Bizalmatlansággal új miniszterelnök


Impossible # 2009.04.13. 14:02

vzoli,

te mit szívsz? :D

Impossible # 2009.04.13. 13:55

Kedves Tanárúr,

én szeretek vitatkozni, a könyvtár pedig csak felidegesít, lehet, hogy ezek nem kifejezetten jó tulajdonságaim, de egyelőre így állok. :)

Akkor most idézés nélkül szeretnék reagálni az Ön által írottakra, bekezdésenként.

A legutolsó bekezdésre:

Rendben van, ne vitatkozzunk "ténykérdéseken", tegyük fel, hogy elfogadom az Ön álláspontját, amely szerint a FIDESZ totálisan és lényegileg megváltozott. És akkor MOST mi a helyzet? :) Most az a helyzet, hogy jó úton járnak, és a jó utat támogatni érdemes.

A középső bekezdésre:

Ez a bekezdés egyébként nagyon tetszett. Sokat röhögtem rajta. :) (Nem tehetek róla, ez nem tudatos, csak úgy kibuggyant belőlem a röhögés.)
Egyrészt: nem azt mondtam, hogy az adócsökkentéstől keletkezik több munkahely, azt mondtam, hogy "jelentős adócsökkentés, munkahelyteremtés", azaz az adócsökkentéssel párhuzamosan, amellett munkahelyteremtés.
Másrészt: a válság előtt is helyes volt a FIDESZ (válságkezelésre alkalmas) elképzelése, válságtól függetlenül helyes az adócsökkentés és a munkahelyteremtés célul kitűzése, amelyek azonban a válság kezelésére is alkalmasak.
Harmadrészt: Európa országai - rajtunk kívül - így kezelik a válságot, éppen ezért azokat nemis érintette ennyire mélyen a válság, mint minket. Orbán Viktor az európai megoldást tartja helyesnek, minden ország ezt követi, egyedül Magyarország nem. Meg is lehet nézni az eredményét.

Az első bekezdésre:

Ön miért jár ugyanabba a templomba misére, ahova én? :) Nyilván van rá oka. Bizonyára van bennünk valami közös, mégis úgy tűnik, mintha nagyon ellenezné ezt a közös pontot. Érdekes.
Az Egyház - mint már rengetegszer írtam - nemcsak szentek gyülekezete, vannak hibái, hiszen a hozzá tartozó emberek is ugyanúgy gyakran hibázó emberek, mint amilyenek a rajta kívül állók. Viszont el kell határolni egymástól az Egyház tanítását az emberi cselekedetektől. Erről is írtam sokat korábban. A rossz emberi cselekedetek, a papok hibái, hülyeségei nem rontják le a tanítás érvényét. Ez olyan, mint pl. van a Ptk. szép szabálya, de nem tartják be. Namost akkor a Ptk. szabálya rossz? Nem az a rossz, hanem az a rossz, hogy nem tartják be. Nemigaz? Ez egy fontos különbség, amire már sokszor felhívtam a figyelmet, de aki jár templomba, aki kereszténynek mondja magát, annak illik is ezt tudnia. Az Egyház Tanítóhivatala hit és erkölcs dolgában (!) tévedhetetlen.

vzoli # 2009.04.13. 13:51

Én egy átlagos magyar ember vagyok.

Hiszek abban, hogy a hatalom és politika szférájában fehérek és feketék, jók és gonoszak, kiválasztottak és kárhozatot hozók állnak egymással szemben.

Hiszem, hogy az emberi kvalitás pártpreferenciákhoz kötött.
És tudom, hogy minél magasabban áll valaki az általam preferált párt hierarchiájában: annál inkább hivatott, és képes a világmegváltásra.

Tudom, hogy nincs ráhatásom a saját sorsom alakítására.
Ez kizárólag az általam szeretett/gyűlölt párt előjoga.

Meggyőződésem, hogy csak végletek léteznek.
És a másik véglet az, amelyik engem akadályoz.
Úgy általában is; de különösen az első véglet imádatában.

