Heti 1x - i FÜRDÉS! Nevelőhatással természetesen...


vendég # 2006.02.13. 11:19

Na igen..elég nehéz lehet értékesíteni ingatlant a Venyige u.környékén!:)))
Néha én is olyan "beszélgetéseknek"voltam fűltanuja,hogy csak néztem..ilyen nincs!De mégis volt,mert ott ordította ki,mint az állat,hogy -géza beszéled meg az ügyvéddel,hogy...stb...stb...+,hogy "anyád azt üzeni,hogy...stb..stb..":)-őrület,azért az emberi primitívségnek határai NINCSENEK egynémelyeknél...!

kores # 2006.02.13. 08:11

ugye mindent lehet csinálni szépen normálisan és ugye kulturálatlanul is
Az örök nekünk se nagyon szoltak ha csak sms ment ,csak ha visszakiabáltunk.

kores # 2006.02.13. 08:08

Jo jo elégedetlenek,valoszinüleg én is az lennék,
de ez is miért van???
a cigányok miatt akik itt is megmutatják hogymennyire kulturálatlan népség.
a szállitoszintről én két honapon keresztül esemeseztem a hozzátartozoimmal EGY HANG NÉLKÜL nem hiszem hogy bárkit zavartunk volna
Az isigaz hogy a hetedik emeletig felkiabálni elég macerás lett volna.
és nem egyszer jött oda tiz husz fős cigánybanda megvitatni mindenféle családi meg pénzugyi dolgokat meg hogy ki kivel dugott félre
na ezek kiatt van elegeük az ott lakoknak.
enyémhez hasonloan sok "csendes"látogato álldogált ott szép csendben mutaogatva a vilamosmegálloban

Cola (törölt felhasználó) # 2006.02.12. 12:27

a venyigénél az utcán történtek miatt a szemközt lakók "némiképp" elégedetlenkednek... (lásd karácsonyfa, szülinapi köszöntő zenekarral, beszélgetések üvöltve...)

vendég # 2006.02.12. 10:27

Saját ruhából van bőven bent,tehát mosni lehet ELÕZETESBEN!
Igen én is láttam ezeket az nagy betüvetéseket kézzel-lábbal...szőrnyű és nem épp felemelő!

kores # 2006.02.12. 10:15

Az esemesezés azt jelenti hogy kimégy a venyigéhez és mutogatod a betuket, fogsz egy fehér rongyot a kezedben hogy jobban látszodjon a kezed mozdulata és a levegobe rajzolod a betuket,a párod meg az ablakban ugyanigy ,aki sokat gyakorolta szite folyékonyan beszélget igy.

Szecsike # 2006.02.11. 20:05

kores!

sms-ezni?
KÉRLEK IRJ NEKEM!

kores # 2006.02.11. 20:03

Vendég
Egy kérdés van mososzered van vized még tán néhány nap alatt meg is szárad a ruhád,jo és addig miben vagy?????????????
A venyigében szokás szulinapra lufikat aggatni a szemközti fákra meg karácsonyra fát hozni,meg sms-ezni.
a venyigében

Szecsike # 2006.02.11. 19:28

irtam :)))

vendég # 2006.02.11. 19:07

Képzelheted milyen volt ezt LÁTNI konkrétan?!
Nem tudom,de itt a Bp.-i Bv-ben ez van!
1ébként megkérdeztem ezt a bizonyos LEADOM A CIGIT/KÁVÉT,HOGY TELEFONÁLHASSAK,STB...szóval EZ ITT NINCS!!!és a tisztaruha sztorit sem értem,mivel azt hiszem mindenhol van lavor+víz,tehát MOSNI lehet bárkinek a saját cuccát amikor csak akarja!legalábbis itt ez van ELÕZETESBEN!
Fényképeket küldött a párod?????:)
Ez új:)

Szecsike # 2006.02.11. 18:58

Vendég!

Hát most én is sirtam! :((((
Annyira megható volt olvasni ezt a karácsonyi történetet.
Persze karácsonykor is sirtam itthon, hisz először töltöttük APA nélkül a karácsonyt!

