osztatlan közös tulajdon


nanemaaa # 2010.03.02. 14:16

Imma!
Gratulálok. Remélem kisfiú lesz. ;)
Mentegetőzés nem egy lélekemelő tevékenység. Bár tagadhatatlan, hogy olykor szükség van rá. De ennek általában nem szándékos, de a másik félnek rosszul eső cselekedet okán szokott létjogosultsága lenni. Azért, mert szőke vagy, és mégis feketének látszol, vagy fordítva, talán mégsem kellene mentegetőzni. "Mi ilyennek szeretünk." :D

nanemaaa # 2010.03.02. 14:11

golybli
Hááát? Végül is tudok egyszerűbbet is. Pl nem kell kutyát odavinni. Azt nem hinném, hogy a néninek "rettegnie kellne". Max kér birtokvédelmet, a jegyző meg szépen elviteti a kutyádat.
Láttam már olyat, hogy valaki úgy vett társasházi lakást (a tiéd is az), hogy előtte tájékozódott a kutyatartás lehetőségeiről. Te ezt nem tetted meg, ezért ne másokat hibáztass.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.02. 12:26

Nane!

Megírom szívesen, de előtte biztosan mentegetőznöm kellene.:)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.02. 12:23

:) Mégcsak másodika van és már mennyi öröm ért ebben a hónapban. Sajna nem oszthatom meg veletek, csak annyit, hogy van minek örülnöm.

Kedves, kedves Golybli!

Most kell egyezkednetek a nénivel, be kell mutatkoznotok neki és elmondani, hogy mi a helyzet, és hogyan gondoltátok a megoldást.
Az, hogy mit hallottál az első szomszédtól és mindez miért történt, annak nem tudhatod az okát. Valószínűleg a néni azért jelent fel, mert nincs más lehetősége a probléma megoldására.
A legtöbb ember szereti az állatokat, a kutyákat meg főleg, de ha egy nagytestű, ugrálós, esetleg vad kutya felökleli a nénit, esetleg összekoszolja, bosszúságot és kiadást okozva neki.
Én csak azt mondom, hogy mivel a 3 ház egymás mögött van, legyen egy bejáró leválasztva a telekből a kerítés végéig. Én végig kibetonoznám, vagy kövekből kiraknám. Az, hogy az első két szomszéd hogyan keríti el a telkét az most - ahogy gondolom - nem lényeges. Viszont kérjétek a néni beleegyezését, hogy ti leválaszthassátok a tieteket, esetleg sövényt ültethetnétek a kerítés elé. Mindezt még az érkezésetek előtt, nehogy a kutyák a ti butaságotok miatt láncra kerüljenek.

Ha dölyfös vagy és tiszteletlen, ami az írásaidből nagyon kitűnik, akkor csak bosszantsátok egymást.

golybli # 2010.03.02. 11:49

Az első szomszédnak is óriás kutyája van !Nekem is az van...Azért félek mert az első szomszédot is feljelentette.Mivel a 3 szomszédból kettő kuytás ezért szerintem hajlani fog az udvar megosztásán..Mi teljesen kompromisszumképesek vagyunk mindenféle megoldásra hajlunk de ha nem megy bele a dologba akkor kénytelen lesz rettegni..

VAgy tudtok jobbat ajánlani?

nanemaaa # 2010.03.02. 10:52

Imma
Jól teszed, hogy nem írod le.... de azért nekem megsúghatod. ;)

Kert és kutya kérdések valóban érdekesek, mindenképpen törekedni kellene a kompromisszumra. És ebbe nem csak egy, hanem mindhárom felet beleértem. Ha tényleg társasház, akkor lehetne pl szabályozni a telekhasználatot, s ne adj isten akár kerítés építési jogot is biztosítani.

Budai sétákra tudom ajánlani a gázspray-t. Kici , de erősz gázszpré nem drága, pijjacon jobbat árulnak, mint amit a rendőrök használnak. Egyik ismerősöm ilyennel járkál, még nem volt kutyás, aki ne vette volna szolídabbra a figurát a próbaüzemeltetés kilátásba helyezését követően. ;) :D

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.02. 10:05

Most én is egy okosat.