Mert csak végletekhez csapódva tudom elképzelni az életem.
Kell valami, amihez támaszkodhatok.
A kettő között, a saját lábamon állva csak az egyedüllét méla bizonytalansága venne körül.

Sokkal több időt töltök kétes helyeken alkalmi ismerősökkel politizálva, pártújságot lapozgatva, TV-t bámulva; mintsem a saját gyermekemmel.

És az sem érdekel, ha valaki azt mondja, hogy ha ennek az időnek csak a felét az önsorsom javításán való gondolkodásra fordítanám, már panaszra sem lenne okom.

Felülről kell felépíteni ezt a társadalmat, kérem!
És ha olyanoknak, akik néha még a saját egzisztenciájuk és családjuk felépítésére is képtelenek: akkor hát olyanoknak!

Itt kérem, kiválasztottak vannak: mi vagyunk azok!
A Józsi, meg a Béla is megmondta. A Gézáról már nem is beszélve.

A párbeszédre készség meg egy nagy marhaság.
Mi ugyanis mindig párbeszédre készek vagyunk.
A másik fél viszont tuti, hogy csak a hatalmat próbálja megszerezni, ha magunkkal egyenlő félnek tekintjük.
Ezért jobb, ha szóba sem állunk velük.
Sőt, a legjobb, ha úgy betömjük a pofájukat, hogy azt már lehetőségük se legyen többé kinyitni!

Felénk kék ég alatt nyalka huszárlegények teremnek 180-as IQ-val; míg amott a túloldalon, a viharok földjén eszement gnómok.

Itt kérem, csak akkor lesz világmegváltás, ha mi kerülünk hatalomra!
És akkor jaj lesz mindenkinek, aki nem mi vagyunk.
Sőt, még nekünk is jaj lesz!

Grád András # 2009.04.13. 13:09

Kedves Impy!

A hitbéli kérdésekre nem reagálnék, Ön mélyen elkötelezetten vallásos ember, mindent ennek a szemüvegén át képes csak nézni (lásd keresztény = jó), ezt mondjuk régóta tudjuk. Nem áll szándékomban vallási meggyőződésében megbántani, ettől azonban még egyetlen ezzel kapcsolatos szavával sem értek egyet. Változatlan meggyőződésem, hogy hitbéli kérdésekről értelmetlen vitatkozni, a vallásháborúk és az inkvizíció keresztényei is akkoriban nagyon-nagyon keresztény értékeknek tekintették, amit tűzzel-vassal képviseltek, pont olyan mély meggyőződéssel, amilyen most az Öné. (Sajnos ettől még egyiküknek sem lett több igaza, az egyház meg párszáz évvel később kijelentette, hogy bocsi, az akkoriak tévedtek, de ettől az érintettek nem támadtak fel. Ugyanígy fogják pl. kijelenteni kb. 50-100 éven belül, hogy az óvszer mégsem a sátán találmánya volt, bocsi, tévedtünk, csak addigra jópármillió feketeafrikai még nyomorultul belepusztul a fene nagy vallási meggyőződésbe, Ön még reményeim szerint megéri.)

Két ténybeli felvetésére: Az adócsökkentést a FIDESZ már évekkel a válság előtt meghirdette (alapvetően egyet is értek vele), éppen ezért ezt mint az akkor még nem is létezett válságból kilábalás útját feltüntetni finoman szólva is érdekes, arról nem is beszélve, hogy önmagában ettől nem képződik több munkahely. Mellesleg ha ez ilyen egyszerű, akkor a világ összes közgazdászai nyilván síkhülyék, hiszen OV megmondta a tutit, ők meg itt küszködnek a megoldási kísérletekkel, hogy kilábalást keressenek.