Ez a dohányzó és nem dohányzó nagyon érdekes dolog. Nem tudom ez vajon minden BV-ben igy van-e?
Az én párom soha nem dohányzott , nem kávézott és most nyakra-főre kéri be a cigit, kávét.
Arra gondoltam, hogy ha esetleg ő is a nemdohányzó részen lehetne, talán nem kellene ennyi "fölösleges" dolgot beküldeni neki!
Egyébként a levélben amit irt, küldött egy csomó fényképet "cigánygyerekekről"
Ez is azt bizonyitja, hogy cigányokkal van körülvéve.
Jobb szeretném ha nem igy lenne és ha van rá valami mód, akkor neki is kérvényeznie kellene ezt a "nemdohányzó" szakaszt.
Utcafrontról meg már álmodni sem merek. :(((
Pedig eszküszöm én is vittem volna neki karácsonyfát!

"egészen elképesztő TRAGIKUS SORSOK vannak a falakon KÍVÛL és BELÜL,ez biztos!"

  • hát ez nagy igazság!!!
vendég # 2006.02.11. 18:02

Ami az egész áthelyezési lehetőséget bonyolítja,hogy mindenképpen az utcafronti részen maradna,mert nagyon nem mind1 az sem,hogy mit lát a fogvatartott ha kinéz az ablakon?!Lát-e egyált valamit,vagy csak egy tűzfalat "nézeget"esetleg?!:)
Igy legalább lát embereket,közlekedést,esik-e?vagy fúj a szél?és látja amint másokhoz,vagy esetleg hozzá "jön"barát,ismerős,rokon...még ha csak egy "integetés"erejéig is,de mégis OTT VAN A VALAKIJE....
Ez nagyon sokat jelent ebben a szituációban!
Karácsonykor egész megrendültem komolyan mondom,ha nem látom,nem hiszem el,hogy MENNYIEN VOLTAK OTT!!!Mindenki ordított a bent tartózkodó ismerősének/hozzátartozójának,mutogatott,+minden...
Megdöbbentett,amikor látom,hogy egy középkorú nő -nem túlzok-egy KOMPLETT,FELDÍSZÍTETT FENYÕFÁT CIPELT,és leállította maga mellé,s elkezdte -gondolom a Fia nevét- kiabálni,hogy menjen az ablakhoz!Azért gondolom,hogy a Fia lehetett,mert szerintem ilyet...CSAK EGY ANYA TEHET MEG!
Az ember nem tudta,hogy sírjon,vagy röhögjön a látottakon?!de inkább az előbbi...
Szóval én nem azt mondom,hogy ártatlan emberek tömkelege ücsörög ott bent,de egészen elképesztő TRAGIKUS SORSOK vannak a falakon KÍVÛL és BELÜL,ez biztos!

vendég # 2006.02.11. 17:50

CSCS!Hát nem irigyellek,katasztrófa lehet...főleg ha valóban ÁRTATLAN a Férjed!
Nem tudja bizonyítani sehogy a dolgot???
"Börtöntűrő képesség"ahogy írod,hát az kell mindenképpen!Nálunk ez +megvan az illető részéről eddig még maximálisan!De az az igazság,hogy amivel kecsegteti őt az Ügyvéd,jelenleg e miatt baromira tűr mindent,mert előtte lebeg az időpont amikor ennek a helyzetnek vége lehet!Csak attól félek ha esetleg a várvavárt nap mégsem következik be,na AKKOR fog összezuhanni teljesen!Egy biztos: a gyengébb képességű emberek pillanatok alatt összetörnek testileg/lelkileg akármelyik intézményben.
Nagyon komoly teljesítmény szükséges jellemben és fizikumban egyaránt ahhoz,hogy kibírja az illető a bezártságot!Alkalmazkodó képesség mindenek felett !!!

Szecsike!:)
Igen,állítólag mint minden normál helyen itt is van DOHÁNYZÓ és NEM DOHÁNYZÓ ZÁRKA!
ő a figyelmeztetések ellenére a DOHÁNYZÓba kérte az elhelyezését.De most úgy döntött,inkább lemond a cigarettáról csak MAGYAROK között legyen 24h!
Nem,még nem került át másik helyiségbe mert ahova menne,ott elméletileg talán febr.15.-e után lehet üresedés!
A Farkas Péter öccsének asszem 15.-én kezdődik meg a tárgyalása,és elképzelhető hogy ezt követően "szabadlábon"védekezhet a továbbiakban!Az ő helyére pályázik az illető!Ott 4 magyar srác van...akikkel a séták alkalmával volt idő megbizonyosodni arról,hogy egész "normálisak",tehát várják őt!:)ha sikerül!Lenne még egy lehetőség a szinten,de ott is 2roma van a helyiségben,ezért inkább ezt nem erőltetné ha már választani lehet!:)
Nagyon nem mind1 sajnos,hogy kivel vagy 24h?!

