közüzemi díjak "öröklése"


amtrans # 2005.08.03. 18:24

A fütést sem lehet lemondani- amennyiben távfütés van, és nincs egyedi mérő felszerelve.
kriszta


kriszta

Karika # 2005.08.03. 11:10

Attól, hogy egy társasházi lakás üresen marad, költségek továbbra is lesznek. Amely szolgáltatást a továbbiakban (mint új tulajdonos?) nem akarsz igénybe venni, le kell mondani. De pl. a közös költséget nem lehet lemondani.

ÁSZF= Általános Szerződési Feltételek

dr Zákányi Csaba # 2005.08.03. 10:57

Köszönöm válaszát, k. pixel !
Mi az hogy ASZF ?
A nagynéném haláláig fennálló követeléseket természetesen meg sem fordult a fejemben nem kifizetni, kérdésem arra vonatkozott, mi legyen az átalánydíjakkal ? Nem követelheti rajtam a szolgáltató jogszerűen, ha nem értesítem őket a halálesetről ?
Van egy ügyvéd ismerősöm, aki szerint nem úgy van, ahogy Ön állítja. A "dologgal kapcsolatos terhek" kifejezést használta, de nem nagyon értettem, mit mond.
Mert én orvosdoktor vagyok nem jogász, nem kell tehát jobban tudnom...

pixel # 2005.07.27. 19:55

Sőtt, ha bármilyen "hőségnyilatkozat" is állt fent a szolgáltató és az örökhagyó között, akkor is megszünik a szerződés!
Azzal magyarázható, hogy az AFSZ a szerződő és a cég között áll fent a szerződés idejére.

pixel # 2005.07.27. 19:52

Kedves doktor úr!

Telefonon, faxon, email (beszkennelt) tessék bemutatni a halotti anyakönyvi kivonatot.
Egyébként is a szolgáltatási szerződés legfeljebb a díjfizető (jogosult) haláláig áll fent, ezt követően a szerződés megszünik.
De ezt Önnek jobban kell tudnia.
A ki nem fizetett számlát pedig természetesen meg tetszik örökölni a örökhagyó halála előttig. (Az örökség mértékéig)

dr Zákányi Csaba # 2005.07.27. 16:47

A nemrégiben elhalálozott nagynéném, aki egyedül élt egy kisebb társasházi öröklakásban, mely most lakatlan. A közüzemi számlák meg csak jönnek, jönnek, mivel ha jól sejtem átalánydíjat fizetett.
Mi van, ha nem fizetem ki ezeket ?
Lemondhatom-e őket elhalt rokonom helyett ? Nincs kedvem az áram-, víz-, telefonszolgáltatónál stb. sorbanállni, vagy kérelmeket irogatni, melyek mellé csatolok ilyen meg olyan papírokat... gondolhatjátok, mennyire fázom az ilyesmitől, "azt a rohadt hatóságoskodó szolgáltatóját!"
Mit tanácsoltok?