Társasházi kinnlévőségek behajtása


Mart # 2007.03.01. 20:55

Hasonló helyzetű társasház az összes olyan tulajdonossal részletfizetési megállapodást kötött, akinek a tartozása meghaladta a három havi közös költséget.
A megállapodás tartalmazta, hogy a tartozásra késedelmi kamatot köteles fizetni a tulajdonos.
Mindegyik tulajdonos nyilatkozatot írt alá, hogy a részletfizetési megállapodás megszegése esetén a fennálló tartozást kamataival együtt köteles egy összegben befizetni a Tárasház számlájára.

ObudaFan # 2007.02.28. 22:26

Fizetési meghagyást 5 forint tartozásra is lehet kezdeni, és ha az jogerős, akkor végrehajtható. Alsó határa csak a zálogjogi úton történő érvényesítésnek van, de nem az az érvényesítés egyetlen módja.

dokopp # 2007.02.28. 15:13

Sziasztok!
A tavalyi közgyűlésen közös képviselőt váltottunk. A régi nem vezetett pontos nyilvántartást, több milliós tartozás halmozódott fel, a tulajdonostársak sem fizettek rendesen. Ez- a tavalyi- közgyűlés hozott egy határozatot - amelyet senki nem támadott meg bíróságon, tehát hatályos- hogy a kinnlévőségeket az új kk szedje össze és kezdje meg a fizetési felszólítások kiküldését, majd a bírósági fizetési meghagyás kibocsátását kezdeményezze! Az idei ( 1 év eltel!) közgyűlésig semmit nem lehetett realizálni a kinnlévőségekből..a kk tájékoztatása szerint azért, mert "egy kicsit" mindíg befizetnek az adósok és ezzel mindíg az alatt a határ alatt tartják a tartozást, hogy végrehajtást lehessen kezdeményezni.. Tényleg nincs megoldás?? Tudtok valami tanácsot adni?