem tudom,én biztos bepróbálkoznék 1-2 felvilágosító telefonálással...!
Légy határozott,levakarhatatlan+ilyesmi..:)Áltban ez bejön!:)

Szecsike # 2006.03.08. 17:36

Egyébként ma beszéltem egy régi ismerősömmel, akiről most tudtam meg hogya helyi BV-ben smasszer.
Azt mondta, hogy ilyen esetben nem kell, hogy a kórház bármit is biztositson nekik. Õk akár egy hatágyas szobában is tudják őrizni a beteget. Sőt, azt mondta, hogy még a mütőbe is bemennek. Kisebb mütéteknél akár végig is ott vannak, de egy nagymütétnél addig mindenképpen amig a beteg el nem alszik!
Szóval ez van.

Szecsike # 2006.03.08. 16:22

vendég

gondolod, hogy OPK-nál szóba állnának velem ilyen témában?
Nem azt mondanák, hogy kérvényezni kell? Vagy elutasitanának, hogy telefonon nem adnak felvilágositást meg ilyesmi.
Szóval nem tudom.

vendég # 2006.03.08. 14:09

Az Amerikai u.idegsebészetnél keresve sem találnál jobb intézményt,ez holtbiztos!!!
A másik,hogy akkor meg az OPK.-t kell felhívni és slussz.Ha nem is vele személyesen,de valakivel biztos tudnál konzultálni ez ügyben!

Szecsike # 2006.03.08. 12:01

kores

köszönöm szépen a válaszodat.
Én is aggódok kicsit a határidő miatt, de ez még csak a szükséges vizsgálatok kezdési időpontja lenne. Még az sem túl nagy baj ha ide őrizettel hozzák, bár elég ciki, na de hát ez van.
Az orvos amikor azt mondta, hogy nekik nincsenek meg erre a feltételeik arra gondolt, hogy nem tudnak neki pl egyágyas szobát biztositani. Be kell rakják egy hatágyas szobába. Egyébként ha igy történne, akkor lehet őt bármikor látogatni a kórházi tartozkodása alatt? A masszerok a szobában vannak ilyekor vagy az ajtóban?
Mi mindenképpen ragaszkodnánk ehhez a dokihoz, ugyanis a másik oldali protézist is ő ültette be neki. Egyébként szerinted ragaszkodhatunk hozzá hivatalosan is, vagy a BV felajánlhat egy másik kórházat, másik orvost is, ahol esetleg tudják biztositani a feltételeket?
A Bökönyit már nyugdijazták is? Már a másik góré fog dönteni? (na nem azért mintha valamelyiket is ismerném)

kores # 2006.03.08. 09:11

Ahatáridő nagyon rövid,tapasztalat szerint bármilyen ügy intézése kb kettő három hét,mire átfut és intézkednek.
Inkább egy másik időpontot kellene kérned a dokitól.
A doktor tévedett amikor azt nyilatkozta,hogy nekik nincsenek meg az őrzési feltételek:ez a kórház részéről nem igényel semmilyen anyagi vagy eszköz ráforditást,mivel az elitéltet oda a BV szállitja a két smasszer pedig felváltva őrzi,az ebédet az őröknek a Bv viszi a váltásokkor.
Ha kérted a dokit hogy ilyen papirt irjon ,akkor lebeszélnélek mert akkor a BV a vele szerződésben álló kórházban csináltatja meg az operálást,a fővárosi BV-k az Amerikai úttal vannak összenőve.
Ebben az esetben nem biztos hogy jobb ha olyan doki operálja,aki nem kezelte eddig.
Ilyen ügyben valóban a OPK dönt ,mivel a Bökönyit nyugdijazták, új góré van és ezáltal hónapokig valszinű fejetlenség is lesz.igyekezz!!

Szecsike # 2006.03.08. 08:19

Szia vendég!

Sajnos nem az intézmény parancsnoka dönti el, hanem az Országos BV parancsnok.

vendég # 2006.03.08. 07:43

Szecsike szerintem az a legrövidebb és legegyenesebb út,ha szépen FELHÍVOD AZ intézmény PARANCSNOKÁT,ÉS MEGKÉRDEZED SZEMÉLYESEN TÕLE!
Inkább,mint összevissza irogatni eztazt mindenfelé!-szerintem-
Ott mindjárt megkérdezhetsz minden részletet is TÕLE!!!én ezt tenném!

