Nem jutok be az ingatlanomba!


Zoltán György # 2007.05.01. 16:18

Kérj birtokvédelmet a jegyzőtől. Kérd az adott bérleti szerződés semmiségének megállapítását. Végül pedig kártérítést!

Palkosz # 2007.05.01. 13:33

Kedves fórum lakók,

Nagyon megköszönném, ha valaki segíteni tudna ebben az érdekes, de számomra fontos ügyben.
Vidéki városban bérlek 2 éve egy üzletet de sajnos az önkormányzat nem ad üzletnyitási engedélyt mondván új üzletsort szeretnének építeni pár hónapon belül ez persze húzódik már a harmadik éve, így a szóbanfrgó épületet csak raktárként, és az üzlet előtti területet pedig minden nyáron határozott idejű közterület foglalási engedéllyel használtam.

Néhány hete sikerült megállapodnom a tulajdonossal, hogy megvásárolnám az épületet, amit szerződésbe foglaltunk az eladó ügyvédje által.
Az önkormányzatnak elővásárlási jog van bejegyezve a szóban forgó ingatlanra, ezzel kapcsolatban kívántunk egyeztetni a Polgármesternél mikor tudatták velünk, hogy az általam már 2 éve szezonálisan bérelt és megvásárolt épület előtti közterületet egy másik vállalkozásnak kiadták és az erről szóló határozatot meg is mutatták.
A Polgármester széttárt karral annyit mondott hogy ő nem tehet már semmit, mivel nem ismerheti név szerint a vele szerződő cégeket.
A napokban próbáltunk bejutni a helyiségbe de nem kis megdöbbenésünkre az új bérlő az összes bejáratot eltorlaszolta portékájával, de szóváltást követően mégis elhúzta 2 méteres állványát az ajtó elől, mikor kérdeztük hogy miként fogjuk így renoválni azt felelte hogy sehogy mert ő ezt a területet szerződés alapján bérli. Mikor kiléptünk onnan újra visszatette a torlaszt.
A dolog szépséghibája csak annyi hogy a megélhetésünk függ ettől az üzlettől, és nem szeretném elveszteni.
Írtam egy beadványt az önkormányzatnak de attól tartok ez kevés lesz.

Ha bárkinek van tapasztalata efféle ügyben kérem, segítsen bármely ötlet jól jönne.

Előre is köszi!