Ki hol lakik?


Zolibacsi # 2005.08.03. 12:05

Illetve az is kerdesem lenne, hogy ha bejelenteni akarnam ide a menyasszonyom akkor azt hogy leheten elintezni?

Zolibacsi # 2005.08.03. 11:34

Megprobalkoztunk a dologgal, de sajnos nem sok sikerrel. A kenyszerkijelentes mar jelenleg nincs, most egy lakcim fiktivve nyilvanitasa cimu dolog van. De az ugyintezo ott sem biztatott. Azt mondta, hogy a papa a perre hivatkozva megvedheti ezt a lakcimet sajnos.

Pontosan mire hivatkozhatok? Magam ezt talaltam: 1992. évi LXVI. tv. Itt azt mondja, hogy az aktualis lakcimet 3 napon belul be kell jelenteni ha az valtozik. Na azt elmulasztotta. Amugy a zarat lecsereltuk (mar 3 hete). A papat nem zavarta mert nem is jart ezen haz tajekan.......

the big cat # 2005.07.11. 16:43

jelentsétek ki a papát sürgősen. Zárcsere, aztán ha be akar jönni, rendőrség, meg a jegyző birtokháborítás miatt.

Zolibacsi # 2005.07.11. 16:01

Koszonjuk a segitseget

Igen, osszesen 3 ingatlanrol van szo amik a varos kulonbozo pontjain vannak. Mind a 3an kulon elunk, azaz a kertben az apa (ott is van lakas), a hugom az egyik, en a masik lakasban lakom.

the big cat # 2005.07.11. 12:45

A bejelentkezés nem alapít semmiylen jogot sem birtoklás, sem lakás, sem tulajdonjog viszonylatában, ha ketten jeéenlegi jogszerű tulajdonostársak kényszerkijelentési kérelemmel éltek az okmányirodának azt a folyamatban lévő perre tekintet nélkül meg kell tennie.

Nyugodtan zárat cserlhetsz, mivel te vagy birtokon belül, és a tulajdonos is te vagy (az egyik), így birtokvédelemben sem részesülhet, sőt ha engedélyed nélkül bemenne, az birtokháborítás, és magánlaksértés is.

A kert és az az ingatlan amiben ti laktok különálló helyen van?

Zolibacsi # 2005.07.11. 12:08

Sziasztok

Segitseget szeretnek kerni, de mivel ez az ugy roppant osszetett ezert nem is igazan tudom melyik forumba illene tenni.

Probalom vazolni a helyzetet:

  • Edesanyam tavaj elhunyt.
  • Maradtunk harman: en, a hugom aki 17,5 eves, illetve a hugom apja.
  • Van 3 ingatlan: ketto lakas orokseg, es a hugomal kozos 50%-50% tulajdonban egy zartkert ingatlannal.
  • Az egyik ingatlanban en elek, a masikba a hugom koltozott, a kerten pedig az apanak van elethosszigtarto haszonelvezete es ott is el.
  • Az apa kitalata hogy elettars volt es most hagyateki per van. Eleg remenytelen a peruk de evekig huzhatjak.
  • A problema: mindharmonknak az allando lakcime az az ingatlan ahol en probalok elni.

Az apa rakott ide par rongyot hogy ugynezzen ki mintha itt is elne. (Amugy nem szokott elofordulni, de barmikor megteheti es ez pont eleg) Folyamatosan zsarol hogy adjam neki a kertunket mert ugy hajlando kikoltozni innet. Az apat ismerve felek hogy lopni is fog. (Ugyanis sok uj dolgot vettunk mar ide, amik csak ugy eltunhetnek)

Mar egy eve folyik a cirkusz es ugynezki meg sokaig eltart. Le akarom cserelni a zarat vagy ujat feltenni mert ez igy nem mehet tovabb. Lehet-e valahogy kijutni ebbol a remenytelen helyzetbol? Ha zarat cserelek akkor annak milyen kovetkezmenyei lehetnek? Szeretnek itt elni a menyasszonyommal nyugalomban is biztonsagban...

Elore is koszonom a segitseget