Szecsike # 2006.02.11. 13:37

cscs!

Mi az a börtöntürő képesség? Mit takar ez?
Lehet vele kezdeni valamit?
Azt, hogy bántják-e őket, nem tudhatjuk. Melyik férfi az, aki bevallaná, hogy bántják odabent, hogy terror alatt tartják. Pedig szerintem igy van. És nem a smasszerok, hanem a rabok egymást.
Kicsi lányom felébredt, nem tudok tovább irni. :)))

cscs # 2006.02.11. 10:17

Szecsike!
Azt hiszem a párom nem nagyon bántják,annyit írt,békén hagyják,látják,h nem igen foglalkozik semmivel,el van merülve a saját világában...nem balhézik,segít nekik,TV újságot ad kölcsön-mindig küldök neki,nem tudom,úgy látszik,másnak nem jut eszébe-.De igazad van,sokan szinte hazajárnak oda.Van,aki 7 év után 2 hétig volt kint,mindjárt beleugrott egy rablásba,és megint elkapták.Elméletileg létezik a börtöntűrő képesség,de írta,jobb nem nagyon ugrálni emiatt,mert csak roszabb lesz.Ha meg folyton más zárkába kéri magát,annak is csak az a vége,h végül inkább nem szól,jobb nem lesz.
Engem nem is a kieső pénz érdekel igazán,hanem h apa nélkül maradtak a kölykök.És hiába kértük már számtalanszor,h kiengedjék az előzetesből,sajnos sikerült olyan okokat kreálnia a rendőrségnek,h esélye se legyen erre.(A hajam égnek állt,amikor olvastam az indoklásban,h elfogatóparanccsal fogták el.Hát lehet,h minden másban tévedek,de ebben az egyben teljesen biztos vagyok,h telefonos megbeszélésre ment be tanúnak.Csak hát ez nem néz ki olyan jól.)

Szecsike # 2006.02.11. 08:34

cscs

olvastam már korábban is valahol a történetetekről.
Nagyon sajnálom a párodat és persze titeket is, hisz azt hiszem a "bent" levők családja ugyanúgy megsinyli idekint, sőt talán ha még nem jobban.
Szóval én úgy érzem, hogy nekünk ez sokkal nagyobb büntetés, hogy egyedül maradtunk, nincs aki gondoskodjon rólunk.
Én is itthon vagyok a két kicsivel, jelenleg is GYED-en a picivel és havi 48 ezerből kellene őket eltartanom + amig még ugye ehhez jönnének.
Az én párom is leveleket ir a többiek helyett, mert ugye a kisebbség még irni sem tud és valóban igazad van abban is, hogy valószinü ezek a körülmények őket nem törik meg.
Sőt, tudom nem egy olyan esetről aki tél kezdetén szándékosan elkövet valami kisebb dolgot, hogy megoldódjanak a téli problémai. /fütés, kaja/ - szóval vannak ilyenek is.
Õk ők járnak a börtönbe, mintha haza mennének.
Az én párom is fogyott 6 hét alatt tiz kilót.
:(((((
Azt mondja bár, hogy egészségileg jól van, csal lelkileg van megtörve, de én úgy gondolom, hogy a csipőprotézise, gerincbántalmai miatt eleve hátrányos helyzetben van odaben a hatalmi harc miatt.
Szóval én is nagyon féltem és aggódom érte.

  • és bizony úgy gondolom, hogy csicskáskodnia kell a benti cigányoknak azért, hogy valamelyest is de könnyebben tudja elviselni a benti dolgokat.
cscs # 2006.02.10. 21:22

Mindenesetre őrjítő lehet,ha olyanért ítélnek el amiben nem volt részem!Nem is tudom mit csinálnék???”Mi-illetve a párom-éppen errefelé tart.Még előzetesben van,már állatként bánnak vele,mint az elítéltekkel,de a bűntudat helyett azzal kell megbirkóznia,h ártatlan.Ha a rendőrség,ügyészség bűnöst akar produkálni,-ezt eddig nem hittem volna-,hát különösebb gond nélkül megteszi.Õ pedig 3 hónapja be van zárva,itthon 2 pici várja,és napokon belül születnek még ketten.Nem a fürdés a legnagyobb gondja,persze,de addig is embernek érzi magát.Amikor nem a többieknek ír levelet-mert ö tud írni és fogalmazni-,vagy nem az elkövetett bűnök büntetési tételeinek számolgatását hallgatja,nekünk ír,ránk gondol,és próbálja magát felkészíteni arra,hogyha nem történik csoda,és elítélik valamiért,amit sosem tenne meg,milyen lesz testi-lelki roncsként évek múlva szabadulni,milyen lesz a gyerekei nélkül.Mert ezek a körülmények nem a többszörös,javíthatatlan visszaesőt törik meg...

