NAV - bünti BT - nek


oligaliga # 2018.04.17. 13:27

Semmi gond, aki nem kérdez, az nem kap választ.

Egyszerűsített végelszámolásnál okozhat gondot, hogy a cég helyett kifizetett tartozás hogyan kerül bele a cég könyvelésébe: tagi kölcsön, pótbefizetés (ha erről rendelkezik a társasági szerződés), vagy más.

kávézós # 2018.04.17. 13:15

Semmi vagyona nincsen, ezt tudom. Elvileg ki fogja fizetni, ahogy írtam is, nem az enyém a cég :-), de ugye arra is gondol, mi van, ha nem tudja kifizetni....

Ezt továbbítom neki, szerintem Ő sem tudja, hogy létezik ilyen, mármint egyszerűsített végelszámolás....ennyire nem jártas Ő sem az ilyen dolgokban, én meg pláne...

oligaliga # 2018.04.17. 13:10

Ha a bt ellen sikertelen a végrehajtás, mert vagyona nincs, az inkasszó nem vezet eredményre, akkor külön határozattal megállapítják a beltag korlátlan felelősségét és tőle fogják behajtani.

oligaliga # 2018.04.17. 13:09

A NAV a végrehajtást a bt ellen indította, a bt. számlájára tettek inkasszót.

Az ilyen cégektől szabadulni kell gyorsan: egyszerűsített végelszámolással. Javaslom, keressenek ehhez ügyvédet. De előtte fizessék ki a bírságot és a végrehajtási költségeket.

kávézós # 2018.04.17. 12:51

Sziasztok.
Van egy olyan bt az ismeretségi körömben, amelyikről ennyit tudok:
2007-ben vették át valakiktől, akkor még más volt a neve,
kültag-beltag férj-feleség, 10-10.000 Ft-os tőkével,
gyakorlatilag azóta, tehát 2007 óta semmilyen forgalma a bt-nek nincs: se kiadása, se bevétele, akkor egy hirtelen ajánlat miatt kellett volna, nem lett belőle semmi, a srác nem foglalkozott vele azóta igazából (talán bevallásokat nullásan elküldték, amikor kellett)
2017-ben, tehát tavaly, megbírságolta a NAV, mert nem adtak be 2016-ra vonatkozó mérleget odőben (végül beadták, de így is meghasították ha jól tudom, 100.000-re.)
Hívott a srác, egyébként van főállása mindkettőjüknek, hogy rohadtul elfelejtette befizetni, talán pénze se volt rá, nem tudom, erre ma kapott ügyfélkapun egy levelet, ami az Ő nevére, de a bt adószámára jött, és közölték vele, hogy 5000 Ft-os végrehajtási átalányt tettek a számlájára.
A kérdés az, ha jól értettem, hogy mi van, ha nem fizeti be, csak mondjuk, 2 hét múlva (a fiz.határidő letelt már), vagy mi van, ha egyáltalán nem fizeti be?
Őt, mint magánszemélyt, be tudja cserkészni a NAV?
Már rég fel akarta számolni a bt-t, mert semmi haszna nincs, de valahogy mindig elmaradt....