A másik ténybeli felvetése, miszerint nem kell bal-jobb irányban keresni a felosztást, oké, keressük másütt! A szélsőségesen liberális vs. szélsőségesen konzervatív vagy a zsigeri vallásellenes vs. bigottan vallásos jobban megfelel? Mert OV és a FIDESZ ezek mentén is 180 fokkal váltott, ami ténykérdés, legfeljebb igyekeznek nem beszélni róla, így ugyanis pont az Önhöz hasonlóan gondolkodókat könnyebb megvezetni. Miért nem megy már végre el az értelmetlen vitatkozás helyett egy könyvtárba? :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2009.04.13. 12:38

Kedves Tanárúr,

"Ezek szerint Ön tud valamit, amit pillanatnyilag Önön kívül senki más a világon, mégpedig azt, hogy a FIDESZ miként képzeli a kilábalást a válságból, ezt ugyanis mostanáig nem voltak hajlandóak elárulni[...]"

A FIDESZ rengetegszer elmondta, szájbarágósan, sokszor, ugyanazt. Nem tudom, miért mondja, hogy nem mondták el, elmondták! :) (Én is leírtam már ide korábban.) Jelentős adócsökkentés, munkahelyteremtés.

"(Ha viszont a „jó irányon“ nem gazdaságpolitikát ért, hanem „keresztény kurzust“, ez még sehol sem hozott a világban gazdasági felemelkedést, azon egyszerű okból, hogy nem a gazdaságról szól.)"

Arról is írtam már korábban, hogy a keresztény értékekre a társadalomnak is szüksége van, ezek nélkül nem tud működni, pl. az Alkotmány is képvisel keresztény értékeket. Erről részletesen írtam régebben a fórumon.

"Csakhogy semmiféle empirikus bizonyíték vagy garancia nincsen arra, hogy ezek az értékek bármivel is hasznosabbak, jobbak stb. lennének, mint bármilyen más rendezőelv szerinti értékek, és még csak nem is a vallásháborúkra vagy az inkvizícióra gondolok, hanem a mostani mindennapokra."

A vallásháború és az inkvizíció NEM keresztény érték! :D
Empirikus bizonyítékként ott van Jézus és Jézus követői, ott van a rengeteg szent és szent életű ember, érdemes megnézni, hogyan éltek, mennyire volt hasznos az életük mások számára, milyen rengeteget segítettek a többi emberen. Keressen mégegy olyan "rendező elvet", ami ennyire szolgálja az embert, és ennyire a javára van! Nehéz munka lesz. :)
A mostani mindennapokban is vannak emberek, akik követik Jézus tanítását.

"[...]vagyis ne tekintsünk mindenkit „keresztény értékek“ hívőjének, akit megkereszteltek."

Nemis tekintettem. :)

"Amennyiben az, ha valaki egy szélsőségesen bal-liberális értékeket valló pártból máról holnapra csinál egy erősen konzervatív-jobboldali-vallási elkötelezettségű pártot, ez nem érint lényegi iránymódosítást, akkor csakugyan nem történt ilyen!"

Azt is írtam már, hogy a bal oldal-jobb oldal felosztás csak nálunk kap olyan értelmet, amiről Ön is beszél, Európában nem ez a helyzet. A baloldali értékek (ami egyáltalán nem egyenlő azzal, amit a mai baloldal képvisel!) is hasznosak, nem rossz dolog balaoldalinak lenni, az a rossz dolog, ami nálunk baloldali címszó alatt történik. Lényegi iránymódosításról nincs szó, javulásról van szó, a javulásra pedig folyamatosan szükség van, ezt pedig támogatni kell, nem pedig a hibák miatt agyonszidni.

Grád András # 2009.04.13. 12:01

Kedves Impy!

"A FIDESZ változásai nem érintenek lényegi iránymódosítást"

Amennyiben az, ha valaki egy szélsőségesen bal-liberális értékeket valló pártból máról holnapra csinál egy erősen konzervatív-jobboldali-vallási elkötelezettségű pártot, ez nem érint lényegi iránymódosítást, akkor csakugyan nem történt ilyen! :-) Impy, az Isten szerelmére! Ezeket tényleg komolyan gondolja? Miért nem olvas el végre néhány kilencvenes évek eleji újságot? Ennyire fél a valóságtól?

"A FIDESZ pl. egyre inkább képvisel keresztény értékeket, amelyek a társadalom szempontjából hasznosak."

