műszaki bejárás


Delilah24 # 2008.06.18. 18:54

Köszönöm szépen a segítséget, megfogadom a tanácsodat!

nanemaaa # 2008.06.16. 14:47

"éves bejárás" akkor lesz, ha ez bele volt véve a szerződésbe. Ha ennek ellenére elmarad, akkor hibás teljesítés... irány a bíróság. (a továbbiakban IB)

Ha a lakáselválasztó szerkezetek nem megfelelő anyagból, vagy technológiával készültek, az vagy kivitelezési, vagy tervezési hiba, általában utólag nem javítható a ház teljes szétverése nélkül. Jó lenne felkutatni a kiviteli tervket és az építési naplót.... utána keress szakértőt, és ha az megállapítja a hiba okát, akkor IB!

Egy éve kész a ház... lehet, hogy a kivitelező, beruházó már rég megszűnt... és garantáltan jogutód nélkül, így elég nehézkes lesz ellenük fellépni. Ha van egy kis szerencséd, a tervezőt, a műszaki vezetőt és a műszaki ellenőrt még megtalálod (első kettőt megtudhatod az építési hatóságtól).

Delilah24 # 2008.06.15. 18:03

Segítségüket kérem:
2006. áprilisában vettem át egy új építésű lakást. Azóta az éves kötelező (?) bejárás még nem történt meg. Nem lenne jelentőssége a dolognak, ha problémamentes lenne a lakásom. De sajnos nem az. Normális dolog e az, hogy a közvetlenül mellettem lakó minden egyes szavát hallom az otthonomban? Gondolom, a szigetelés sajnálatos módon kimaradhatott.
Kérdéseim:

  • Mit lehet ilyenkor tenni?
  • Az éves bejárás elmaradása miatt én hátrányt szenvedek e?
  • A bejárás során készül e valamilyen írásos anyag, pl. jegyzőkönyv, mellyel bizonyítani tudom, illetve ebben az esetben cáfolni, hogy az megtörtént.

Válaszát előre is köszönöm!