TÖKÖLI BV


aphrodite # 2006.07.13. 05:17

Sziasztok!

Tud valaki valamit a tököli böriről? Milyenek a körülmények és egyeltalán milyen ott? Mit hallottatok róla?
Vagy hülye kérdés, de hol a "legjobb"? Ha valaki tud valamit, lécci írjon! Előre is köszi!

Babi27 # 2006.07.13. 07:10

Szia aphrodte

Én úgy tudom hogy a Kecskemét és Baracska az egész jó hely. De ha börtönbe mész, akkor inkább Baracska. A párom Állampusztán van de ö fogházba. A körülményekhez képest az is elég jó hely.

Üdv Babi

monalisa1 # 2006.07.13. 07:38

Én már hallottam olyan esetről is, hogy valaki X intézménybe kérte a bevonultatását mert szerinte ott elég jó a koszt...

aphrodite # 2006.07.13. 15:04

Köszi Babi!

Nem én megyek böribe:-), a párom (fegyházas) van Sopronkőhidán:-( és felajánlották neki, h áthozzák Tökölre, de nem tudjuk mi legyen! De azért ezt megmondom neki!

Szia

monalisa1 # 2006.07.13. 17:10

Nem tudom hogy te hol laktok, de vedd figyelembe, hogy az egyes látogatások esetén nem mindegy az utazás távolsága és annak kötsége.

Tehát lehet hogy egy Tökölre való áthelyezésből akár jó dolog is kijöhet.

julius # 2006.07.13. 21:36

Baracskát sokan emlegetik, mint jó helyet, de már beszéltem több ottani fogvatartottal, akik csak rosszakat mondtak róla.
(Mondjuk nem voltak máshol.)

aphrodite # 2006.07.14. 04:50

Köszi mindenkinek a reakciót!

Tőlem kb. 20 km-re van Tököl, most meg Skőhidára járok, oda-vissza 450km. De bárhová elmegyek csak Õ legyen a lehető legjobb körülmények között! (nem a kajára gondolok, hanem az őrökre, nevelőkre, szabályokra, higiéniára, meg a nyugira) De gondolom ezzel mindenki így van!

Köszi mindenkinek és ha hasonló cipőben jártok, akkor KITARTÁST nektek is!!!

Lorcsi # 2006.07.14. 08:26

Tököl jó! A legemberségesebb talán az összes közül!
Az én drágám Állampusztán van, ő is fogházas, de az egy pokol!!! És nekem 660 km oda-vissza!
Babi!
A te párod EVSZ-es?

Babi27 # 2006.07.14. 10:24

Szia Lorcsi

Sajnos nem tudom mit jelent az EVSZ. A párom halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében tölti ítéletét.
Lorcsi a te párod melyik épületben van?
És miért olyan pokol neki?

Lorcsi # 2006.07.15. 07:00

Az EVSZ az enyhébb végrehajtási szabályok-at jelenti! Ha fogházas a párod kérhetné, bár nem tudom mennyi időt töltött már ki az ítéletéből...
Az én drágám az "A" körletben van!
Az EVSZ keretében hazajárhatnak 7végén!
Azért pokol, mert óriási a megkülönböztetés, a kivételezés! Mást hazaengednek minden gond nélkül 5+1 napra, mi pedig még a 7végi hazajövetelért is anyit harcolunk, hogy az hihetetlen.Azzal magyarázzák, hogy nem indokolt a sűrűbb kapcsolattartás, és amúgy is augusztus 4-én szabadul. N em tudom, mi indokolja jobban a kapcsolattartást, mint hogy valakinek van egy 1 éves gyereke, akit 4 hónapos korában látott utoljára... De már volt itthon 2szer hétvégén, de azt is én harcoltam ki a parancsnoknál!
A te párod dolgozik? Azért ha van lehetőségetek, próbáljátok meg kérvényezni az EVSZ-t!
Egyébként ti hol laktok?

aphrodite # 2006.07.17. 04:39

Köszi mendenkinek a választ!

Babi27 # 2006.07.17. 12:40

Szia Lorcsi

Hogy harcoltad ki a parancsnoknál, hogy hazaengedjék a kedvesed?
A párom két honapja van bent és novemberben szabadul. Akkor is kérvényezheti az EVSZ-t ha félévet, kell letöltenie? Õ gondatlan halálos közúti baleset miatt van bent.
Az én párom egyébként dolgozik, és Nyiregyháza élünk.
Egyébként te hogy viseled, hogy bent van a kedvesed? Én nagyon nehezen sajnos nem tudok beletörődni, hogy be kellet mennie.

