Osztatlan ingatlanon egy csatorna csonk


nanemaaa # 2015.05.07. 07:04

Sajnos ez így van. Aki osztatlan közös tulajdonú telken vásárol lakást/üdülőt légyen az akár önálló épületben, annak erre fel kell készülnie. A bekötési díjat nyilván önálló rendeltetési egységenként határozták meg. Lehet ez simán igazságos is, hiszen fordított esetben azok sopánkodnának, akiknek egyedül kellene annyi bekötési díjat fizetniük, mint máshol 7-nek. Mellesleg ez nem bekötési díj (gondolom), hanem közműfejlesztési hozzájárulás.

eperturmix # 2015.05.06. 10:18

Üdv!
Szeretnék segítséget/tanácsot kérni a következő esetben: van egy nyaralóm, ami osztatlan közös tulajdonként, egy helyrajzi számmal szerepel másik 7 telekkel együtt, tehát nyolcan vagyunk együtt. A településen csatornázás folyik, de mivel egy a helyrajzi számunk, egy csonkot kaptunk csak a legszélső telekre, mivel szerintük ez így van a törvényben. Ezt elhiszem, de egyszerűen kivitelezhetetlen, egy hosszú vezeték kiépítése 8 telken át a csonkig, valamint nem értem, hogy akkor miért kell minden egyes telektulajnak kifizetnie a 250 ezer forintot a csatornáért, ha egy csonkot kaptunk csak? Ez így teljesen igazságtalan velünk, osztatlan telkesekkel szemben, mivel ha kiépíttetjük a csatornát, az sokkal több pénzbe fog kerülni, mint annak, akinek csak a kapujáig kell vinnie a vezetékét.
Tehát a fő kérdésem az, hogy valójában jogosan követelik-e mindannyiunktól a csatorna díját, ha csak egy csonkon osztozkodunk?
A többi közmű, víz, villany, gáz természetesen külön van mindenkinél.
Köszönöm a választ!