Feljelentés


Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.11.21. 23:08

Ha hatóságról beszélünk, akkor elvileg lehet a kormányablakban is.” - Ezt ugye Te se gondoltad komolyan?
Bármelyik rendőség tehetsz feljelentést, aztán majd átteszik az illetékes rendőrkapitányságra. (Mondjuk vannak olyan rendőrkapitányságok, ahol nem szeretnek feleslegesen dolgozni, így hajlamosak az ügyfeleket elküldeni, hogy ebben nem ők az illetékesek.) Amúgy megteheted írásban is.

sanya078 # 2014.11.21. 21:02

Akkor lehet feljelentést levélben intézni, és oda címezni ahol az ügyben érintett város rendőrsége van?
Sándor

nanemaaa # 2014.11.20. 08:07

Lehet levélben, vagy akár élő szóban a lakhelyeden, vagy ahhoz legközelebb eső hatóságnál, rendőrségen is.
Ha hatóságról beszélünk, akkor elvileg lehet a kormányablakban is.

sanya078 # 2014.11.19. 22:51

Tisztelt Fórumozók.
Kérdésem az lenne, hogy messze lakok az ügyben illetékes rendőrségtől, hatóságtól, akinek ott kell intézkedni, az ott lévő ügyemben, és hogy feljelentést ami abba a városba illetékes rendőrséghez szólna, intézhetem e feljelentést levélben, vagy mindenképpen el kell mennem vissza több száz kilométerre hogy megtegyem a feljelentést, vagy mehet levélben is?
üdv
Sándor

Véleményem # 2014.10.31. 16:40

Az 5 méterrel vigyázni kell azért fordítva is elsülhet, ha mégsem jogos, az meg garantált, hogy sok rossz akarót fog begyűjteni a ház új lakója és kellemetlen atrocitások, incidensek érhetik a községben.

gerbera317 # 2014.10.31. 12:04

Ezt a problémát a vásárláskor fel kellett volna ismerni. Most már késő.
Ha nincs külön megállási tilalom, akkor az aszfalton is meg lehet állni, nem kell ahhoz a padkára húzódni. A szikla nagyon rossz ötlet volt, azért még büntetés is járt volna, nem is kevés.
Az 5 méterrel az a gond, hogy sokan nem tudják, az mennyi, és néha még a 15 métert is csak ötnek vagy háromnak gondolják. Ha mégis belül van az 5 méteren, fotózgatni kell meg feljelentgetni, mivel arra nem csak a rendőr jogosult, hanem bárki.

Véleményem # 2014.10.31. 10:57

kagylo4

Az árok és az aszfalt között van egy autónyi hely, azért állnak itt meg.

Ha van egy autónyi hely, akkor meg tud állni az autó, úgy hogy nem zavarja nem akadályozza a forgalmat és még kresz-t sem szegett meg ha tényleg van hely.
Az 5 méteres dolgot így látatlanban nem fogja meg mondani senki, képek alapján sem lenne egyszerű méregetni.

Ez egy közterület, ami az árok után és az aszfaltos út között van ha minden igaz. Akkor nem értem miért zavarja az, hogy abba bárki vájatok, gödröket csinál, mikor nem is sajátja. Akié a terület foglalkozzon az ezzel a problémával.
Az autók, zaj, rezgés, benzin gőz, minden településen városban meg van, vagy elfogadja az ember vagy az erdő közepére költözik...
Minden faluban megy át út, a házak az út mentén vannak, ha nem a megálló autók zavarják az embert éppen, akkor az, hogy elhaladnak ott... miért pont ott... A média is tele van ilyennel.
A megoldás a költözésben merül ki és a megszoksz vagy megszöksz alapon még.
A közterületen az áll meg aki akar,ha ezt kifogásolja és a területtel valamit kezdeni szeretne, azt csak a helyi jegyző, polgármester vagy aki jogosult arról a területről dönteni. Javasolt a kommunikáció a jegyzővel vagy aki illetékes. Ha az nem kíván az üggyel foglalkozni akkor a saját telkén belül ültessen fákat, tuját, bokrot vagy 2-3 méter magas beton falat építsen és akkor a zajt is szigeteli meg mást is talán.

