Létezik olyan hogy "anonim cégalapitás" ?


Dr.Attika # 2015.05.15. 15:28

Én voltam az aki a német csendestársra hivatkozott. Létezik a magyar jogban mégpedig a Bt. kültagja minőségben. Lehet, hogy a német cégjogban már nincs ilyen. tessék szólni Sárközy professzor úrnak, hogy nincs már csendestárs a német cégjogban, ezért újabb cégjogi ötleteit ne a német cégjogból vezesse le.

Sherlock # 2015.05.15. 15:11

Elég szánalmas reklám. Nem fussa marketingesre?

info@kftkreator.hu # 2015.05.15. 12:27

A Nominee kifejezés valami olyasmit jelent magyarul, hogy "ajánlott személy". Ezt a kifejezést előszeretettel használják az offshore-szolgáltatók a nominee director, azaz kijelölt igazgató megnevezésére, akinek tulajdonképpen az a szerepe, hogy a saját nevét adja a céghez, a cégjegyzékben is ő jelenik meg, és a valódi tulajdonos pedig egy komoly szerződést köt vele, minek értelmében az igazgató tulajdonképpen azt kell csinálja, amit a tulajdonos mond neki. Így degradálódik tehát a nominee director egy egyszerű bábbá egy olyan személy kezében, aki valójában eldönti, hogy milyen szerződéseket kössön a cég, s ő is kapja meg a cég nyereségét. A nominee director pedig évi fizetés fejében viszi vásárra a bőrét. Az előző hozzászóló említette, hogy németországban létezik csendestársi viszony, ez már nem létezik (http://kftkreator.hu/…szagban.html), ugyanis a legaktualisább európai normák ezt már nem engedik meg, csakis teljesértékű tagok szerepelhetnek egy vállalkozásban.

nadja # 2012.04.10. 20:23

nem anonim hanem nominee.

az a lényege, hogy a cég konkrétan nem a te neveden van hanem valaki másén aki ezért fix díjat kap és azt csinálja amit mondasz neki. ad, vesz, etc.

a cégbíróságon az ő nevén vannak a "részvények" ő a tulajdonos. van viszont egy megállapodás közted és közte ami alapján minden őt érő igényért te vállalsz felelősséget. ez egy "trust". vagyis ha szar kerül a gépezetbe akkor rajtad csattan minden ugyanúgy, ő a ti megállapodásotok alapján nem felel.

Cipruson van ilyen, teljesen legális, sok cég él ebből.

Ha kell szolj :-)

Dr.Attika # 2011.11.20. 06:31

A német cégjogban van olyan hogy "csendestárs". Tkp. ebből mintázták le a magyar betéti társaságot, csak nálunk nevesítették a kültagot. Németországban a cégjegyzékben nem szerepel a csendestárs. Ő csak pénzt ad és nem vezeti az üzletet. A nyereségből részesedik csak. Az ő csendestársi szerződése ezt a nyereséget legalizálja, illetve az alapján követelheti.

Rexor # 2011.11.19. 16:59

A "céget" sokszor nem a tulaj irányítja, hanem az ügyvezető. Az offshore cég miért lenne anonim? Szóval én még mindig nem értem mire vagy kiváncsi :)

jualex # 2011.11.18. 17:06

nem,nem rájuk gondolok :) Hanem hogy külföldön más nevén van a cég amit ne írányitasz ha jól veszem ki. Magyarul olyan mint az offshore csak anonim is mivel nem te vagy a tulaj.

pazs # 2011.11.18. 17:02

Magyarországon biztos nincs ilyen. Mármint strómanok vannak, de azt nem szabályozza a jog, és szerintem nem is erre gondolsz.

jualex # 2011.11.18. 16:52

Ha létezik ezt mégis hogyan kell elképzelni , hogyan lehet valaki anonim egy cég alapitásánál ? Gondolom nyilván külföldi de akkor is,ez elég érdekes. Valaki fel tudna villágositani ? Az Offshore-t még értem de hogy anonim...