Ezt el is hiszem, hogy mindenki így gondolja, aki a "keresztény értékek" mentén gondolkodik. Csakhogy semmiféle empirikus bizonyíték vagy garancia nincsen arra, hogy ezek az értékek bármivel is hasznosabbak, jobbak stb. lennének, mint bármilyen más rendezőelv szerinti értékek, és még csak nem is a vallásháborúkra vagy az inkvizícióra gondolok, hanem a mostani mindennapokra. Ráadásul Mo-n a népesség kb. 20-30%-a gyakorolja ténylegesen a vallást, vagyis ne tekintsünk mindenkit "keresztény értékek" hívőjének, akit megkereszteltek. Az meg nem a legszerencsésebb, ha 20-30%-nyi ember a pápai csalhatatlanság mintájára kinyilatkoztatja, hogy mi a "jó" és a "hasznos" mindenki másnak is.

"jó a megcélzott irány, ezért ezt az irányt érdemes segíteni"

Ezek szerint Ön tud valamit, amit pillanatnyilag Önön kívül senki más a világon, mégpedig azt, hogy a FIDESZ miként képzeli a kilábalást a válságból, ezt ugyanis mostanáig nem voltak hajlandóak elárulni, arra hivatkozással, nehogy a szocik ellopják az ötleteiket. Nem mintha a szociknak olyan fantasztikus programja lenne minderre, és körülnézve a világban úgy tűnik, másoknak sincs nagyon, ezért legyen szabad kételkednek ezen ismeretlen csodaszerekben. (Ha viszont a "jó irányon" nem gazdaságpolitikát ért, hanem "keresztény kurzust", ez még sehol sem hozott a világban gazdasági felemelkedést, azon egyszerű okból, hogy nem a gazdaságról szól.)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

imah # 2009.04.13. 11:51

Csak a tisztánlátás miatt még megjegyezném, hogy minden támogatást nyilvános pályázati úton nyertem el mindkét oldalról, és ráadásul egyidőben. Igaz, akkor még nem folyt "árokásás".

imah # 2009.04.13. 11:44

Kedves Fórumozók! Egyszerűen nem értem, hogy jutott el ide is a politika. Évek óta nézem a topikokat, már csak azért is, mert a lányom hagyatéki ügye 6 éve tart. Rengeteg jó tanácsot, segítséget kaptam, amiért hálás vagyok, de egyszerűen nem értem, miért kell itt is "árkot" ásni.
Fogalmam sincs, ki hány éves, én 60 leszek, és úgy gondolom, mindenkinek magánügye, milyen pártot szeret, vagy nem. A rendszerváltáskor más pártra szavaztam, mit legutóbb, és ha esetleg tanultatok Hegelről, tudnátok, hogy semmi nem állandó, csak a változás. Minden jelenlegi pártban van régi MSZMP-s tag, akár elismeritek, akár nem. Olyan a munkám, hogy a különböző kormányok alatt minisztériumokkal, önkormányzatokkal dolgoztam együtt. Mindenütt az volt a döntő, milyen az az ember, aki abban a pozícióban ül.
Nem felejtem el, hogy a jelenlegi MTA elnök anyagilag támogatta az egyik munkámat, de ugyanezt elmondhatom a másik oldalon álló fővárosi önkormányzatról is. Dolgoztam SZDSZ-es államtitkárral, tökéletesen otthon volt a szakmájában, és dolgoztam olyan állami projekten, ahonnan el kellett jönnöm, mert nem voltam "elég fiatal", és úgy gondolták, elég volt belőlem, a munkámat majd ők sajátjuknak tekintik, hússzorosát fizették a saját embereiknek, mint nekünk. Azt hiszem, nem nehéz rájönni, melyik kormányról beszélek, de ezt a pártot nem a saját sérelmeimért nem szeretem, hanem azért, mert állandóan ott a lekezelő félmosoly az arcukon, és közben évek óta egymás ellen uszítják az embereket. És mindezt tudatosan csinálják.
És itt szeretném megjegyezni kedves „marcika”!
OV tényleg „önzetlen” ember és nagyon szereti a határon túli magyarokat. Én ott voltam, amikor a 2 milliárdos erdélyi egyetemnek szánt összegből 300 milliót szétosztott a barátai között, de nem azért, mert megdolgoztak érte. Kb. 1 milliárd jutott ki.
Lassan szégyellem magam, hogy magyar vagyok, mert a külföldi barátaim nem értik, miért csak Magyarországon nem tudja elviselni egy párt, ha veszít a választásokon, és miért csak akkor vagyok magyar, ha hozzájuk tartozom. Nálunk miért nem lehet összefogni egy közös célért.
Láttam az új István, a király-t. Nem tudom, hogy a rendező milyen párthoz tartozik, de amikor azt mondta, hogy Istvánt és Koppányt hasonló karakterű színésznek kell eljátszania, örültem, és annak is, amikor a darab végén a két karakter kezet fogott.
Szóval jó lenne befejezni az „élből való” elutasításokat. Én pont attól félek, hogy a hatalmat ilyen emberek fogják birtokolni és a saját munkájuk helyett a másik tönkretételével foglalkoznak. Nagyon szomorú vagyok, hogy megismertem a „karaktergyilkos” kifejezést, azért meg pláne, hogy most már lassan semmilyen internetes fórumot nem olvashatok, mert mindenütt belebotlok a politikába.
Ráadásul itt is lemegy az írás alpári stílusba, egyszóval azokkal értek egyet, akik szerint itt nem kellene politizálni.