kagylo4 # 2014.10.30. 21:38

Családi házat vásároltunk a község postájával szemben. Naponta 30-40 autó áll meg és indul el az ablakunk előtt, ami egy idő után rettentően idegesítő a zaj és nagyobb autók esetében a rezgés miatt. Az árok és az aszfalt között van egy autónyi hely, azért állnak itt meg. Tettünk ki fehérre meszelt köveket, de valaki jelentette a jegyzőnek és a körzeti rendőrnek is, akik szóltak, hogy szedjük fel, mert balesetveszélyes. A házunk saroktelken áll, útkereszteződésben, tehát eleve nem lehetne megállni 5 méteren belül. A körzeti rendőr biztos nem fogja azt lesni, hogy mikor ki áll meg a tilosban a postára menet, ez egy kicsi falu. Tőlünk 50 m-re parkoló is van kialakítva, de egyszerűbb előttünk megállni, mert 10 lépéssel közelebb van a posta. A kérdésem az, hogy hogyan lehetne mégis a - törvény keretein belül - megakadályozni azt, hogy a házunk előtt gödröket vájjanak a parkoló autók, illetve a zaj, a rezgés és nyitott ablaknál a benzingőz ne tegye tönkre a mindennapjainkat? Természetesen tudom, hogy közterület és bárkinek joga van ott megállni, de nekünk meg jogunk van a saját tulajdonunkban nyugodtan élni, úgy gondolom. Pl. a házak előtt, közterületen virágos kertek is vannak. Ültethetek-e pl. terülő tuját erre a részre, ami természetesen nem nőne ki az aszfaltos útra?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.10.18. 08:39

A feljelentés illetékmentes. Természetesen.

Zöldövezeti11 # 2014.10.18. 07:41

mert mindenkit feljelent valami oknál fogva vagy a navosokat küldi rájuk...
Normál helyen a feljelentés pénzbefizetéssel jár. Úgy hivják, hogy illeték. Hamar elfogy az illető pénze ha szorgosan feljelent. De lehet nem is feljelentés az hanem csak panasz.
A Navnak meg az a dolga, hogy nyomozzón az adóelkerülők után. De lehet lukra futnak néha.
Más példa : gázszagot érzek vagy csak vélek gázszagot érezni. Feljelentsem a házat vagy csak bejelentsem ezen vélekedésemet ??
Amúgy néha nagyon ráérnek a hatóságok. pl. a tatabányai rendőrök. Olvasom, hogy vitája volt egy apukának egy, az iskola előtt posztoló rendőrrel holmi igazoltatás során. mMgbilincselte a papát, majd riasztotta az őrsöt. Erre 4 db azaz négy darab rendőrautó jött ki 16 rendörrel. Hát nem t'om mi ez ha nem közpénz pocsékolás. Vagy a rendőr nem alkalmas a helyzet felismerésére, vagy a főnökeik balgák. És még védték a mundér becvsületeét. Ja a derék rendőr ott bagózott a sok diák/kisiskolás előtt.

ObudaFan # 2014.10.16. 10:00

Jogilag azt lehet tenni, hogy a bíróságon rágalmazás miatt feljelentést lehet tenni, polgári perben pedig esetleg sérelemdíjat lehet követelni.

Véleményem # 2014.10.16. 09:48

vagy nem foglalkozik vele vagy belemegy egy feljelentéses herce hurcába. ez még tovább mélyítheti a "jó viszonyt" az illetővel..

Véleményem # 2014.10.16. 09:48

vagy nem foglalkozik vele vagy belemegy egy feljelentéses herce hurcába. ez még tovább mélyítheti a "jó viszonyt" az illetővel..

veronika2010 # 2014.10.13. 09:46

Segítséget szeretnék kérni, de nem tudom hova forduljak, mert elég bonyolult a dolog!
Van egy nő a faluba, aki már a fél faluval pereskedik, mert mindenkit feljelent valami oknál fogva vagy a navosokat küldi rájuk...
Egyszer csak elkezdett írogatni nekem a facebookon, hogy kivel milyen perben áll, leírta a fél életét, csatolt hozzá hivatalos dokumentumokat is.....én semmire nem reagáltam, míg el nem kezdett vádaskodni és ok nélkül hírbe hozott a kocsmárossal. Ekkor én csak annyit írtam, hogy hagyjon minket békén, és letiltottam, hogy ne tudjon többet írni... erre édesanyámnak írogatott, elhordott engem mindennek...ő sem reagált rá, aztán akkor a tesomnak írt, ő sem reagált... most a 18 éves rokonomat spécizte ki magának, először neki is írogatot, majd megfenyegette a nyílt utcán, hogy elüti autóval, meg ilyenek.
Egyszer beszéltem a férjével és azt mondta, hogy ő nem tud semmiről, nem tudja kinek higgyen, de azt tudja, hogy a második gyerek születése után erősen depressziós lett a felesége...
mit lehet ilyenkor tenni, hogy fejezze be végre a hamis rágalmazásokat és fenyegetőzéseket?
köszönöm a segítséget

hoklari # 2014.10.07. 15:15

Tisztelt Jogi Fórum!
2013. szeptember 29-én mindkét csuklóm eltört.
A váci kórházban ideiglenes helyretétellel és műtéti javaslattal bocsájtottak el (szombati napon), hogy hétfőn jelentkezzek ellátásra Budapesten (lakhelyemen). Meg történt az ellátásom, de az az orvos akihez kerültem nem műtötte meg a kezeimet, mondván jó csak úgy, ha kihúzatják és gipszeli. Eredménye két fájó és rosszul összeforrt csukló. Tudok-e feljelentést tenni, s ehhez tudok -e Önöktől jogi segítséget kapni. Pl. jogi tanács vagy ügyvédi képviselet.
Tisztelettel: H. Klára

sertett1977 # 2014.07.31. 08:28

Kifosztották a Kft.-met, amely azóta felszámolásba ment át. Az általam megbízott ügyvezető saját cégének utalta a pénzt. Feljelentésemet a nyomozóhatóság elutasította mondvacsinált okkal. Az elutasítás ellen benyújtott panaszomat az ügyészség elutasította arra hivatkozással - új indok -, hogy a panasz nem a jogosulttól származik.

