Csalás, sikkasztás?


kovacsz # 2011.01.27. 16:42

Gyanítom, hogy a bizományba átadott áruról pedig neki van valamiféle szállítólevele, vagy átvételi elismervénye.

deep04 # 2011.01.27. 16:43

De papír szerint én azt kifizettem.
Csak ő akar túlszámlázni,mintha nem lenne kifizetve.

kovacsz # 2011.01.27. 16:47

Nem lehet megálmondni. Mindkettőtöknek pontosítani kell a könyvelését, a számklákat, stb. Ő küldjön egyenlegközlőt, mely számlák hogy vannak kifizetve, ti küldhetitek az átvételi elismervényeket. ( nem is tudom miért nem átutalás, vagy pénztárbevételi bizonylat, stb. ) Ha szerintetek minden rendben menjen ő perre és ha igazatok van ti nyertek.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.27. 17:31

De szeretem az ilyen kristálytiszta tényállást. Előbb "Volt egy szerződésünk, ami nincs kifizetve", kicsivel később pedig már minden ki van fizetve. Papír szerint.

kuka Ati # 2011.02.01. 08:58

Sziasztok!

Szeretném kérni a véleményeteket illetve akinek van annak a tapasztalatát.

Egy volt munkáltatómnál 900000 Ft értékben sikkasztást követtem el, egyetlen alkalommal. Úgy váltunk el egymástól a céggel, hogy ha a kárt megtérítem akkor nem jelentenek fel. Ennek ellenére ők másnap feljelentettek amiről nekem csak hónapokkal később lett tudomásom amikor beidéztek. Közben természetesen én a kárt teljes mértékben megtérítettem. Én közvetítői eljárást kezdeményeztem, amit a volt munkáltatóm elutasított. Az ügyészségről ma kaptam egy levelet amiben ezt le is írták. Az ügyész viszont megjegyezte, hogy ellenem felróható 1 rendbeli magánokirat hamisítás is. Én a rendőrségi nyomozati szakaszban is mindent elismertem, nagyon megbántam és elmondtam, hogy a nehéz anyagi körülményei miatt tettem, de nagyon megbántam. Szerintetek most mi várható? Tárgyalás? Milyen ítélettel?
Köszönettel:
Attila

guba # 2011.02.01. 09:40

Pár hónap felfüggesztett.

sidosi # 2011.02.22. 15:47

Üdv!

A segítségeteket kérném,hitel csalással vádolnak, az abból áll,hogy vásároltam egy gépjárművet hitelre,nem fizetés miatt ezt a bank felmondta(álláselveszítés)pénzre volt szükségem és hülye fejjel eladtam.Mire számíthatók a tárgyaláson?Nem vagyok büntetett.
Előre is köszönöm a választ.

lakatosviktor # 2011.02.23. 12:20

Csalás akkor valósul meg, ha bizonyítást nyer, hogy Önnek nem is állt szándékában fizetni a hitelt.

Az autó eladására egyébként a hitelszerződés alapján volt joga?


Dr. Lakatos Viktor ügyvéd

guba # 2011.02.23. 13:26

Ez hitelsértés. Pénzbüntetéstől néhány hónap felfüggesztettig.

berilla # 2011.04.02. 20:08

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. Volt élettársammal 5 hónapig voltam együtt, közben vettünk közösen dolgokat. Konkrétan: takarmány a lovaknak, 1 fazék, sampon, borotvahab. Ezen kívül egy plazmatv, aminek értéke 160 000Ft, de 0-ásban hoztuk ki,hitelre és egy 10 000Ft értékű telefon, amit szülinapomra kaptam a volt barátomtól. Ő ezeket a cuccokat nem kérte vissza tőlem, megegyeztünk, hogy a tv hitelét én fizetem, és nálam marad. Én nekem lett egy másik élettársam, erre a volt barátom úgy bedühödött, hogy feljelentett a rendőrségen, hogy nem adom vissza a cuccait, azt, hogy a tv-vel megegyeztünk., hogy én fizetem a részleteket, letagadta, hogy mondta. A telefonra azt mondta, hogy az, hogy ajándékba vette, azt ő úgy gondolta, hogy a kapcsolatunk végén visszaadom. Én fellebbeztem a házkutatás miatt, de az ügyészség visszairt, hogy jogos volt, sikkasztás, mert nálam voltak a keresett cuccok. Ezután szembesítés volt a rendőrségen, ott a rendőr hölgy azt mondta, szerinte ez nem sikkasztás, mert közösen szereztük a cuccokat, együttélésünk alatt a barátommal. Most ez az, vagy nem? És mire számitsak, még sose voltam büntetve, és hogy ujjlenyomatot akarnak tőlem venni, ezt nagyon megalázónak tartom. A sikkasztott értéket több mint 200 000Ft-ra tartják.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.02. 23:32