Azt én is gondolom, hogy az udvarnak külön helyrajzi száma van. De csak egy, nincs háromra felosztva. Természetben viszont mindenképpen el kellene különíteni a telkeket egy közös bejáróval, ahová a kutyák nem érnek el. Ha a néni fél a kutyáktól, nem kellene őt félelemben tartani.

Minden vasárnap kirándulok a budai hegyekben. A múltkor odajött hozzám egy kövér gyilkos csíkos kutya és mondom a gazdájának, hogy hívja el, mert félek tőle. Azt mondja a gazdája, nem. Rendesen kivert tőle a víz.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.02. 09:56

:))

Fedák Sári hasonlata megtisztelő, azonban mostanság más a példaképem. Le is írtam volna, de megnéztem az oldalán a fórumhozzászólásokat és nagyon elítélendően írnak róla. Nem szokott engem ez érdekelni, de most a vita megelőzése érdekében mégsem írnám le:( Pedig nekem akkor is tetszik a filozófiája.

nanemaaa # 2010.03.02. 08:56

Inez
Upsz! Ezek szerint beletrafáltam.... Mint szegény fiú a buli utáni apasági tesztbe. "Nem tehetek róla, én csak belecsöppentem." :)
Mondok okosat: delfin
De ha te mindezek mellett csak tanulni, tanulni...tanulni szándkozol, akkor ajánlom figyelmedbe Vlagyimir Iljics Uljanov elvtársat. :D

Ja! A 7-esre.... a mértékegység: darab :D

nanemaaa # 2010.03.02. 08:51

golybli
Ha biztosan tudod, akkor keresd meg az alapító okiratot. Netán az szmsz-t, bár erre az utóbbira 3 lakásnál kevés az esély.

golybli # 2010.03.02. 06:34

KÖszi a gyors válaszokat!

BIztosan tudom hogy külön helyrajzi szám tartozik mindenhez...

Remélem meg tudok majd egyezni az öreggel :)

InezRanhis # 2010.03.01. 23:09

Személyeskedés következik, a többiek forduljanak el egy picit.. Köszönöm.
Nane: a makk 7-es mit jelent? 7 centit?

:)

InezRanhis # 2010.03.01. 22:59

Kidumálom..
Több férjem volt, és többször költöztem, több kégliben volt szerencsém lakni, és rengeteg szomszédom volt ezen események következményeként.. Nem csak Magyarországon. A megállapodásokat általában viták előzik meg, és követik is.
Később, a második nekifutásra jön általában a normális, szabályos, írásbeli megállapodás, ahol mindegyik fél nyertesebbnek érzi magát, mint az első megállapodásnál..
Na, ez már működni fog. Személyes tapasztalatom.
De az is benne volt az üzenetemben, hogy majd Ti mondani fogtok valami okosabbat, mint én..
Mondjatok, és én szeretnék tanulni tőletek..
:)

nanemaaa # 2010.03.01. 22:53

Ja valami még eszembe jutott!
"...de szerintem megállapodás, kimérés, ellenőrzés, veszekedés, kibékülés és írásban megállapodás, aztán kerítések felhúzása a szabályos sorrend...."

Ha jól értem ezzel elmeséltél egy teljes házasságot az esküvőtől a válásig és a vagyonmegosztásig.
Csak arra szeretném felhívni a figyelmedet, hogy golyli nem nősülni készül, hanem kutyát tartani. Bár a kutya az ember legjobb barátja, de azért mégis.... :D

InezRanhis # 2010.03.01. 22:48

Ügyes..
Mondom én, hogy ügyes..
:) :) :)

nanemaaa # 2010.03.01. 22:45

Inez
Most komolyan. 100,5 ellen hogyan is merném megjátszani a piros ultimat? Mint nagyapám is mondta, egy kóbor makk hetes nem csinál tölgyfa erdőt. :D
És akkor még Immáról, mint született Fedák Sáriról még nem is beszéltem. :)

Egyébként a 100,5 a lemenő nap fényében tökéletes árnyékot vet. :D

nanemaaa # 2010.03.01. 22:37

golybli
"A házrés zekhez külön helyrajzi szám tartozik és és szerintem az udvarhoz is külön helyrajzi szám."