Szecsike # 2006.02.10. 20:32

hú itt aztán beindult az élet! :)))

kores!

Tudom, hogy Tökölön van BV is, meg rabkórház is. Épp azt mondom én is, hogy a páromnak a papirjai alapján a kórházban kellene lennie.
Vagyis amikor elvitték innen a városi börtönből, hivatalosan senki sem tájékoztatott, hogy hová fogják vinni, aztán később sem, hogy hol van.
Aztán amikor már elúntam a várakozást, megkértem egy ismerősömet, hogy nézzen már utána a dolgonak.
Aztán azt a választ kaptam, hogy Tököl rabkórház!
Ebből arra következtetek, hogy ott kellene lenni, nem?
Õ mégsem a kórházban, hanem a BV-ben van.
Egyébként már többször kértelek, / na jó csak kétszer :)))/, hogy irj nekem valami használhatót erről az intézetről.
Kiváncsi lennék, hogy a többihez viszonyitva ez milyen hely, milyenek a lehetőségek, az ott dolgozók, szokták-e onnan hétvégékre hazaengedni a rabokat, /hogy egyáltalán van-e erre lehetőség/ meg ilyenek.
De minden információnak nagyon örülnék.
Vagy nem akarod?
Priviben is irhatnál, nagyon megköszönném.

Order!

"Sajnos egy szájból se lehetett hallani itt a fórumon eddig, hogy bánná, amit tett, megbánást tanúsítana, inkább csak háborog mindenki"
Mint ahogyan azt hiszem már vendég is irta, ne felejtsd el, hogy nem mi vagyunk a börötnben, nem mi követtük el azt az ún. "büncselekményt"
Arról, hogy megbánták-e őket kellene megkérdezni, de én nagyon bizom benne, hogy igen.
Egyébként az én páromat a távollétében itélték el /persze az ő hibája, hogy nem volt ott/ ezért gondolom a lehető legnagyobb büntetést szabták ki rá! Ügyvéd ismerőseim szerint ha elment volna, max. egy felfüggesztettet kapott volna.
Persze ezen már fölösleges rágódni.
Azon viszont igenis sokat rágódok, hogy ha kijön milyen ember lesz?
Mint ahogyan te is irod:
"Mivel bűnözők vannak ott, akik bcs-t követtek el, szóval nem lehet azt várni, hogy akkor majd pont a börtönben a szabadságvesztés letöltése után a lehető legtisztességesebb emberek fognak onnan szabadulni."
Márpedig én nagyon bizom benne, hogy ugyanolyan emberként fog onnan kijönni, mint ahogyan bement.
Persze tudom, hogy ez teljes mértékben lehetetlen, hisz az eltöltött hat hét alatt máris fogyott 10 kg-ot és azt irja, hogy lelkileg teljesen össze van törve, de remélem, hogy nem lesznek rá hatással a többi elitéltek és, hogy ebből okulni fog.
Nekem van tőle egy 17 hónapos kislányom és egy hat és féléves kisfiam, akiket szeretnék vele együtt tisztességgel és becsülettel felnevelni.
Aztán remélem erre az időre soha többé nem kell még csak gondolnunk sem.

vendég! :)))

neked is igazad van abban, hogy valamiképpen kategorizálni kellene az elitélteket. Akár fajuk, akár az általuk elkövetett büncselekmény nagysága szerint.
Talán akkor nem lennének odabent sem ennyire élesek a hatalmi harcok, mint ahogyan hallom, hogy meg kell küzdeniük egymással. /és ezt szó szerint értem, már ha jók az értesüléseim/
A dohányzó, illetve a nemdohányzó szakról viszont még soem hallottam?
Tényleg létezik ilyen?
A nemdohányzóban valóban kevesebb a cigány? - és lehet választani?
Ha az ismerősöd a nem dohányzó szakaszra került, akkor ot mégis mi a problémája?

Kiábrándult

"egy válás jobban tönkreteszi az ember életét, nagyobb kárt okoz, mint amennyit rá lehetett kenni Szecsike párjára."