Ez nem büntetőügy hanem magánjogi vita.

berilla # 2011.04.06. 11:11

T. Béla!
Köszönöm a válaszát, és érdeklődnék, hogy miért kell bemennem a rendőrségre, hogy ujjlenyomatot vegyenek és nyilvántartásba vegyenek? Az a helyzet, hogy van városunkban egy rendőr, aki engem és páromat mindenféle mondvacsinált okok miatt ki akar rakni városunkból. Mit tudok tenni ez esetben? Tanuk is vannak erre,hol tudom jelenteni, ezt a rendőrt, mert elegem van belőle, körülbelül 10x állított meg nyilvános helyen, vagy jött a kapum elé, hogy azonnal adjam vissza a cuccokat, és ha visszaadtam, akkor majd polgári peres uton követeljem vissza.
Válaszát köszönöm. Tisztelettel:M. Szilvi

Kovács_Béla_Sándor # 2011.04.06. 11:31

A gyanúsítással szemben, meg az egyes cselekményekkel szemben is lehet panaszt tenni.

berilla # 2011.04.06. 18:19

Tisztelt Béla!
Hol lehet panaszt tenni, és mi a pontos megnevezése, rágalmazás, vagy becsületsértés, esetleg más?
Üdv.:M.Szilvi

elegant # 2011.04.20. 12:33

Kedves fórumozók!

Szeretném a problémámat megosztani veletek és tanácsot kérni:

Kb 3 és fél évvel ezelőtt hajnalba kopogtatnak az ajtómon.Rendőrség.Csalás miatt őrizetbe vettek.
Éjszaka a fogdán,majd másnap hulla fáradtan délután kihallgatás.Akkoriban kaptam 8-10 alkalommal a számlámra kisebb átutalásokat.10-15 ezer forint körüli összegeket.Én nem nagyon törődtem vele,nem tudtam,hogy honnan jön,de elkövettem azt a hibát,hogy nem nyomoztam utána,hogy miért kapom.A rendőrségen valaki feljelentést tett ellenem,hogy én szervezek rendezvényeket amire ő átutalta a belépőjének az árát de utána eltűntem.Kiderült,hogy ezek a pénzek egy állítólag általam rendezett eseménynek a jegyárai voltak.
A kihallgatáson tudtam meg ezeket az infókat ahol közölték velem,hogy ha nem ismerem el akkor 3 hónapig őrizetbe vesznek,de ha elismerem akkor mehetek utamra a tárgyalásig.Én voltam olyan hülye,hogy elismertem eme pszichológiai nyomás hatására mert ha tényleg 3 hónap akkor addig a vállalkozásom és a munkahelyem tönkre ment volna...
A kihallgatás utána hazakísért 3 nyomozó és lefoglalták a számítógépemet,majd kaptam egy levelet pár hétre rá,hogy nem találtak rajta semmit...persze a gépet azóta sem kaptam vissza....majd eltelt közel 4 év és ma kapom az idézést a tárgyalásra....
Én közben arra jutottam magamban,hogy valamelyik ex beosztottam vagy alkalmazottam szúrt ki velem.
De nem értem a dolgot,mert ha én szólok 8-10 embernek,hogy bosszút álljak egy esetleges haragosomon és utaltatok a számlájára összegeket,majd teszek egy feljelentést,hogy átvert valamivel amiért én fizettem akkor az illetőt meghurcolják holott nem találnak semmi bizonyítékot nála a lakásán,sem pedig a számítógépén?

Ebből a dologból,hogy jöhetek ki pozitívan.Vallomást lehet visszavonni?

Köszönöm

ObudaFan # 2011.04.20. 17:46

Formálisan lehet, csak ha neked mondaná valaki el ezt a történetet ebben a formában, valószínűleg te is nehezen hinnéd el. Keress egy védőt.

kovacsz # 2011.04.20. 20:47

elegant:

Ez így nagyon életszerűtlenül hangzó történet....

guba # 2011.04.21. 05:27

Vallomást nem lehet visszavonni, amikor kioktattak elmondták, hogy amit elmondasz felhasználható bizonyítékként. Azt sem javaslom, hogy arra hivatkozzál, hogy előzetessel fenyegettek meg és ezért tettél hamis tartalmú vallomást. Azonnal figyelmeztetne a bíróság, hogy mást bűncselekmény elkövetésével hamisan nem vádolhatsz, és a rendőrséggel szemben még azt is nehéz bizonyítani, ha összevernek, megerőszakolnak, vagy kilövik a szemedet, és ha az egyéb bizonyítékok arra mutatnak, hogy mégsem vagy ártatlan, akkor a hamis vádat is megkapod még a végén.

elegant # 2011.04.21. 11:11

értem...és akkor mit tanácsoltok?ismerjem el és javasoljam,hogy visszafizetem a károsultaknak az összeget majd fogadjak egy magánnyomozót és kerestessem meg azt aki megszívatott?