Szecsike # 2006.03.07. 21:57

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. A párom ugye három hónap végrehajtás felfüggesztést szeretne kérni az Országos BV. Parancsnoktól a csipőprotézis beültetése miatt, amit egyébként a BV orvosa is szükségesnek lát.
Ma a párom orvosától (aki áprilisban már beültetett neki egy protézist) kaptam egy névreszóló levelet, ami igy szól:
"Jobb oldali combfej elhalás okozta panaszai miatt csipőprotézis mütét jön szóba. Ennek elbirálása céljából 2006. március 22.-én délelőtt jelentkezzen .........Kórház Ortopédiai Osztályán."
Mivel a határidő elég rövid, nem tudom, hogy ennyi idő alatt egyáltalán eljut -e a kérelem a Bv. Országos Parancsnokához és hogy az ennyi idő alatt fog-e válaszolni rá?
A másik probléma pedig az, hogy ez a kórház nem tudja vállalni az őrzéses kezelést. Azt mondták, hogy neki nincsenek meg ehhez a feltételeik, igy ők ezt nem is tudják biztositani.
Ezek alapján mire számitsak? Engedélyezik neki, hogy kiengedik, vagy felejtse el az egész mütétet.
Szóba jöhet még, hogy akkor másik kórházban másik orvos fogja megmüteni, vagy ragaszkodhat-e (egyáltalán van.e joga) ragaszkodni az orvosához, aki már a másik oldali protézist is beültette???
A mütét egyébként nem halasztható (legalábbis a büntetés leteltéig nem) ugyanis fenáll a veszély, hogy esetleg lebénul és akkor élete végéig tolókocsiban ül. Ehhez ugye még elég fiatal (41 éves) és hát itt van a két kicsi gyerek is.
Egyébkén elhihetitek, hogyha nem fájna neki annyira és nem lenne a bénulási veszély, akkor áprilisban sem mütette volna meg magát, hiszen akkor volt életében először kórházban.
Várom a véleményeket és ha valaki esetleg ide vonatkozó szabályokkal is tudna szolgálni nagyon megköszönném!

kores # 2006.03.07. 06:59

Még jo,hogy azokat a jutalmazésokat lehetöségeket amiket egy magyar elitélt a jo magaviseletéért kaphat ut hogy esetéeg éehessen ilyentgy kell kikavarni.
Olvastam hogy svédeknél ha kér az elitélt valamilyen kis héziállatot pl macsekot vagy madarat,akkor adnak neki mert növelik benne a gondoskodás érzetét mások iránt.
Itt hosszu ideig kell kérelmilapokal bombázni a PK.

Szecsike # 2006.03.04. 18:57

kores

köszi szépen.
Pénzről szó sem volt. (legalábbis eddig)
Az orvosnak kellene fizetnem, hogy adjon egy időpontot, mert úgy néz ki, hogy anélkül nem megy.
Viszont az engedély nem pénzért lenne. Legalábbis az ismerősöm nem mondta, hogy fizetnem kellene érte.
Úgy kezdödött, hogy mondta, hogy van neki a BV parancsnoknágon ismerőse és ha majd letelik a hat hónap (és közben nem történik semmi) akkor azt el tudja intézni majd, hogy a páromat hazaengedjék látogatóba.
Én pedig mondtam, hogy inkább a 3 hónapot intézze el.
Azt mondta, hogy akkor válasszak, mert csak az egyiket tudja elintézni, de ő is fontosabbnak látta a 3 hónapot.
Szóval el szivesség lenne. - remélem
De tényleg korrupt az egész ország.

kores # 2006.03.04. 16:23

az ilyen szállitásokért a BV pénzt számol fel,vagyis levonja az elitélt számlájábol.Ha tudsz kavarni akkor látok esélyt hogy kiengedjék az egséz ország korrupt ez alol BV se kivétel.
Pénzért bármit elintéznek.
Sok sikert.

Szecsike # 2006.03.04. 16:02

hát nem tudom.
Remélem nem jutunk oda, hogy ilyen ügyben kell döntenünk.

Szecsike # 2006.03.03. 21:21

Hát pedig én pont ezt dédelgettem.
A három hónap ugyanis nem a kórházi tartózkodásra vonatkozna. Tehát a kórházi napok után itthon lehet, hisz a kórház csak 10 nap.
A BV parancsok pedig engedélyezhet 3 hónapot különleges esetekben. Hogy aztán ez mennyire különleges eset, majd meglátjuk.
A mütét viszont nagyon szükségszerü- sajnos.
Nem életmentő ugyan, de a doki szerint ha nem mütteti meg magát időben, akkor tolókocsiba kerülhet. :(((

Szóval ezt nem szeretnék. Azért még elég picik a gyerekek, akiknek szükségük van az apjukra.
Az ismerős ügyvéd pedig tud segiteni abban, hogy beleegyezzen a BV parancsnok.
Úgyhogy én mégis reménykedem.

vendég # 2006.03.03. 20:09

Hacsaknem...ÉLETMENTÕ MÛTÉTRÕL lenne szó...akkor megértem,de egyébként toljátok el a büntetés utáni időre!-szerintem-

vendég # 2006.03.03. 20:07

Szerintem azt 1percig se dédelgesd gondolatilag Szecsike,hogy az esetleges műtét kapcsán a Párod haza ugrik!Ugyhogy ha ezen indíttatású a műtét,akkor vessétek el,mert NEM FOGJÁK KIENGEDNI sajnos hidd el!