Ez nem "szerintem" kérdése. Nem ártana elolvasni az adásvételit, netán udvariassági látogatás a földhivatalba.
Ha vannak külön helyrajzi számok, akkor van társasház alapító okirat is. Izgalmas olvasmány lehet, főleg a külön tulajdonról és a közös tulajdonról szóló fejezetek.
Ha ezeken túl vagy, akkor elsétálgathatsz a jegyzőhöz is (polghiv) és megtudhatod, hogy a településnek van-e állattartási rendelete, s az mit ír a társasházban tartandó ebekről.

InezRanhis # 2010.03.01. 22:24

Nane ügyes, nem féltem.. Ha az eperről kérdezem, ő elmagyarázza nekem a spenótot, és ezzel összefüggésben a vízállásjelentést a Déli sarkon, ahol nem terem eper.. :)
Bízzuk rá.. :)

Golybli kerítéseivel kapcsolatban még valami: a néninek vinnék növényeket, amiket kiültethet a kertbe, és imádni fogja az új kerítéseit is.. De tényleg legyen neki valahogyan kijárat és bejárat a házába.. Domusnak maximálisan igaza van.

:)

MajorDomus # 2010.03.01. 22:13

Hááát ha ez-nem a magasságod hanem a ,,mélységed,, akkor figyelemreméltó !
Figyelném is ! Egy fotó esetleg ?
( mint látom szépen átalakulunk társkereső fórummá)

Szegény Nane.... ! Hogy fog ebből jól kijönni ?

InezRanhis # 2010.03.01. 21:47

Nanemaaa: elfelejtettem valamit: 100,5

Te jössz.. :)

InezRanhis # 2010.03.01. 21:07

MajorDomus: Neked is külön köszönöm.. :)

InezRanhis # 2010.03.01. 21:05

Szerbusz Golybli.. Én csak joghallgató vagyok, de szerintem megállapodás, kimérés, ellenőrzés, veszekedés, kibékülés és írásban megállapodás, aztán kerítések felhúzása a szabályos sorrend.. Ha megállapodtatok, akkor nagy baj nem lehet utólag. De majd a többiek mondanak okosabbakat.

Én még a haver szomszédot is elkeríteném, mert nem lesz sokáig haver, ha a kutya odapakolja a cuccot (kaki) naponta kétszer az ő ajtaja elé.. Volt nálam 8 óriás schnauzer átmenetileg, én már tudom, hogy a kutyák nem olvassák a könyvet, hogy hova kell rondítani, ha rájuk jön..

Immaculata és Nanemaaa, valamint Többiek: Köszönök mindent, aranyosak vagytok..
:) :) :)

MajorDomus # 2010.03.01. 21:04

Vagyis ez egy udvaros 3 lakásból álló ház.
Ha az udvar osztatlan közös tulajdon akkor csak a néni belegyezéséval. Ha elkerited hol jár ki ?
Lehet-késziteni használati szerződést egymás között ha ő is beleegyezik.

golybli # 2010.03.01. 18:32

Tisztlet fórumozók!

Nemrégiben vettem egy házrészt ami 3 házból áll és hozzá tartozik egy közös udvar.Az enyém a középső házrész!A kédésem a következő lenne:Az első házban lakik egy ismerősünk a hátsóban pedig egy kötözködő feljelentgetős(kutya miatt) öreg néni...Én csak nyáron fogok odaköltözni ,és mivel nekem is kutyám van szereteném elkerülni a feszültségeket.Az lenne a kérdésem ,hogy el tudnánk -e keríteni magunkat ,hogy ne zavarjuk egymást?Tehát aZ első két ház tulajdoni hányadában lévő területet a harmadik háztól?A házrészekhez külön helyrajzi szám tartozik és és szerintem az udvarhoz is külön helyrajzi szám..

Válaszaikat előre is köszönöm...

nanemaaa # 2010.03.01. 15:24

S ha mindezek után azt is bevallod, hogy te vagy Petőfi Sándor.... ???