ObudaFan # 2011.04.21. 12:40

Keress egy védőt, és vidd el hozzá a jegyzőkönyvet, amiben a vallomásod szerepel, és minden egyéb iratot, ami az üggyel kapcsolatban rendelkezésedre áll.

V. Gábor # 2011.05.01. 11:01

Üdvözlöm Önöket!
Előre is elnézést a litániáért!!!
Kérdésem, és problémám a következő lenne!
Volt nekem egy barátom, akinek született egy álma, hogy létre hozzon egy tv csatornát. Pénze szinte semmi, egy befektetőre várt, aki véleményem szerint soha nem is akart neki pénzt adni. _Nagyjából egy évig ment az álmodozás, hogy jön befektető, lesz pénz, lesz vidám jövő! Eközben én minden pénzemet szinte az Ő álmaira forditottam, remélve, hogy valóban beindul a televizió.
REngeteg dolgot, bútorokat, szolgáltatókat, én fizettem, emellett "barátom" tankolását, kávépénzét ha tárgyalni ment, egyszóval szinte eltartottam.
Rengeteg pénzt fektettem bele. Az elején ha folyt be valami kölcsön, abból volt hogy rendezett valamennyit.
Ő vásárolt gépeket, eszközöket, amik élesre voltak állitva, napi használatba került, próbák folytak stb.
Minden készen állt a kezdésre, kivéve a "barátom" része. SE szerződések nem voltak, amiből egyáltalán pénz jöhetett volna, és mint két napja kiderült, hogy a gépeket sem fizette ki! És itt jön a probléma! Nekem tartozás fejében papiron fedezetként átadta a gépeket, és kikötöttük, hogy amennyiben megadott határidőig nem fizet, a gépek tulajdonjoga engem illet. TErtmészetesen kijelentette h minden az övé, másnak nem adta zálogba, csak az a ö saját tulajdona!!!
2 napja éjjel 23 órakor házkutatás nálam, garázdaság, és önbiráskodás miatt. A "barátom" vezette hozzám öket, mondván h Ő nem is tudott róla, h én elhoztam a gépeket. Bevittek, páromat(8 hónapos terhes) riogatták, és sajnálták, hogy nem lehetek majd ott a szülésnél, hiszen ha nem adom át a gépeket(ami papíron ugye már az enyém) akkor előzetes, 30-60-90 napra...
Tekintve hogy remekül időzitettek, ügyvédet éjjel 2 kor nem tudtunk elérni(annyi volt mire berétünk a kapitányságra) mérlegeltem, és kénytelen voltam a gépeket beszállittatni, hogy kiengedjenek, hiszen itthon a családom, egy 2 éves kisfiam, a párom, és a pocakban a kis jövevényünk)
ELméletileg a cégek, akik átadták a gépeket a "barátomnak", tettek feljelentést, hogy ök nem kaptak pénzt.
Nekem még egy két dologról eredeti számlát is adott a "barátom", a papir mellé, hogy megbizonyosodjak h tényleg az övé(hiszen hazudott nekem eleget már)
jövö héten kell bemennem vallomást tenni, gépeket lefoglalták. Nekem papíron leírva is elismerten 7.1M forinttal tartozik, gépek vásárlási értéke állirolag kb 16M!
Gépek leadva, amik jelenleg az én tulajdonomat képezik! létezik az, hogy igy elvehetik? Ez nem polgári per hozománya, hogy eldöntse a biroság, kié is valójában?
Inditványozhatok e én olyat, h a gépeket visszakapjam? Mmit tehetek? Nem úszhatja meg az ember. Most mindenki, akinek bármit adott, akár ajándékba(laptop, LCD tv) viheti be a rendörségre leadni, mert állitolagosan büncselekményböl származik...
Igaz barátaim azt mondták, kár volt leadni, hiszen engem is legkésöbb 72 óra mulva ki kellett volna h engedjenek, majd a bíróság eldöntötte volna, h kié a gép! Amit ha esetlegesen értékesitettem volna, akkor is jóhiszeműen, hiszen nekem a pénzem kellett volna. Megbiiztam egy követeléskezelő céget is, ök sem jártak sikerrel a gépeket a "barátom" nem tudta akarta visszavásárolni,meg volt nyugodva, h ugysem teszünk semmit...
Igaza lett. Őt hamarabb kiengedték, mint engem, neki nem volt házkutatás, és mint a rendörségen mondtéák, letelt a 12 órája, ki KELLETT engedniuk? Itt kérdeztem meg, hogy miért, engem nem kellett volna, én maradtam volna őrizetben, ha nem hozatom be a gépeket??? Hát normális dolog ez???? Mit tehetek? Segitsetek! Minden vagyonom ráment erre a szemétládára, a családom látta kárát ennek!! Jelenleg esélyem sincs a pénzemet megkapni, a gépeket már nem tudom értékesiteni, mi lesz igy ezek után? Visszakerülnek az ezek szerint eredeti tulajukhoz a gépek, a srác meg megússza? Az oké, h ellenem akkor elkövette a csalást, és elvileg sikkasztott, de egy dolog biztosan megnyugtatna: Ha éveket kapna ezért, és nem felfüggesztve. Hiteles háza és autója van csak... Várom válaszaitokat.