Impossible # 2009.04.13. 10:47

Kedves Tanárúr,

"Aki egyszer már 180 fokkal ellentétes nézeteket vallott, az élete hátralévő részében hangosan skandálva az ellenkezőjét, nehezen lehet hiteles."

Pont arról írtam korábban, hogy az embernek van lehetősége a változásra, és az nem hiba, ha a rosszból jó lesz. A FIDESZ változásai nem érintenek lényegi iránymódosítást, az iránymódosításra pedig olykor szükség van, hiszen a világ és a körülmények állandó változásban vannak, ezekhez idomulni kell valemennyire, választ kell ezekre adni. A FIDESZ esetében nincsen szó radikális váltásról, jobbról bal oldalra vagy balról jobb oldalra, de nemis az oldal a fontos kérdés (ez csak nálunk van így, Európában nem), hanem hogy milyen értékeket képvisel az adott párt. A FIDESZ pl. egyre inkább képvisel keresztény értékeket, amelyek a társadalom szempontjából hasznosak. És ebben a mai helyzetben nem az a helyes magatartás, hogy mindenben megkeressük a rosszat, ezért inkább el sem megyünk szavazni, hanem az a helyes, ha a mostani rossz helyett a másik alternatívát választjuk, ami láthatóan sokkal jobb lehetőségeket biztosít az ország számára.
Érdekes kérdés, hogy régen mi hogyan volt, mi miért volt, de leginkább a jelennel érdemes foglalkozni, és a jelen helyzet megkívánja a FIDESZ melletti döntést. Olyan pártot létrehozni, ami minden szempontból mindenki számára mindig makulátlan, képtelenség, ezért képtelen elvárásokat támaszt az, aki elkezdi felhánytorgatni a hibákat, és csak a hibákkal törődik. Be kell látni, hogy a hibák mellett ott van a jó is, jó a megcélzott irány, ezért ezt az irányt érdemes segíteni, nem pedig a hibái miatt gáncsolni.

monalisa1 # 2009.04.13. 09:19

O.V.-nak ezért kell(ene) a Nagy Magyorország, mert az az utóbbi választásokon valahogy rendre kevésnek bizonyult "a" tábora., a közvéleménykutatásoknak meg nemigen lehet hinni.

Magánvéleményem.

Legislator # 2009.04.13. 09:07

Egyetértek azzal, amit Kacsa a 60 évnyi folyamatos hatalomról mondott. Ennyi idő alatt már az unokák is a hatalomban (csücs)ülnek.


