Szolgáltatási szerződés


Bété # 2007.01.11. 20:11

A számlák időközben előkerültek (albérlőnél voltak), de egyiken sem volt késedelmi kamat, egy év után sem!!! Egyszer sem szólítottak fel fizetésre! Ha jól tudom (és lehet hogy nem), akkor a szolgáltató köteles ha nem fizetek felszólítani és közölni velem, hogy a pénz valamilyen oknál fogva nem érkezett be!
Azon, hogy a levél nem ajánlva lett feladva már hiába kesergek, sajnos valóban nem tudom igazolni a felmondás tényét. Azt viszont igen, hogy a szolgáltató egyszer sem jelezte, hogy hátralékom van, valamint azt is hogy a szolgáltatást nem vettem igénybe. Illetve hogy valóban tojt a fejemre és nem a megváltozott címre küldte azokat a nyavajás csekkeket.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.11. 18:06

Ha nem kapták meg a szerződés felmondását, akkor a szerződést nem mondtad fel - az ugyanis a másik féllel való közléssel hatályosul. Vita esetén a bíróság előtt neked kell bizonyítanod a felmondás megtörténtét, vagyis azt, hogy állításuk ellenére megkapták a leveledet. (Az, hogy a megrendeltés rendelkezésedre álló szolgáltatást nem vetted igénybe irreleváns.)
Az időközi számlákon valószínűleg szerepelt a mindenkori hátralék összege is. Az egy év letelte előtt azért szólítottak fel külön is, hogy a követelés nehogy elévüljön.
Ha a nem túl jó esélyek ellenére bele akarsz vágni a pereskedése, akkor esetleg ott lehet keresgélni, hogy határozott kérésed ellenére nem az új értesítési címre küldték a számlákat, és ezzel hozzájárultak, hogy tévedésbe ess a szerződés fennálltát illetően.
És bízz meg egy ügyvédet.

Bété # 2007.01.11. 17:23

Tisztelt Szakértők!
Az én ügyem kissé faramuci. A betéti társaságom székhelye a lakásom, ahol a bt. nevére internet előfizetési szolgáltatást rendeltünk. A lakást később kiadtam albérletbe, a bérlő pedig nem tartott igényt a szolgáltatásra. Jeleztem a szolgáltató felé, hogy a számlákat az új címemre küldjék, mert az értesítési címem megváltozott. Ennek ellenére ők a régi címre postáznak mindent. Mivel hűségnyilatkozatot tettem ezért annak ellenére fizettem a díjat, hogy a szolgáltatást nem vettem igénybe. Tavaly a hűségidő letelte után írásban felmondtam a szerződést, amit sajnos a párom mint utóbb kiderült nem ajánlva adott fel a postán, így nyoma nincsen, a szolgáltató pedig azt állítja nem kapta meg.
A számlákat továbbra is küldték az albérletbe, amit az albérlőm nem fizetett be, mivel úgy tudta a szerződést lemondtuk, és nem használta a netet senki. Eltelt majdnem egy év, mire most közölte a szolgáltató, aki eddig egyetlen egy fizetési felszólítást nem küldött, hogy visszamenőlegesen fizessem ki az elmaradt díjakat. Kérdeztem miről van szó, hiszen sosem értesített az elmaradásról, ráadásul én a szolgáltatást lemondtam. Erre azt a választ kaptam, hogy ők a levelet nem kapták meg. Arra, hogy miért nem szólítottak fel csak egy év után a fizetésre nem adtak választ, arra sem, hogy miért kellene kifizetnem egy lemondott és nem használt szolgáltatást.
Kinek van igaza?