Szecsike # 2006.03.03. 20:04

kores,

az eleje stimmel annak amit irsz. Kérek egy időpontot a dokitól a vizsgálatra, aztán lehozzák.
Viszont ha nem kapja meg a három hónap felfüggesztést a büntetés végrehajtásából, akkor ő sem fogja megmüttetni magát.
Neki még sok van hátra, ugyanis ő még csak most kezdte.
Egyébként eredetileg is Tökölön van.
Most látok egy kicsi esély a három hónapra, ugyanis "lett egy ismerős" a BV parancsnokságon.

kores # 2006.03.03. 19:41

nem gond ,kérni kell a dokitol egy idöpontot ,és értesiteni a BV-t,a vizsgálatrol.Kisérettel oda fogják vinni a dokihoz aki megvizsgálja,kijelöli a mutét idöpontját,ekor a BV lekuldi tökölre ott a doki rábolint ,
akkor visszahozzák a helyáre és az adott idöpontra kiviszik a korházba és felváltva örzik,de csak addig amig szállithato állapotba nem lesz és már szaladnak is vele Tökölre.ha nem sok ideje van már neki a szabadulásig akkor nem javaslom a procedurát.
nekem a gerincemet kellett volna operálni alkezdtuk a folymatot de azztán jobbnak láttuk a szabadulás utánra hagyni a dolgot.
A nagyapám meghalt sikerult beszélnem vele,de ez nem a BV-n mult

Szecsike # 2006.03.03. 19:24

Ma kaptam levelet a páromtól.
Azt irja, hogy azokkal a dolgokkal, melyeket kér tőlem, bent üzletel.
Persze a részleteket nem irta, de gondolom nem is irhatja meg.
Igaz ma az "ügyvédünknek" irta a levelemet, elvileg bármit irhatott volna benne. Úgy néz ki nem akarta.
Viszont a 22-es csapdájába" estünk.
Azt irja, hogy a benti orvos is megvizsgálata és ő is a mütét mellett döntött és azt mondta, hogy csak kint lehet megmütni. /persze, hogy bent nincs ortopédia/. Viszont azt irja, hogy kérjek az orvosától időpontot a mütétre.
Az orvos viszont azt mondja, hogy addig amig meg nem vizsgálja, hogy milyen állapotban van, addig nem tudja kiirni mütétre. Sőt a tavaly áprilisi protézist is szeretné megröntgenezni.
Szóval igy nem haladunk egyről a kettőre. Ha nincs időpont nem engedik ki, ha pedig nem jön ki, akkor nincs időpont.
Jó mi?

vendég # 2006.03.03. 17:52

Baracska elég durva...nem?

Szecsike # 2006.03.03. 15:40

fciska

azért nem vagyok biztos benne, hogy bilincsben kellene lenniük a temetésen. Valószinü, hogy őriznék őket, de szerintem a bilincset tuti le vennék róluk.
A szállitásról pedig azt mondta az "ügyvéd barátom", hogy szerinte ez méltányossági alapon megy, nem hiszi, hogy fizetni kellene érte.

kores

Túlélte a nagyapád? Remélem azért még tudtál vele találkozni.
A BV-től viszont nagy szemétség volt, hogy nem engedtek el. Főleg hogy már csak három heted volt hátra. :(((

kores # 2006.03.03. 09:28

Baracskán voltam letöltös,a nagyapámat infarktussal vitte a rohamkocsi,gyorspostával kuldték be a leleteit,hgy engedjenek ki egy azaz egy napra hogy meglátogassan nehogy ugy menjen el,hogy nem beszéltunk.
Nekem ekkor a buntimbl három azaz három hetem volt hátra
Nem engedtek el,mondván ugyis féllábbal már kint vagyok majd meglátogatom akkor.
Hát ez a magyar BV.

Szecsike # 2006.03.02. 20:11

tényleg más dolog.
Ezért is mondom, hogy ha úgy lenne, inkább el sem jöjjön. :(((

Mi az, hogy elvileg?
Nem engednek mindenkit haza időközönként?
Én is kérvényezheten, hogy kiengedjék?
Vagy csak neki lehet?