Sunshine after the rain.

Utepite # 2009.04.13. 08:17

Kedves Kacsa!

Kár, hogy az általad leírtakban túlteng az indulati megközelítés.

„vallásos embernek talán megbocsátható ez fajta viszonyulás Orbán Viktorhoz”

Nem hiszem, hogy Impynek meg kéne bocsátanod. Megbocsátani bűnt elkövetőknek lehet. Az, hogy valakinek van egy meggyőződése, vagy hite, az nem bűn. Engem kifejezetten érdekelne, hogy Impy milyen tényekre alapítja láthatóan szilárd meggyőződését (hitét)?

„a maszop-ot viszont azért utasítom el élből, mert rendszerváltás ide vagy oda: ugyanazok az emberek alkotják a párt elitet, akik az „átkos“-ban. (lásd Kapolyi elvtársat…)”

FIDESZ, SZDSZ, MSZP, MDF – így hívják ma a parlamenti pártokat. Nem tudom, hogy hány éves vagy. A dolog nem csak fekete vagy csak fehér. Van benne fekete és fehér is, valamint a kettő között elhelyezkedő szürke összes árnyalata. Az összes mai pártban vannak 40 év felett járó emberek, aki már akkor éltek. Annak a rendszernek az előnyeit sokan azok közül is élvezték, akik már akkor is látták (vagy most azt mondják, hogy akkor is látták) a rendszer negatívumait. Javaslom, hogy olvass el egypár életrajzot. Talán olvastad Grád András hozzászólásait. És, amit el lehet mondani Stumpf Istvánról, hasonlót el lehet mondani Lendvai Ildikóról is. Csak ő nem volt katona:)

Üdvözlettel:
Gergely

Kacsa1111 # 2009.04.13. 08:12

Kedves Grád András,

nem vagyok biztos benne, hogy ügyesebben csinálják...az a helyzet, hogy a maszop oldalán szerintem jobb politikusok vannak abban az értelemben, ahogyan te korábban a politikát definiáltad (hatalom megszerzése, megtartása)...
már 60 éve vannak majdnem folyamatosan hatalmon.


Kacsa11

Grád András # 2009.04.13. 08:04

Aztán amikor egy szép napos reggelen élükön OV-val arra ébredtek, hogy ők tulajdonképpen egy mélymagyar elkötelezettségű jobboldali párt, azok, akik korábban mindezt (pl. amire Leg is utalt) komolyan gondolták, átmentek az SZDSZ-be, a többiek pedig azóta is sikeresen hülyítik a jónépet (lásd pl. Impy). De félreértések elkerülése végett ugyanezt gondolom a derék volt komcsikról is, akik meg egy másik napos reggelen arra ébredtek, hogy elkötelezett demokraták. Egyetértek Kacsával, hogy nem kell lovat váltani: Előfordulhat, hogy valaki rájön, korábban téves nézeteket vallott, de akkor szépen vissza kell vonulni, és élete hátralevő részében becsületes munkából élni politika helyett, hiszen ha egyszer már ekkorát tévedett/váltott, mi a garancia arra, hogy többé nem fog. Aki egyszer már 180 fokkal ellentétes nézeteket vallott, az élete hátralévő részében hangosan skandálva az ellenkezőjét, nehezen lehet hiteles.

A demagógia és az agymosó technikák meg már csak hab a tortán. Tanultam NLP-t (lényegében a hatékony kommunikáció tana), ott kifejezetten tanítják ezeket a fogásokat, hogyan lehet elérni a kívánt gondolkodást. Egyetlen példa: ha általános fogalmakat használok, abba mindenki azt hallhatja, értheti bele, amit ő szeretne, ergo növelem a népszerűségemet vele. Pl azt mondom, "az emberek" a "nép", a "magyarok" stb. érdeke, problémája stb. ez vagy az, akik ilyen lózungokra vevők, inni fogják a karizmatikus vezető szavait. Holott nincsenek "emberek", "nép" stb, helyette vannak munkaadók és munkavállalók, városiak és vidékiek, jómódúak és hátrányos helyzetűek, stb., stb., mind-mind nagyon más, lényegében összeegyeztethetetlen érdekekkel. Így azonban mind együtt tüntethetnek, lelkesedhetnek, hiszem mind mást ért a VEZÉR szavain, mindenki azt, amit ő éppen hallani szeretne, de ez persze ott nem derül ki. Még rengeteg módszer van, nap, mint nap látom mindkét oldalon, csak a FIDESZ ügyesebben csinálja, részben ennek köszönheti a sikerét...


