Vízmérő óra cseréje


moon7005 # 2014.02.28. 15:10

"...A többiről nem vitatkozom, mert az butaság!..."

Miért is butaság a többi?? Gondolom ez a rezsicsökkentésről szóló írásomra vonatkozik....

moon7005 # 2014.02.28. 14:59

Hitelesítés éve: 2010.
Ez áll a papíron, amit kaptam, és ez a kiszerelt vízmérő adatai alatt szerepel. a Beépített vízmérő hitelesítési éve pedig 2014.

moon7005 # 2014.02.28. 14:54

Engem az zavar, hogy nem tartották be a törvényeket.....Itt kötelessége csak az állampolgároknak van??? Miféle országban élünk??? Úgy tűnik, akiktől itt eddig választ kaptam, egytől egyig ellenérdekeltek, mert senkit nem zavar, hogy egy szolgáltató törvényben előírt kötelezettségének nem tesz eleget!!
Innentől kezdve én sem vitatkozom!
Szakértői választ vártam, és nem kötekedést!
Mit nem lehet azon érteni, hogy a törvény az mindenkire vonatkozik kivétel nélkül?

moon7005 # 2014.02.28. 12:53

Hol a hiba??? Ott, hogy a törvényeket tartsuk már be, a jó fenébe is....Ha nekem kötelességem betartani, akkor mások is tartsák be!!
Rezsicsökkentés csak elméletben létezik.....Nézzük pl. a gázt.....Amióta megy a rezsicsökkentéses mizéria, azóta a fogyasztásom a havi 22 m3-ről felment 32 m3-re, annak ellenére, hogy a családom 4 tagjából ketten mindössze fél hónapot vannak itthon, így sem fürdés, sem főzés, mosogatás nincs annyi, mint ezelőtt....Akkor mennyivel is nőtt a fogyasztásom?? Lehet itt hülyíteni a népet, de ettől még a csalás az csalás!!!

4 éve vadonatúj, hitelesített órát tettek fel, és most lecserélték....Értettem én elsőre is, csak süket fülekre talált... :)

moon7005 # 2014.02.28. 11:49

Köszönöm a választ, bár nem teljesen a kérdésemre érkezett.
Első kérdésem az volt, hogy nem kellett volna-e értesíteni.....Ez azt jelenti, hogy nem értesítettek!! :)
Csak beállítottak, hogy jöttünk órát cserélni, és megkérdeztem, nem kellett volna-e értesíteni, erre azt a választ kaptam, hogy csak azokat értesítik, akiket ezután nem találnak otthon......Hát én nagyon nem így gondolom, hogy ez így lenne szabályos.....
Ugyan miért lenne jobb, ha fizetni kéne érte....Csak én úgy gondolom, hogy ha a rendelet előírja, hogy az én költségemen cserélik, akkor lehetőleg ne 4 évente, hanem a törvényben előírt 8 évente sózzanak rám egy-egy óracserét.....Persze sok felől hallom, hogy ingyen cserélik....Na igen, de akár beleépítheti a számlába úgy, hogy nem tünteti fel, hogy óra csere volt, hanem mondjuk megemeli az alapdíjat, vagy a m3 díjat, vagy akármit....
Nem tudom mit jelent a "Drv" :)
Egyébként családi házról van szó.... :)

moon7005 # 2014.02.28. 08:44

Tisztelt Fórumozók!

A mai napon jöttek vízórát cserélni.
Az egyik kérdésem az lenne, hogy nem kellett volna előtte értesítőt küldeniük az óracsere időpontjáról stb.???
A másik kérdésem pedig az, hogy jelenleg hány év a vízórák hitelességi ideje?
Ezt találtam:
"....Az 1991. évi XLV. számú mérésügyi törvény szerint a vízmérők a kötelező hitelesítésű mérőeszközök körébe tartoznak, forgalomba kerülésük előtti első, kötelező hitelesítésüket a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) - korábban Országos Mérésügyi Hivatal (OMH) - végzi el. Az MKEH a hitelesítési eljárás során a mérőt tanúsító jellel látja el, amely tartalmazza a hitelesítés évét. A mellékvízmérők hitelességi ideje a 247/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet értelmében 8 év, ezért azokat a hitelesítés évétől számított nyolcadik évben cserélni, vagy újrahitelesíteni kell.

A 38/1995. (IV.5.) számú kormányrendelet értelmében az ingatlanon belüli mellékvízmérő jellemzően a fogyasztó tulajdonát képezi, ezért annak hitelesítéséről, cseréjéről a tulajdonos saját költségén köteles gondoskodni...."
Ezek szerint 8 év a hitelességi idő, itt viszont 4 éve volt a csere. Valamint itt áll az is, hogy saját költségen vagyok köteles gondoskodni. Azt mondja a szerelő, hogy ingyenes.....
Akkor mi is a valóság????