Valóban tulajdonosként nem vagyok jogosult feljelentés megtételére?
Tudok valamit tenni az ügyészségi határozat ellen?

Zoltanuss # 2014.04.11. 05:46

Szerintem a panasz és a feljelentés között van némi különbség.

Itt mintha a kettő keveredne.
pl. az Atya56 esete inkább panaszos téma. Méltatlanul jártak el vele. Sok helyre lehet panasszal fordulni.
Tipikus eset a feljelentésre, ha valami törvénybe ütköző dolog a tudomásunkra jut azt bejelentjük, ha ismerjük a személyt azt feljelentjük.

Lapaj # 2014.04.10. 13:02

Hágában és vagy Strasbourg-ban szeretnék feljelentést tenni, ehhez kérek segítséget. Az Amnesty International-nak már írtam, egyelőre nem válaszoltak.

gerbera317 # 2014.03.20. 21:33

Atya56

Te aztán tudod, mi az, hogy jogállam! Hajrá!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.03.20. 15:57

Hágai Nemzetközi Büntetőbíróság.

Atya56 # 2014.03.20. 02:35

Szeretnék segítséget kérni!
Az adatvédelmi törvény 6§. 8. pontja megszegéséért kit vagy kiket jelenthetek fel?
A következő történt: Az ELMŰ Hálózat Kft. átadta az adataimat egy ügyvédi irodának.Ez az ügyvédi iroda egy közjegyzőnek aki továbbadta az adataimat egy önálló bírósági végrehajtónak.A végrehajtó egy letiltást küldött a munkáltatómnak.
Az ügy pikantériája, hogy 2007.június 13.-án eladtam a volt nejemmel a közös lakást.Június 22.-én amikor bemutattuk a 0-ás igazolásokat átadtuk a kulcsokat és a vevő birtokba vette a lakást.Augusztus 7.-én valami tényfeltárás volt az eladott lakásban arról senki nem értesített és később sem, mi történt akkor. Sem az ELMŰ, sem az ügyvédi iroda nem értesített semmiről. Ellenben 2012.január 5.-én egy közjegyző küldött egy fizetési meghagyást, amire elektronikus úton válaszoltam, persze Ő nem válaszolt vissza.Január 5.-ig eltelt 4 év 6 hónap. Senkinek nem jutottam eszébe ez idő alatt. 2013. dec. 30.-án egy felháborodott levelet küldtem a végrehajtónak a mailjára és egyidőben levélben. Azóta csönd van. Szeretnék az Ügyészségen feljelentést mindkét esetre. Várom a válaszukat. Tisztelettel
Atya56

kaméleon # 2014.03.13. 19:49

Kicsisissy,
ettől a lépéstől túl sokat ne remélj! Illetve, számodra hasznosat ne. Nagyjából magasról tesznek azokra a bejelentésekre, amelyekből világosan látszik, hogy volt házastárs, haragos, rossz szomszéd küldte, pláne, ha nagy bevételt nem is remélhetnek a pluszmunkától.
Tapasztalataim szerint ennél nagyobb horderejű, bizonyítékokkal alátámasztott, névvel vállalt bejelentésekre sem mozdulnak.
(Egyébként, nem csak ilyen módon tudod bizonyítani, hogy az ex többet költ, mint amit jövedelemként bevall.)

KoBeJu # 2014.03.13. 16:02

Kedves Agent Cooper!
Köszönöm szépen.

kicsisissy # 2014.03.13. 14:43

Ha a munkavállaló napi 6 órában, heti 5 napban van bejelentve egy fél minimálbérre, de valójában 8-10 órát dolgozik naponta heti 6-7 nap, persze ennél több pénzért, akkor kit kell feljelenteni? A munkáltató, vagy a munkavállaló ellen kell bejelentést tenni a NAV-nál?

Agent Cooper # 2014.03.13. 13:47

Kedves KoBeJu!

Feljelentést már nem érdemes tenni, mert ez egy tulajdon elleni szabálysértés (csalás), ami két év elteltével elévült. Természetesen a pénzösszeget az elévülési időig még két év) polgári jogi úton lehet követelni, nagy kérdés, hogy megéri-e.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…