  • ezt hogy érted?
vendég # 2006.02.10. 19:19

Nem semmi...
Azt hiszem én is halottam valami ilyesmit.
Mindenesetre őrjítő lehet,ha olyanért ítélnek el amiben nem volt részem!Nem is tudom mit csinálnék???
Láttam a napokban a tv2 riportot,hát számomra meggyőző volt a vallomása ennek a pasinak!Meggyőződésem,hogy nem hazudik ebben az ügyben konkrétan.Lehetséges,hogy majd egyszer kiderül,hogy kik is a valódi tettesekí,!Gondolom ha így lesz a pasi kap egy laza BOCS,tévedtünk!-et és slussz.Onnantól kezdve ülheti a másik jogos ítéletét,és annyi..
Itt a bv-ben azt is mondta az ismi,hogy a múlt héten engedtek előzetesből 3év után valakit,akinek a tárgy cselekményhez kötött büntetése 2év 4hónap lett volna!!!
Ezzel szemben ültették 3évig!!!Kártérítés vagy ilyesmi???áááááááá,semmi!

kores # 2006.02.10. 18:07

Én szobeszédet hallottam,hogy a kormány a móri fiokban tárolta a Kulcsár bulis papirokat oda folytak be és tovább az eltünt millárdok.papirokat összeszedték tanukat elintézték.
mi kell méág hogy ne derüljön ki az igazság,még jo hogy nem titksitották azt is 80 évre mint az olajos bulit,
Nincs még egy ilyen ország ahol egy nyilvánvalo bünügyet titkositanának

vendég # 2006.02.10. 15:48

Nem vétlenek persze a Móri elfogott emberek,de NEM EBBEN AZ ÜGYBEN VÉTKESEK,az holtbiztos szerintem is!!!

vendég # 2006.02.10. 15:47

Igy van!Beszélgetünk...ennyi.:)
Nem fajgyűletről van szó,de érdekes,hogy a legtöbb problémát a romák okozzák MINDENHOL!A vérükben valahogy ez az egész szerintem...
Úgy képzeld el,hogy a jelenleg fogvatartott ismerősöm 50E.-s óráját az első pillanatban helyből lenyúlták még az "elosztóban".Ott ahol várta,hogy hova is kerül majd a Venyigén belül?!Egy BÖRTÖNBEN LOPTÁK el!!!Kérdem én,ha itt LOP,akkor HOL NEM???
Na lényeg a lényeg,végül MEGLETT az óra,mert ő maga ugyan NEM mószerolta be a TOLVAJT,de egy más valaki a társak közül beszóltak a smasszeroknak,hogy ennél és ennél kell keresni,mert OTT VAN!Hát meg is motozták a megjelölt személyt,és lám-lám ELÕKERÜL AZ ÓRA!:)
Állítólag ezért a kis incidensért plusz 1-2évre számíthat a TOLVAJ!
Igen,nekem is az a véleményem,hogy az a cigány,AKI ÚGY VISELKEDIK!

kores # 2006.02.10. 14:07

nem ide tartozik a Móri ügy de valszinüleg nem azok követték el akiket büntetnek érte,de egy biztos az a kettő megérdemli hogy örökre bezárják annyi minden van a rovásukon.
Mór a politika müve volt a Kulcsár buli végett.(szerintem)
Idevágo:Én is fürödtem lavorban a zárkában mert volt igényem rá,ezek aproságok valoban,az is igaz hogy bent a kissebbség van többségben.és nem mondatom hogy azért nem szeretek egy egy emberfajt mert más a börszine de aki eddig nekem rossszat akart kint is és bent is az mind cigány volt,ugy hogy engedtesssék meg hogy némi ellenszenvem legyen a romákkal kapcsolatban
nem azért cigány valakimert annak születik hanem azért mert ugy viselkedik
Még a köznyelv is ugy monja:ne cigánykodj(ha valami rossszat tennél)
megint csak azt mondom ez egy forum és mindenkinek még ha ellentétes véleméyne van akkor i s jo ha elmondja ,jo ha megbeszéljük,tán valaki tanul belőle és akkor már van haszna ,

Order (törölt felhasználó) # 2006.02.10. 12:02

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

vendég # 2006.02.10. 11:35

"ha sokminden egybe esik,nehéz az ártatlanságot bizonyítani..."
Hogy őszinte legyek,nekem a Móri ügyben KÉTSÉGEIM VANNAK,s lám ott ül mégis életfogytiglan!