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Legislator # 2009.04.13. 07:37

Egyébként a korai FIDESZ-t mindenki az SZDSZ ifjúsági tagozatának nevezte. Trianonról megemlékező néma vigyázzállás helyett kivonulás a T. Házból.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.04.13. 07:34

Kacsa írta: "...durvábban azt kellene mondani, hogy még a saját farkuk sem sült el jól a kezükben -, az szarjon sünt farfekvéssel!
és ezt a legkomolyabban mondom…"

Ezt aztán jól megmondtad:-))).


Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.04.13. 06:19

na, de most már aztán én is hozzászólok...
előre bocsátom: politikai területen egyéni látásmódom van, nem érzem elkötelezettnek magam egyik párt mellett sem.
a maszop-ot viszont azért utasítom el élből, mert rendszerváltás ide vagy oda: ugyanazok az emberek alkotják a párt elitet, akik az "átkos"-ban. (lásd Kapolyi elvtársat...)
én pedig azt mondom, aki egyszer rossz lóra ült, az ne válthasson lovat...

tehát:
Kedves Monalisa1 és Rexor,

azt gondolni, hogy mert az egyiknek nem megy, akkor a másiknak sem fog...buta dolog.
tipikusan az mondja ezt, aki 2002ben (de talán még 2006ban is) a maszopra szavazott...

Kedves Impossible,

vallásos embernek talán megbocsátható ez fajta viszonyulás Orbán Viktorhoz, de azért vigyázz, nehogy összekeverd a kisjézussal...:)))

Kedves Grád András,

nem tudok nem egyetérteni nagyvonalkban azzal, amit írtál...
nekem is beugrott az a kép, amikor még farmerban és minnesotai favágó pólóban jártak be a "srácok" a parlamentbe...
a fidesz liberálisabb volt a mostani szadesznél is.

és végül de nem utolsó sorban:

Kedves SolnesM,

nem tudok nem megrökönyödni azon, amiket írtál...attól, hogy te a kossuth utca 3/b-ben "politizálsz" nem változtatsz meg semmit...max szétcseszed a családi és baráti körödet...
viszont "politizálás" nélkül is lehet gondolkodni arról, hogy "na hová kéne tenni az x-et"

aki pedig még mindig képes a maszop-ra szavazni - mert az elmúlt 7 évet sok mindennek lehet nevezni, csak sikeresnek nem...és akkor még finom voltam; durvábban azt kellene mondani, hogy még a saját farkuk sem sült el jól a kezükben -, az szarjon sünt farfekvéssel!
és ezt a legkomolyabban mondom...


Kacsa11

Grád András # 2009.04.12. 21:27

Helyesbítés: A fordulat éve a FIDESZ-ben talán nem 1997-ben, hanem lehet, hogy kicsit korábban volt, az 1990-1991-1992-1993 újságok azonban még egészen biztosan igen tanulságos olvasmányok lesznek!


