Halál eset után 10 hónappal...


Legislator # 2006.08.24. 11:10

Semmi gond, kedves Mester. Legalábbis részemről.


Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.24. 08:59

Vicceltem ám, Mester. Igaz, elég rossz vicc volt. (És "muszáj" természetesen. Elnézést.)

Legislator # 2006.08.24. 08:22

Az ismeretlen helyre távozott helyett van erre egy adekvátabb visszautasítási ok (amely egyben postai jelzés is): címzett meghalt.


Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.08.23. 10:09

Ha a követelés még nem évült el - és valószínűleg nem - akkor az örökösök a hagyaték erejéig felelnek érte, mint hagyatéki tartozásért.
Megjegyzem, az elhunytnak szóló levelet nem lett volna muszály átvenni. ("Ismeretlen helyre távozott".) Így már nem lehet arra hivatkozni, hogy nincs tudomásotok a tartozásról.

Laci1 # 2006.08.23. 09:46

Üdv. mindenkinek.
Sajnálattal vettem a minap egy levelet a kézhez, hogy az OTP. kiküldött elhunyt (10 hónapja édesapám nevére) szóló levelet. A következő állt benne mint az Otp. behajtó irodájától...
"Irodánk a folyamatos ügyfélfigyelés során megállapította, hogy...fizetésen jelentősen késik, s késedelmét sem levélben, sem telefonon, sem személyesen nem mentette ki!"

A hagyatéki tárgyaláson nem lettem(lettünk) semmi ilyen és ehez hasonlóval táljékoztatva.A vele "egy háztarásban élő is jelen volt
a pénz felvétekor
a közjegyzőnél

és nem tett említést a fent említett esetről.
Az ingatlant amit örököltünk névre írták az elhunyt nevén nem szerepel semmi most jogi személynek nem mondhatnám viszont velünk mint örökösökkel (örökösökön) behajtható a fent igényelt összeg és esetleg élhetünk-e valamilyen jogsegélyel.
Hogy járhatunk el optimálisan? Mit tehetünk?
Köszönettel mindenkinek a segítségéért.


Örökösödés