Hűtlen kezelés? Videofelvétel alapján


Béres-Deák Attila # 2004.01.23. 18:36

Jocika! A munkáltatód fel van ruházva bírói hatalommal?Tudtommal Magyarországon bárki büntetőjogi felelősségét csak a bíróság állapíthatja meg. Persze nem írtad, hogy Magyarországon történt az eset, így lehetett Tumbuktuban is. Egyébként a munkáltatód hogyan fért hozzá a biztonsági kamera felvételeihez? Ja!! A jövedéki törvény szerint a számla kiadása csak akkor történhet meg, ha tankoltál is. Ha nem így történt akkor jövedéki törvénysértés is történt. Javaslom ballagj me a főnökhöz és mond meg neki, hogy a munkáltató megállapítása alapján jövedéki törvény sértés miatt bejelentést teszel a vámhatóságnál. Õk majd tisztázzák hivatalból, hogy történt e tankolás vagy sem.


attika

the big cat # 2004.01.21. 17:41

Ez már bizonyítási eljárás kérdése. Nem nyilatkoznék abban, hoyg egy bíró minek fog hitelt adni.

Aztán a cselekmény minősítése is lehet többféle. A 11000 Ft mondjuk elég kis összeg ahhoz, hogy komolyabb következmény nélkül záruljon az ügy. Mindenesetre ha bűncselkményért elmarasztalnak az ok rendkívüli felmondásra.

Jocika # 2004.01.21. 12:05

Köszönöm a gyors reagálást.Annyit azonban még pontositok,hogy nem mindegyik kutoszlop látszik a felvételeken tehát olyan helyen is tankolhattam amit nem lát a kamera.Vagyis ha a pénztárnál pl.tévedésből mondjuk a 6.oszlopnál történt tankolást húzták le a kártyával,én meg lehet ,hogy az 5.-nél tankoltam amit viszont nem lát a kamera.Ilyenkor mi a helyzet ?Persze lehet,hogy gondosabban kellett volna ellenöriznem,milyen összegröl irtam alá bizonylatot.Egyébként a kártyával fizetett összeg 11000 Ft.Ha be lehetne bizonyitani károkozást,ez az összeg minek minősül ?

the big cat # 2004.01.21. 08:19

A munkáltató indíthat fegyelmit bármiért, de a fegyelmi nem munakjogi kategória. Ez csak egy belső szabályzati kérdés. A hűtlen kezelés viszont büntetőjogi kategória, a viszgálatra a munkáltató nem jogosult, azt anyomozóhatóságnál kell jelenteni, és majd ők kivizsgálják.

A rendőrség bizonyára nem fog vádemelést javasolni, csakazért mert a kocsi nem akútoszlopnál áll a fizetéskor. Feltétlenül bizonyítania kell, hogy valamiféle bűncselekmény történt. Az hogy az autó nem áll a kútoszlopnál a fizetéskor semmit sem bizonyít. Ha előtte sem állt a kútoszlopnál és mégis van tankolás, akkor már neccesebb a helyzet.

Jocika # 2004.01.21. 07:35

Ez már a 3. topic ahol megpróbálok a gondomra tanácsot kérni valószinűleg rossz helyekre irtam.
Hűtlen kezelés cimén fegyelmit inditott ellenem a munkáltatóm.Az eljárás alapja:Az általam vezetett szog.gépkocsihoz kiadott üzemanyagkátyával x.napon x időben történt fizetéskor a benzinkut biztonsági kamerája álltal készitett felvétel szerint a gk a shop előtt állt,nem a kutoszlopnál.Kérdésem az,hogy ez elegendö bizonyiték a fent emlitett vádhoz ?
Köszönöm ha valaki tanácsot ad.