Mastercard klonozhato?


KSzimi # 2008.05.27. 17:45

Nem credit hanem debit kartyarol van szo.

Ma a 6 tefonalas utan vissza hivtak a bankbol felvettek a reklamaciot es nem tudom mi tortenhetett csodak csodaja nagyon segitokeszek voltak azt mondtak, hogy a reklamacio utan a bank jova irja a bankszamlamon az osszeget.
Kizsgaljak az ugyet es ha jogosnak tartaj a panaszomat akkor termeszetesen az osszeg amit a bank jovairt marad a szamlamom ha nem akkor a bank automatikusan vissza veszi az osszeget a szamlamrol. Ugyhogy most megint idegeskedes, hogy mi lesz a vege a tortenetnek. Voltam a Readingi rendorsegen Ok annyit csinaltak, hogy lefenymasoltak a bankkartyat es a szemelyimet es tettek a papirra egy pecsetet, hogy lattak itt van a kartya tenyleg nem loptak el es itt volt velem Readingben a vasarlas viszont Parizsban tortent. Ezt mondtam a banknak, hogy eljutatom hozzajuk azt mondtak meg nem szukseges. Probaltam felvenni a kapcsolatot a ceggel is ahol a vasarlas tortent Parizsban a Cartier-nel ami a kapott sms-bol derult ki de azt mondtak, hogy a bank kell megkeresse Oket nekem nem tudnak informaciot kiadni.

office1 # 2008.05.27. 15:13

Ha a kártya birtoklása nélkül éltek azzal vissza (mivel a kártya még mindig a tulajdonosánál van, ezért most csak így történhetett), akkor az irányadó kormányrrendelet értelmében a teljes kárt - 15 millió forint összeghatárig - a bank viseli, ha szabályszerűen be lett jelentve a csalás, és a visszaélés a kártyatulajdonosnak nem volt felróható.

kismukk # 2008.05.27. 13:10

Ha hitelkártyáról van szó, akkor a bank (ill. a hitelkártya-cég) fizetési okmány, számla esetén emeli le a számláról az összeget. Azon a számlán a vevő aláirása is rajta kell legyen, - ami nem a tied. Nálam a hitelkártya-forgalomértesitőn is volt már ismeretlen tétel, akkor felhivtam a bankot: nem ismerem el az összeget, a bank azonnal visszairta.

KSzimi # 2008.05.27. 12:02

Hat pedig 10.000 Ft-ot kertek el a letiltasert, ezek szerint nem voltak korrektek en is meglepodtem ezen de ez van.
Nyilvanvalo, hogy a kartyat valahogy koloztak mivel meg eletemben nem jartam Parizsban es a kartyaval Parizsban vasaroltak mikozben a kartya itt van velem Angliaban es sajnos innen nagyon nehez az ugyintezes a rendorsegen sem tudtam feljelentest tenni.
A nagy osszegu vasarlas elott volt egy kisebb osszeg ahol az adatok helyen 0000000000-ok jelentek meg ekkor hivtam a bankot es mig vonalban voltam a call centeres kollegaval torten a 2. vasarlas a letiltas utan is volt meg ket ilyen probalkozas az este es ma is ugyhogy meg nem adtak fel.
Sajnos nagyon nagy osszegrol van szo tehat ha csak a 45.000 ft-ot bukom el meg orulni fogok.

Koszi a segitseget!
Szimi

office1 # 2008.05.27. 11:41

A bankkártyával visszaélés / adatlopás című topikhoz (ld. alább, utolsó hozzászólás május 1-jén volt) leírtam részletesen, hogy hogyan kell eljárni.
Dióhéjban annyi, hogy neked az a dolgod, hogy jelentsd a banknak, hogy visszaéltek a kártyáddal és tiltasd le. Utána már nem tudnak vele tranzakciókat végezni, a te felelősséged pedig max. 45.000,- Ft-ig terjed az irányadó kormányrendelet alapján, bármennyit nyúltak is le a kártyáról, de az is lehet, hogy 0,- Ft (azaz a bank köteles valamennyi károdat megtéríteni), attól függ, hogy milyen módon történt a visszaélés.
Ne hagyd, hogy a bank pénzt kérjen a letiltásért és az új kártyáért, ha korrektek, akkor ilyenkor ezt ingyen kéne csinálniuk.

KSzimi # 2008.05.27. 09:11

Kozvetlen egymast kovetoen ket visszaeles tortent a Mastercard-om adataival, a lenyegesebb egy nagy osszegu Parizsi vasarlas, mikozben a kartya velem van Angliaban. Az elso SMS ertesitest kovetoen azonnal felhivtam a bankot, de a beszelgetes kozben sajnos mar a masodik tranzakcio is megtortent, azt kovetoen sikerult letiltani a kartyat.
A Call Centeresek ezt kovetoen semmit nem tudtak tenni. Mondtak forduljak a rendorseghez.
Itt London mellett Readingben a rendorseghez is fordultam, ahol azzal kuldtek el, hogy a bank kell felvegye veluk a kapcsolatot es ugyanigy a Budapesti XIII. keruleti rendorkapitanysagon is elutasitottak telefonon keresztul.
A banknal viszont azt mondjak, hogy en kell a rendorsegen feljelentest tegyek ezt nem ertem akkor most mi van, kenik egymasra es a bank elkuld a rendorsegre a rendorseg meg vissza a bankhoz es nem tortenik semmi.

Szerintem en nem vagyok hibas a bank kartya megvan nem veszitettem el nem loptak el, a bank viszont nem tesz semmit es a penzt el fogjak utalni a szamlamrol es nem par ezer forintrol van szo hanem sajnos tobb szazrol.

Ha valaki talalkozott mar ilyennel vagy tudja mi a teendo ilyen esetben kerem irjon.
Nagyon halas lennek!!!

Koszonettel: KSz