G

V. Gábor # 2011.05.01. 11:11

Jah, és még hozzá tartozik, hogy érvényes munkaszerődésem van a mai napig "barátom" cégével, egy Zrt-vel. Vezérigazgató helyettes pozicióban, havi 400e forint fizetéssel.
Bejelntve nem lettem, fizetést egyszer kaptam(200e forintot)2010 február óta voltam jelen, de csak júniustól kötöttünk szerződést.
És mind a mai napig nincs felmondva? Mit tegyek? küldjem el én a felmondásomat, akár visszamenöleg is, vagy hagyjam igy, ha már ő szemét volt, mondjak fel a mai nappal, és az eddig tartó idöszakra, ami majdnem egy év, követeljem a fizetésemet?? (tudom, ez sem szép dolog, de borzalmasan sok pénzzel megkárosított, és ő sem mondott fel még nekem)

G

ObudaFan # 2011.05.01. 12:21

Részletesen végig kellene nézni, hogy milyen megállapodásokat kötöttetek, mi az, ami mindebből bizonyítható. Mindenesetre ha a gyanú önbíráskodás és garázdaság, akkor azt azért nem igazán írtad le, hogy pontosan milyen magatartással gyanúsítanak. Hogy őt miért csak előállították, veled szemben pedig miért lett volna indokolt - ha egyáltalán indokolt lett volna - az őrizet, azt ez alapján nehéz eldönteni.
A munkabéredet kérheted, az első körös követelés lesz a felszámolásban.

V. Gábor # 2011.05.02. 21:11

Az önbíráskodást az alapján vélelmezték, mert az emberke azt mondta, hogy önhatalmúlag hoztam el a gépeket, ő csak később lett értesítve róla(hazudik). Orgazdaság van garázdaság helyett, az pedig szintén nem valós, egyrészt mert nem lett értékesitve a fedezet, másrészt mert mindenről papirt irtunk, és volt ami mellé számlát is mellékelt, bizonyitván h az övé!!
Sajnos nekem a zrt-vel van munkaszerződésem, aminek se forgalma, se semmi tulajodna nincs... másnak szerencséje volt, a bt-vel van szerződésük, az legalább magánvagyonnal felel!!!
A munkabéremet meddig kérhetem? Tekintve hogy munkavégzés nincs, viszont még fel sem mondott nekem, és én sem neki, had ketyegjen, ha már ilyen görény volt!
Tehát mikortól célszerű felmondani? Vagy ezek után küldjem el, mert ha már megvádolt, nyilván nem fogunk együtt dolgozni(ezt már tudom kb fél éve, ilyen emberrel nem tudnék, de ettől függetlenül hivatalosan nem történt meg a felmondás)

G

Norbert0318 # 2011.06.06. 19:05

Tisztel forumozók!Egy kérdéssel fordúlnék önökhöz.
Közösképviselő vagyok és történt hogy egyik házam pénzéből utaltam át pénzt egy másik házamnak hogy a tető szigetelést megtudjuk csinálni mert leázott minden lakó,ez volt kb egy éve,és most nemrég óta vissza is került az eredeti házhoz a pénz ami át lett utalva.
Eközben abból a házból melyiktől pént utaltam kirúgtak és könyvizsgálóhoz kerültek a dokumentumok és ott láttszik hogy volt egy ilyen tranzakció,és hát felszeretnének jelenteni.
Az lenne a kérdésem hogy mire számíthatok illetve mit tudok most tenni.

Előre is köszönöm

tisztelettel KN