Lorcsi # 2006.07.17. 14:55

Szia Babi!

Mi is Nyíregyházán élünk:-)
Én már jobban viselem, hogy bent van, bár én már lehúztam 8,5 hónapot, és már csak 19-et kell aludnom, amíg végleg szabadul. Így már könnyebb!
Három hónap után kérhetitek az EVSZ-t, de ne ő kérje, mert az semmit nem ér, hanem te kérd ügyvéd által. Ebben tudok neked majd segíteni, ha gondolod - így hogy Nyíregyházi vagy - mert a mi ügyvédünk már nagyon sokat csinált! És mivel ez április 1. óta lehetséges, sajnos nem is tudja inden ügyvéd a módját! Az én ügyvédem sem tudta. Én jártam ki, ő szinte csak aláírta a papírokat!
Én úgy harcoltam ki, hogy a nevelő nem engedélyezte az eltávozást, én pedig mindig felhivattam az ügyvéddel a parancsnokot!
Nagyon tartanak ott az ügyvédektől!
Az én drágám most 7végén is jön haza, lehet hogy 6 napra!!!
Mindenképpen kérd meg az EVSZ-t ha anyagilag tudjátok vállalni, a 7végi utazást, mert érte kell menni és vissza kell vinni! Ez 30ezer forint!
Én 8,5 hónapja erre dolgozom:-)
Az én párom is dolgozik.Biztos ismerik egymást, hisz a "börtön szlenggel" élve, "földiek" :-)
Kitartás! Bele kell törődnöd, el kell fogadnod, és segítened, ahol tudsz! Egyébként rámentek mindketten! Tudod, amibe nem halsz bele,attól csak erősödsz!

Nelcsi # 2006.07.17. 18:41

Sziasztok!

Kedves Babi,és Lorcsi!

Az én párom is Állampusztán van,nemrég került oda,most fogok lemenni elöször ott meglátogatni.Sajnos még nincs itélete(illetve jogerős már van,de még van más ügye is)most majd az összbüntetést várjuk."nagy"ítélete miatt,nem dolgozhat.A "vége"2-3 év között lesz.Május óta dobálják,Pesten kezdett,aztán Kecskemét,és most Állampuszta.Az első ügyvéddel sajnos nem jártunk jól...most fogok egy Pesti női ügyvédet fogadni,lelkiismeretesnek tünik.Voltam 3 hete az OPK-ban,és adtam be kérelmet,feltüntetve családja Pesti lakhelyét,édesanyja szívbetegségét stb. Én egyébként Egerben élek.Fogalmam sincs van-e esélye Pestre,vagy környékére kerülni(?) Jobb lenne közelebb,meg "jobb"böriben.:)Reménykedünk.Néha nagyon elkeseredek,de egyszer ugyis vége lesz,tudom.Ha volna vmi gondolatotok,(tipp,tanács,jó szó)ezzel kapcsolatban,szívesen fogadom.
sziasztok:Nelcsi

Babi27 # 2006.07.17. 18:47

Szia Lorcsi

Nagyon szépen köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál, és hogy sokat segítettél.
Én most nem vagyok Nyiregyen mert, elköltöztem erre az időre édesanyámhoz Budapestre és itt is kerestem új ügyvédet mert az előző semmit nem csinált. Holnap fel is hívom az ügyvédet és megkérdezem, hogy tud-e ebben segíteni nekem, ha nem keresek újat. Remélem, találok olyat, aki tud nekem segíteni.
És te milyen papírokat szedtél össze, amit, az ügyvédet aláírt?
Az anyagiak nem számítanak nekem, az lenne a legfontosabb, ha ö minden hétvégén velem tudna lenni. Így könnyebb lenne elviselni.

Babi27 # 2006.07.17. 18:56

Szia Nelcsi
Nekem az ügyvéd ajánlotta, hogy írjak egy levelet a B. V. bírónak hogy helyezzék el páromat Kecskemétre, mert mi azt halódtuk, hogy a fogházasoknak ott nagyon jó. Meg is írtam a levelet és három hét múlva már reagáltak is és engedélyezték az áthelyezését. De a párom meggondolta magát és azt mondta már nem akar sehová menni mert már itt megszokta és erre a "kis időre" már nem akar menni sehová. Én azt mondom próbáld meg te is és hátha neked is össze jön. CIM: Büntetés Végrehajtási Intézet 1055 Bp. Markó u 27. sz.

aphrodite # 2006.07.17. 20:11

Szia Babi!

