Önkormányzat - szabsértési büntetés


Kykyo # 2006.09.22. 09:37

Ja és természetesen nem volt ellenünk még soha szabálysértési eljárás és büntetlen előéletűek vagyunk.

Kykyo # 2006.09.22. 09:35

Köszi szépen az infókat!!! Már a helyszínen elismertük a lopást és aláírtunk minden papírt. A biztonságiőrök pedig azt mondták, hogy őket csak akkor idézik, be tanúnak, ha nem ismertük volna el a lopást. Tehát ez esetben, akkor nem is idéznek be? Csupán kiküldik a formanyomtatványt, hogy fizessük be?

man2 # 2006.09.22. 00:03

Fizetés illetékbélyeggel a határozat mellett megküldött levelezőlapra felragasztva és visszaküldve az önkormányzatnak. Általában 1 hónapon belül megjön a határozat, esetleg 2, ha a bolt sem siet nagyon a feljelentéssel.
Pontosításként az előzőhöz: Miután nem megélhetési szabálysértők vagytok, pl mert nem kenyeret, hanem sminkcuccot loptatok, ezért szabálysértési előadója válogatja, hogy mennyi lesz a pénzbírság, de a 20-20 ezret nem fogja szerintem meghaladni.

man2 # 2006.09.21. 23:48

Amennyiben a helyszínen elismertétek a lopást, már csak a szabálysértési határozatot fogjátok megkapni. Ha nem volt két éven belül más szabálysértésetek, akkor fejenként kb. 10-10 ezer forinttal számolhattok. A gyakorlat szerint általában annyira büntetnek, amennyi közel áll az elkövetés értékéhez. Nem számít, hogy később mégis fiezettetek, ha már tettenértek a lopással. Ilyen tiszta esetben a bírósági tárgyalás kérését jobb elfelejteni, mert akkor még annak a költségét is fizethetitek. Részletfizetést kérhettek, de az további 2.200 Ft illeték megfizetésvel jár.

ObudaFan # 2006.09.21. 20:01

Legfeljebb 100.000 Ft pénzbírság. (Ennél azért jóval alacsonyabb lesz, ha két éven belül nem volt szabálysértés, és nincs büntetett előélet.) Valszeg beidéznek, mert a biztonsági őröket tanúként meghallgatják.
Azért az sem teljesen lehetetlen, hogy csak egy határozat érkezik. Ez ellen még kifogással élhetsz a bírósághoz, ha méltánytalannak tartod, és a bíróság tárgyalás tartása nélkül, végzéssel határoz, de még ekkor is kérheted tárgyalás tartását. Ha ezeket nem teszed, vagy a tárgyalás is megvolt, a határozat jogerőre emelkedik, és fizetni kell, mert különben megpróbálják behajtani, és ha nem sikerül, akkor ha lehet közérdekű munkára, ha nem, elzárásra változtatják.

Kykyo # 2006.09.20. 15:10

Üdv mindenkinek, aki a fórumot olvassa!

Nos az az helyzet, hogy kb. 1hete 2-en, barátnőm és én szabálysértést követtünk el, mégpedig egy Tesco áruházban. Nem kertelek, el akartunk lopni poénból egy-két sminkcuccot, de rajtakaptak a biztonsági őrök. Nem tagadtunk semmit, először fordult elő, az összeg 7890Ft volt, viszont utólag megvettük ezeket a tárgyakat. A biztonsági őrök azt mondták, hogy ez szabálysértés és, hogy majd az önkormányzattól kapunk egy levet, amelyben beidéznek minket, meg kell jelennünk az önkormányzatnál. Az érdekelne, hogy pontosan, hogy zajlanak az ilyen dolgok. Biztos, hogy beidéznek? Vagy csak küldenek egy formanyomtatványt a befizetendő összegről? Hány nap alatt érkezik meg a levél? Milyen módon lehet megtenni a bírság kifizetését? Ilyen esetekben kb. mennyi lehet a bírság összege?
Előre is köszi a választ!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.18. 08:32

Hívd fel azt az előadót, és kérdezd meg tőle, miért is bírságolnak.

Macaroon # 2006.09.18. 07:54

Sziasztok,
Kaptam az Önkormányzatunktól egy formanyomtatványt, amiben semmi nincs leírva, csak egy hivatkozási szám van benne meg az előadó neve, és hogy fizessek 20.000,-Ft-ot, szabálysértéssel kapcsolatban.
Mostmár azt sem kell leírniuk, hogy miért? Mi lehet ez egyáltalán? Parkolás tiltott helyen, ahol nem volt szolgáltató aki küldözgethetné a hasonló levelet és ilyenkor az önko a kontroll?
Segítsetek, elegem van a büntetésekből, a múltkor is egy hasonló esetem volt, a tiltó tábla a fában volt gyak összenőve vele (szinte láthatatlan volt, mégis úgy kezeltek, mint egy anyagyilkost), senkit nem zavartam, ez mindegy is, de az is egy húszasomban volt, ez már a minimum büntetés vagy mi van?
KÖSZÖNÖM,
M.