szomszédjog birtokháborítás s.o.s


Vadalma # 2006.08.27. 14:09

ha mindennek tudjátok az ellenkezőjét bizonyítani, várhatjátok a fejleményeket, de preventíve ugyanakkor érdemes lenne konzultálni egy helyi ügyvéddel.

a kedves szomszéd-mamának meg javaslom, mondjátok meg, hogy nagyon súlyos dolgokat terjeszt a kicsi fiáról, szeme fénye nem csak az állásától, de a szabadságától is megfosztható hivatali visszaélés esetén. ha jó sok tanú előtt állít ilyesmit a szomszédotok, az meg egyenesen pazar :)

Vikiki5 # 2006.08.25. 10:07

Hello! segítséget szeretnék kérni az alábbi ügyben. Van egy utálatos szomszédunk, aki abban éli ki magát, hogy mindenkit feljelentget. sajna közvetlen szomszéd. És most azért jelentett fel minket birtokháborítás miatt mert szerinte a télen néhánynapig az udvaron tárolt fától ázott el a fala és ezért reped. Az igazság az hogy tényleg ott állt a fa rövid ideig, de mivel a tűzoltóságot is kihívta ránk azzonnal elpakoltuk (az ő házfala és a mi falunk között van a kapubejárat, ami kb 3m és oda volt addig rakva a fa amíg fel nem vágtuk hogy be vigyük a házba). Most mégis feljelentett minket megint. Bár mi tudjuk tanúkkal és fényképpel is bizonyítani, hogy a fala már 2005 májusában is be volt repedve (nincs jól aláalapozva) Emiatt nem is izgulok, hiszen nekünk van igazunk, csak a hölgyemény állandóan azzal fenyegetőzik, hogy a bíró fia majd így meg úgy elintéz mindenkit a környéken. Tudom hogy ez a jegyzőhöz tartozik, de ki tudja milyen ismerőseik vannak és minket nem vet fel a pénz, ha mégis igazságtalan döntés születne. Mit lehet tenni az ilyen emberekkel. Arról nem beszélve, hogy az ő fala meg 30 centivel a mi telkünkre épült és a csatornája eláztatja a házunkat, lehetne háború és feljelentgethetjük persze mi is, de nem sok értelme van. Mit csináljak?