Megkérdezhetem, h nagyjából mit írtál a levélben? Mivel indokoltad, h szállítsák el?
És mennyi idő után írtad ezt a levelet?

köszi

Lorcsi # 2006.07.17. 20:58

Babi!

E-mail-ben elküldöm Neked a kérelmet, (ezt én írtam, az ügyvéd csak ellenjegyezte) és ehhez kell még 1 ügyvédi meghatalmazás! Ennyi! 20.ezer forintnál ne fizess érte többet!

Nelcsi!

Addig amíg a párodnak folyamatban lévő ügye van, addig pokol Állampuszta, de kitartás!!! Ha kompromisszumképes, jó lesz neki ott! Az én páromnak is csak annyi a baja, hogy nem képes felfogni, hogy nem 1 wellnes szállóban van :-)
És vége lesz, hidd el! Látod, már nekem is csak 19-et kell aludnom, de ha most gyorsan befejezem a munkámat és alszom, akkor csak 18-at:-)
Kitartás csajok!!! Ez egy átélendő állapot! Valamiért biztos ezt az utat szánta nekünk a jó Isten! Hát akkor menjünk rajta végig, de erősen!!!
Egyébként ha van kérdésed, szólj, sajnos én már elég profi vagyok a dolgokban, lassan jogi másoddiplomát kaphatnék :-)

Babi27 # 2006.07.18. 07:30

Szia Lorcsi

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Az e-mailt még nem kaptam meg, biztosan, azért mert még nem küldted el, de ha elküldöd örök hálám neked.
Lenne még egy kérdésem. A jutalomlátogatást hogy tudnám elintézni? Vagy azt a drágámnak kell intézni?

Szia Nelcsi

Írj a rossz anyagi helyzetről, meg arról amióta bent van még rosszabb az anyagi helyzet, nincs akire, számítsak, lelkileg engem és a páromat is megviselte.... Meg ilyesmi. Sajnáltatni kell nagyon magad, alázatosan írd meg a levelet.

Babi27 # 2006.07.18. 07:32

A levelet egy hónap után küldtem el miután be ment a párom. És három hét múlva válaszoltak is.

Nelcsi # 2006.07.18. 12:13

Sziasztok.

Köszi,hogy írtatok.
Lorcsi! A későbbiekben nekem is nagy szükségem lenne arra a kérelem szövegre,mert mi is szeretnénk majd "eltávot" kérni.Ha nagyon szépen megkérlek átküldenéd nekem is?Köszönöm szépen.Bár nem tudom,ezt mikor kérhetjük,gondolom,ha már meglesznek az utolsó ítéletek,és az összbüntetés.Az egész 3 évtől biztos nem lesz több,legrosszabb számítások szerint se,ha pedig optimistábbak vagyunk,akkor csak 1 év 7 hónap.igaz most még nagyon az elején tartunk.
Babi! Az OPK-hoz én már 3 hete beadtam azt a kérelmet,feltüntetve,az anyagi helyzetet,Pesti lakóhelyet,gyereket,és betegségeket(édesanyja szívbeteg,és nem tud utazni),azt mondták 1 hónap a válaszig.tehát elvileg egy hét mulva megtudom(a címemre kiküldik),hogy engedélyezik-e az áthelyezést,vagy sem.
Egyenlőre tényleg pokol ott neki,ahol ő van senki nem dolgozik,ítéletre várnak,és sok a kissebbség,16-an vannak egy zárkában,és abba is belekötnek(mármint a többiek),ha a párom ujságot olvas,mert hát azt minek?Mondjuk szerintem jó páran olvasni se tudnak.Szóval elég gáz.A csomagot is amit küldtem 1 nap alatt szétlopták tőle. Hát persze,hogy azt szeretnénk ha jobb helyen lenne!Szerencsére a telefon működik,és 2 naponta tud hívni.Ha valaki tudja,mi az a jutalomlátogatás,és mikortól,hogyan lehet elintézni,kérem írja meg.
Köszönöm,sziasztok

Nelcsi.