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.04.12. 21:22

Bocs, Impy, ez már nem meggyőződés kérdése, ez ténykérdés. Bokros Lajos előtt OV sokkal liberálisabb volt a bármikori SZDSZ-nél! Minden lehetséges módon a jobboldal ellen volt (nemcsak szavazásoknál, pl. kifejezetten gúnyolta őket a Parlamentben), és erősen kiállt az egyházak térnyerése ellen, stb. Ettől még mondhatja rá, hogy sokat már akkoriban is tett Mo-ért, de akkor viszont ha következetes, leginkább a mostani SZDSZ-ről kellene ugyanezt mondania, és nem őróla, az akkor vallott eszmerendszere ugyanis ehhez áll a legközelebb! :-) Ami pedig a nevetségességet illeti, szerintem inkább az mulatságos, ha egy máskülönben okos ember ilyen naivan, már-már gyerekesen hiszékeny. Az ugyanis, hogy a Bokros-csomagot és annak eredményeit OV csinálta volna, elég érdekes feltételezés. Persze mindenkinek joga van hinni a gyermekmesékben, de a helyében egyszerűen rászánnék egy órát, és beülnék egy könyvtárba elolvasni az 1997 előtti újságokat! Lesz meglepetés! :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

bandeeraz # 2009.04.12. 19:01

Te cicavilágban élsz, de ezt már régóta tudjuk...

Impossible # 2009.04.12. 18:42

Kedves Tanárúr,

a JOBBOLDALON, nem a baloldalon, az nagy különbség! :D Egyébként pedig sosem állítottam, hogy ő tökéletes, azt viszont állítom, hogy jó irányba akar menni, korábban is ment, és a mostani helyzetben az egyetlen esély az ő támogatása. Már Bokros Lajos előtt is sokat tett Magyarországért Orbán Viktor, és Bokros Lajostól függetlenül is sokat tesz, az eredményeit Bokros Lajosnak betudni eléggé nevetséges dolog. Miért nem lehet elhinni, hogy vannak tisztességes emberek, akik mások javát akarják? Vannak ilyenek! Ezeket nem eltaposni kell, hanem segíteni, hogy mi is előrébb juthassunk.

Legislator # 2009.04.12. 16:34

Hogy ma illúziók nélkül kell élnünk, az nem kétséges.


Sunshine after the rain.

bandeeraz # 2009.04.12. 16:21

Nem akarok politizálni, és nem szidtam OV-t. Csak egyszerűen tévútnak tartom azt, ahogy te gondolkozol róla. Tarthatod őt nagyszerű politikusnak, és teljesen rendjén van ez, sőt ez a demokrácia lényege, hogy kinek a pap, kinek a papné. Csak ne hidd, hogy nem tudatos politikacsinálás minden szava és minden tette. Ennyi.

Grád András # 2009.04.12. 16:01

Kedves Impy!

Nem szívesen ábrándítom ki, de ha OV "elveiről" van szó, kérem, hogy olvassa el újra az itteni első hozzászólásomat. Abban leírtam, miként választott magának elvet, amikor éppen a jobboldalon volt üresedés. Ez nem feltételezés, ezt teljesen első kézből tudom, mondhatnám előre tudtam. Ha mindez ma történne, a politikai logika mentén most szocialista elveket választana. Ez nem baj, csak ne legyenek ezzel kapcsolatos illúziói! Ami meg a gazdaságot illeti, OV learatta a hasznait annak a gazdaságélénkítő csomagnak, amit egy bizonyos Bokros Lajos vezetett be nem sokkal az ő hatalomra kerülése előtt, és akit ezért akkor rengeteget szidtak. Megint ki kell ábrándítsam: abból amit mostanság örököl majd, semmilyen gazdasági csoda nem fog kikerülni. Éppen mert okos, túl kellene lépnie a világ olyan végletes leegyszerűsítésén, hogy aki azt mondja, ami az Ön elveinek megfelel, az "jó", aki meg mást, az "rossz". :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2009.04.12. 15:15

banderaz,

miért gondolod, hogy Orbán Viktor be akarja hülyíteni az embereket, és hogy nincsenek elvei? De még ha így is lenne, akkor is nyilvánvaló, hogy az ő idejében jól mentek a dolgok, most meg nézd meg, mi van. Már csak ezért is támogatni kellene, nem pedig szidni. És kíváncsian várom a válaszod a kérdésemre. Szidni könnyű, megindokolni nehezebb, érthető, hogy az idokolást elhagyod, de szomorú bólogatások és szidalmak helyett engem az indokolás érdekel.