Birtokháborítás????


HunHeart # 2007.05.09. 13:57

Szépjónapot!

Magamra ismertem a "forumozó"-ból bár lehet, hogy nem rám vonatkozik.

Dóci:

  • Megértelek.

Én is azért költöztem vidékre, mert nyugit akarok, ebbe nem fér bele, sem a foci, sem az ordibálás, és belátom eddig egyetlenegy
dolog használt: a "kemény" fellépés, szép szó volt már sok, mit sem ért.
Az egyezségeket, amiket kötöttem, csak én tartottam be...

odüsszeia:
Nem tudom megitélni ki a hibás, de a szomszédodat is megilleti a nyugalom a saját telkén, saját példámból okulva (ld. birtokháborítás) belátom, hogy az ember vagy költözik, vagy keményebb ezközökhöz nyúl...Én úgy látom, hogy a szomszédod megtette. Hozzáteszem: van gyermekem, de én is mindent megmozgatok a nyugalmamért, mert más szórakozása nem menjen a családom kárára.

Üdv

odüsszeia # 2007.04.26. 18:37

Kedves Dóci!

Lehet, hogy rosszul értelmezem a leveledet.
Szerinted én vagyok, mi vagyunk a hibásak??
Nem értelek.
Megenegedsz egy kérdést?
Vannak gyerekeid??
Köszönettel

Dóci # 2007.04.20. 12:53

Én egy kissé a másik oldalról közelíteném meg ezt a problémát. Szüleim (idősek) vidéki házának szomszédjai (3 kb. 15-16 éves fiú és barátaik) állandóan átrúgják a labdát a szüleim kertjébe, teszik mindezt nyugodtan, hiszen a kerítés nem akadály a számukra, de a többi szomszéd is hasonló panasszal él velük szemben. Hiába kértük a gyerekeket, szüleiket, a gyerekek tagadtak, a szülők pedig fel voltak háborodva és feljelentéssel fenyegetőztek, pedig aznap éppen hatodszor (a szülők szeme láttára) rúgták át a szüleim portájára a labdát. A két telek közti 80 éves régi kaput (amelyet generációk használtak hosszú éveken keresztül oda-vissza) önkényesen lelakatolták, pedig az a terület még a szüleimé. A kulcsot természetesen nem adták át, mintha tőlünk kellene félteni a portájukat, pedig mi egyszer sem mentünk át hozzájuk. Megértem az egyik fórumozót, akinek hasonló gondja van.

odüsszeia # 2007.03.30. 19:18

Egyjogász részére pontosítás:

  • birotkháborítási ügyben volt 3 önkormányzati tárgyalás
  • feljelentett a gyámügynél, mert felügyelet nélkül vannak a gyerekeim, zajonganak és nem vagyok alkalmas a gyermeknevelésre
  • a volt ügyvédem mondta, hogy miután a szomszéd által indított 2 birotokvédelmi eljárás lezárult, mivel megint feljelentést tett, ugyanazon okból, mostmár az ügy a végrehajtási szakaszba került. Így mondta és nem értek hozzá.
  • A szomszéd lekurvázott, "vőlegénye" leköpött, zaklatja a gyerekeimet. Elmentem a kerületi rendőrkapitányságra és jegyzőkönybe vettük a panaszomat, amiről már értesítést is kaptam, hogy áttették a bíróságra, magánvádas eljárás indul.
  • szabálysértési eljárásról van szó, birotkháborítás...

Köszönettel
-

Egyjogász # 2007.03.30. 08:59

Egy kicsit jó lenne, ha pontosítanád a fentieket, mivel nem egyértelmű, hogy miért vannak folyamatban az eljárások, így túl általános, amit leírtál:

  • milyen ügyben volt 3 önkormányzati tárgyalás?
  • miért jelentett fel a szomszéd a gyámügynél?
  • milyen végrehajtási eljárás van folyamatban (mire folyik a végrehajtás)?
  • a szomszéd milyen bűncselekményt követett el, amiért a rendőrségen feljelentetted?
  • milyen eljárásban akarnak rád büntetést kiszabni (büntetést csak büntető és szabálysértési eljárásban lehet kiszabni)?
odüsszeia # 2007.03.29. 19:47

Lehetne az is a cím: Ki zaklat, kit???
Másfél éve megy a kávlária a szomszédommal. Volt már 3 önkormányzati tárgyalás, kaptam gyámügyes feljelentést, rárontott a gyerekre, amikor nem voltam otthon, fenyeget a "párjával", aki egy "vadállat"...egyszerűen elképesztő. Az alattam lakó "hölgy". Mellesleg az első héten az orromra kötötte, az önkormányzatnál dolgozik. Nem ahol lakunk, másiknál.....
A szomszédokat is ellenem uszítja, olyanok írták alá a beadványát, akiket én még nem is látttam. Voltam a rendőrségen, én is fejelentettem, mert azt javasolták. Most várom a végrehajtási eljárás tárgyalását, ahol 10 szomszédommal aláíratta a beadványát. Két gyermekemet egyedül nevelem, nem tartozom egyetlen kisebbséghez sem, becsületesen dolgozom, adózok, nem hiszem, hogy nincs megoldás. Válás, albérletezés után végre megvettem a lakást. Azóta ez megy.....Megmérgezi az életünket......egyszerűen hazudik...nincs más kifejezés.Már az önkormányzati ügyintézőt is fejlentette. Ezzel kelek, ezzel fekszem. Élünk, jövünk megyünk a lakásban. Akármilyne büntetést szabnak ki, akármilyen eljárást is indít el, a viselkedésünk nem fog, nem tud(!!!) változni, mert ott élek!!!! Eőttem egy alkoholista, dohányos öregember lakott ott, mosógép, televízió sem volt, ivott és aludt.
Nem tudok, nem is akarok elköltözni, de nem hagyom magam. Tisztelt Fórumozók! Segítsetek!
Olyan tanácsra lenne szükségem, annak a tanácsára aki már végigjárta ezt a poklot, vagy aki jártas a közigazgatási ügyekben, a polágrjogban (magánádas eljárást indítottam) nem vagyok jogász, segítsetek.
Előre is köszönöm.
Odüsszeia