Lorcsi # 2006.07.18. 13:36

Sziasztok!
Holnap küldöm mindkettőtöknek, csak elfelejtettem, hogy ezen a gépemen, csak a fogház-kérelem van, de holnapra elküldöm!!!
Jutalomlátogatást ők tudnak intézni, dícséret ellenében! Nelcsi! Ez a ti esetetekben, 1előre kizárt, mert dícséret, dolgozóknak jár + foly.ügy! Állampuszán ez azt jelenti, hogy pl. én szombatonként jártam beszélőre 12-től, de ha a drágám kért volna jutalombeszélőt, akkor mehettem volna 1/2 9-től és 12-től is 1,5 óra beszélőre!
Babi!
Előbb az EVSZ-t kérjétek, addig semmi jutalmat, se spájz-emelést, se jutalomcsomagot, semmit! Rövid az időtök!Ez gond lehet!Az én drágámnak is mindig ezzel érveltek, pedig neki 14 hónap börtönbüntetése volt!Ebből végül 9hó 10 napot tölt, mert közben fogházasítottam!
Ha holnap elküldöm, már intézheted is. Kb. egyszerre érjen oda,minthogy letelik a 3 hónap!Ítélet szerint 6 hó a fogház, vagy már kedvezménnyel???Ez lényeges!
Nelcsi!
Nem értettem pontosan, de felételezem, börtönbüntetésetek lesz, azt előszöz kérni kellene átminősíteni fogházzá (6 hónap ) és utána az EVSZ-t kérni.Folyamatban lévő üggyel semmit nem kap, még jutalombeszélőt sem!
Végül, Nelcsi! Kérlek ne általánosítsd a kissebbséget! Mi is oda tartozunk pl.! És nem hogy olvasni tudunk, de én pl. egyetemet végzett közgazdász vagyok, és a párom is értelmiségi!
Holnap küldöm nektek a kérelmet!
Vigyázzatok Magatokra!
Kitartás!

Nelcsi # 2006.07.18. 14:48

Sziasztok! Kedves Lorcsi!

Ne haragudj,sajnálom,ha félreértetted.Nekem nincs bajom a romákkal,sőt,akik ismernek tudják,hogy közel 2 évig volt roma párom,mai napig Bódit hallgatok,és szépen éltünk.Nekem azokkal a buta sötét emberekkel van bajom(akár roma,akár nem)akik abban a zárkában vannak,és nekik ciki ujságot olvasni,meg a páromat zaklatják.Szóval nem általánosítás volt,csak megjegyzés,arra vonatkozólag,hogy milyen emberekkel rakták össze őt.Valószínű örülnék-gondolhatod-ha az értelmiségi pároddal tennék össze,mert akkor lehet,hogy nem hozzá vagdosnák a többiek a nadrágokat,hogy hajtsa össze,és provokálnának veszekedést,másról nem beszélve.Hát sajnos ez van.Mi most már a 4.-ik hónapnál tartunk(böriben),de ugy tudom 6 hónap után kérhetjük a fogház fokozatot.Erre vonatkozólag van vmi tanácsotok?Vagy folyamatban levő ügyeknél,nem lehet kérni,csak ha meglesz az összbünti?Azért kérlek szépen jó lenne a fogház-kérelem is,és az eltáv-kérelem is.Lassan csak odajutunk,nem?:))Köszönöm a választ,szia.
Nelcsi.

Babi27 # 2006.07.18. 19:39

Szia Lorcsi

A drágámnak a fél éve már kedvezményes. Bírósági ítélete 1 év fogházbüntetés, büntetés fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható. Már beszéltem az ügyvéddel is azt mondta mindent, megtesz, hogy segítsen, remélem így lesz. Nagyon szépen köszönök neked mindent Lorcsi, és várom holnap az e-mailt. Két honapja csak ezzel foglalkozom hogyan tudnék a drágámnak segíteni, de mindenhol falba ütköztem, remélem ez sikerülni fog, mert ha nem akkor tényleg nem tudok már segíteni neki.
Lehet, hogy rövid az idő így nem kaphatja meg az EVSZ-t? Pedig én abban reménykedem, hogy mivel ö nem köztörvényes így jobban megkapja a kedvezményeket.

Babi27 # 2006.07.18. 19:41

Lorcsi még egy kérdés a párod miért nem kapta meg az EVSZ-t?